Holnap elkezdem a Dukan diétát........ (beszélgetős fórum)
Szerintem ez a módi már lecsengett.
Nagyon kemény, és aki nem csinálja teljesen végig, ott bizony vissza is jönnek gyorsan azok a kilók, amelyeket nehéz munkával leadott.
Anno nekem 2,5 hónap alatt sikerült közel 8-at leadni, akkor gyorsan megcsináltam a III-IV. szakaszt is, hogy megmentsem. Még éppen időben ahhoz, hogy az ősz-tél beállta előtt telezabáljam magamat gyümölccsel.
Sok erőt, kitartást kívánok neked!
Csodálom magamat, hogy gyakorlatilag egy hónapja nem eszek kenyeret, kenyér-félét, és még mindig birom.
Én + az itt-ott bekapkodott pár szem gyümölcsökkel bűnöztem. Fakír legyen, aki ebben nem eszik mellé néha-néha. Attól még forog a föld tovább. :))
Hány nap támadót tervezel? Csak ezt a 2 napot?
Én a helyedben azért adnék még neki másik 2-3 napot, vagyis ameddig bírod, csak fehérjét, és a saláta is kibír néhány napot a hűtőben. :)
Mivel úgy írja a Lépegetésnél, hogy saját döntés, hogy 4 nap pp + 3 nap pv, vagy fordítva... én most ezt választottam, ráadásul a 4 nap pp-t egymás mellé rakom, egyelőre egészen jól bírom. :))
De ha 1-1 alkalommal le is csúszik valami más is, nem dől össze a világ, csak lassul a fogyás üteme.
Hétfőtől csatlakozom. :)
Egyszer már nekivágtam, sajna az elején feladtam, pedig hatásosnak tűnt, annyira, mint az utóbbi években még semmi. Igyekszem azzal biztatni magam, hogy pár nap után elmúlik a levertség.
(Én a -5 kategóriában csak két fehérjenappal kéne kezdjek, az kevésbé volt problémás, utána a zöldségek behozása billentett ki...)
Amikor kizárólag csak fehérjét szabad enni, akkor a napi zabkorpát készítem el, valami kenyér-pótlónak. Pl. a naponként engedélyezett 2 db tojás+zabkorpa+tej = palacsintát sütsz, felcsíkozom és a pörkölthöz kész a tészta-köret.
Vagy a tojás+zabkorpa = nokedli, és kifőzöd. Ne leszűrd, hanem szűrőkanállal merd ki a főzővízből, nem fog szétmenni!!
Én még eddig megúsztam, hogy ilyesmit készítsek, a fehérje mellé nem volt szükség kenyér-félére. A rántott, sült, csirke, hal, mellé nekem nem feltétlen szükséges.
Amikor a lépegetős szakaszban már zöldséget is ehetünk, akkor vacsorára szoktam karalábé-szeletet beborítani felvágottal, egyéb rávalókkal, hideg/meleg szendvics.
Ha minden kötél szakad, tk. lisztből készíts valami kenyeret, lepény-kenyeret, de ameddig tudod, jobb hanyagolni. :)
Ma reggelre is eltűnt 1 kg, vagyis 3 hét alatt 6 kg. Valamikor réges-régen 2,5 hónap alatt ment le 8 kg, ez ahhoz képest kész száguldás.
Keresem az okát, és talán abban rejlik, hogy dr.Dukán a lépegetős szakasznál írja:
- hetente 3 vagy 4 nap lehet fehérje + zöldség, a hét többi napja csak fehérje, a napok sorrendjét mindenki tetszőlegesen választja meg. Akkor mint a sakktábla osztottam be: fehérje, fehérje+zöldség, ismét fehérje...
- most viszont egymást követően 4 napot tartok fehérje napot, mintha 4 nap támadás lenne, és 3 nap egymás követően a zöldséges nap.
Az biztos, hogy egyetlen falat kenyér, főtt tészta, sütemény, hasonlókat nem ettem, de érdekes módon egészen jól el vagyok nélküle.
Csinálgassuk tovább.
Május 24.-én kezdtem 6 nap támadóval, akkor lement 2 kg!
Azóta lépegetek, és tegnapig lement további 3 kg! Két hét alatt 5 kg, ez igen tetszik!
Ma reggel dúrtam a szekrényben, és egy 10 évvel ezelőtt blúzomat felpróbáltam: HEURÉKA!!! Be tudtam magamon gombolni!!!
Igaz, hogy elég ronda, meg akkor eléggé lötyögős volt rajtam, de itthonra már jó lesz!!! Nagy öröm!
Ha még az elkövetkező hetekben 1-2 ilyen örömben lesz részem, akkor már valóban elmondhatom, hogy:
- valóban ledolgoztam azt a közel 20 kg-ot, ami rámjött a cigi lerakása után
- és valóban csak az a + 10-12 kg többlet van rajtam, ami a cigi lerakása előtt is meg volt!!
De nagyon régen szerettem volna eljutni idáig!
Szép nap ez a mai! Legyen ilyen szép a többi is. Nem csak nekem, mindenkinek!
Hát akkor lépegessünk csak tovább, abból a régi + 10-12-ből sem árt egy kicsit túladni! :))
Sőt, azok után még más módszerekkel leadtam annál sokkal többet is. Most már az utolsó nekifutásom következne, csak igen-igen ragaszkodnak hozzám ezek a kilók. Azért is gondoltam, hogy dr. Dukánon csak nem fog ki! :))
Nem jött vissza, mert a 3.-4. szakaszokat is becsülettel, tisztességgel megcsináltam, így azzal nincs gondom. :)
Oh, akkor te nagyon ügyes vagy, ha azóta is tartani tudtad a súlyt... sajnos én ezt nem mondhatom el.
Úgy, hogy új hónap újra kezdem ismét. Bár már sokszor hajráztam, de valamiért most nincs meg az a lendület mint anno volt. (-37 kg mínusz volt)
Ez még nem sok hátrány hozzám képest, gyere velem! Valamikor évekkel ezelőtt én is végig csináltam, a IV. résznek a második szakaszát akkor már én is egy kicsit lazára vettem, de azért még mindig tartom azt a súlyt. Sőt, más módszerekkel még további pluszokat is sikerült leadnom. Az utolsó 5-8 kg ragaszkodik hozzám nagyon. :))
Gondoltam, akkor elő dr. Dukánnal!
Szia, igen. Még 2012-ben.
Ügyes vagy!
Nekem is újra kellene kezdeni, mert a 4. szakaszban anno elvéreztem."
Öt nap támadás, a lépegetősből ma a 3.-ik nap, eddig összesen 3 kg. Gondolom, ebből nem mind valós fogyás.
Te is Dukánozol, vagy csináltad régebben?
További ajánlott fórumok:
- Vége, ma elkezdem! Nem hétfőtől, nem holnaptól, MÁTÓL!!!
- Kezdjük együtt holnaptól a diétát!Csatlakozz!
- Mától elkezdem a South Beach diétát. Csatlakozik valaki?
- Ti is gyakran mondjátok zabaroham után, hogy holnaptól újrakezdem a diétát?
- Kezd velem holnap 2x7napos sikeres diétát!
- Minden nap elkezdem a diétát, de este feladom :(