Hogyan nem neveznéd soha a gyerekedet? (beszélgetés)
egyébként ( vki irta már nemtudom ki) h mi a gond az olyan nevekkel mint pl a Béla. nekem semmi, a férjem is az, de azért kelt ellenérzést, talána viselőkben is, mert a legtöbb kabaré, vicc akármi ilyen nevekkel van tele.
aki látta a Linda c sorozatot emlékezhet pl a Pécsi Ildikó Béééélaaaaaaaa! c kiabálásaira. :))
de mondhatnám a JÓzsikám, Ernőm, MÓricka stb neveket is.
:))))))))))
én ismerek Benedek Sándor Józsefet.
:DDD
Volt egy srác a suliban, Sándor Sándor volt a neve. Jó marhák a szülei...
És én is elnézést kérek, csatlakozom hozzád!
Én nem haragudtam meg igazából, csak online nevetgéltünk furcsa neveken, vagy inkább névpárosításokon és nem illetünk egy nevet sem jelzővel. Aztán egyszer ez is megtörtént! De bennem nincs harag! Nekem tetszik a gyerekem neve és ez lényeg!
köszi, bár komolyan gondolom. :) a nevek csak nevek, sokat nem határoznak meg egy ember életében. kapjuk őket, a szüleink izlését dicsérik (vagy nem). Az én majdani választásomon is lehet hogy röhög majd egy osztály, de ezt amikor adjuk egy babának nem tudjuk előre. :))
a gyerekeidnek pedig szép neve van!
távoli rokonom elsőszülött fia Álmos. már nem úgy értem, hogy álmos, hanem hogy...
Álmoska álmos?
Nem, nem álmos.
dehonnem...stb.
:)
ne sértődj meg, nem kell magadra venni semmit:), nektek tetszik és kész.
az én gyerekeim: Lívia, Sebestyén és Gellért, a nagyi mondta erre, hogy na ezek is olyan gyerekek, hogy hogy is hívnak micsodácska???? Pedig nekem ez eszembe se jutott volna, kicsit meglepődtem a dumáján, de jót nevettünk együtt és azóta is tudja a nevükön szólítani öket:)
oké, de a tetszés annyira szubjektiv dolog. ami nekem tetszik sokaknak nem.
Így most én elnézést kérek minden olyan név viselőjétől, akiket az alábbiakban felsoroltunk! a hozzászólóknak ezek anevek nem tetszenek. ezért-azért, a lényeg, hogy nekik személy szerint nem. ettől még sokaknak nyilván más a véleményük.
még egyszer bocsánat, ha valakit megbántottunk!
Semmi gond, de pont elég lett volna, hogy nem jön be. Ez a prolis beszólás/leszólás nem igazán esik jól azoknak, akik ezt a nevet adták a gyermeküknek. Így nekem sem.
egy NEM proli!
Pedig ilyen édes aranyos lesz a kamasz ahogy bemutatkozik: Boróka Bodza Áfonya Málna vagyok!
Még jó hogy nem Ezüstkanál, Szivárvány, Bárányfelhő, Béke vagyok :D
Kíváncsi vagyok hogy fogják hívni a lányom első szerelmét?! Nimród? Máté? Dominik? Bobbi? Hozéarmandó?
pedig milyen szép is lett volna! :DDDDDDDDDD
én ezektől a virág-gyümölcs nevektől is kész vagyok. már a szomszédok almája is sok volt anno.
Hát még a többi. Írisz , Virág, Rózsa, jaj. sztema kerbe való, nem az anyakönyvbe
Igaz lehet, bár a nomen est omen mondás akkor keletkezett, amikor valakit mondjuk a példa kedvéért Rézműves Józsi fia Jánosnak hívtak, akkor valóban a nevedben volt a végzeted vagy amikor divatosak voltak a ragadványnevek.
Viszont tényleg sokat elmond valakinek a családjáról, hogy minek nevezték a szülei. Pl. bizonyos társadalmi osztályokban divatos nevek vagy bizonyos csoportokban elterjedt nevek.
További ajánlott fórumok:
- Mit tennél, ha megharapná a gyerekedet egy másik gyerek, mert a te gyereked nem akart vele játszani?
- Mit szólnál hozzá, ha a volt férjed egyszercsak el szeretné vinni napokra a 3 éves gyerekedet, úgy hogy a gyerek nem is ismeri?
- Engeded otthon a gyerekedet vízfestékezni, gyúrmázni?
- Hány évesen szülnéd az első gyerekedet?
- Elengednéd a 10 éves gyerekedet a Laser Force Arénába szülinapi buliba?
- Milyen érzés bölcsödébe adni a gyerekedet? Hogyan történik a beszoktatás?