Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Hogyan lehet megnevelni egy nagyon rossz kutyát? fórum

Hogyan lehet megnevelni egy nagyon rossz kutyát? (tudásbázis)

1 2 3 4 5 6 7
148. Tulli (válaszként erre: 146. - M0ncsa)
2013. nov. 21. 13:02
Annyira megsajnáltam, olyan béna volt szegény. Jól megkergettem a westie-ket csak úgy porzott utánuk... :-) Hiába, egy anyatigris...:-))))
147. Tulli (válaszként erre: 145. - M0ncsa)
2013. nov. 21. 13:00
Valamikor, nyár végén, amikor nyírtam a füvet, akkor történt. Mindig összeszedem a kutyagumit, dupla zacskóval nyúlok csak hozzá, mert tiszta, szép és rendezett a kertünk és a gyerekek sokat vannak kint. Szóval nyírtam a füvet és leszedtem a gyűjtőzsákot a gép végéről. Valahogy mégis maradt ott egy kevésbé szilárd gumi és az úgy fröccsnet a képembe, amint átmentem rajta a nyíróval, mint a trainspotting-jelenetben. :) ÁÁÁÁ... Hiába, egy jó parasztnak egy évben meg kell ennie... :-0
146. M0ncsa (válaszként erre: 144. - Tulli)
2013. nov. 21. 12:56

LOL

Most nagyon rohogok, bocs :) Ez milyen lehetett...

Kb olyan, mint amikor jottek hozzank latogatoba ket csivavaval. A ket kutya osszesen nem nyomott fel kilot, annal hangosabbak voltak viszont. A mi 35+ kilos mamutunk meg egybol hanyatt vagta magat :DDD

Sirt az egesz tarsasag a nevetestol.

145. M0ncsa (válaszként erre: 140. - Ata06)
2013. nov. 21. 12:53

Akkor te nem is szereted az allatokat, ha a legnagyobb csoportjuktol ugy ahogy vannak, undorodsz :D

Ez amugy nem megfogalmazas kerdese, hanem rendszertan. Kozepiskolas biologia tananyag :) Azt hittem, mint nagy allatszereto, kened-vagod. Vagycsak azokat az allatokat szereted, amiket a kisallat-kereskedesben arulnak?

Az izeltlabuak nelkul rekord ido alatt felborulna az okoszisztema. Nem lennenek beporozva a novenyek, nem lenne a madaraknak feherjeforrasa, nem lenne tojas, mez, gyumolcs, zoldseg, semmi :) Hamar ehenhalnek en is, te is, meg a kedvenc kutyad is.

Ezert keretik tisztelettel banni az izeltlabuak nepes tarsasagaval :D (No, ez meg azert nem jelenti azt, hogy otthon tartanek beloluk, hazikedvenckent).

Engem csak egyszer fogott el az undor, amikor husban nyuveket lattam. Fuj. De ugyanolyan undorito volt, amikor a kutya felzabalta egy masik kutya uruleket. Fuj-fuj. Ha egy ilyen territorium-takaritas utan a kutyad kepen nyal, attol nem undorodsz? :D

144. Tulli
2013. nov. 21. 12:46
Amúgy nem agresszív, inkább tart tőlük. Múltkor egy westie párocska szaladgált a házunk előtt. Csaholtak. A kutya a kerítéshez ment és az egyik megcsípte az orrát.:(
143. Tulli (válaszként erre: 142. - Tulli)
2013. nov. 21. 12:45
A kutyákat a menhelyes rossz élmények miatt nem szeretheti. Ott olyan komoly stresszfaktor a többi kutya miatti zsúfoltság, hogy hosszú távú traumát jelenthet az állatoknak a későbbiekre nézve is.
142. Tulli (válaszként erre: 141. - Ata06)
2013. nov. 21. 12:39

"Ha ilyen barátságos másokkal is, akkor esetleg meg lehetne még előzni a szökést egy ellenkező nemű kutyával. Persze egyiket mindenképpen ivartalanítani kellene, különben ott lesz a nem kívánt szaporulat." - ezen már én is gondolkoztam. Az ivartalanításon meg egyre inkább, főleg a nem kívánt almok miatt.

Egyszer egyébként kocsival követtem a kutyát egy ilyen portyáján. Nagyon óvatosnak kellett lennem, mert ha meglátja az autót, azonnal hazafut. Szóval körbeügette a közeli és távolabbi utcákat, a többi kutyát kifejezetten kerülte. Pórázon sem szívesen találkozik más kutyákkal. Szagolgatott, egyáltalán nem rohant, inkább portyázott, amíg láttam. Érdekes. A Rexből hoznék társat neki, csak nem tudom, hogy fogadná.

A lakásban tartással kapcslatban nincs ellenvéleményem, csak én a gyerekeim miatt nem szeretem az ilyen típusú együttélést. Ha magam lennék és ha városban laknék is, lenne kutyám, úgy gondolom.

141. Ata06 (válaszként erre: 138. - Tulli)
2013. nov. 21. 12:28

Tudod, ha valaki imádja az állatokat és nincs kertje sok mindenre hajlandó! Persze jobb lenne, ha kertem lenne, nem vitás, de nincs!

Ezért mondjak le az imádatom tárgyáról?

Nem teszem. Állandóan takarítok és még senki nem mondta, hogy szag lenne a lakásban. Kínosan ügyelek rá!

A "kutyák meg kint flangálnak"-ról meg a véleményem nekem is ,hogy a legjobb ,ha bent lehet tartani. Nem csak az ő érdeke, hanem mivel egy kutyáról beszélünk, soha nem lehet tudni mikor mit gondol és kit támad meg.

Az almokról amiket meg maguk után hagynak , megint jobb nem beszélni. Szegény kölykök, akiknek csak a szenvedés jut. Éhezés, fájdalom és kóborlás. Néhány szerencsés esettől eltekintve. Aztán ők is hagyják maguk után az almokat és az állatmentő ennyit se fizikailag , se anyagilag nem bírnak.

Egy ismerősöm mondta, hogy nagyon szomorú dolog ha egy kutya egyedül van a kertben és egész nap a gazdit várja, vagy a betont nyalja .

A kutya társas lény és szereti ha vannak körülötte.

Ha ilyen barátságos másokkal is, akkor esetleg meg lehetne még előzni a szökést egy ellenkező nemű kutyával. Persze egyiket mindenképpen ivartalanítani kellene, különben ott lesz a nem kívánt szaporulat.

140. Ata06 (válaszként erre: 136. - M0ncsa)
2013. nov. 21. 12:18

Kinek van ideje? Kénytelen vagyok, mert az igénye megkívánja!

Bogarak? Ízeltlábú? Rovarok? Igazából a megfogalmazás számomra mindegy. Undorodom tőlük. :/

139. Tulli (válaszként erre: 138. - Tulli)
2013. nov. 21. 11:41
Ja, és van egy közel 4000 nm-es területen fekvő zártkertes nyaralónk, ott is övé a terep... De nem minden a négyzetméter, ezzel egyetértek.
138. Tulli (válaszként erre: 130. - Kiscsibe kicsibe)
2013. nov. 21. 11:39

"benti kutyákkal sokkal többet foglalkoznak, mint a kintiekkel" - ez teljesen igaz.

"megoszlanak a vélemények a lakásban tartásról" - és ez is.

Azt is meg merném kockáztatni, hogy a lakásban tartott kutya többet és intenzívebben mozog, mint a kertben tartott. Az én kutyám nem jöhet be a házba, még a teraszokra, a filagóriába és a kis "kerthelyiségünkbe" sem. A többi, közel 1000 nm az övé (is). Ám el nem tudnám képzelni, hogy beengedjem a házamba a kutyát vagy bármilyen állatot, a pl. gyerekeim szobáiba vagy a konyhába vagy bárhová.:-o A kutyát ezzel együtt fürdetem (a kertben), a házát rendszeresen kitakarítom, az ivó és evő edényével együtt.

Egyébként ahol lakom, teljesen természetes, hogy a kutyák kijönnek a családi házak kertjeiből. Rendszeresen beagle, vizsla, westie és spicc kutyák flangálnak az utcában a mindenféle meghatározhatatlan keverékeken túl, "hordákba" verődve. De én nem szeretem, ha kiruccan az enyém. A gazda dolga az is, hogy a kutyáját a kert kerítésén belül tartsa, mert nem mindenki szeret kutyákkal találkozni, pl. iskolába menet.

137. M0ncsa (válaszként erre: 136. - M0ncsa)
2013. nov. 21. 11:11
Jav: *szerintem te a bogarakat irtal, de _izeltlabuakra_ gondoltal.*
136. M0ncsa (válaszként erre: 133. - Ata06)
2013. nov. 21. 11:11

Mi a kerti kutyat is setaltatjuk naponta 2x. Igaz, nem 1,5 orat, kinek van erre ideje :D De azert ismerd be, hogy nem sokan setalnak a lakasban tartott kutyaval tobb, mint fel orat alkalmankent. Ennyit meg a mienk is "megkap".

Pok temaja: szerintem te a bogarakat irtal, de rovarokra gondoltal. A pok pokszabasu, izeltlabu. A bogarak rendje meg a rovarok osztalyaba tartozik, az izeltlabuak torzsen belul :)

Szerintem te az izeltlabuakat nem szereted, ugy altalaban ;)

135. 4fbd4b2862 (válaszként erre: 129. - Ata06)
2013. nov. 21. 11:08
Nincs röpde,de ő kint lakik a lakásban,a kalitka 80szor 80-as és 155 centi magas.A barátom csinált neki egy kis játszóteret,de imád repülni,zuhanyozni és enni és általában ott van,ahol én:))
134. M0ncsa (válaszként erre: 130. - Kiscsibe kicsibe)
2013. nov. 21. 11:04
Azon a homersekleten, amin egy nagybundaju juhaszkutya jol erzi magat, (10 fok alatt), en szetfagyok. Ott a valasz amugy Ata hozzaszolasaban is.
133. Ata06 (válaszként erre: 130. - Kiscsibe kicsibe)
2013. nov. 21. 11:04

A múltkor olvastam egy felmérést. A kerti kutyások azt mondják kell a mozgás és ezért jó a kert.

Kiderült a kutya csak akkor mozog, ha valaki megjelenik a kerítés előtt, a többi idejében heverészik.

Így aztán egészségileg a lakásban tartott kutyák előnyt élveznek, mert ha akarnak, ha nem le kell menni sétálni.

132. Ata06 (válaszként erre: 128. - M0ncsa)
2013. nov. 21. 11:01
Bővült a palettám. :P A pókokat sem szeretem. :/
131. Ata06 (válaszként erre: 127. - M0ncsa)

A juhász és nagy bundájú kutyák mások.

Nekik nem lenne jó bent.

130. kiscsibe kicsibe (válaszként erre: 114. - M0ncsa)
Igen, megoszlanak a vélemények a lakásban tartásról. Sztem kistestű, vagy rövidszőrű kutya semmiképpen sem való kintre, és a többinek is kell a fűthető ház, vagy legalábbis szigetelt. Viszont feltennék egy kérdést! Mennyivel jobb egy kutyának egy bezárt kennelben, vagy láncon attól, hogy kertben van, mint annak akutyusnak, aki esetleg lakásban van, de foglalkoznak vele, szeretik, és lemozgatják? A benti kutyákkal sokkal többet foglalkoznak, mint a kintiekkel, és bizony ők társas lények, akiknek szüksége van az emberre, és az általa nyújtott szeretetre!
129. Ata06 (válaszként erre: 126. - 4fbd4b2862)
2013. nov. 21. 10:59

Mekkora a kalitka? Kint van tartva, vagy bent?

Azt szokták mondani, hogy röpdéjüknek is kell lennie. Neki is van?

Bocsi fórumindító. :D De ha állatszeretők összejönnek..... :D :P

128. M0ncsa (válaszként erre: 125. - Ata06)
2013. nov. 21. 10:58
Na most gondolj bele, egy baratnom valami hatalmas pokot tart, terrariumban :D O meg azt szereti. Igaz, a pok senem bogar, senem hullo ;)
127. M0ncsa (válaszként erre: 124. - Ata06)
2013. nov. 21. 10:57

Igen, anyosom kutyaja is rovid szoru, es o is jol viseli, hogy bent van. A mienk viszont nagy bundaju, "teli" kutya, meg is hulyulne bent. Minuszokban remekul elvan, a meleget nem szereti, nyaranta kinyulik a haz mogott az arnyekban, es nem mozdul sehova.

Cicara meg nem tudok mit mondani, majd az ido megmutatja, jo-e ez neki igy. En a sima mezei hazi macskakat szeretem, nekik meg kell a ter, a vadaszat, sokat egeresznek. A tenyeszmacskak lehetnek teljesen masok.

Papagajok meg mind jo arcok, nekem hullamos papagajom volt, ketto, meg iskolas koromban. Velem egyutt tanult, szetragta a fuzeteim sarkat, ledobalta a ceruzakat a foldre, furdott, musorozott allandoan. Az elso fene tudja miert, nekirepult 2 evesen a szekrenynek, es elpusztult (nagyon megsirattam), a masodik meg matuzsalemi kort ert meg, 7 evesen pusztult el, vegelgyengulesben. Azt is megsirattam. Szeretnek meg majd papagajt, ha meglesznek hozza a feltetelek.

126. 4fbd4b2862 (válaszként erre: 125. - Ata06)
2013. nov. 21. 10:53
Közepes,egy nimfánál nagyobb,testesebb a farktolla most 20centi,de még egy picit nőni fog,és fiú lesz,még csak 1éves és 5hónapos.Okos,nagyon hamar megjegyez dolgokat,de nagyon hangos,rikácsolós hangja van,bérházba,társasba nem való.
125. Ata06 (válaszként erre: 123. - 4fbd4b2862)
2013. nov. 21. 10:48

Azt hittem valami nagy papagáj. Azoknak szokott ilyen baromi jópofa egyéniségük lenni!

Őket is imádom! Minden állatot imádok!:)

Na jó a bogarakat és a hüllőket nem. :P

124. Ata06 (válaszként erre: 122. - M0ncsa)
2013. nov. 21. 10:46

Nincs kertünk. De... nem is engedném ki, mert nagyon sok veszélynek vannak kitéve.

A macskának 120 M2 területe van. Úgy gondolom azért ez nem olyan rossz.

Brit fajta cica, azért olyan nagy a feje.

A kutyám meg naponta 3* másfél órát sétál, így kifejezetten jól érzi magát bent. Rövid szőrű, fázós, az esőbe ki se akar menni, a meleget meg kifejezetten nehezen viseli a gömbölyű fej miatt. Így neki a legideálisabb, hogy a 40 fokos melegben és a mínusz 20 fokban nem kell hosszan kint lennie. Családtagként él köztünk és velünk tölti az idejét, ami látszik rajta hogy boldoggá teszi.

2013. nov. 21. 10:40
Kis Sándor(örvös papagáj)Van egy csomó videó a yo....n
122. M0ncsa (válaszként erre: 119. - Ata06)
2013. nov. 21. 10:40

Kennel gyanant ott van a kert, mint irtam, 3000 nm, keritessel korbeveve. De NEM, neki at kell masznia, vagy alatta kapar lyukat, vagy felmaszik (!!!) a 1,2 meter magas keritesre, hogy kijusson. Szoval kennel nem megoldas, hacsak nem 2 meter magas vasbeton, szogesdrottal a tetejen :D Most egy 15 meteres lancon van, de nem nagyon maszkal, pedig megtehetne.

7 honapos cica meg meg gyerek :) legkesobb 9 honapos korra felno majd, es remelhetoleg abbahagyja a kartevest. Ha kijaros, meg hamarabb is, de ha jol ertem, nalatok bent vannak az allatok, ami azert nyilvan nem tetszik nekik. En is tornek-zuznek, ha bezarnanak akar napokra is a negy fal koze, egy allat mitol lenne mas?

Megneztem amugy a kepeket, helyes cica. Azert gondoltam, hogy kandur, mert akkora feje van :D

121. Ata06 (válaszként erre: 120. - 4fbd4b2862)
2013. nov. 21. 10:39
Milyen papagáj? :)
120. 4fbd4b2862 (válaszként erre: 118. - M0ncsa)
2013. nov. 21. 10:33
Óóó nagyon nagy forma:))Ha éppen nem kell neki amit adok,úgy utánam hajítja,hogy csak na,és ha lebaszkurálom valamiért akkor szétüti a hintát,ha megfenyegetem az ujjammal akkor meg mondja,hogy juj,jujuj.Ja,igen a nyuszkóról hallottam,hogy szeret kárt csinálni:))
119. Ata06 (válaszként erre: 117. - M0ncsa)
2013. nov. 21. 10:33

Nem kandúr. Nőstény és már ivartalanítva is van. Igaz, hogy még csak 7 hónapos. :P

A kutyusodat akkor meg így kell elfogadni. Barátkozós típus. :D

Vagy építetek neki kennelt vagy elfogadjátok így!

Csak nehogy baja legyen a sok lelketlen ember miatt.

1 2 3 4 5 6 7

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2026, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Hoxa Facebook