Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Hogyan lehet megnevelni egy nagyon rossz kutyát? fórum

Hogyan lehet megnevelni egy nagyon rossz kutyát? (tudásbázis)

1 2 3 4 5 6 7
178. M0ncsa (válaszként erre: 176. - Rescue)
2013. nov. 21. 15:03

Ezzel a hozzaallassal az emberek 95%-a rossz gazdi, es ne tartson kutyat. En abban nem latok tragediat, hogy kovetunk el hibakat. A gyerekneveles teren is sorozatosan hibazunk igy vagy ugy (en is, nyilvan), de attol meg nem vagyunk rossz szulok, nem gondolod?

Ezert felesleges magad ostoroznod.

177. M0ncsa (válaszként erre: 175. - 4fbd4b2862)
2013. nov. 21. 15:00

De-de, gazdalkodom, "bio-ba" :D

Suliba is jartam, de annak ehhez semmi koze. Gazdalkodni azert kezdtem, mert itthon ultem fel evig munka nelkul, es mar nem birtam tovabb, hogy ne csinaljak valami hasznosat, foleg, mikozben ott a fold kihasznalatlanul.

Bio-gazdalkodas meg azert, mert ezt tartom helyesnek. Miert kerded?

176. Rescue (válaszként erre: 171. - M0ncsa)
2013. nov. 21. 14:59

Nekem inkább azzal van a gondom, hogy a gazdik rossz, neveletlen, ilyen olyannak titulálják a kutyájukat.. pedig magukban kéne keresniük a hibát, hogy mit csinálnak rosszul. :)

Igen, én rossz gazdi voltam, mert nem értettem kutyául, felelőtlenül álltam a dologhoz.

175. 4fbd4b2862 (válaszként erre: 174. - M0ncsa)
2013. nov. 21. 14:56
Ááá figyelj csak,nem te gazdálkodsz vagy szerettél volna?Méghozzá úgy emlékszem,hogy bio-ba gondolkoztál vagy csak suliba jártál?
174. M0ncsa (válaszként erre: 173. - 4fbd4b2862)
2013. nov. 21. 14:53

:D

Sot, az is lehet, hogy az elso vagy a masodik ;) Sosem tudni, ki bujik a nickek mogott :p

173. 4fbd4b2862 (válaszként erre: 172. - M0ncsa)
2013. nov. 21. 14:44
A 3.nőismerősöd én vagyok:))
172. M0ncsa (válaszként erre: 169. - Tulli)
2013. nov. 21. 14:43

Hu, 2 not is ismerek, akik bolondulnak a lovakert :) Az egyik egy baratnom, a masik egy volt gimis osztalytarsnom. Mindketto lovagolt is rendszeresen. Sajnos nem tudom, utobbival mizu, a legutobbi osztalytalalkozon 10 eve voltam kb.

Miert nem akarsz lovat? Helyhiany, vagy idohiany miatt? Az biztos, hogy a lovak rengeteg torodest es mozgast igenyelnek.

Tolunk nem messze van Lipice, ahonnan a lipicei lovak szarmaznak eredetileg. Mar regota tervezunk elmenni megnezni, csak mindig van valami surgosebb... Bar en nem vagyok kulonosebb lofanatikus, de gyonyoru, elegans allatok, az teny. Foleg a vadlovak csodalatosak, a paradezo betanitott lovakat nem szeretem.

171. M0ncsa (válaszként erre: 170. - Rescue)
2013. nov. 21. 14:31

Na tessek... Amugy en mar csak ezert sem jelentenem ki ilyen kategorikusan, mint te, hogy akinek rossz a kutyaja, az rossz gazdi miatt van. Te rossz gazdi voltal az elso, neveletlen kutyaval? Aligha. Megtettel minden toled telhetot, es megse ment, nem?

Ezert nekem igazabol az sem tetszett, hogy a foruminditot ugy letamadtak, ahogy... na mindegy.

Summa summarum, kotelezove tennem a kutyaiskolat (korabbi tulajdonosoknak esetleg nemi allami tamogatassal), es szigoruan ellenoriznem a chipet, oltast, komoly bunti terhe mellett. Ami Magyarorszagon folyik kutyatartas teren, az kritikan aluli.

170. Rescue (válaszként erre: 167. - M0ncsa)
2013. nov. 21. 14:07
Tudom, miről beszélsz, én szaporítótól hoztam el első kutyám, korán lett elválaszva anyjától, és túl korán hoztam el a testvéreitől is. Nagyon szerettem volan kutyaoviba vinni, de ELKÜLDTEK a francba, mert nem folyamatos a csatlakozási lehetőség a normál suliba... vicc, tehát oldjam meg magam... Sajnos nem jól sikerült, még rátett egy lapáttal, a család másik 2 neveletlen kutyája, az eltanult rossz szokások, és a környékünkön élő össze többi antiszoc. kutya is. :D Olyan 7 hónapos kora körül végre lett nálunk is tükörmódszer! És azóta rengeteget feljődtünk, most 2 éves, a mai napig rendszeresen kell foglalkozni vele, mert még mindig vannak fennálló problémák, de ahhoz képes ahonnan indultunk... egy csoda! Azóta lett még egy keverék kutyum, vele már 3 hós korától oviba járunk, most már úgy ahogy értek a kutyákhoz, a testbeszédhez, hogy kell reagálni adott helyzetetkre! És igen... azt mondom, mindenkinek kéne ilyen tanfolyamot végeznie, aki kutyát akar!! Nagyon nem mindegy!
169. Tulli (válaszként erre: 162. - M0ncsa)
2013. nov. 21. 14:03
A két nagyobb gyerekem lovagol, ahogyan a férjem is. Én közel 7 évigűztem ezt a sportot, amikor gyerek voltam. Most hanyagolom, de majd újra fogom kezdeni, talán... Szóval a lovak is csodálatosak. :-) Ha elmegyünk a budapesti állatkertbe, az én gyerekeim a parasztudvarnál őgyelegnek. A férjem is, mert ott van hucul csikó.:))) Szeretne venni egyet, csak én nem.:-o
168. M0ncsa (válaszként erre: 167. - M0ncsa)
2013. nov. 21. 14:02
Naszoval, amit ki akartam hozni az egeszbol, hogy szerintem nem csak a chipet, oltast kellene kotelezove tenni, hanem a kutyaiskolat is. Igaz, a tobbseg meg az elozoekre is tojik :(
167. M0ncsa (válaszként erre: 164. - Rescue)
2013. nov. 21. 14:00

Erdekes dolgokat irsz, koszi (bar nem en kertem itt tanacsot :))

Azt tudtad amugy, hogy Svajcban kotelezo a kutyaiskola? De nincs is fegyelmezetlen, csavargo, stb. kutya sehol. Mivel mind jolneveltek, meg az ettermekbe is bemehetnek sok helyen.

Amugy mi, amikor meghoztuk az ebet, elso utunk az allatorvoshoz vezetett. El volt hanyagolva, se oltas, se chip, semmi nem volt elintezve, ezt mind letudtuk, es akkor kerdeztuk, hol lenne jo kutyaiskola. Akkor mondta az allatorvos, hogy a kutyaiskola igazabol a kutya szocializalodasara valo, de ez az eb mar szocializalt, ugyhogy felesleges beiratkozni.

Azota is nagyon banom. :((

166. Tulli (válaszként erre: 159. - Ata06)
2013. nov. 21. 13:59

Megjött a fiam a suliból, együtt a 3 gyerek. Megyek most, ígértem mára tortát nekik, de később elolvasom.

Amúgy szuper jó csokitorta receptem van, ha érdekel, majd leírom. :-) Bár, már így is szétoffoltam a topikot...

165. Rescue (válaszként erre: 157. - Ata06)
2013. nov. 21. 13:56
7 hós kortól már mehet suliba, de egyre több helyen van, és én ezt tudom ajánlani, ugyanis, nem mindegyik normál suli tud olyan képzést biztosítani, amely megfelelő tudáson és szakértelmen alapul (sajnos tapasztaltam, a különbség gigantikus).
164. Rescue (válaszként erre: 4. - Gracielita)
2013. nov. 21. 13:54

A kutyád nem tisztel, és nem vesz komolyan. Gondolom, az alapokkal is gond van, azaz, behívásra nem jön (nem csak a lakásban kell odajönnie neki, hanem gyakorlatilag bárhol), ezenkívül sétáltatásnál pórázfegyelmet gyakorolni. (Amint a kutya megelőz, egy hirtelen, gyor mozdulattal megfordulni és ellenkező irányba menni, HATÁROZOTTAN! Nem feszülhet a póráz!) Nem ártana még egy kötödési tréning, mely arról szól, a kutya csak KIZÁRÓLAG kézből kapja meg a kaját, 2 héten keresztül. A legjobb, ha feladatra, ültetés, fektetés, behívás, szemkontatkus- jutalmazni. Tehát előszőr ezeket kéne sorra venni, aztán kezdődhet az ösztönkezelés, és letiltás. Bár sokan nem értenek egyet a testi fenyítéssel, de mivel már szóbeli letiltást nem veszi komolyan, nyugodtam lehet egy egy pofont adni, nem eszközzek (nem újságpapír, nem vessző, ezek lúzerfegyverek). A letiltás menete: 1. Tiltó szó normál hangon,2. aztán igazán mérgesen 3. eztán jöhet a testi fenyítés, kézzel orrára ütni, vagy farára, két hátsó láb közé, vagy akár meg is lehet cibálni,megfogni grabancánál fogva, a nyaka alá nyúlni, szemébe nézni, és megszidni. FONTOS!!! A Letiltást nem szabad félvállról venni és a kutyát hozzászoktatni, a kutyának olyan letiltás kell, hogy abból egy életre tanuljon, és ne hülyének nézzen, hanem tényleg meglepődjön: Hogy huhh, ezért kaptam, fontos, hogy rajtakapd a rosszalkodáson, s úgy történjen a letiltás! Ha sikerül szóval rábírni, hogy hagyja abba a tevékenységet, na akkor lehet dícsérni!!! Nagyon fontos, hogy hirtelen tudj váltani nagyon mérges, dühösből, nagyon cukira, és kedves dícsérőre, különben nem fogja érteni a lényegét. Az agresszív viselkedést, harpást morgást, a legkeményebben kell megtorolni, nem lehet agresszív se emberrel, se más állattal. Ilyenkor nagyon fel kell szívnia magát az embernek. Tudom, hogy nehéz megütni, megráncigálni a kutyát, és sajnálat üti fel a fejét, de bármennyire is hangzik szívtelennek, a kutyának az megszokott, mivel a farkastól származnak, falkatörvények szerint élnek, és ott is megvan a hiearchia, és a komoly testi harcok. Nem ok nélkül bántalmazzuk a kutyát, sosem! Ugatásnál is lehet a tiltó szót alkalmazni, amint abbahagyja egy pillanatra is nagyon résen kell lenni, mert akkor kell dícsérni, fontos az időzítés!!

Remélem tudtam valamit segíteni,én nagyon sajnbálom, hogy a kutyatartást nem szabályozzák, kötelezően elvégzendő tanfolyamhoz, mert ez így nem állapot, hogy az emberek nem értik, és nem tudják kezelni a kutyát. TUDNI ILLIK: Nem a kutyával van gond!!! A hozzánemértő gazdával!!

163. Ata06 (válaszként erre: 160. - M0ncsa)
2013. nov. 21. 13:53

Miért kéne hatvan évesnek lennem?

Hozzám képest fiatal vagy? Valószínű!

És ha annyi lennék? Nem igazán értem, hogy kerül ez ide!

"bocsánat nagyi"-ezt sem érzed sértőnek?

Ez is csak vicc? Tudod bármennyi is vagyok, ilyenkor azt szoktam mondani, hogy én már megértem,de te nem biztos ,hogy meg fogod érni!

Ha meg igen, remélem veled is hasonlóképpen fognak beszélni, mert egyszer mindenki megöregszik.

Nem megvilágítottad, azt másképp fogalmaznák meg.

Neked támadtam, nem csak felvilágosítottalak, hogy esetleg leszállj a magas lóról.

Nem hiszem ,hogy itt mimózaságról lenne szó.

Nem kell ahhoz idéznem a "csak egy kutyát", hogy lássam , hogy te valójában hogy gondolkozol.

A szarkasztikus és a cinikus valóban hasonló, mind kettő magában foglalj a gúnyos jelentést. De úgy látszik ez sem kötekedés csak humor.

És így van, talán akkor beszélgess mással, ha csak ilyen "szarkasztikus" tudsz lenni!

162. M0ncsa (válaszként erre: 156. - Tulli)
2013. nov. 21. 13:42

:)))

Aranyosak lehetnek :) A szomszed hazan amultam el multkor, sarga a fal, es telis-tele volt katicabogarakkal! Mint a meseben. Pottyoket nem szamoltam :)

Amugy en is ugy gondolom, hogy az ALLATOK tarsasaga (nem csak a kutyake) jot tesz a gyerekeknek. A fiam is simogatott mar par honaposan tyukot, volt tehennezoben, imad mindent, ami mozog, mindegy, hogy fut vagy repul :). En is sok fobias embert ismerek, nem szeretnem, ha a gyerek ilyenne valna.

161. Ata06 (válaszként erre: 156. - Tulli)
2013. nov. 21. 13:41

Ha visítva menekül a kutyáktól az legfőképpen a szülő hibája.

Többen vannak fiúk ,mint lányok, akik bogarakat és a hüllőket szeretik.:)

160. M0ncsa (válaszként erre: 153. - Ata06)
2013. nov. 21. 13:37

En nem kotekedtem, hanem megvilagitottam egy temat mas szempontbol. Az, hogy te ezt sertesnek veszed, es nekem tamadsz, teged minosit, nem engem. Ezenkivul nem cinikus vagyok, hanem szarkasztikus, hasonlo, de nem ugyanaz, mindegy. Lehet, hogy hozzad kepest fiatal vagyok (ezek szerint te minimum 60 eves vagy, oke, nem tudtam, ha gondolod, ezentul magazlak).

Valoban elfogott az undor a nyuvektol, amit mint sajat gyarlosagomat emlitettem. Pedig a nyu finom, kerdezd csak meg a tyukokat :D

Tovabba nem latom, hol irtam a hozzaszolasomban, hogy "csak egy kutya". Idezd kerlek, mert lehet, hogy mar ilyan fiatalon demens vagyok, mea culpa.

Ismet tovabba, ha nem erted a trefat, akkor majd csevegek tovabb Tullival, aki ugy latszik, kevesbe mimozalelku.

Bocsanat, nagyi.

159. Ata06 (válaszként erre: 156. - Tulli)
2013. nov. 21. 13:37

Egészségileg is.

[link]

158. Tulli (válaszként erre: 155. - Rescue)
2013. nov. 21. 13:34
Megvolt. Én azzal képeztem ki az enyémet. Szuper a módszer. El is felejtettem ajánlani a topik indítójának!!!
157. Ata06 (válaszként erre: 155. - Rescue)
6 hónapos kutya még kutya oviba való! A tükörmódszeres kutya suli pedig nem mindenhol van. Főleg nem vidéken.
156. Tulli

"azok a gyerekek akik kutyákkal nőnek fel egészségesebbek" - mentálisan biztos, mert sokat ad hozzá a gyerek szemléletéhez, lelkéhez, ha megismeri az állatokat vagy azok közül csak egyet is. Nálunk még a faluban is vannak olyan gyerekek, akik visítva menekülnek a kutyáktól. :-) Rossz látni. Az én gyerekeim viszont nem félnek az állatoktól. Nálunk sok a róka, a vaddisznó, a dám. A kertben a sün, egér, denevér. A fiam a rovarokat szereti, idén volt nagy cserebogár invázió - ment a gyűjtés:-) A katica invázió elkerült bennünket, de ami volt, az arra volt jó, hogy beazonosítsák a kül. alfajokat. Sosem láttam ennyiféle színváltozatban és mintázatban katicákat. A legtöbbjüket biztos nem vették fel az egyetemre, mert csak 2-3 pontjuk volt, nemhogy 7 :-))))

Amúgy lehetne nyitni egy topikot az országban megjelenő invazív fajokról és azokról a madarakról is, amelyek úgy döntenek, nem költöznek. A lányom azt mondta, hogy elvesztették a cipőjüket, azért nem mentek el a gólyák az idén.:-)))

155. Rescue
2013. nov. 21. 13:32
Tükörmódszeres kutyasuli.
154. Ata06
2013. nov. 21. 13:28
"Csak egy kutya? Időről időre azt mondják nekem: Ébredj fel, ez „csak egy kutya”! – nem értik, miért teszi meg az ember ezeket az utakat, miért invesztál ilyen sok időt és érzést, vagy miért veri magát költségekbe, amelyek a „csak egy kutyá”-val járnak. Legbüszkébb pillanataimból néhányat a „csak egy kutyának” köszönhetek. Sok óra telt el, amikor egyedüli társaságom „csak egy kutya” volt, de egyetlen pillanatig sem éreztem magamat mellőzve vagy egyedül. Életem egyik legszomorúbb pillanatát a „csak egy kutya” idézte elő, és a sötét napokban a „csak egy kutya” volt az, akinek barátságos érintése jóleső érzéssel töltött el, és erőt adott átvészelni azt a napot. Ha te is azt gondolod, hogy ez „csak egy kutya”, akkor feltehetően olyan mondatokat is ismersz, mint „csak egy barát”, „csak egy napfelkelte” vagy „csak egy ígéret”. Ez „csak egy kutya”, aki barátságból, bizalomból és merő hamisítatlan örömből a lényeget hozza az életembe. „Csak egy kutya” felébreszti bennem a részvétet és a türelmet, ami engem jobb emberré tesz. „Csak egy kutya” vesz rá arra, hogy korán keljek, hosszú sétákat tegyek, és vágyakozva tekintsek a jövőbe. Ezért számomra és az olyan ember számára, amilyen én vagyok, ez nem „csak egy kutya”, hanem minden remény és jövőbeli álom megtestesítője, kedves emlékek és a jelen tiszta élvezete. A „csak egy kutya” megmutatja bennem a jót, és eltereli a gondolataimat. Remélem, hogy mások is megértik egy napon, hogy ez nem „csak egy kutya”, hanem valami, ami nekem emberiességet kölcsönöz, és többé tesz, mint „csak egy ember”. Tehát ha legközelebb hallod azt a mondatot, hogy „csak egy kutya”, akkor mosolyogj, mert ők ezt „csak” nem értik. Ha a szemébe tekintesz, elfelejted minden félelmedet, gondodat, szomorúságodat és problémádat, mert a kutyák nekünk olyan szárnyakat adnak, amelyek nekünk soha nem voltak és soha nem lesznek." Richard Dehmel (1863-1920)
153. Ata06 (válaszként erre: 145. - M0ncsa)
2013. nov. 21. 13:24

Te nem beszélgetsz, hanem kötekedsz! Az ilyen emberek miatt szeretem jobban az állatokat, mint az embereket!

Azért mert állatszeretőnek tartom magam, talán nem kell a pókokat és a csótányokat is szeretnem.

Attól, hogy nem szívlelem őket és a látványuktól kiráz a hideg, még nem bántom őket! Számomra ez is ám párosul az állatszeretettel és a tisztelettel! Még a pókot sem taposom el, a legyet sem csapom agyon, de attól nem kell örülnöm, ha az ürülék után rá száll a kajára vagy akár rám. Te vajon hogy viszonyulsz hozzájuk otthon, ami nem az ökológiai környezet?

Nem, nem vágom az ízeltlábúak témáját ,ahogy te sem értesz mindenhez. Vagy igen? Érdekes lenne számomra, mert nem érthet mindenki mindenhez!

Én is tudnék olyan témát felvetni, amihez nagy valószínűséggel még a cinikus viselkedéseddel sem tudnál hozzászólni!

A középiskolai tananyag rég elfeledetté vált -és itt mellékesen nem is ez volt a téma-, de neked még biztos ott van a kis fejedben, mert olyan fiatal vagy! :) Örülj neki! Vagy lehet ,hogy csak Google volt okosabb nálad? ;)

Nem nem csak azokat az állatokat szeretem ,amiket a kisállat kereskedésben árulnak. Ott nem is vennék, mert azt szaporításnak hívják, nem tudom tudtad-e?

Miért is fogott el az undor a nyüvektől? :O Azok is az ökológiához tartoznak. ;)

Elárulom neked ,hogy nem minden kutya zabál ürüléket! "Fuj-fuj." Az enyém még át is ugorja!

De úgy látszik te a sajátodból indulsz ki, aki vitamin hiányából és unalmából kifolyólag ezt teszi. Mert hogy nem tudtad, de a kaka zabálás nem territoriális cselekedet!

Ezenkívül az én kutyámnak ,minden alkalommal le van mosva még a pofija is ha haza érek vele. De ezt te nem értheted, hisz számodra a kutya "csak kutya" ! Ha a kutya rendesen oltva van , féregtelenítve, tisztán tartva mellesleg semmi bajod nem lesz tőle. Sok ember koszosabb és undorítóbb, mint a kutyák.

Sőőőőt... ki van mutatva, hogy azok a gyerekek akik kutyákkal nőnek fel egészségesebbek, mint azok akik burokban vannak tartva.

A macskádat meg tudod mosdatni utcán csavargás és egerészés után? Nem hiszem!

Na most azt hiszem a gondolkodásodon lehetne mit változtatni és ha egy fórumban beszélgetni akarsz, akkor talán nem kéne elmenni a sértegetés felé.

152. M0ncsa (válaszként erre: 151. - Tulli)
2013. nov. 21. 13:22

Na latod, ez az, amit sosem mertem, gombaszni. A kutya amugy nem hulye, tobbnyire osztonosen tudja, mi mergezo, es mi nem.

Ami a gyomrat illeti, amugy nem csak a kuvasznak, hanem minden kutyanak beton gyomra van (jo, vannak agyontenyesztett, erzekeny gyomru kivetelek), ugyanis, mivel a kutyafajtak reszben dogevok, kifejlodott naluk egy automatikus vedomechanizmus: kegyetlen eros a gyomorsavuk. Ezert nem lesz a kutya beteg sem egy kicsit romlott hustol, sem a peneszestol, peldaul. Mindent legyak a gyomorsava :)) Ezzel szemben a macskafelek soha nem esznek dogot, ok vadaszok, csak a friss zsakmany johet szoba (nezd meg az oroszlant, tigrist pl., sosem "spajzol", ami megmarad, atengedi a sakaloknak).

151. Tulli (válaszként erre: 149. - M0ncsa)
2013. nov. 21. 13:14
Én most a gombahatározót bújom, mert a kertben az idén egy csomó ismeretlen gomba nőtt a fűben, sosem lehet tudni... A kutya múltkor evett belőle, nem lett baja, de ki tudja egy kuvasznak milyen beton gyomra van...:-)
150. M0ncsa (válaszként erre: 148. - Tulli)
2013. nov. 21. 13:08
:)))
149. M0ncsa (válaszként erre: 147. - Tulli)
2013. nov. 21. 13:08

:DDD

Meg bizony ;) Ez ezzel jar. Gyerek szajabol is miket szedtem mar ki, te jo eg. De kutyagumit szerencsere meg nem :) Multkor a szajaba tomott egy marek foldet (apjaval voltak kint, aki asott valamit), majd kihanyta az egeszet. Megtanulta, hogy a fold nem ennivalo :))) Persze nem tarthatom vitrinben a kolkot, szerencsere egeszseges, majd' kicsattan. Csak hat 1 eves, meg kicsi.

1 2 3 4 5 6 7

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook