Kutya ehet camembert sajtot? (tudásbázis)
Mindig,mindennek utánanézek ami a kutya etetésével kapcsolatos.
Ezt kellene tennie az ismerősödnek is.
Ha pl.az én kutyám kap minimális mennyiségű trappista sajtot ,nem lesz baja .
De ,nem lehet tudni ,hogy az övé ,hogy reagál rá.
Mindig keveset kell adni abból,amit még nem evett.
Pl.Prézli kutyám egy ideig imádta az almát (hámozva ,szeletelve),majd észrevettem ,hogy savat csinál neki.
Már nem kap .
Helyette uborka ,dinnye , eper és nagyon kis adag banán , sárgarépa.
Ja ,és az hogy régen mit etetettek a kutyával ,már idejétmúlt.
Nos Camembert nem szeretem, de előző kutyámat Mackósajttal szoktamtattam szobatisztaságra.
Imádta, soha semmi emésztési gondja nem volt.
Pedig az megette a nyers krumplit is, amit állítólag tilos, mert emészthetetlen.
Itta a tejet, lefetyelte a tejszínt.
A fáma szerint tilos.
Szerintem, az állatok érzik mi számukra a rossz, az őzike sem olvassa el az erdőben, ezt szabad, azt meg nem. A tyúk sem csipeget mérgező bogyót.
Most is van kutyám cicám, a cica csap száraztápot fogad el 16 éves, a kutya 14 éves eszi a sajtot, tejfölt ...köszöni ő is jól van.
Gondolom nem több kg-ot adsz neki egyszerre. Ha szeretné az enyém, lenne is itthon, emésztése, széklete, hangulata nem változna simán adnék neki.
Tudom,hogy butaságot írok,de 20 éve volt egy németjuhász-erdélyi kopó keverék kutyám, ő azt ette, amit mi, emberek. Akkor még nem volt ennyire tudatos a kutyusok etetése.
Sose volt semmi baja amúgy.
Ha penészes sajt ,én úgy gondolom hogy nem kellene.
De inkább nézz utána jobban.
Amit inkább javasolnak a kevésbé zsíros sajtok:
mozzarella
chedar
A camembert sajt nem ajánlott a kutyáknak, és bár közvetlenül nem mérgező, fogyasztása komoly emésztési panaszokat okozhat. A magas zsírtartalom, a nemespenész irritálhatja az emésztőrendszerüket.
Laktóztartalom: A felnőtt kutyák szervezete nem termel elegendő laktáz enzimet a tejcukor lebontásához.
További ajánlott fórumok:
- Hogyan lehet megnevelni egy nagyon rossz kutyát?
- Hol lehet Budapesten Gruyère sajtot kapni? És kb. mennyibe kerül?
- Hany honaposan lehet adni a babanak tojassargajat es sajtot?
- Mivel lehet helyettesíteni a mascarpone sajtot?
- Kisfiam nagyon szereti a sajtot, sajtot eszik sajttal. Nem lehet a sok sajttól semmi baja?
- Mikortol ehet a baba turot, sajtot? Milyen formaban?