Hogyan kell mostanság munkát keresni? (beszélgetés)
Látod, Mancs szakmabeli!
Én csak egy 9 évvel ezelőtti tapasztalatomból írom az ötleteket.
Hoppá, ezt is jó, hogy írtad. köszi
Azért érdemes regisztrálni a munkaügyibe?
Nagyon sok oldal van, ahol te is hirdethetsz, ahova feltöltheted az önéletrajzodat, illetve ahol keresgélhetsz hirdetések között. Nekem a munkaügyiben egy A/4-es oldalt tesz ki ezek felsorolása, de az csak ott van bent, nincs lementve itthonra.
Ha hirdeted magad, akkor ne sorold fel szerintem egy hirdetésbe, hogy milyen munkakörre jelentkeznél, hanem inkább legyen 2-3 hirdetésed (vagy akár több), ami külön-külön egy-egy pozícióra szól.
Nagyon sokat segítettél, köszönöm. Nekem ez eszembe sem jutott:S
Nem vagyok nagyon tapasztalt munkakeresés ügyében. Úgy gondoltam, hogy megírom az önéletrajzom és elküldöm egy csomó helyre, nem figyelembevéve azt, hogy milyen a munkakör.
Így van! És főleg a motivációs levélben írd le, hogy Te azért vagy alkalmas arra, amire pályázol, mert már xy helyen ezzel foglalkoztál, és azt nagyon szeretted, stb.
Igen, mindig egy kicsit alakíts rajta! Arról a területről írj mindig többet, amire pályázol éppen!
Jogos:)
Még annyit, hogyha emailben küldöm el az önéletrajzomat, akkor nem kell mellé a bizonyítvány másolata, ugye? Azt csak akkor kell küldeni, ha "felkeltettem" valamelyik munkaadó érdeklődését?
Okés. Akkor mindig azt hangsúlyozom ki, amilyen típusú munkát megpályázok.
Tehát nem az, hogy megírok 1 önéletrajzot és azt adom be mindenhova, hanem lehet kicsit a kiszemelt munkakör irányába módosítani az önéletrajzot.
Eszedbe ne jusson egész alakosat küldeni, hacsak nem modellnek mész, vagy van egy-két olyan hirdetés, ahol modell alkatú, bevállalós munkaerőt keresnek irodai munkára! :D
Ha jól tud fényképezni, jó lehet az otthoni "igazolványkép" is, egyszínű háttérrel, de semmiképp se tegyél fel valami rossz minőségű fényképet!
Egész alakos kép a jobb, vagy csak elég az arcképem?
Erre lehet, hogy érdemesebb áldozni pénzt? mármint nem elég ha itthon lefotóz mondjuk a férjem, egy fehér háttérrel
Nem feltétlenül kell, hogy eltérjen az átlagostól az önéletrajzod, ha csináltatsz egy jó fényképet az önéletrajzodhoz, és persze sokat számít a személyes benyomás!
A diploma és nyelvvizsga nem mindenhová szükséges, bár tudom, manapság már mindenhová beírják.
Meg akkor marad az, hogy legalább fejben összeállítod a listát, hogy mit csinálnál szívesen. A hirdetésknel nagyon sok az értékesítői állás, és sokszor adminisztrátor munkakör alatt is hasonlók futnak. Figyelj a szövegezésükre, előbb-utóbb kiszúrod, hogy melyik hirdetés komolytalan és melyik nem az. A nagyon hangzatos hirdetések általában nem "normális" munkát takarnak.
És itt is kereshetsz állást:
Igazából akkor sem voltam nagy munkakereső, mert ahogy leérettségiztem, lett is munkám szinte egyből.
2 szakmunkásbizim van, 1 varrónő, 1 fodrász, + az érettségi és most óvodapedagógus szakon fogok végezni. Az a helyzet, hogy a fodrász szakmát kicsit sem szeretem:( A 2 szakmát a szüleim nyomására végeztem el. A varrósban már van pár évnyi tapasztalatom, fodrászatban nincs. Alapfokú angol nyelvismeret, alapfokú számítógépes ismeretek.....stb. Ilyesmi. Az a baj, hogy semmiben nem tér el az átlagostól:(
Több képzést már nem tudok bevállalni. Főiskola is eléggé leköt, írom a szakdogámat, + még most járok nyelvtanfolyamra is.
További ajánlott fórumok:
- Mivel vehetném rá páromat arra, hogy menjen munkát keresni?
- Miért kell a tanult fiataloknak külföldön munkát keresni?
- Szerintetek 2 kis gyerek mellett milyen itthonról végezhető munkát lehetne csinálni, amivel tényleg lehet reális összeget keresni?
- Így van értelme elindulni munkát keresni külföldre?
- Az álláskeresési kiskönyvbe be kell írni, hogy mentem-e munkát keresni? Csak be vagyok regisztrálva.
- Hogyan kell munkát keresni?