Hogyan fogyjak 5 kg-ot? (tudásbázis)
Bocs, nem azt mondtam hogy mit KELL csinálni és nem is biztattam semmire. Csupán leírtam hogy én hogyan csináltam - különösebb szenvedés és éhezés nélkül. És igen, éjfél előtt én is ritkán kerülök ágyba, de este 9-ig lefoglalt a gyerekem, utána meg örültem hogy végre volt szabad időm, eszembe sem jutott a hűtő felé nézni. NEKEM a futás is elég volt a szép alakhoz. A 167 centimhez 54 kg vagyok, sehol nem lóg a bőröm, izmos vagyok, jó kondiban. De azt nem mondtam hogy ez a tuti recept mindenkinek!
Azért azzal a " kevés kajával " vigyázzál, ha nem akarod, hogy a tested raktározni kezdjen. Tudod, ha túlságosan alá mész, akkor még több zsírt fogsz tartalékolni és energiaszegény leszel. Ez nem egy jó stratégia.
A futás jó, de ha 15 perces, akkor intenzív legyen ! :)
Mivel a fogyás 90 %-a az étkezésen múlik, ezért nem!
Köszönöm :-) tehát kevès kaját egyek, lefekvès előtt 3 òrával egyek ès nincs èdessèg, meg sùlyzòs edzès. Jò, ha edzès előtt futok 15 percet? Főleg a combom èsa fenekem pettyüdt. Minden másom feszes.
3-4 szett 10-15 ismétléssel, ez kezdésnek jó ( mindegyik gyakorlatra külön számolva nyilván )
Igen, ahogyan Ekka mondja. Az edzettségi szintednek megfelelő súlyt kell találnod, ez olyan kell legyen, amit még elbírsz, viszont ugyanakkor érzel benne némi terhelést.
Edzettségi szintnek megfelelően.;-) Mondhatjuk, hogy fogj egy 8kg-os kézisúlyzót, ha betojsz alatta!;-)
Ne csak!;-) A súlyzós edzés tényleg gyönyörűen formál.
Az is kérdés mit akarsz?! Fogyni, és plöttyedtnek lenni, vagy szép formásnak lenni?
Ha utóbbi, kell az a vas, mese nincs!:-D
Mindig este tìz körül megyek edzeni, csak akkor lehet.
Kb mekkora sùlyokkal csinánlam ès mennyi szèriát?
Ne egyél 5 után már semmit. 3 hétig.
Ha valaki éjfélig fent van, akkor gyakorlatilag több mint fél napig nem étkezik? Mert ugye másnap reggelig eltelhet 16 óra.
Csak fussak? Az jò :-) már alakul, mert 15 perc megy egyfolytában :-)
Ne bíztasd már olyanra, hogy ne egyen 4 óra után!!
Még mindig jobban tudod ellensúlyozni, mint hogyha semmit sem mozognál.
Súlyozz vagy kardiózz, ez már az egyéni preferencia kérdése. Mindkettő jó bizonyos szempontokból.
Elég gyakori tévhit az, hogy csak a kardió égeti az energiát, ez azonban nincs így. A súlyozás izmot épít és az izmok fenntartásához a szervezet minden órában több kalóriát éget el, mint egy kisebb izomzattal rendelkező személy szervezete.
A kardió pedig köztudottan jót tesz ugyebár, de azt edzőteremben akkor érdemes csinálni, ha amúgy nem adódik rá lehetőség a szabad levegőn, de mindenki úgy csinálja, ahogy akarja.
Én tehát a helyedben a súlyozást választanám, a női testet szépen formázza.
Megjegyzés: a délutáni 4 óra evés hiba, hasonlóan az esti 6 óra is, a lényeg az az, hogy lefekvés előtt 2-3 órával már ne egyél. És különben is többet számít, hogy összesen mit és mennyit eszel, mint az, hogy hánykor.
Ne egyél délután 4 óra után. A főétkezések mellett ne nasizz, max. gyümölcsöt, de azt sokat. :) Heti 2-3-szor fél óra futás. Olcsó sport, csak egy jó cipő kell hozzá. Én így adtam le 4 hónap alatt 12 kg-t.
Sziasztok!
A kajámat nem tudom megválogatni bizonyos okbòl, de sokszor nem diètás van. Tudom ellensùlyozni edzőteremben? Milyen gyakorlatokat csináljak?
További ajánlott fórumok: