Hogy is vagyunk a témával? (beszélgetés)
Ez a fórum a következő íráshoz nyílt: Hogy is vagyunk a témával?
Egyetértek!
De ilyen itt úgysem lesz! Mert ami jó, az rossz!
Szemét egy téma.:)
300.
Itt 3000 körüli a lakosság,szemétszállítás hetente egyszer.
Szelektív indult, havi egyszer, eredetileg műanyagra. Amikor mondták, hogy papírt is tehetek közé nyugodtan, kicsit elveszett a bizalmam...
Nem túl jó hír, és már eléggé késő...
Anyagcseretermékeik károsíthatják a tüdőt, a májat, a vesét, bőrirritációt, légzőszervi problémákat okozhatnak. A PET-palack nem bírja a hőt, ezért otthon kifőzéssel sem tudjuk fertőtleníteni, mint az üveget.
Egy szó mint száz, egészségünk védelmében a PET-palackoktól mihamarabb meg kell szabadulni, ami természetesen a szelektív gyűjtőt jelenti. Sőt, a legideálisabb az lenne, ha a polietilén-tereftalát egyáltalán, semmilyen formában nem érintkezne ételeinkkel, italainkkal.
Az Alföld nálunk is el fog sivatagosodni. Be kéne fával ültetni...
Valahogy így!
Ez nekem nagyon tetszik!
40 éve mindennap ültet egy fát a kopár szigeten: döbbenetes változást ért el
Mostanra a Margit-sziget területének többszörösét betelepítette növényekkel.
Az emberiség legnagyobb szerencséjére mindig akadnak olyanok, akik nem várnak külső segítségre, hanem egyéni mentőakcióba kezdenek azért, hogy mentsék, ami menthető, hogy a következő generációknak is fennmaradjon a bolygó, amit úgy hívunk: Föld.
?
Úgy emlékeztem, betettem ide a PET kupát...
Na de akkor itt az eredmény - egy része.
Sokak letojják még az egészet. :(
Tíz tonna műanyagszemetet halásztak ki a Tisza felső szakaszából augusztus elején. A Greenpeace megvizsgálta, milyen márkájú palackokat és flakonokat dobálnak bele a vízbe. Az adatok beszédesek.
Az azonosított 423 palack közel egynegyede, 96 db a Coca-Cola terméke volt. Az öt legnagyobb szennyező között ott szerepelt még a Borszéki ásványvíz 49 db, a Viskovo ukrán ásványvíz 43 db, a PepsiCo 41 db, és az ukrajnai Luzhanska ásványvíz 39 db palackkal.
Az azonosítatlan márkák között nagyon sok ukrán és román sörös flakon, valamint üdítős és ásványvizes palack volt – ami nem csak a fogyasztott brandekre, hanem arra is rávilágít, hol kerül bele ennyi szennyezés a folyóba.
:)
Betiltották a PET-palackokat a budapesti állatkertben
A Budapest Állatkert vezetősége úgy döntött, száműzi a PET-palackos italokat az intézmény büféiből, és így az egész állatkert területéről. A vízre szomjas látogató viszont bárhol megtöltheti a kulacsát csapvízzel – írja a Tudatos Vásárló honlapja.
A döntés oka, hogy a műanyag palackok hatalmas szemétmennyiséget termelnek, egy nemzetközi felmérés szerint percenként ugyanis 1 millió, másodpercenként 20 ezer műanyag palack kerül a kukába (vagy a kuka mellé) világszerte.
Fel szoktam háborodni, mikor azok az emberek, akik szétdobálják a szemetet, takarító után kiabálnak. Az eszükbe sem jut, hogy ott a kuka.
Előttünk szép kis tér van, hulladéktárolókkal. De sokan egyszerűen maguk mögé dobálják a szemetet.
Kultúrlények..
Magyar (utálatos) mentalitás. :(
Nem irigykedni kell, hogy bezzeg nyugaton, hanem eltanulni tőlük, ami jó!
" Hogy akarunk Nyugathoz tartozni, ha balkáni módra viselkedünk?"
Sehogy...
Mert az már rohad...:(
Én pedig azt a rothadó nyugatot szeretném...
Hogyhogy?
Anyuék falujában 150 lakos él, minden tavasszal jönnek. Egyéb szemétszállítás hetente + szelektív zsák havonta.
Ha ez igaz, akkor ilyenek vagyunk...
„Volt kuka. Sok. Volt WC. Az a szemét nem azért maradt ott, mert az emberek 200 méterről látták, hogy nem fér a kukába a sörös dobozuk, hanem mert meg sem próbálták elvinni odáig" – mondta, hozzátéve: ezt a magatartást ő is elítéli.
Lezárták a Szabadság hidat...
Miért nem lehetett a szemetet összeszedni időben, vagy több kukát kitenni vajon? :(
A SZEMÉTTEL BORÍTOTT SZABADSÁG HÍD BUDAPEST MÉLYIGÉNYTELENSÉGÉNEK TÖKÉLETES PÉLDÁJA
Óh, hát mi nem számítunk...
De akkor is figyelünk a környezetünkre, mert az a kicsi is fontos. Szerintem.
További ajánlott fórumok:
- Hogy tud egy nemzet megváltozni? Mi emberek vagyunk felelősek?
- Szerintetek ciki ha a párunknál vagyunk pár napot és hát...nagy WC-znünk kell?:D Ki hogyan kezeli ezt?
- Megéri az állandó fogyókúra? Vagy esetleg egyszerűbb lenne elfogadni magunkat úgy ahogy vagyunk?
- Az mit jenethet, ha sűrűn azon kapjuk magunkat, hogy "ugyanolyanok" vagyunk, egyszerre történnek velünk dolgok, már nem először?
- 3x7 éve vagyunk házasok, igaz hogy vízválasztó?
- Hogy csinálják mások? Csak én/mi vagyunk ilyen vesztesek?