Hasplasztika tapasztalatok (beszélgetés)
Sziasztok!
Köszi a válaszokat és a gratulációkat.
Azóta nem volt hőemelkedésem.
Közérzetem egész jó, bár a hangulatom eléggé hullámzó. A haskötő sajna már most kidörzsölt... ráadásul pont a szeméremdombnál, szóval az annyira nem jó...
Ma zuhanyoztam először, szóval lekerült pár percre a haskötő ami egyrészt jó volt minden olyan területen ahol semmi bajom (hátam, stb.) De nagyon fura volt, hogy nem volt rajtam, hogy nem tartotta a pocim.
A seb bitangos... jó nagy... persze, tudtam, olvastam, láttam a képeiteken, de azért élőben, magamon látni... gyáá... :)
A hasam eléggé püffedt, mikor kiszedték a csöveket szebb volt, de olvastam h ez is normális. Persze azért kiborultam... de tudom h napról-napra közelebb kerülök ahhoz amit kitűztem célt magamnak. Még ha vannak is nehéz pillanatok.
A fájdalom amúgy bírható, napi 1 fájdalomcsillapítót veszek be - reméljük így is marad :)
Persze kihúzni magam én sem tudom, és ettől fáj a hátam, de majd ez is jobb lesz.
Aludni is kellemetlen, h csak háton, de a lábhajlatba tett párna segít, bár reggel már alig várom h kimásszak az ágyból és mászkáljak kicsit.
Na eldugulok, majd jelentkezem.
Szép napot! :)
Ma harom honapos a hasplasztikam!
happy birthday
Nomrális dolog a hőemelkedés és a láz is.Előfordulhat.Javaslok sok gyümölcsfogyasztást és vitaminokat.NEM SZABAD LEBETEGEDNEED.Mi miatt is?Mert egészséges szervezet könnyebben gyógyul és a tüsszentés,orrfujás fájdalmas dolog lesz egy darabig.
Jah és grat a műtéthez,de igazából a nagy érdem az,hogy le tudtál fogyni,én inkább ahhoz gratulálnék.
Elösször is Gratulálok hogy túl vagy rajta!
Hogy érzed magad? Fájdalmak,közérzet,kellemetlenség,lépcsőzés és egyé nyalánkságok???
Hamar gyors felépülést kívánok,majd mesélj.:)
Sziasztok!
Túl vagyok a műtéten. Hétfőn volt a hasplasztikám, tegnap vették ki a csöveket és ma jöttem haza. Tegnap láttam is, tetszik :)
A kérdésem az, hogy ilyenkor normális a hőemelkedés?
Köszi el
Akik magan hasplasztikan voltak azoknak mennyit kellett fizetni a hegkorrekciora?
Azt tudom hogy a tbs ingyenes de valaki mondta hogy kemenyen kell fizetni erte. 30 ezer forint?
Minusz 10bmi pont fogyas minimum 35bmi-tol vagy 12 bmi fogyas 42(?) bmi-tol.
Ehhez pesten kell orvosi igazolas, de ahogy hallom pecsett nem?
Sziasztok!
Milyen feltétele van a TB finanszírozott hasplasztikának?
Sziasztok!
A topikot visszaolvasni lehtetlen :)
Nyilván már volt ezerszer szó a kérdésemről ezért nézzétek el nekem, hogy én is felteszem.
Most tervezem, hogy megoperáltassam magam. Bp-en keresek olyan dokit aki szépen dolgozik és végez TB által finanszírozott hasplasztikát. Illetve az egész menete érdekelne, mert kb semmit nem tudok a dologról,csak annyit, hoyg ronda a hasam. Köszi
Nem kell aggódni a dudor miatt.A hasad azért néz ki reggel mert kisimul,nyugalmi állapotba kerülnek az izmok,de reggel a gravitáció,járás,minden miatt visszalazulnak a szövetek,izmok,bőrrétegek.Ugyebár a bőr az nem csak egy rétegből áll:Külső felület,felhám,irha és a szírszövet.A műtétet zsírszövetig tartó harántvágásokkal végzik.Konyhanyelven mint mikor filézed a halacskát.Felnyitják a hasfalad és csapkodó(nem vágó,szeletelő) mozfulatokkal felbontják a zsírréteg alatti részt,izmot nem vágnak....a többit már tudjátok,a bőrötök meg megy a veszélyes hulladékok közé:)A lényege a dolognak,hogy ne várjatok hamar szép eredményt,sokszor fog változni a hasatok mire felveszi a végső formát.A Teljes rehabilitációs ideje a műtétnek 2év.Igen,nem tévedek,ez 2év.Ha nem is veszed észre,mennek folyamatok még a 2év elteltéig.Ezt lehet gyorsítani,megfelelő étkezéssel,vitamin és víz bevitellel.A fehérje a test éptőeleme a szénhidrát az üzemanyaga:)
Ha megütöd valamidet erősen,az feldagad.Igaz?Na gondold ezt el nagyban.A sérüléskor a vér a odatódul a beteg területhez és gyógyítja,namost ez egy hasnál eléggé nagy felület,emiatt dagad fel ezért lesz ilyen fura az alja és ezért is áll ki felkelés után.Ha meggyógyul,elmúlik a dagadás.
A kiálló oldal az vagy úszógumi vagy a mélyvágás miatt van.Én magamnak kivágattam gyakorlatilag a csípől hátuljáig.Közelebb van a vágás vége a hátamhoz mint a hasamhoz.Ennek pro kontra előnye van.Pro:nem lesz megmaradt bőr úszógumid,kontra:Mehetek márciusban korrekcióra.
Nem szabad türelmetlennek lenni a végeredménnyel.Pozitív gondolkodás,nyugalom:)Amúgy ha felidegesedek,kidudorodik a hasam:)Érdekes:)CSodás dolog az emberi test,és még mennyi dolgot nem is tudunk róla.
Remélem pár embert megnyugtattam és pár embernek magyarázatot adtam.
Üdv mindenkinek.
Én 8 hónapos vagyok.
Az én pocim is reggel gyönyörű lapos, de 1-2 óra után már dudorodik.
Hogy fáradnak el, lazulnak el a kötőszövetek 1 óra alatt? Világosíts fel léci! Nem is csinálok addig semmi megeröltetőt.
Én a 6-8 hónapot, max. 1 évet hallottam a végleges forma eléréséig, de a 8hónap alatt semmi sem változott.
Nekem azert meg maradt ott.
en nem fogytam ot kilot.
Az a baj h nincs itt senki aki elmult mar egy eves. :(
En lefogytam es igy mult el a dudor az oldalamon csak.
Kulonben is elmult volna?
de ari vagy :) csak mi nok turelmetlenek vagyunk :)
reggel allati szep,eltellik fel ora es pf :( ,pedig akkor meg nem hasznaltam.probaltam felulesezni,de sajna meg faj,pedig raferne sok-sok izom. tolom magamba a feherjet,de csak coca formaban, mas fajta hust nem eszek meg :) meg tojas herotom van :D sajna eleg finnyas vagyok :D
meg amugyis ti pasik nem szeretitek a szuk rucikat. jol tudod leplezni :)
Csajócák.Elmúlik a dudor,Nekem is olyan,fiú létemre,kiáll a hasam a vágás felett,reggel nagyon jól néz ki,estére kidudorodík.Sőt feszítő érzés is van benne.Azért ilyen mert a kötőszövetek estére ellazulnak a használattól.Az,hogy mi a legjobb neked azt neked kell eldöntened,dolgoztathatod is és pihentetheted is.Kísérletezzetek vele.Majd idővel helyrejön.Alkul még az a has és itt nem hetekről,de nem is hónapokról van szó.A lényeg h vigyázzatok magatokra,legyetek egészségesek,sok fehérjét vigyetek be,segíti a gyógyulást.Mehet a csirke,szója(bár azt nem ajánlom különösen) stb..........
Dont worry,be happy:)
En nem hasznaltam semmit es okes.
cici heget zavarta a melltarto de has heg az klassz.
en sem hasznalok semmit.de lehet,hogy kene.ugy bedagad.terhes hasam lesz :D
nektek,nem?
Szia, elhiszem énsem bírtam a hasszóritos bugyit, mikor letelt a 6hét, továbbra is haskötöt hordtam az jó volt. Probáldki
te is meglátod jóbb lesz mind a bugyi. :)
További ajánlott fórumok:
- Voltál már TB által finanszírozott hasplasztikán?
- Kihez menjek hasplasztikai műtétre?
- Létezik még hasplasztika TB-re?
- Van valakinek információja Dr. Balajthy Tibor plasztikai sebészről? (mellfelvarrás implantátum nélkül és hasplasztika) Esetleg ár infók?
- Zsírleszívás, hasplasztika egészségügyi okokból
- Mire számíthatok mini hasplasztika+hasi zsírleszívás után?