Hasplasztika tapasztalatok (beszélgetés)
Köszönöm a válaszokat
Akkor 6hetesen be merjem vallalni a fizikai munkát???
Rozella25
Varom a kepeket!
Nagyjából ezekhez tartottam magam én is és bevált.
A műtétet követő naptól járkáltam, fokozatosan egyre többet, azt mondták, kell a mozgás, úgy gyorsabb a gyógyulás.Fizikai munkát nem végeztem az első hetekben, egy hónaposan már lehetett kocogni. A harmadik héttől vezettem, a ki és beszállás volt a nehéz az összevarrt hasizom miatt.Kompressziós ruhát 6 hétig hordtam 6 hétig éjjel-nappal, utána már csak sporthoz. Nekem a hatodik naptól lehetett zuhanyozni, 3 hónap eltelt mire be mertem ülni a fürdőkádba.Szaunát, szoláriumot soha nem próbáltam, a szolit nem is fogom ezután sem.Nyáron mindenképpen használni fogok fényvédőt a hegre, még mindig nem fehéredett ki csak a széleken, pedig már 11 hónapos a műtétem.Ha lesz egy kis időm, majd teszek fel friss fotót.
Igen
Onnan másoltam
En az első pillanattól kezdve sokat mozogtam
Egy hetesen már vezettem
Lenne új munkám.. Tudom mit kell dolgozni mert évekkel ezelőtt már dolgoztam ott
10 percenkent 20kilot kell eldobozolni meg emelni
Kb ket het múlva indul a munka
6hetes leszek
Köszönöm szépen :) Igen most már látom hogy volt értelme :D De ennek ellenére nem mennék neki mégegyszer! Soha soha soha. Soha.
SOHA.
:D
Semmivel nem értek egyet!
2 hétig napi 23 órát feküdtem, a 3. héten már csak napi 21-22 órát, és utána is végigdöglöttem a nap nagy részét!
A könnyű testmozgást (súlyzózás 2 kg-al) azt hiszem a 9. hét körül kezdtem el...
Kocsit nem vezettem 5 hétig.
12 hetes vagyok és továbbra is éjjel nappal hordom a szorítókat.
Varratszedésem 9 naposan volt, 14 naposan első zuhanyzási próbámnak kis híján ájulás lett a vége. 4 hetesen zuhanyoztam először.
9. hete szoláriumozok, a seb fedése mellett!
Fogadok hogy egy magán plasztikai kórház oldaláról másoltad ezt a tájékoztatót! Ugyanis hasonló baromságokat ilyen oldalakon olvastam eddig :D
A műtétet követő
napokban szigorúan feküdni nem kell, sőt nem
is ajánlott. Aktivitás, például gyakori séták
javasoltak. Megerőltető tevékenységet, illetve
fizikai munkát az első 4-5 hétben kerülni kell,
az 5. héttől könnyű bemelegítésszerű
mozgássorozatokat lehet végezni, a 6. hétben
pedig vissza lehet térni az előző életformához,
akár az aktív sportoláshoz is. A
gépjárművezetés két hétig nem javasolt az
esetlegesen hirtelen fellépő fájdalom okozta
fokozott balesetveszély miatt. Szorító,
speciális ruha használata 4 hétig éjjel-nappal
javasolt, a 4. héttől éjszakára elhagyható, a 6.
héttől pedig már nappal is, sportoláshoz
azonban még továbbra javasolt a viselése. A
varratszedés után gyors zuhanyozás
lehetséges, azonban a sebet áztatni nem
szabad. Szaunázni, a műtéti területet
szoláriumozni 6-8 hétig nem javasolt. A
hegeket napoztatni és szoláriumoztatni 4-5
hónapig nem szabad, utána is csak
fokozatosan. A hegekben nincs pigmentsejt,
bizonyos időt vesz igénybe, míg ezen a
területen is megjelennek, így könnyen leéghet
a friss heg, ami a későbbekben sebgyógyulás
szempontjából nem kívánatos.
Ezzel egyetértetek?
Cukor, nagyon szep a heged, mar alig látszik. Most mar bizti, Te is ugy gondolod, megerte a sok szenvedés!😊
Csini vagy😊😚
Köszönöm, megnyugtattál! 😊
Akkor most jegelem a témát, majd 2 hét múlva újra megpróbálom!
Szia! Ugyanígy jártam én is. 2 hetesen próbáltam zuhanyozni, levettük a haskötőt és majdnem elájultam. A hasam lógott, förtelmes volt rápillantanom is, azonnal le kellett feküdnöm hogy ne essek össze (előtte pár nappal a kórházban sikerült is sajnos).
Ne aggódj! Cicamosdással, haskötőben is lehet mosakodni. 4 hetesen próbáltam először zuhanyozni az eset után, és azt már kibírtam talpon állva!
Köszönöm...
Én sem tudom, hogy az a mosolygó szmájli hogy került a hasamra, de szerintem azon a vágáson keresztül varrták le a köldökömet a hasfalhoz.
Az én naplómba is jöhetsz olvasónak nyugodtan Tibor!
"Honvédosok" vagyunk mind a ketten :)
bugyi és melltartó minden fotón van rajtam, nem fogod kellemetlenül érezni magad hidd el
jól írták a lányok, a strandon is lát belőlünk ennyit bárki, csak persze nálam azért van fotó bőven a sebekről
Tibor!
én is úgy látom a fotók alapján hogy ezzel a köldök korrekcióval nem lettél előrébb :(
jobban nézett ki a hasad előtte, lett egy új vágásod a köldök alatt egy érdekes ívben, amit mint nem sebész nem is értek miért csináltak! ? tényleg pihenj még sok sok hónapot, nincs értelme az újabb korrekciónak, de Te ügyesen körbejárod addig a lehetőségeidet és jól fogsz dönteni :)
a forma és az alak tökéletes! vitán felüli hogy a felesleges bőr tökéletesen le lett véve :)
lapos a hasad ám rendesen! deltás, nagyon mutatós az alakod ruhában ☺😊👍
Szia! A haskötőt zuhanyzás előtt fekve kell levenni, ez fontos!
előkészítessz mindent ami a zuhanyzáshoz és az újrakötözéshez kell, lefekszel hanyat az ágyra, kibontod a haskötőt, pihensz így 10 percet, a vérkeringés miatt kell felállás előtt pihenni, ekkor Szép lassan felállsz és úgy mész zuhanyozni, nagyon lassan csinálj minden mozdulatot, sikerülni fog :) az első zuhanyzás megterhelő, nagyon letudod menni a vérnyomás és szedülünk, a következő már könnyebb lesz, az első zuhanyzást nem is célszerű egyedül végig csinálni, jó ha van segítség :)
nyugodtan mosd át a vágás vonalát azzal amit az orvos ajánlott
Köszönöm a válaszokat! Nem akarom elhagyni a haskötőt, eszembe sem jutna hogy ne hordjam min.6 hétig, csak arra a 3percre gondoltam levenni amig lezuhanyzok. Akkor maradjon felülről a cicamosdás? Alulról mondjuk zuhanyoztam eddig is...
De a doki azt mondta hogy betadin szappannal mossam a sebet. Neked is azzal kellett?
Ma vagyok 4hetes
Eddig én is rosszul voltam haskötő nélkül
Most kezd kicsit jobb lenni
De még sokszor most is olyan mintha fulladnek és mintha nem tartana a hasam
Biztos hosszú idő ez még
Olvashatod itt van aki. 11 heten hagyta el a haskötőt
Köszönöm Tibor
Amúgy van fenn kepem. De még 9naposan.
Ma majd teszek ujat
Sziasztok!
Ma van két hete hogy műtöttek, mini hasplastikám volt, a hasizmaimat ossze kellett varrni. A dokim megengedte a zuhanyzást 3-4naponta. Tegnap gondoltam le is tusolok, de amint levettem a haskötőt, szinte rosszul is lettem. Mintha semmit nem tartana magától a hasfalam. Nem tudtam állva maradni, azonnal leültem. Pár percig úgy maradtam de aztán fekve visszavettem gyorsan a haskötőt.
Aki járt már igy az mikor tudott lábra állni haskötő nélkül?
Hogyan fogok igy zuhanyozni?
Egyébként haskötővel már jól mozgok, de még nem tudok kiegyenesedni teljesen (bár ez normális azt gondolom).
További ajánlott fórumok:
- Voltál már TB által finanszírozott hasplasztikán?
- Kihez menjek hasplasztikai műtétre?
- Létezik még hasplasztika TB-re?
- Van valakinek információja Dr. Balajthy Tibor plasztikai sebészről? (mellfelvarrás implantátum nélkül és hasplasztika) Esetleg ár infók?
- Zsírleszívás, hasplasztika egészségügyi okokból
- Mire számíthatok mini hasplasztika+hasi zsírleszívás után?