Hasplasztika tapasztalatok (beszélgetés)
Nem csíp a kék krém, az égési sérüléseket azonnal megnyugtatja
holnap már három hetes leszel, repül az idő :)
könnyű dolgod van hogy nem kell cserélni a kötést, jó is ez így, majd kontrolon az orvosod átköti, gondolom már ki is szedi a varratot, valószínű hogy nincs nyílt sebed, mert akkor már átázott volna a kötésed, az csak akkor nyílik ki ha sok a savó, utat tör magának, biztosan nincs nálad ilyen, petsze hogy jó ha nincs sebed, nem vagy savós :) szépen gyógyulsz, nincs hajlamod rá
az orvos biztosan fog ajánlani valamit, lehet a bepanten plusz krémet
a neogranormon nagyon jó ha már nincs var és seb
Sziasztok! Régieket kérdeznék :) 6 hónapja műtöttek már, és elkezdtem kacérkodni a gondolattal, hogy most már elkéne hagyni az 50 faktoros naptejet szolizáshoz. Két oldalt picit még piroskás a sebem, elől fehér, már ahol észreveszem mert van ahol már alig látom a "heget" mintha nem is lenne semmi. Ha megkapja egy kicsit a szoli a heget, az rendbe jön ugye? Vagy ne próbálkozzak még vele?
Nagyjából átpörgettem a legutóbbi hozzászólásokat, látom másnak is gond a savó, nekem 8 hétig folyt, az eredeti lyuk 6 hetesen bezárt és rá pár napra kilyukadt alatta ahol folyt tovább. De ez is elmúlik egyszer :)
Köszi! Nem csípett ugye? Később is jó lesz itthon ha kell majd a gyerekeknek. Nem tudom, hogy van e sebem, nem láttam még a varratom, azt sem tudom 2 hét után hogy kell kinéznie. De ha rendben van, gondolom akkor is korai lenne még a szilikonos cucc, azért gondoltam h ez fertőtlenít is. Bár lehet h a neogranormon elég lenne. Szted az jó ha nincs sebem?
A kék krém az a Kék-Lukács kék krém, kimondottan nyílt sebre való, csúnya durva sebekre lehet kenni és komoly égési sérülésekre, én ezért vettem meg annakidején mert nagy volt a sebem ahol a savó jött, 10×2,5 cm, bekentem a kék krémmel és elfedte a sebet, így voltam nyugodt, 12 hetes voltam mire bezárt, nagyon jó állagú ez a krém, sokkal jobb volt használni a nyílt sebre mint a betadine jódos kenőcsöt vagy a curiosa gélt
a betadine jódos kenőcs nagyon áztatja a sebet, a curiosa meg szárototta az ép bőrt a seb mellett, ezért a kék krém vált be nálam, optimális volt minden szempontból, az illata meg egyenesen megnyugtató, a kék menta illat :-)
......nagyon szep lett ....igazan 😊👍!!!!!
......nezd meg par lanyet milyen volt 3 honaposan...kopogtass a naploikba akkor ossze tudod hasonlitani nagyjabol a Tieddel.... 😊....de 3 honap utan meg sokat valtozik.....szepul.....ne aggodj ! Puszi.....
Akkor csak türelem,bízz benne,hogy mielőbb eljön az áhított formád!!mulyen lett a sebed?
Tegnap szedték ki nekem a varratot, hát elég kemény volt. Hasamra azt mondta a doki hogy normális a puffadás, elvileg egy-másfél év mire normálisan lemegy. :/ Tehát idén, de lehet még jövőre sem érem el az áhított kocka hasat. :/
Mondjuk belegondolva, a térdműtétem után is kb 1 évre ment le a duzzanat róla.
Lent a szemérem domb felett vágott közvetlenül, máshol nem. Köszi a naplót. :) Képet sztem holnap teszek, még nem vehettem le magam a sebkötőt és a hasszorítót sem. Holnap lesz varrat szedésem elvileg.
Én vettem majd a hegre szilikonos tapaszt és Ildinél olvastam valami kék nevű krémet, olyat is veszek, meg szilikonos krémet is. Hátha. :) A contrabutex nem szimpi, sokaknál olvastam h a hagyma miatt nem tett jót.
Mindkettőn rajta kell lenni a haskötőnek, nyugodtan igazítsd meg. Tehermentesíti a varratot és tartja a hasfalat a jó hasszorító. Lentebb írtam h bár az enyém nagyon erős nekem nem tartott megfelelően, szerintem fogytam 2 kg-t és mivel vacilláltunka dokival az s és az xs méret között, de végül az s-est választottuk, sztem ezért nem volt elég erős. Én betekertem magam rugalmas 10cm széles és 5 m hosszú fáslival. Azóta sokkal gyorsabban laposodik a hasam, sokkal egyenesebben járok és nem fáj úgy mindenem. A tartás ilyenkor nagyon fontos, ahol nem nyomja le a szorító ott beduzzad, nem tapad le megfelelően a bőr. Természtes h előfordul, nem a legmegfelelőbb darabot választottuk, de ezt gyorsan orvosolni kéne, sztem. :)Elvégre nem napi rutin ez a műtét. Kérdezz rá a dokidnál.
Meg kell igazitani!!!
Muszaj hogy jol tartson es a sebet is tartsa! Tehermentesiteni kell a varratot hogy ne szelesedjen ki. Az en dokim minden reggel megnezte hogy jol van e rajtam es ha kicsit elmaszott akkor meghuzta nekem.
Otthon naponta ketszer is kitepozaraztam par percre mig gatyaba raztam magam es jol meghuztam.
Azert van ott hogy tartson! Erre figyelj oda!:)
Valaki tudna nekem arra válaszolni, hogy a haskötőnek a vágáson kell lennie, vagy inkább a hasfalon, hogy a felpreparált bőr visszatapadjon? Akinek izmot is varrtak, mikor vettétek le először? Rajtam most olyan csálén áll, egyik oldala ami nem gumis, teljesen felcsúszott, de nem merek vele semmit csinálni, mert azt mondta a doki nem nyúlhatok hozzá 😞 (ma vagyok 4 napos)
Igazat írnak,mindenkinek más válik be!nekem a contratubex annyi volt,mint halottnak a csók...és baromira viszketett is a seb a hagymakivonattól...azilikonos hegkezelöket javasol a legtöbb plasztikai sebész,és még a bőrgyógyász is,mint tegnap volt szerencsém megtapasztalni!😉
Nekem a vágás mellett-ami ,ugye nekem köldöktől indul lefelé,szinte mindenhol érzéketlen.ez sztem normális most még.ma vagyok 20 napos..
Neked milyen vágásod van és mekkora?keresztben vagy -hosszában vágtak?tök jó a naplód nem teszel fel képet is?😉
Raktam új 12 hetes kepet akit érdekel
Köszi veszek egyet ki próbálom 3 hónapja lassan a műtetnek nem tudom mennyire szabadna sötétnek lennie ilyenkor..
....szerintem ez egyen fuggo.....en Contratubexet hasznalok ... 7 honapja mutottek a 6.hettol szolizom...persze 50+ -os napkremmel....de szerencsere alig latszik a vagasom....en eskuszom a Contratubexre...aki Cicaplastot hasznalt az meg arra 😊....de ha ugy erzed a mostani kremed nem hatasos akkor sztem probalkozz massal...Minden jot Neked !
Azt én sem értem a mai napig sem, hogy a kórházban egy hétig folyamatosan szurkálták a hasamat, mégsem jött a savó, otthon meg magától kijött. Én elég savósodó tipus vagyok (ha lehet ezt így mondani), a derékplasztikámnál (pedig itt nem preparálták a bőrt) is küzdöttem ezzel a problémával.
Kicsit már hozzá vagyok szokva a műtétekhez (ha egyáltalán hozzá lehet szokni). Sajnos, a hasplasztikánál sokkal nagyobb és fájdalmasabb műtéteken vagyok már túl. A has és derékplasztika, annak ellenére, hogy sokmindenen átmentem, nem viselt meg annyira.
Sziasztok! Honvéd kórházban van valakinek hasplasztikás tapasztalata? Árat esetleg tudtok?
Köszi!
én sem adnék. A magánkorházban amit elkérnek, abba minden benne van. Viszont akit államiban műtöttek mondana valami támpontot, h mennyit adott? 5 v 6 jegyű számot? 🤔
nekem azt mondta a doki, h ne erőltessem, mert akkor a varratot terhelem. Pénteken megyek az egy hetes kontrollra, majd akkor újra rákérdezek, h mégis meddig nem szabad erőltetni?!
Emlékeim szerint a kifehéredés nem a hegkezelő krémen múlik, hanem az időn...műtét után kb fél-egy évvel lesz fehér...
Sziasztok a contractubex hegkezelorol tudtok nekem valamit mondani?? kipróbálnám mar el használtam 2 cicaplastot meg vagyok elégedve vele de gondoltam váltanak kipróbálnám ártani biztos nem árt lehet jobban reagálna ra a borom hamarabb kifeheredne meg mindig elég sötét a vágás
Tibor70 Még olvasni is rossz volt amiken átmentel és bevallom elképesztő h ezek után mész további műtétekre. Én már feladtam volna. Hihetetlen h az orvosnak nem tűnt fel h ennyi savó gyűlt fel, azért ez brutális mennyiségnek tűnik, hogy ne tűnjön fel neki. :(
Omimano: többektől hallom, hogy bepánikoltak. :) Mostmár tudom, nem egyedi, de pár hete, biztos voltam benne, hogy csak én vagyok ennyire kiborulva attól amire készülök. :)
Kinek érzéketlen a köldök körüli része? Ma vagyok 13 napos, normálisnez? Mi a köldökelhalás? Honnan tudni h az van? Nekem nincs új köldököm a midi hasplasztika miatt. Aggódnom kéne? Lila is kicsit a köldök körül mert fél cm el lejjebb került, a köldök felett ennyi volt felesleges plusz bőr, ezért nem kellett újat varni, igyis kicsit lógott lefelé.
Szia Nono,üdv újra itt!én is beparáztam először,de nekem nagyon sokat segítettek itt a lányok,és bizony többször volt olyan a helyzet,hogy egyedül bizonytalan voltam.
A 9. napon kisétáltam a tescoba ami az út túloldalán van, vettem kenyeret. Alig vártam h visszaérjek. Nagyon nem esett jól, húzott a hasam meg a sebem. Nem tudom mennyi m-ben. Nem sok, és most se esik sokkal jobban mert most van egy pont ami nagyon fáj, a hasam jobb oldalán.
Nekem nagyon sokat segített, hogy egy gumis fáslival körbe tekertem még a haskötőt. Nagyon erős tartást adott, teljesen nem tudtam kiegyenesedni de majdnem. Ez segített kb egy hetesen. Addig banyatartásban jártam.
Szerintem ott semmit. Bennem is felmerült a kérdés de kinevettek érte. Én nem adtam.
További ajánlott fórumok: