Hasplasztika tapasztalatok (beszélgetés)
Úúúú, ez durva volt. Nem mondtad az orvosnak h volt pár perc amikor magadnál voltál? Ha igen, mit szólt?
A műtét utolsó periódusánál ébredtem amikor elkezdődött a varrás. Őszintén megmondom, azt hittem ott halok meg. Karjaim, lábaim le voltak kötve természetesen. Próbáltam valami jelzést küldeni az orvosok felé hogy haló, ébren vagyok de szinte lehetetlen volt. Tubus a számban így szólni nem tudtam.. megvoltam bénulva.. folyt a könny a szememből, azon imádkoztam hogy vegyék észre de nem.. ahogy írtam az előbb, isteni csoda folytán rázni kezdtem a fejem. Körülbelül 2-3 percet voltam fent, elég is volt bőven. Mindenre emlékeztem és nagyon frissen élnek bennem a történtek.. szerintem egy életen át fog kísérni. Nem tudom mennyit szedtek le pontosan, egy jó adagot. Raktam fel az albumba két fotót, ott jól látható! :)
Úr isten ez nagyon durva 😱 Jobbulást neked!
Szia köszönöm Igen mikor tudok sportolók és odafigyelek az étkezésre de ennyi semmit extra. Te hogy vagy láttam a legutóbbi bejegyzésedet nem tetszik a koldokod kezdesz vele megbarátkozni már? Én is így vagyok vele a koldokom olyan fura
Szia Peti! Hát nem semmi a storyd. Még jó, hogy már én is műtét után olvasom amit írsz. A legnagyobb félelmem az altatás volt és pl ha valami olyan történik, mint veled. És emlékeztél mindenre meg érezted? Ez nagyon horror nekem. Nekem kb hasonló műtétem lehetett 14-én. Nekem még bent vannak a csövek, de jön is a meggylé. Mondjuk nálam is volt egy pici incidens, de azt én okoztam. Ébresztetésnél állítólag négyen fogtak le, mert annyira hadonásztam meg hisztérikus voltam, hogy még az infúziót is kitéptem magamból. Ez látszik is a kezemen, meg éreztem is az első két nap. Neked mennyit szedtek le? Amúgy neked is jobbulást!
Sziasztok!
Peti vagyok, új tag a csoportban. 2-3év óta figyelem az itteni történéseket és sok-sok jó tanácsot olvastam, köszönöm! Szeretném veletek megosztani a történetemet.
Egy 45kg-os fogyásnak köszönhetően nekem is kötényhasam alakult ki nem kevés megmaradt zsírszövettel. Sajnos ettől nem tudtam az istennek sem megszabadulni semmilyen edzéssel és diétával sem.
Októberben voltam konzultáción Kecskeméten Dr. Kunos Csabánál és Dr. Kosztolányi Gábornál ahol ki is tűztük a műtét dátumát. A héten kedden volt a nagy nap (dec.13.) Sajnos nem volt zökkenőmentes. Nem elég, hogy majdnem két nagy adag augmentint kaptam holott penicillin érzékeny vagyok még a műtét közben is felébredtem. Éber voltam, éreztem ahogy összeöltik a sebem. Teljesen bénult voltam, valami isteni csoda folytán viszont enyhén tudtam rázni a fejem és erre figyeltek fel. Kaptam még egy adag altatót és ismét aludtam. Sajnos nem lázálom volt, bár az lett volna. Az ébredésem szintén tiszta volt, semmi fejfájás, hányinger, köhögés, félrebeszélés.
Két dréncsövem volt, amit másnap este ki is szedtek belőlem mert szinte semmi savóm nem volt. Akkor láttam először az új hasam, fantasztikus munkát végzett a doki! Hasfal-rekonstrukcióm nem volt, hálisten nem távolodtak el a hasizmaim egymástól. Csütörtökön elhagyhattam a kórházat. Legközelebb január 9-én kell majd mennem varratszedésre. Addig nem nagyon kellene piszkálnom a haskötőhöz sem. Hihetetlen mennyire jól vagyok, nincs és nem is volt fájdalmam. Már kitudok egyenesedni is, de a ragasztó miatt elég kényelmetlen úgyhogy még "banyaként" járok kelek.
Aki műtét előtt van sok sikert kívánok,aki pedig utána jó egészséget és mihamarabbi felépülést! :)
Szia! Nagyon jól néz ki a pocakod, sokat változott a 12 hetes képhez képest. Megkérdezhetem, h tornázol v diétázol valamit? :)
Sziasztok!
Teljesen tanácstalan vagyok, remélem tudtok nekem segíteni. Két császár után csúnya kötényhasam alakult ki, ami megkeseríti mindennapjaimat. Mivel nem fogyás után alakult ez ki nálam így úgy tudom esélyem sincs TB keretein belül ezt megoldani. Viszont van egy kis köldöksérvem. Így sincs semmi megoldás hogy akár csak részleges TB-re megcsinálják? Mit tanácsoltok? Hova menjek a problémámmal, kit keressek?
Szívesen minden tanácsot. Köszönöm. :-)
Ha rendesen meg van húzva, akkor szerintem annyira szoros, hogy folyamatosan érzed, hogy kellemetlen viselni. Nem kell megfulladni benne, de majdnem :)
Tudja valaki mennyire szorosra kell húzni a haskötőt? Nekem olyan mintha már lazult volna. A dokim azt mondta, hogy húznunk kell rajta, de azért ne annyira, hogy megfulladjak. Most szorosnak érzem, de nem olyan vészes. Valaki esetleg aki tudja mit kell érezni, ha rendesen meg van húzva?
Köszönöm szépen ;) mindenkép jönnek képek amint ki bírok egyenesedni :)
De jó olvasni. Nekem se nagyon kelkett fájdalomcsillapító. Neked, hogy ment a műtét? Hány órás volt? Hogy az első éjjel a kórházban?
Jól vagyok,köszönöm.
Fájdalomcsillapítót sem kértem nem vészes.Most voltam kint a Wc-n,örülök, h eddig minden ok!!!
Jelentem túl vagyok rajta!!!
Rengeteg bort szedtek le neked elképesztő 6kg biztos nagyon sokat fogytal gratulálok hozza majd rakj képet biztos csini lesz a végeredmény jobbulást!!😊
Engem is Dr. Bognár Gábor fog műteni :-D Írtam privit! Nekem volt már 2 cső kivétel nem volt olyan veszélyes! Ha már azt kiveszik akkor sokkal jobb lesz legalább is nekem más műtétnél így volt....
A fogyáshoz tudok ajánlani egy appot amit lifesumnak hívnak. Gyakorlatilag mindent lehet enni csak a megfelelő mennyiségben. Ha ezt be tudja tartani akkor menni fog. Bár mindenki máshogy reagál a diétákra, de ez a legtöbb ismerősömnek bejött aki fogyott. Én 40 kilót adtam le vele közel másfél év alatt.
Köszönöm! Imagoplasztika Dr. Bognár Gábor a kútvölgyi klinikán. Még félek a csövek kihúzásától meg az első alkalomtól amikor kibontanak és láthatom az új hasam és karom. Időnként baromira éget és viszket. Egy napon belül nagy javulást tapasztalok. Reggel még felülni sem bírtam egyedül most meg gyakorlatilag egyedül tudok bicegni, persze anyuék azért ott vannak.
Gyors felépülést napról napra jobb lesz!! Hol volt a műtét?
Sziasztok! Jelentem minden rendben ment. Bár tolószékkel hagytam el a kórházat, de ma már feltudtam ülni egyedül. A pisilés vödörbe sikerült az első nap otthon, de ma már el tudok menni a wc-ig. Éjjel azért vödrözünk még. Komolyan azt hittem, hogy sokkal jobban fog fájni, de inkább viszket. A karom viszont fáj, de baromira. Vicces volt a műtét előtti óra, de azért paráztam. A dokim az altatóorvos, az ő asszisztense meg az egész team nagyon jók voltak. Annyira virgonckodtam az ébresztésnél, hogy kitéptem az infúziót magamból, amire persze nem emlékszem. A kis tartályailb folyik ám a cucc. Remélem az csak jó, ha kijön. Komolyan a vérhiggító injekció jobban megvisel. A hátam borzasztóan fáj, gobdolom a fekvés miatt, de azért teszek kisebb sétákat. Anyukám, tesóm nagyon sokat segítenek. Nélkülük kb semmire nem lennék képes. Ha felállok a beszéd és a levegővétel nehezen megy, de pár másodperc után az is jól megy. Nagyon furcsa, hogy látom a pu...im. :) kb 6 kilót szedtek le. Majd teszek fel képet, de nem mostanában. A doki csinált képet a pocakomról vagyis a leműtött darabról, de még nem mertem megnézni.
Bocs, de ezt nem értem. A hasplasztika a megnyúlt bőrt távolítja el. Ha valaki nagyon duci ez nem segít. Arra ott van esetleg a gyomorszűkítő műtét. Ha a párod lefogyott mar és csak a bőre zavarja akkor jó helyen vagy. Ha a háj zavarő akkor viszont nem. :)
Sziasztok! Teljesen új vagyok itt, de tanácsokra lenne szükségem! A párom sajnos túlsúllyal küzd. Mar mindent ki próbáltunk, dietetikus, belgyógyász minden diétát, de semmi változás. A legutolsó ötletünk a hasplasztika maradt. Szeretnek információkat kapni, hogy mik a vélemények, megéri -e? Illetve az esetleges kockázatokról, szövődményekről. Előre is köszönöm a segítséget
Sziasztok!
Gondoljatok rám,ma 16.00 kor lesz a műtétem.
Pechemre szülésem óta ma jött meg először...
Mikor máskor lenne alkalmasabb???
Sziasztok!!! Rég írtam már raktam friss képet 5es fel hónap telt már el műtét óta gyorsan megy az idő elégedett vagyok jovoheten megyek kontrollra a koldokom kicsit fura szerintem nem bánnám ha változna meg de minden más szuper😊
Vikosz, hogy sikerült a műtét??
Írtam a blogodba is. :D Ha megint körutazást tervezel a műtét után és elakadsz, akkor szervezek mentőakciót! Csak szólj, szembeszélben is csapatom ám. :DDD
Hidd el, jók vagyunk a csokifronton. Apum a Stollwerckben dolgozott anno.....azóta csődbe ment a magyar részleg, kiettük a csokijából, :DDD, apum talicskával, később kamionnal hordta haza és két nap alatt elfogyott. :DD Eskü nem kamu. :))))
A csiga megvan, köszöni szépen de úgy döntött, ha a januar 19-ei kontrollra sem mulik el a duzzanag felhasználja a jogi diplomáját és visszaperli a régi hasat vágás nélkül. Az érzékelés hiánya nem zavar, lassan majd visszajön de ez a heg feletti duzzanat ez kiborít és elfogyott a cérna.
Tényleg, reklamált itt már valaki garanciiában? VAgy akinek nem tetszett elment másik dokihoz egy újabb vagyonért? Nekem most telt be a pohár. :/
Háh! Ha annyian lennetek mint az oroszok sem birnatok el azzal a csoki mennyiseggel amit en el tudnek fogyasztani egy nap!:D
De ennek vege! Amint a combrol is lejon a csomo bor, eletmodot valtok! Az hot zicher.
Te jol vagy? Szembe szelben van meg a csiga?
Persze, hogy neked, kinek másnak mondanám! :) Agykurkász diplomát kiutaltam neked már!
Még ezután is lesz műtét???? Bérletet vettél?? Ne rohadj meg, a csokit amit megkívansz küld el ide, Sok a kis pulya hidd el ertékelni fogják. :))
További ajánlott fórumok: