Háremben élni... (beszélgetés)
A beszarik, ahogy ti mondjátok, könnyen felismerhetők. Üvölt róluk, hogy szenvednek. Tökmindegy, milyen a családi állapota, a boldogtalan embert nem nehéz kiszúrni.
Ilyen helyzetben mindig feljön ez a kérdés, hogy a boldogság csak látszat. Monogám kapcsolatoknál érdekes módon sosem... Pedig csak viszonyítás kérdése, mi a "normális". Amit ismersz, amit példaként láttál, amiben felnőttél, azt találod normálisnak, minden más furcsának és kivitelezhetetlennek tűnik.
...akit egy idő után szintén lecserél egy harmadikra-negyedikre... mert ugye fő a változatosság! Aztán valamelyiktől összeszed valami jó kis nemibetegséget, amit hazavisz az engedelmes, beletörődő kis feleségének. Egészségükre! Bár ugyi, az ő dolguk.
Ez jó, hogy a pénz tartja ott... ha már az önbecsülése romokban, legalább a hapsijában is csak a lóvé a nyerő! Ez egy kis revans.
Vagy amikor egy idősebb pasi (elnézést, senkit nem szeretnék megbántani) huszonéves szeretőt tart...
mit értesz vadászösztön alatt?
:)
én annyit, ha valaki egy bizonyos kor feltt is élete netovábbjának minél nagyobb számű nő dugását látja-és ezt vmi nagyon gagyi biológiai okkal magyarázza.
Ja igen, ezt eszméletlenül szánalmasnak tartom.
Nem kell tudni róla:))
Mindenki a saját házatáján sertepertéljen,egyszerűen nincs közünk hozzá:))
Na ez érdekes! Kifejtenéd? Ha egy férfiben nincs meg a vadászösztön, az pozitív?
már azokra a beszariakra gondolsz, akik így önigazolják magukat?
Igen, ez lenne a jó megoldás...de hallottál már biztosan olyan férfiakról, akiknek a "vérében van a vadászat"...
Nekem erről is, (mint mindenről :D) egy vicc jutott az eszembe!
Valóban sok esetben a pénz, a vagyon miatt tűrnek.
AZ a feleség aki ezt eltüri mondhat bármit csak a pénz a jólét miatt teszi.MOndjuk nem dolgozott soha az életbe nemtudná magát fenntartani ezen a szinvonalon .De azis igaz hogy a trabantal járo Úr után sem kapkodnak a csajok
Erre mondják azt,hogy csábítani,százat,szeretni csak egyet! :-)
Igen,de szerintem az emberek bizonyos százaléka van ilyen beállítottságú...ezért írja azt az író,hogy meg kell ehhez találni a partnert is:) Amúgy azt hiszem korábban volt egy hasonló topik ott vérre menő viták alakultak ki...hát itt is lehet ez lesz a vége,pedig úgy meghallgatnék olyanokat akikben ez egy picit is felmerült már...gondoltai szinten.
Nem tudom. Biztos van olyan is akit ez nem zavar és szabad akaratból választja ezt az életformát, de azt hiszem többen inkább csak kényszerből, mint kisebb rosszat választják. Nyilván nem a férfiakra gondolok, akiknek "természetből adódó küldetésük, hogy gén állományukat minél szélesebb körben elterjesszék". Azért írtam ezt "" -be mert olyan férfias magyarázat és az állatvilágra teljesen igaz. Nem gondolom hogy ezeknek a házasságoknak a nagy részénél előre megállapodnak erről.
Igen,bár ez már megint más téma...
Itt most én azon gondolkodnék ahol valóban két ember szabad akaratából,beállítottságából jön létre egy ilyen jellegű kapcsolat és házasság...:)
Ezért kell igyekezni megadni neki a változatosságot.
Bár ez is férfi függő.
Igen, ilyen esetben egyértelmű, hogy nem a feleség lesz a nyerő. Csak arra gondoltam, hogy milyen kényelmes egy férfi számára, hogy a feleség által biztosított a nyugodt(?), inkább biztos családi háttér, így ő szakmailag kiteljesedhet és ennek az életnek köszönhet egy másik nőt is (aki történetesen a szeretője), akivel átélheti a változatosságot.
"hogy ki miért viseli el."
Szerintem aki eleve ilyen beállítottságú,annak nem elviselni kell,hanem az olyan típus,olyan személyiség...
"mert én magamtól vagyok az ami,"
Tetszik ez a gondolat,nagyon igaz.És valóban nem emeli a nő értékét,a pasi...
Ezt nem én írtam,hanem a kedvenc írom...ezek az ő gondolatai,de maximálisan egyetértek...vele:)Nagyon ide vágó,ezért másoltam be:)
Igen ált a feleséget választja,feltéve ha a feleség nem úgy szorongatja meg hogy válás...
Sziasztok, jó a téma és érdekesek a hozzászólások is. Zsebi hozzászólása nagyon tetszett, csak nem ad választ arra, hogy ki miért viseli el. Nekem is van egy néhány ismerősöm aki tud a férje másik kapcsolatáról vagy gyakori alkalmi félrelépéséről. Ez utóbbi egyszer azt mondta, hogy a férjének ezek a nők csak annyit jelentenek, mint egy üveg sör amit szintén megiszik a kocsmában ha megkívánja, de hozzá megy este haza. Én akkor is hülyén néztem, mert ezt én nem bírnám, de az ismerősöm ezzel jól elvan már sok éve. Megtalálta a magyarázatot mert nyilván ragaszkodik a férjéhez. Másik esetben a pénz illetve jómód az ami az asszonyt a házasságban tartja. Tehát példák vannak, de egységes ok, hogy ki miért az szerintem nincs. Biztos hozzájárul az a még mindíg sokfelé érvényes értékitélet, hogy a nő értékét emeli ha egy férfi van mellette. Sztem ez sem így van, mert én magamtól vagyok az ami, de azért még sokan gondolkodnak így. Vagy félnek a magánytól olyan "a rossz társ is jobb a semmilyennél".
Nem azt akartad írni, hogy ha egy férfit, aki szeretőt tart megszorongatnak a feleségét válsztja? A környezetemben sok példát láttam, hogy a férj nem akar elválni, esze ágában sincs feladni az addigi életét, csak kényelmesebb így élnie. És ha választás elé állítják, a szeretőről mond le inkább, úgyis talál másikat, ha elcsitultak a veszekedések.
Ezért nem jó elítélni senkit. Viszont békés véleményt, meg érzéseket azt lehet leírni egy beszélgeteés során.
...és honnan tudjuk, hogy igen? Vagy nem? :)
Ez nagyon jó!
Csak az elején nem igazán tudni, ki monogám típus...
Mellesleg a hűtlenséget mennyire befolyásolja a genetika?
"Mármint a látszólag harmonikus családi életre gondolok."
Honnan tudod ,hogy nem tudja,és hogy ez csak látszólag harmonikus?
Csak mert te elfogadhatatlannak gondolod ezt a felállást,lehet ,hogy más nő prímán tud így élni a férjével,valóban harmonikusan:))
További ajánlott fórumok: