Főoldal » Fórumok » Szépség & Egészség fórumok » Hajhosszabbítás saját tapasztalatok (Nem szakmai vitafórum!) fórum

Hajhosszabbítás saját tapasztalatok (Nem szakmai vitafórum!) (beszélgetés)

2076. f1a42b7b74 (válaszként erre: 2074. - Dorcymorci)
2009. aug. 15. 21:13
a haj kezelése részletes leírás, itt a fórum melletti bannerek jobbra fentről a másodikra kattints,(Tophair banner) és az oldalon a fenti menüben ÍRÁSOK A HAJHOSZZABBÍTÁSRÓL.
2075. Grácia (válaszként erre: 2072. - 6195d2656b)
2009. aug. 15. 19:44
nálam az a 613as nekem olyan hajam volt ezelőtt... mikor nagyon világos volt.
2009. aug. 15. 19:03
Halihó!Valaki hozzáértő leírná nekem részletesen, hogyan kezeljem a hőillesztett hajam?!Például hogyan mossak hajat, hogyan fésülködjek és miket lehet rá használni ami nem oldja a keratint.(sampon, balzsam, pakolás, hab, lakk, hővédő)Eddig Gl.ss Ku..-t használtam, jó lesz-e most is ez?
2009. aug. 15. 17:55
folyt: viszont az elado korrekt mert vissza adja a pénzem! én őt sem hibáztatom! irta nekem keres másik beszállitót akinél vannak világosabb szinű hajak! hát én még móncsit megprobálom hajjal kapcsolatba!
2009. aug. 15. 17:53
sziasztok! nekem azt mondta akitől vettem a 613 as ázsiai hajat! hogy ahány gyártó annyi szine van a 613 as szinnek!ezt nem értem! a képen olyan szép volt a szine életbe meg tiszta sötét! moncsi nekem az a szin tetszett amit te küldtél tincset! sárgás fehéres!
2071. Grácia (válaszként erre: 2067. - 1d076d4678)
2009. aug. 15. 17:24
Sajnos van az éremnek másik oldala is, hiába adsz tanácsot leírást mit hogyan merre meddig. Valaki azt hiszi fent lesz a s zép haj és kész vége a világnak sem ápolás se semmi stb... létezik ilyen is olyan is mindkét oldalon...
2070. Grácia (válaszként erre: 2064. - F1a42b7b74)
2009. aug. 15. 17:20

:) ez nem amerikából jön :))) (amerika túl drága nekem :DDD) kínából a postája kb 205 ft.. és ez komoly múltkor megnéztem, egy csattos hajat kértek... egyébként ajándékként adják fel 10 usd alatt így nincs vám...

Egyébként rendszeres hogy felnyitják ezeket a csomagokat mert rajta van a magyar ragasztó és rá is van írva hogy vámolás esetében felnyitható vagy valami hasonló angolul...

2069. 914ccd0d33 (válaszként erre: 2043. - Grácia)
2009. aug. 15. 16:36
Ancsa ? ......
2068. adri0507
2009. aug. 15. 12:12

Én nagyon utánakérdeztem V__terán a hajaknak!

És végül nagyon sok hezitálás után rendeltem egy olyan nőtől hajat, aki már többet is eladott az oldalon. Ha aukciós oldalon veszel hajat, általában az értékeléseit megnézed az eladónak. Ám ezeket az értékeléseket általában akkor írják, mikor megkapják a hajat, ám annak minősége csak az első-2.-3. hajmosás után derül ki. Én egy olyan vevőétől kérdeztem a haj minőségéről, aki több hónapja vásárolt nála. Azt mondta ,hogy nyugodtan vegyek az eladótól hajat, mert nem lesz vele semmi baj. A haj orosznak van hirdetve. Ez nem is érdekelt, mert mondhat bármit. Lényeg a lényeg, mindent vagy semmit alapon rendeltem 55cm-es középbarna hajat 22.000 forintért.. Egy nap alatt megérkezett, és már aznap feltették.

Azóta is fennt van, ápolom meg minden :) Semmi bajom nincs vele az ég adta világon,és nagyon örülök neki, hogy tőle rendltem, teljes mértékben meg vagyok elégedve.Puha,selymes. Hozzáteszem, nemis 55cm-es hajat kaptam, hanem 60 cm -eset.

Gondoltam megosztom veletek a tapasztalatom=).

2067. 1d076d4678 (válaszként erre: 2066. - F1a42b7b74)
2009. aug. 15. 08:47

Nagyon igaz!!

Bár minden kereskedő/hajhosszabbító felvilágosítaná fele ennyire a Vendégeit sokkal kevesebb számban érne minket csalódás!

Én tökéletesen elégedett voltam az indiai szőke póthajjal csak "elhasználtam" és csatlakoztam a naívak táborába és jól befürödtem az eu.hajjal:S!

Szálkás, töredezett, jól megviselt póthajat kaptam egy vagyonért...le sem lehet tagadni, hogy magyar haj:)!!

2009. aug. 15. 00:33

Indiai haj vs. Európai haj., azaz most akkor melyik is a jobb ?

INDIÁBAN a Nők nem festik a hajukat, ott nem divat. Aki mégis, az Hennával, ami egy növény természetes kivonata, olyan lágy, hogy még TEA főzeteket is készítenek belőle, illetve élő emberi bőrre is festenek vele.

EURÓPÁBAN 100 Nőből 99 festi a haját, mégpedig Hidrogén-peroxid tartalmú vegyszerekkel, mely olyan erős vegyszer a vegyiparban, hogy pld. sósavból klórt képes előállítani, sőt a II. világháborúban robbbanószerek összetevője volt.

INDIÁBAN a Nők jelentős része nem ismeri a hajszárító nevű készüléket. Természetesen szárad a hajuk, napfényen, és a levegőn.

EURÓPÁBAN 100 Nőből 99 hajszárítókészüléket használ, ami forró (akár 90 fokos)hővel szárítja az élő hajat. Ezzel a hővel már húslevest is főzhetünk.

INDIÁBAN a Nők samponja az illóolajokkal, gyógynövénykivonatokkal vegyített kókusz- vagy egyéb olaj

EURÓPÁBAN a samponok alapanyaga A-hidroxisav, alkohol, Bentonit, Glycerin, Lúg, Petróleum, Só, Szulfát

INDIÁBAN a Nők nem használnak sem daueroló szereket, sem hajvasalót, ami végtére is majdnem olyan, mintha két forró konyhai főzőrezsó közé fognánk a hajunkat.

EURÓPÁBAN a Nők jelentős része használ hajvasalót (néha hajsütőt, melynek a nevében is benne van, hogy megsüti a hajad, mint a rántott halat), továbbá a dauerolás is mindennapos cselekedet felénk. A dauervíz összetevőit ha meginnánk, halált okoznának: Diszulfid, kén, kation

INDIÁBAN az emberek táplálkozása ezerszer egészségesebb mint Európában. Amit eszel, azzá leszel: a hajad is abból épül fel. Állatokat alíg esznek (pld. szarvasmarhát), mert szent állat. Ételeik nagyrésze a világhírű Indiai konyhaművészet alkotóeleme.

EURÓPÁBAN mindent megeszünk ami él és mozog, kár is belemenni, hogy milyen "ételek" azok, amikből aztán a hajunk is felépül.

Amikor póthajat veszünk hajhosszabbításhoz, akkor ezekből fogunk kapni - jó eséllyel.

Nos, akkor most hogy is van ez ?

2009. aug. 15. 00:03

Jó lenne ha mindenki tudatosítaná, hogy

1. Amit EU/Magyar hajnak hirdetnek, annak a háromnegyede európában csak egyszer járt, mégpedig akkor, amikor kínából átrepült európa fölött:)

2. az EU/Magyar haj kifejezés nem jelent értéket, sem minőséget, sem garanciát a jó minőségre

3. Aként ahogy nálunk a hazainak nevezett haj a drágább, és arról hisszük hogy "marha jó", addig pld. Ausztráliában meg az Ausztrál hajak azok.

Belegondolt már valaki abba, hogy a sokat emlegetett Amerikai árverési oldalakon miért nincsenek magyar hajak árusítva ? Azért mert az égvilágon semmilyen minőségi rátát nem mutat az, hogy egy ember, kinek a haját levágták, hol lakott azelőtt.

Lehetett egy hajléktalan magyar is, aki kannás borral öblítette a haját, de lehetett egy házassága miatt rákényszerült milliárdos Indiai üzletember lánya is, aki egész életében tejben vajban fürdette a haját.

2064. f1a42b7b74 (válaszként erre: 2061. - Grácia)
2009. aug. 14. 23:53

Azért a 100 gr "sz@r"haj 7-8 ezer forintért, az picit aláment a valóságnak, mivel amerikából USPS postával egy DVD lemez súlyú, és méretű semmiség feladási költsége is 37 dollárnál indul (7067 forint), tehát lehet hogy a haj 7-8 ezer, de a postaköltség minimum a duplája a haj árának. Hajlamosak az emberek azt hinni, hogy amit egy Amerikai oldalon látnak dollárért, az annyiért a Parassapusztai házuk postaládájába be lesz dobva. Azért ne legyünk eltévedve...Sőt, ha a VÁM úgy gondolja, találomra felnyitja a csomagot, és mivel az élő haj emberi származék, ezért az fertőző is lehet, és jó esetben egy ANTSZ vizsgálat (9 ezer ft) és egy minimális VÁM (ezer forint) után átvehető. Rossz esetben bezúzzák, és sosem kapod meg !

Külföldről hajat venni annyival rosszabb ötlet, hogy ott nem tudsz az eladóhoz visszamenni még azért sem, hogy a fejéhez vágd azt amit eladott neked.

2063. 9b96d56ee9 (válaszként erre: 2061. - Grácia)
2009. aug. 14. 23:48

Hát, ha nekik jó nem tudsz mit tenni.

Múltkor láttam egy lányt, nem tudom, miért volt jó neki az, ahogy kinézett. A saját haja éppen vállig ért, a póthaj a derekáig. Eddig ez ok is lehetne, csakhogy egyetlen sor volt neki felrakva, ráadásul a varrás teljesen kilátszott, olyan volt, mintha 10 tincs hajat odaraktak volna a fejére valami csimbókokkal egy fonathoz. Nem tartom kizártnak, hogy otthon magának csinálta, vagy a barátnője ügyeskedett... Mindenesetre érdekes látvány volt... :P

2062. f1a42b7b74 (válaszként erre: 2061. - Grácia)
2009. aug. 14. 23:45

Az eb.y oldalon ugyanazok a kóklerek élősködnek, akik a magyar apróhírdetési oldalakon, és árverési oldalakon. Csak esetleg jobban hangzik hogy Áámerikából vettem.

Viszont van akinek beválik 1-2 hónapra.

Végülis nem mindenkinek célja évekig hordani, lehet hogy valaki csak szezonális rajongó, minek venne 130 ezerért csodás hajat.

2061. Grácia
2009. aug. 14. 23:42
Egyébként van egy két lány aki direkt a "sz@r" minőségű hajat rendel, és az Istenért sem lehet róla lebeszélni. Ebayről a human megnevezésűt.... gondolom kb. képben vagytok a minőségével kb 7e-8e ft 100 gr, neki jó egy ideig és kész.
2060. Grácia (válaszként erre: 2057. - 9b96d56ee9)
2009. aug. 14. 23:38
egyébként én nem vagyok fodrász a barátnőm az én csak segítek neki a haj beszerzésében eladásában, hajfelrakásnál stb... A lányoknak is akinek feltesz hajat próbálunk copfot szerezni kb 20-25eből megvan ha szépen van levágva nem egyben könnyű tincsezni is kevés a hulladék. Azt én szoktam.
2059. 9b96d56ee9 (válaszként erre: 2054. - F1a42b7b74)
2009. aug. 14. 23:37
Én még mindig azt mondom, hogy szerencsém van a hajammal, mert ázsiai, de nagyon szép. Októberben veszek hosszabbat, remélem ugyanilyen jó lesz.
2009. aug. 14. 23:35

A távolkeleti kontinensen az emberek szegényebbek, és sokszor megélhetési okokból vágatják le és teszik pénzzé a gyönyörű hosszú hajukat. Indiában vallási okokból is (házasságkötéskor) meg kell tenni, ezért kézenfekvő eladni. Ezek a hajak sokkal olcsóbbak, mint az Európai haj. Ebből következik, hogy ha egy feltünően olcsó, �Valódi Európai (magyar) haj� hírdetéssel találkozunk, akkor ott valami gyanús dolog állhat a háttérben. Ki az az Európai Nő, aki eladja az évekig növesztett haját pár ezer forintért ? Ha nincs otthon mikroszkópunk, és nem értünk a haj szerkezetéhez, akkor nem tudjuk ezt előre megállapítani, így csak a viselésekor jövünk rá, hogy jó vagy rossz üzletet kötöttünk. Sokan nem gondolnak bele abba sem, hogy egy valóban Európai haj mennyi kezelésen ment át vajon ?

Nálunk Európában sokkal nagyobb divat a festés, dauerolás mint Ázsiában. Például Indiában nem használnak a hajfestéshez agresszív vegyszereket, és nem daueroltatják a hajukat. Így egy átlagos Európai Nő haja lehet, hogy sokkal megviseltebb, mint egy szűz Ázsiai haj. Ebből következik, hogy egy Európai haj is lehet rossz minőségű. Nem is kell hogy korábban festett legyen, elég ha egy kevésbé szocializált (balkáni) részről érkezik, ahol kéthetente szappannal mosta a tulajdonosa a saját haját, netán fertőzött volt, ami néhány kevésbé szocializált balkáni területen teljesen gyakori. Így téves az az állítás, hogy a valódi Európai haj minden esetben jobb választás mint egy Ázsiai vagy Indiai. Arról nem is beszélve, hogy az Európai hajak 90%ban Orosz államokból származnak, és ha egy kicsit is ismerjük azt a vidéket, akkor pontosan tudjuk, hogy az Oroszok haja is többnyire fekete, és vastagabb szálú, mint a Magyar. Ideális választás lehetne egy szőke hajhoz ha például egy Svéd lánytól tudnánk szert tenni rá, azonban nyugat-európában nem olyan a gazdasági helyzet, hogy tömegesen adnák el a hajukat az ott élő Nők. Magyarországon kivételes esetekben adja el valaki a szép hosszú haját, például ha sportoló lesz, és amiatt kell megválnia tőle. Legyünk óvatosak a "Valódi magyar haj" kérdéssel kapcsolatban is. Szó nincs arról, hogy ebben a cikkben arra tennénk finoman burkolt utalást, hogy az Indiai - Ázsiai hajak jobbak, mint az Európaiak, csupán arra szeretnénk rávilágítani, hogy maga a származtatása egy póthajnak még akkor sem lehet döntéshozó szerepű, ha valóban megfelel a származtatási helynek.

2057. 9b96d56ee9 (válaszként erre: 2049. - Grácia)
2009. aug. 14. 23:33
Szerencséje van annak, aki tőled vesz. Mert sajnos ritka az olyan ember, mint Te. Sok a csaló.
2056. Grácia (válaszként erre: 2054. - F1a42b7b74)

igazából ezeknél hajaknál nem magával a hajjal van a probléma, hisz van olyan akinek szép ázsiai haja van. Persze a szál vastagság sem lényegtelen.

Hanem az eljárás amin keresztül megy, mire hozzánk kerül.

van a neten egy kitűnő őszinte írásokat tartalmazó szakoldal. onnan ollóztam ki ezt nektek:

Aki körbenézett már például az interneten, hajhosszabbítás témakörében, bizony egyáltalán nincs egyértelmű és könnyű döntési helyzetben már az első lépéseknél sem. Miként válasszunk póthajat ? Melyik típusú póthaj számít jó minőségűnek ? Rengeteg nyitott kérdés, megannyi ellentmondó válasz. Találkozunk sok származtatási kifejezéssel, de mik ezek ? Indiai, Ázsiai, Orosz, Európai, Magyar, Román, Angol. Első nekifutásra azt gondolnánk, hogy ha egy haj úgy van hírdetve mint pld. Orosz haj, az evidens hogy Oroszországból származik, s mivel ez a szomszédos országunk, ezért nyilván valóan tökéletes póthaj nekünk. Már ez sem igaz, de ha így is van: mit tudunk mi az Oroszok hajszerkezetéről ? Netán egy Indiai hajat készülünk vásárolni, honnan tudjuk hogy a valóban Indiából származó levágott haj nekünk

pont megfelelő, és ha nem akkor miért nem ? Sok szemfényvesztés is van a dologban, néhány helyen a hajakra szemrebbenés nélkül mondja az eladó, hogy Magyar - vagy Orosz, mintha ez valami varázsszó lenne a garantált jó minőségre. Beugratós dolog az is, hogy Oroszország (Ukrajna, a volt Szovjet Únió) jelentős része valójában Ázsia. Tehát Orosz haj, lehet Ázsiai haj is ! Mindíg legyünk óvatosak vásárláskor, még akár a fodrászunk is adhat el jóhiszeműen olyan hajat, amelyikről Ő maga is azt hiszi hogy az ami valójában nem az. Tény, hogy a kontinensünk eltérő részein nem csak az emberek bőrszíne és egyéb jellemzői változnak, hanem a haj szerkezete is. A távoli kontinensekről (Ázsia, India) érkező hajak szerkezete eltérhet egy átlagos magyar Nő hajszerkezetétől. Míg az előbbi haj többnyire vastagabb szálú, addíg az utóbbi általában vékonyabb. Ahogy a göndör hajból lehet egyeneset, úgy az egyenesből is lehet göndör hajat készíteni, eképpen az eltérő szerkezetű hajakat is lehet kezelni oly módon, hogy az alkalmasabb legyen a sajátunkhoz. A példánál maradva, egy Ázsiai Nő haja - általában - vastagabb szálú, ezért hogy illeszkedjen egy Európai Nő hajához, el kell vékonyítani. Erre megvannak a kémiai kezelő módszerek, amit nagyjából úgy kell elképzelni, mint egy dauert a saját hajunkban: vegyszerek, és hőhatások által megváltozik a haj szerkezete. Ez egyben azt jelenti, hogy az élettartama is feltehetően rövidebb. Gondoljuk csak el, hogy egy durván leszivatott (feketéből platina szőke) haj milyen sprőddé válik, eképpen minnél erősebb kémiai kezelést kap egy póthaj, annál több törődést igényel. Az elvékonyított póthajat ideális esetben bevonják szilikonnal, amely néhány mosás erejéig teljes biztonságot nyújt a minőségre. Azonban a legtöbben hajlamosak vagyunk elfeledkezni - kényelmi okok miatt - arról, hogy a póthajunk már élettelen, és lényegesen több törődést igényel, mint a saját élő hajunk. A póthaj speciális törődést igényel, erre sokféle - kimondottan erre a célra kifejlesztett - ápolószer létezik, és itt fontos megjegyezni azt is, hogy az egyéb hajkozmetikumok a legritkább esetben alkalmasak erre a célra.

2009. aug. 14. 23:31

Egyébként azt azért nem árt tudnia mindenkinek, hogy az első osztályú Indiai hajak világszinten elismertek, és a legtöbbet eladott hajak az egész földgolyónkon. Az a tény, hogy itthon ez le van szólva (néhányak által) csak annak tudható be hogy

1. vagy vásárlók, és jól átverték őket ócska ázsiai hajjal

2. vagy eladók, és az I. oszt. Indiai hajat európainak árulják 2-3x áron, ezért a piacot igy próbálják meg a maguk irányába terelni.

Rengeteg pozitív hozzászólás van itt a fórumon is, ami a JÓ minőségű Indiai hajat az európainak nevezett, valójában Ázsiai, vagy II. oszt. indiai haj elé helyezik.

Ezeket ne hagyjunk figyelmen kívül.

2053. Grácia
2009. aug. 14. 23:30
EGyébként nem nagy üzemben foglalkozom ezzel úgyhogy nem ebből fogok házat venni :)
2052. Grácia (válaszként erre: 2051. - F1a42b7b74)
2009. aug. 14. 23:30
:))) tény hogy a fekete hajú magyar embereknek olcsóbb a haja :DDD
2051. f1a42b7b74 (válaszként erre: 2049. - Grácia)
2009. aug. 14. 23:26
Ehhez kívánok sok sikert. Ez már sokkal jobb hozzáállás, de ha engem 100% ra kellene meggyőzni, én csak a szemem láttára levágott (és magyarul beszélő, nem néger kinézetű) Nő haját venném meg.
2050. 9b96d56ee9 (válaszként erre: 2044. - F1a42b7b74)
2009. aug. 14. 23:26
Bizony... Kecsegtető az olcsó aukciós, de sz@rt se ér...
2049. Grácia (válaszként erre: 2047. - F1a42b7b74)
2009. aug. 14. 23:24
azért csak el kell így is :)
2048. Grácia (válaszként erre: 2046. - F1a42b7b74)
2009. aug. 14. 23:24
én a saját hajam is úgy vettem hogy adtam fel egy hirdetést az újságban feltincseztem, így biztos a szálirány a származás :) és negyedéért hozzá lehet jutni mint egyébként...
2047. f1a42b7b74 (válaszként erre: 2045. - Grácia)
2009. aug. 14. 23:23

Annyi átverés van e téren, hogy ez sem hiteles sajnos, akit átvertek, már a szemének sem hisz.

Az hogy valaki mosolyogva fog egy hajat, hogy az övé volt ?

Erről csak annyit, hogy a TV ben láttam már mosolygó férfit, aki egy 12 ezer forintos fogyasztó és izmosító övet reklámozott. A férfin látszott, hogy (minimum) európabajnok testépítő, és köze nincs ahhoz a ceruzaelemmel működö baromsághoz. Vajon amikor felvette a reklám kedvéért a kockás hasára, azzal meggyőzött mindenkit, hogy ő attól lett olyan amilyen ?

Badarság...

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook