Főoldal » Fórumok » Szépség & Egészség fórumok » Hajhosszabbítás saját tapasztalatok (Nem szakmai vitafórum!) fórum

Hajhosszabbítás saját tapasztalatok (Nem szakmai vitafórum!) (beszélgetés)

2196. f1a42b7b74 (válaszként erre: 2195. - Adamkrisztina)
2009. szept. 7. 18:25

nem a hajhagymákról van szó, hisze akkor tövestül kiszakadna...

Arról van szó, hogy a haj töredezik.

Ez természetes, ha nincs naponta ápolva, méghozzá nem a fésülgetést értem az ápolás alatt, hanem az alapos olajozást, a megfelelő szerrel.

Ha valami száraz: könnyen törik!

ha valami nem száraz: bírja a "strapát"

Ilyen egyszerű ez, és nem feltétlen a hajban kell keresni a hibát. Ahogy írod szőke a póthaj, nyilván le van szivatva hidrogénnel. Ez méginkább kiszárította annak idején amikor készítették.

Dupla hajolajozást kell alkalmazni !!!!

Miért felejti el mindenki megfelelően ápolni a hajat ? Nem a mosás és fésülés a hajápolás - póthaj esetében...

2009. szept. 7. 15:57
Ez a gondom!Mert tincsem nem esik ki, csak a hajszálak hagynak el, de ha így megy tovább fele hajam lesz csak.:-(
2194. 0f4d8711e7 (válaszként erre: 2193. - Adamkrisztina)
2009. szept. 7. 14:34

Nekem is sok tincsem kiesett! Tedd el és amikor mész felrakatni ismét a hajad, akkor vidd magaddal azt is!

Talán azért esnek ki a tincsek, mert nem elég erősek a hajhagymák. Vagy meg lett égetve a haj!

Szakember nem vagyok, csak olvasgattam és kérdezgettem!

2009. szept. 7. 14:28
Lányok!Abban szeretném a segítségeteket kérni hogy:Balmain hajam van, hőillesztett, szőke és fésülködésnél sok hajam kijön. Ennek mi lehet az oka? Így kifésülöm az egészet és vehetek újabb, meg újabb tincseket, mikor rakatom vissza. Valakinek ötlet mitől lehet vagy tanács mit tegyek?
2192. KisMárta
2009. szept. 7. 14:21
Sziasztok.Azt szeretném kérdezni,hogy a barna hajamból szőkét szeretnék csinálni Oxy Reload-dal vagy Loreal Efassor hajradírral,sztetek ezt rákenhetem a hőillesztett műhajamra is?Köszönöm
2191. 97d8a54878 (válaszként erre: 2190. - F1a42b7b74)
2009. szept. 7. 11:34
Akkor jó, nagyon köszi :-)
2190. f1a42b7b74 (válaszként erre: 2189. - 97d8a54878)
2009. szept. 7. 11:32
szerintem nemhogy kevés, hanem épp hogy tökéletes
2009. szept. 7. 09:47

Szerintetek 55-60 cm hosszú hajnál a 100gramm mennyiség az nagyon kevés?

Nekem elég vékonyszálú a hajam..

2188. 0f4d8711e7 (válaszként erre: 2186. - 1986Anita)
2009. szept. 7. 08:03

Szerintem az lehet a "baj", hogy nehéz a haj és a súlya miatt könnyen kirúgja magát!

Én hajolajat használtam rá! /alfaparfot/

Rita

2187. Bebe89
2009. szept. 6. 19:02

sziasztok!

mi milyen balzsamot vagy ápolószert ajánl a mű haj ápolására, ami neki bevált?

Írjatok, mindenki véleménye érdekel!

2186. 1986Anita (válaszként erre: 2185. - Ludm!lla)
2009. szept. 4. 14:15

Nekem sem megy valahogy ez a hajbesütés dolog. A póthaj sokkal gyorsabban kirúgja magát,bár a saját hajamban sem nagyon marad meg a hullám. Pedig behajlakkozom. Régen pedig napokig benne maradt a hullám a hajamban.

Ráadásul a hajsütőm se gagyi, mert Remington. Akkor mi a probléma?

2185. ludm!lla (válaszként erre: 2184. - 0f4d8711e7)
2009. szept. 4. 11:35

szia!köszi:) ami az adatlapon van kép az saját kép, csak amit lejjebb linkeltem azokat szeretném megcsinálni...annyiszor próbáltam..hajsütővel..csavaróval de vhogy sehogy se lett olyan:(

a póthajjal nincs gond mert európai, volt már mindenféle hajam, de ezt tudom h európai:)

olívaolajjal ápolom meg balzsam.

2184. 0f4d8711e7 (válaszként erre: 2224. - Ludm!lla)
2009. szept. 4. 08:15

Szia!

Nekem is volt póthajam és nagyon én sem tudtam vele mit kezdeni!

Ami képeket felraktál, azokat hajsütővassal lehet szerintem megcsinálni. Kérdés, hogy a póthajad milyen minőségű, mert lehet, hogy nem bírná ki a nagy hőt.

Használsz a hajadra valamit, ami ápolja?

Rita

2183. 6195d2656b (válaszként erre: 2180. - Wacakka)
2009. szept. 3. 20:55
szioka! már nincs meg! eladtam! semmi baj én is rosszul irtam már sok mindent! tévedni emberi dolog!
2182. kiirajlany (válaszként erre: 2181. - F1a42b7b74)
2009. szept. 3. 20:08
Ebben igazad van. Csak az a napi fél óra törődés nekem sehogyan se jön ki:) Igyekszem mindent úgy csinálni, ahogy a fodrász tanácsolta.Mit kell még tennem napi szinten azon kívül, hogy reggel és este kifésülés+olajozás. Itt most nem arra gondolok,hogy hogy kell hajat mosni meg hajszárítót,hajvasalót hogy használni,mert azok rendben vannak:)
2181. f1a42b7b74 (válaszként erre: 2178. - Kiirajlany)
2009. szept. 3. 18:49

Aki nem tartja be, az magára vessen.

Pont ezért van az hogy csomóan a hajakat szídják, ahelyett hogy magukat szídnák....

Ahogyan az ember jó esetben mindennap fésülködik, fogat mos, és mosakszik, ugy MINIMUM, hogy a már élettelen pótlásaival is törődjön EXTRA sokat. Lásd. műfogsor, póthaj, smink.

Vagy van valaki aki hetente sminkel, és azt hordja:D:D:D

2180. wacakka
2009. szept. 3. 18:13
*andybaby (bocsánat elírtam nagy örömömben:))
2179. wacakka
2009. szept. 3. 18:12
ohhh woow visszatért egy régi ismerős lea73 személyében, üdv. andybabay! megvan még a gesztenyebarna 60as hajad? amit már hónapok óta nem tudsz eladni?:D
2178. kiirajlany (válaszként erre: 2177. - F1a42b7b74)
2009. szept. 3. 17:43
A mindennapos vasalás nem teszi tönkre? Akinek van póthaja, betartja a mindennapos plusz fél óra kezelést?:)
2177. f1a42b7b74 (válaszként erre: 2175. - Wickucy)
2009. szept. 3. 15:25
Alacsony hőmérsékleten minden nap illik vasalni a póthajat.
2009. szept. 3. 14:34
Esetenként,nem esténként :D:D
2175. Wickucy
2009. szept. 3. 11:55

"Reggel és este ki kell fésülni, esetenként kivasalni."

Minden este kivasalni? És ez jót tesz neki??? Akkor én eddig tévhitben éltem! :D

2174. kataa88
2009. szept. 3. 11:09
sziasztok! most szeretnék tresszelt hajat vásárolni. tudnátok ajánlani egy megbízható helyet, ahol ha európai hajat kérek tényleg azt fognak adni?:) köszi a segítséget!:)
2173. f1a42b7b74 (válaszként erre: 2172. - Kiirajlany)
2009. szept. 2. 23:16

Bemásolnék ezzel kapcsolatban...:

A hazai vehemencia ismert formája, hogy bármilyen terméket vásárolunk, és az később bármilyen okból nem pont az ami álmainkban megjelent, akkor egyből reklamálunk, verjük az asztalt, szídjuk az eladót, és terjesztjük a rossz hírét. Pontosan igaz ez a hajhosszabbításra is. Amikor valaki elhatározza, hogy meghosszabbíttatja a haját, és az első kínálkozó lehetőséggel él is, akkor jó az esély rá, hogy úgy kerül fel a póthaj, hogy közben alapvetően fogalma nincs a használójának arról, hogy mikkel kell számolnia. Tegyük fel, hogy valaki szeretne "autózni", mert jósmiley.jpg (611 bytes). Elmegy az első kereskedésbe, és megveszi azt az autót amire pénze van, illetve azt amit ott lehet kapni, és persze amire rábeszélik. Azután amikor az autóval sok problémája lesz, akkor a dühöngés közepette nem jön rá, hogy tulajdonképpen nem volt felkészülve az autóvásárlásra kellőképpen, és mindazon túl, hogy

kapott egy autót, igazából fogalma sem volt arról, hogy az rozsdásodhat, korrodálhat is, ezáltal elvékonyodik a kaszni és a lemezfelület, lepattog a festék, továbbá vannak kötelező szervízelések - olajozás, légszűrő tisztitás stb. - is amiket rendszeresen el kell végezni. A hajhosszabbítás esetében a legtöbben hajlamosak vagyunk megfeledkezni róla, vagy fogalmunk sincs arról, hogy ez egy mindennapos törődést igényel. Sokszor a póthajat eladó személy, az egyszerűség kedvéért nem "riasztja" el a vásárlóját azzal, hogy elmondja neki: a póthaj sokkal több törődést igényel, mint a saját hajunk. Legyen az a legjobb Európai, vagy Indiai haj Gyakran csak annyi a jótanács, hogy "balzsamozd be mosás után néha". S mivel ez terjedt el, így néhány fórumon azzal lehet találkozni, hogy a póthajat hordó Nők alapvetően semmit nem tudnak arról, hogy mivel kellene kezelni a hajat, és olyan általános szereket javasolgatnak egymásnak, ami egyáltalán nem a póthajakra lett kifejlesztve - a póthaj ugyanis már élettelen !

Kezdjük azzal, hogy a póthaj mindennapos ápolást igényel. Naponta legalább 30 percet kötelező foglalkozni vele. Reggel és este ki kell fésülni, esetenként kivasalni. Ha elmúlasztod az alapos, lágy kifésülést, pár nap alatt "berasztásodik". Akinek van hosszú szőrű kutyája, macskája, pontosan tudja, hogy a kutyakozmetikus a fésületlen kedvenceinkkel sem tud mit kezdeni, kénytelen a szőrét visszavágni, mert egy idő után kifésülhetetlen boglyok, bolyhok keletkeznek a - selyem - szőrzetben. Pontosan ez történik a póthajjal is. Kifésüléshez speciális puha sörtéjű kefét kell alkalmazni, amelynek egyik szála rövidebb, másik hosszabb. Az illesztési pontokat tilos fésülni, vasalni, és közvetlenül szárítani. A vasalásnál, és hajmosásnál csak közepes, vagy gyenge hőértéket használhatunk. Javasolt mosni 4 naponként, de tilos naponta, mivel az kiszárítja. Hajmosásnál minél kevesebb vizet használjunk, és minél rövidebb ideig, mivel a haj is nedvszívó képességű, és egyáltalán nem tesz jót neki az áztatás. Ne spóroljunk a sampon árával, mert az a hajunk árába kerülhet. Néhány samponban olyan összetevők vannak, amik oldják a keratinos hőillesztést (pld. alkohol, kőolaj). Nézzük meg a sampon összetevőit vásárlás előtt ! Mosásnál ne lógassuk lefelé a hajat egy kádba, hanem állva, vagy ülve mossuk meg, mert sokkal kevésbé lesz kócos. Mosás után ajánlatos 5-15 percre alaposan bebalzsamozni, lehetőleg olyan termékkel ami tartalmaz jojoba olajat, keratint, és szilikont, vagy ezek valamelyikét. Mosás után hagyjuk 15 percig szabadon száradni a hajat, így elkerülhető, hogy a meleg hajszárító bedunsztolja egyből a hajat. Hagyjuk kipárologni egy részét a víznek ! Tilos alkohol tartalmú kondícionálót használni. A gyors elnitézés érdekében tilos forró levegővel szárítani a hajat, vagy így vasalni. Lehetőleg hagyjuk megszáradni a hajat magától, ez a legjobb amit tehetünk vele. Szárítás után alapos, gyengéd kifésülés ajánlott. Tépkedni tilos. Speciális ápolószereket kell használni, amilyeneket a parókákhoz is. Ezek csak néhány helyen kaphatóak az országban, ezért ne keresd pld. a DM-ben. Nálunk viszont megtalálod az "Ápoló és egyéb szerek" menüben. A haj anyagának alapja a keratin, ezért használjunk keratin tartalmú termékeket is. A hajat óvja a szilikon, ezért használjunk szilikon tartalmú sprayt vagy balzsamot is. A hajnak jót tesz a szőlőolaj, a jojoba olaj, de minden egyéb olaj egyenesen tönkreteszi a hajat, pld. kőolaj származék tartalmú hajápoló szerek (emlékezzünk vissza az autós példára a cikk elején: a kétütemű autókba is más motorolaj való, mint a négyüteműbe, vagy a diesel járművekbe, így a póthajra nem megfelelő a normál hajolaj). Használjunk minél több speciális ápolószert váltakozva, és foglalkozzunk a hajunkkal naponta legalább 2x15 percet. Éjszakára nagyon fontos kifésülni a hajat. Alvási szokásaink is befolyásolják a reggelre kialakult hajszerkezetet. Nem szabad - sőt tilos - nedves hajjal lefeküdni. Száraz haj esetén is jól járunk, ha összefogjuk éjszakára, pld. a tőtől 3cm-re, majd a copf felénél, és a vég előtt 2 cm-el, de sohasem "befőttes" gumival, hanem valamilyen rugalmas állagú, de szövet burkolatú termékkel. Talán elsőre furcsán hangzik, de egy selyem párnahuzatba érdemes éjszakára betenni az egész copfunkat. Strandon, uszodában, tengerben, és fürdésnél óvjuk a hajat a sós viztől és a klórtól. Használjunk úszósapkát, vagy átlátszó védősapkát akár fürdéshez is. Szoláriumozásnál fedjük el a hajunkat pld. törölközővel ! Napozás csak kíméletesen. Hidratáló krémek boldogabbá teszik a póthajat, azonban a kőolaj tartalmú szerek a legnagyobb ellenségei ! Akinek nincs ideje, türelme a napi rendszeres plusz karbantartáshoz, vagy azt gondolta eddig, hogy a póthaj kezelése néhány plusz perc a napjából, semmiképp ne akarjon hajhosszabbítást. Ha bárhol is így akartak rábeszélni a hajhosszabbításra, hogy csak csekély többletidődbe kerül naponta, akkor az úgy keletkező hajadat kb. két hét múlva vidd vissza, és ajánld fel nekiksmiley.jpg (611 bytes).

A cikk végére pedig egy tanulságos eset, a szomszédos Ausztriából. Egy 23 éves lány hajhosszabbításra vágyott, és a családja születésnapi ajándékként befizette egy jó nevű szalonba. A haj gyönyörű volt amikor feltették, első osztályú Indiai haj - Európai minőségben. Pár hónapon belül a póthaj kifésülhetetlenül tönkrement, a lány valódi haja (ahova illesztettek) elkezdett tőből kiszakadni a póthajjal együtt, egyszerűen katasztrófális állapotba került az egész hajkorona a tövétől a hegyéig. A lány tehetős családja beperelte a szalont, miszerint kárt tettek a lányuk életében, küllemében, mindennapjaiban. Nem mer utcára menni, depressziós lett, le kellett vágni a póthajat a saját haj egy részével együtt, valamint a tőből kiszakadt tincsek maradandó károsodást okoztak. A felháborodott család nem állt meg a beperelésnél, hanem újságokat kerestek meg és lejárató hadjáratot kezdtek az egyébként jó nevű szalon ellen. Az ügy kimenetele a következő lett végül: a bíróság és a bevont szakértők megállapították, hogy nem a szalon volt a hibás, hanem a haját otthon (nem) kezelő lány okozta saját magának a vesztét. A kellő tanácsadás, és írásos használati utasítások ellenére a lány oly módon (nem) kezelte a haját, mint annak előtte amikor nem volt póthaja, és nem törődött kellőképpen azzal amire százszor felhívták a figyelmét a szalonban. A szalon a lejárató kampány miatt visszaperelt, és 50 ezer EUR (~13 millió forint) kártérítésre kötelezte a bíróság a családot. A tanulság egyszerű: ezt a cikket amit most olvastál az ápolásról, nyomtasd ki, és ragaszd a fésülködő tükrödre! Egyébként Magyarországon van olyan hajhosszabbító szalon is, aki aláirat egy felelősségnyilatkozatot, miszerint a nem megfelelően kezelt hajért semmilyen felelősséget nem vállal - s lássuk be végsősoron igazuk van.

.

2009. szept. 2. 21:08
Köszi a választ! Én is megtaláltam ezeket az ápolókat. Ezekben vajon lehet bízni? Szeretnék venni mindenképp valamit, csak nem tudom melyik az, ami segít.
2171. f1a42b7b74 (válaszként erre: 2169. - Kiirajlany)
2009. szept. 2. 18:41

az egyik itt jobbra hírdető cég oldalán találtam:...

Speciális hajápoló olaj minden fajta póthajhoz ! Számos összetevője JELENTŐSEN elősegíti hogy a haj ne gubancolódjon (!), ne törjön (!), ezek által jóval hosszabb élettartamot, és sokkal könnyebb viselést biztosít. A hajhosszabbítás sokkal több törődést igényel, mint a saját hajunk (lásd. "Írások a hajhosszabbításról" menü), ezért ne sajnáljunk pénzt, és időt fordítani a rendbentartására.

2170. Csigusz 79 (válaszként erre: 2169. - Kiirajlany)
2009. szept. 2. 18:25
Szedjél vitamint,a külső ápolás nem elég,nekem a festéstől eltört,ezen csak az olló segít...
2009. szept. 2. 18:19
Sziasztok? Mit lehet tenni annak érdekében, hogy a haj ne legyen száraz? Azzal ápolom, amit tanácsolt a fodrász, (balzsam, hajvégápoló) ennek ellenére nagyon száraz és fénytelen. köszi
2168. 97d8a54878 (válaszként erre: 2165. - F4086168de)
2009. szept. 2. 08:00
Meg lehet kérdezni hol vetted???
2167. f1a42b7b74 (válaszként erre: 2166. - 6195d2656b)
2009. szept. 2. 01:27

Ez a dolog az üzleti élet lényege:)

Az üzleti életben a legnagyobbat sosem az keresi, aki előállította az adott terméket, hanem a kereskedők...

A 230 forintos tejet amit megveszünk valahol, azt a magyar gazda még 22 forintért tudta csak eladni.

Ha számolunk, 10x-es árrés. És ennél vannak még nagyobbak is....

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook