Ha van tetoválásod, ird meg kérlek, mekkora és mennyibe került, lehetsz áldozata is az ezen meggazdagodni vágyóknak! (beszélgetés)
Mothertiger!!
Éljenek a szalonok sokáig!!:D
Kylie: az mit takar, hogy "minden steril volt"?
Nehogy azt hidd, hogy az egészségügyiek folyton kimászkálnak ellenőrizni őket, talán évente egyszer megjelennek! Vagy maximum bejelentésre, ha valaki valamiért genyóskodni akar a szalon tulajával, és valami ürüggyel felnyomja.
Én speciel láttam egy ilyen KÖJÁL-os látogatást, az annyiból állt, hogy jött egy férfi meg egy nő, leültek, kérdőíveket töltögettek ki, meg beszélgettek a főnökkel. Sehol nem néztek szét, csak arra vetettek egy-egy pillantást ülve, amire éppen ráláttak. Nem szekálom őket, biztosan sokkal több értelmesebb munkájuk van, pl. étterem vagy óvodai -iskolai konyha ellenőrzése... De hidd el, ezt itt annyira nem veszik komolyan.
Bigóca: őszinte elismerésem neked is, meg a mesternek is! Szép munka!
Hát kinek mi jön be, mindenki más tapasztalatokkal rendelkezik és mindenkinek más megoldás tetszik.
De nem hinném h minden szalonban vannak bacilusok... azért az egészségügyisek őket is ellenőrzik ám.
Ahol nekem csinálták ott minden steril volt,sokat kell ahhoz keresgélni h a megfelelő helyet válassza az ember akár otthon, akár szalonban tetováltat ...
De hát ők ezt nem vágják...:P
Anyukámnál szeretek a legjobban tetoválni, még a szemüvegét is ideadja!:DDD
És nem mellékes, hogy ott legalább megbecsülnek...
Tavasszal megint megyek is ki a fenébe.
Nem dolgoznék studióban..
Kevesen tudják,mennyi baci jön be ahányszor az ajtót kinyitják jönnek mennek az érdeklődők,hozzák be az utcáról vagy épp ők vannak megfázva..
Itt mindig tisztaság van..Fertőtlenítés mindenki után..És nem jár kel ki be bárki..
Épp ezért van nálad is nálam is sokkal nagyobb biztonságban a vendég..
Jajj, kinek nincsenek??? Én is mutattam.:)
Ez még nem a világ vége!
Na és jobban ösztönzi az embert, ha a vendége tudja hogy te teszel neki szívességet és nem ő neked azzal, hogy tetováltatni megy, ezen felül a megbeszélt időre jön és nem hajnalban, és nem szemétkedik folyamatosan munka közben.
S persze kedvesen, alku nélkül nyújtja át a megbeszélt összeget...
Nekünk is járna a megbecsülés, akik nem szalonban dolgozunk... Te is, én is dolgoztunk szalonban, sokan mégis lenéznek bennünket, csak mert otthon dolgozunk...
Szívesebben csinálnék én is egy stúdiót, de nincs meg rá a pénzem, gondolom neked sem. Pedig lehet, hogy úgy jobban jönnének.:SSS
Kylie, szerintem megvágták. És röhejes, hogy "sok satír" van benne, ezért a 10.000... Duma!!!
Nehogy azt higgyétek, hogy minél drágább a hely, annál jobb. Valahol futószalagon jönnek-mennek az emberek, és leszarják hogy mit akarsz magadra tetováltatni, akár jól áll, akár nem, odabasszák és mehetsz isten hírével.
Az árban sztem reális, mivel én is akartam egy hasonló nagyságú jelet, amire szintén ezt az árat mondták. Valamivel nagyobb tetkó van a derekamon ,az volt 15 ezer, és az is kb. annyi ideig tartott mint a tiéd. Ha igényes helyre megy az ember, ott elkérik az árát is,de olyan munkát is kapsz érte.
Uh. ez nem volt sok a cicusért :))
Jól kidumálta magát... :SSS Még mindjárt elkezdem sajnálni, amiért ennyit kell neki dolgoznia! :(((
Kicsit lehúzott a tetoválód.:(((
Az Egészségügyi Közlöny LCVII. évfolyam 13. szám 1585-1672. oldal - 2007. május 16. III. RÉSZ
Miniszteri rendeletek, és utasítások 36/100. EüM rendeletében az emberi bőrtakaró tartós és átmeneti tetoválásáról szóló rendeletében egyértelműen szabályozza a tetoválások árait négyzetcentiméterre vetítve.
Szép munka, de 10.000 forint volt???? :O
Ez kicsit húzós!
Egy 6,5x5,5 centis cicus a bal alkaromon, előleg 1000, az ára pedig 10.000, kép az adatlapomon, érdekelne erről mi a vélemény
elkészítése csak a sok éppen befutó vendég miatt volt kb 3/4 óra, amúgy fél óra sem kellett magára a tetoválásra
S hogy csatlakozzam a sorhoz:
bal vállamon van egy paradicsommadár 8 centis és 8 ezer forintba került.
Tanulóként a másik tanuló derekamra varrt egy 10 centis nonfiguratív mintát kígyóval, nem került pénzbe, de a mintát megbántam, bár nem csúnya, de hirtelen felindulásból készült...
A hátamon van egy 34 centis nonfiguratív minta, ezt ketten készítették el. Aki belekezdett, annak adtam előlegként 10.000 forintot, részletfizetés gyanánt, saját ötlettől vezérelve, mivel ő nem mondott összeget. Technikáját tekintve nagyon brutálisan dolgozott, ezért volt mesteremmel fejeztettem be a mintámat, aki csak a festéket kérte hogy vegyem meg a számára, ami a hátamhoz kell.
Tehát elég olcsón megúsztam.:)))
Mivel divatos lett a tetoválás, a sminktetoválás pedig kényelmesebb a nők számára, mint naponta végigsminkelni, egyre több gyorstalpaló tanfolyamra nyílik lehetőség. Olyanok számára is, akiknek semmi fantáziája, kézügyessége, fikarcnyi gyakorlata.
Kicsit "összehúzza" magát az illető, és ki tudja nyögni a tetováló, sminktetováló cuccért azt a bizonyos összeget. S ahogy elnézem, már nagyon nem is kell nyögni, mert 33.000 forint egy tetoválógépért, 55.000 forint egy kozmetikai tetováló cuccért már nem is olyan egetverő összeg... Pláne, ha a buzgó tetoválójelölt belekalkulálja, hogy kb. ötöt-hatot tetovál, és vissza is jött a felszerelés ára... A gyors meggazdagodás reményében, a hiszékeny embereket kihasználva sokan belefognak a tetoválásba, a "lelkiismeretesebbje" felhasználja a gyorstalpalón szerzett (nem)tudását, a tanulatlan meg esetleg utánaolvas, hogyan is működik a dolog. Elrontott "műveik" után persze jön a felháborodott kliens, de ez őket nem sokban húzza vissza: majd legközelebb jobban sikerül!
Felháborít és elszomorít néha a tehetetlenség, hogy ilyen megtörténhet. Persze örülhetek néha, ha egy-egy elrontott mintát hozzám hoznak javítani, ebből legalább nekem is van üzlet... Nem vagyok arcos, de utálok más után dolgozni, dühít, olyan, mintha meg lenne kötve a kezem. Az a baj, hogy egyre több ilyen van, elrontott mintákat helyrehozni... Sokan inkább elmennek ahhoz, aki olcsóbb munkát ígér, netán addig is elmegy, hogy ingyen felajánlja szolgálatait, csak hogy ne a mienk legyen a munka.
Szeretek tetoválni, bár lassan 11 éve űzöm ezt a mesterséget, mostanra már eléggé megkeseredtem. Többek közt a fentebb előforduló esetek miatt. Másrészt azért, mert minket, otthon dolgozókat húznak le a rossz hírbe azok, akik szintén ilyen módon, de sokkal rosszabb eredményt produkálva működnek. Mert nekik volt pénzük tanfolyamra, meg a tetoválós cuccokra, s nem elhivatottságból, hanem egy hirtelen ötlettől vezérelve kezdik el munkájukat.
Mert ez az, ami hiányzik belőlük: a felelősségtudat, és az elhivatottság.
Bocsi, hogy sok voltam. Még tudtam volna írni, de az már hülyeség...:)
Hát akár mi is a foglalkozása,véresen kemény árat kér...
Kb 3-4 éve jött be a smink tetoválás..
Neten már megrendelhető hozzá minden..Gép,tűk stb..
Sőt egy sablon is,amin lehet "gyakorolni"..
De az egész nem ér semmit ha nem ért hozzá..
Egy hétköznapi tetováló,naponta több vonalat húz,hisz kell a mintának a kontúr...
Már csak ebből adódóan is szebb vonalakkal dolgozik..
Plusz kell a szépérzék a kreativitás..Hisz a szemöldököt középről kifelé haladva húzzuk meg..Egy átlagos ember szemöldökcsontjai eltérőek..és az orr sem mindig egyenes..Márpedig ezekhez mérten kell a szemöldököt úgy variálni,hogy ne lehessen az apró "szépséghibákat" észrevenni..ha kell 50xer felrajzolni,és lemosni,több szögből megnézni..
Ez nem arról szól hogy odahúzok egy vonalat rátetoválom,aztán ha nem jó akkor van erre valami csoda tüntető folyadék..
Amit véleményem szerint hiába gyártott a cég a festék mellé,biztos vagyok benne,hogy nem tartalmaz egészséges dolgokat..
Hisz a festék már bejutott a bőr alá,ott elterülve színt ad...Vajon a folyadék mit csinál?Akkor ezek szerint a bőr alatt ott a festék felette ez a folyadék?
Ma már mindent feltalálnak kitalálnak hogy eladható legyen...De kételkedek benne hogy az egészségünket is szemmel tartják..
Remélem a hölgy nem fog már sokáig a "szakmában" dolgozni..