Ha jár vissza adóvisszatérítés, hány nap után utalja vissza azt a NAV? (tudásbázis)
Koszonom válaszod. Ok úgyse fizetnek kamatot.. bezzeg ha mi késnénk valamivel ..
Ez jó kérdés.Én annyit tudok,hogy nekem nem változott a beadás dátuma,csak az eredeti bevallás van fent ebev-en. Azóta elfogadták és adószámlán is megjelent az összeg. De ilyenkor szerintem neked is az eredeti bevallás beadása számít. De ezt ebev-en érdemes ellenőrizni.
Ahogy a kiértesitésben írták a javitasba bele irtad az eredeti bevallás vondalkodját?
Hat gondolom ,addig a kamat megy nekik,sokan várjuk ,van aki január óta ..Tavaly azért utalt hamarabb ,mert választás volt..
De akkor miért van az hogy elvileg 30 napjuk van ki utalni?
Na én ezért csináltam a NAV oldalán lévő bevallást,ott javít ha vmi car..
Egy x maradt le a férjnél erről jott tárhelyre értesítés. Azt helyesbítettem és ezt írja ki.
Akkor az előző bevallás összegét jóváírják attol függetlenül. A bevallásnál az összeg nem változott.
Vagy írd le mit kér azon a pontokon..
Hat annyit hogy pénz nem jár vissza ,vmit javítottak..Önellenőrzés és azt küld be ,onnét újra ketyeg a 30nap..
Jelen bevallása helyesbítő bevallásnak minősül. Tájékoztatjuk, hogy erről a bevallásról az adószámlára összeget nem könyvelünk. (Hibakód=<M022>)
Sziasztok!
Mit jelent ez?
Hogy tudom visszaigényelni a pénzt?
szerdától kezdik utalni. március 1 el
[link]
Nem enged fotot feltölteni
Szia én bementem a NAV -hoz és ők javítottàk ki papíron és beadtam újra és rajta van a hibàs bevallàs kódja..Ilyenkor mi a helyzet vajon ?
Szio..fotozd le mi van a32.33 sorba ,enyémet nem tudom megnyitni .😕
Sziasztok
Tudna nekem valaki segiteni?
Az adobevallásom probálom a webes programmal kitölteni. Megakadtam :(
Nem tudom hogy a 32. És a 33. Sorba mit kell beirni!?
Két gyermekem után szeretném a családi adokedvezményt èrvényesiteni. Nem vettem igénybe évközbe
Segitséget elore is koszonom
Attól függ,hol adtad be és hogy javitod. Idén nekem is javitani kellett (munkáltatói hiba miatt) eszja-n adtam be,ott is javítottam és mivel ilyenkor jelölni kell a kiértesítésben is szereplő javitando bevallás vonalkodját igy nem indul újra a 30 nap,hanem az eredeti beadási dátum számít. Te az első bevallást javitottad vagy újat adtál be?
Sziasztok!
Az első utalás március 1-én lesz. Aznap jóvá is írja a bank vagy csak másnap kerül a számlára?
Sejtettem sajnos. Köszönöm.
én kijavítottam, de újra ketyeg a 30 nap arra számíts.
Szerintem menj be te is személyesen ha tudsz.
Bocsi elírtam szóval hibàs volt a bevallàs.
Szia bementem és nem mondtàk hogy nem jó a bevallàs megcsinàltàk újra és most újra beadtam. Azt nem tudtàk megmondani hogy akkor a 30 nap újra indul e innen... De a bevallàs hibàs volt sajnos.
bármi lehetséges, kiváncsi vagyok mit mondtak, mert én már olvastam tegnap. Mekünk volt egy átvezetési kérelmünk és azt írja 1000 ft-ra kell kerekíteni az összeget, de 1000 ft-ra lett kerekítve, és ennek ellenére nem volt jó. Tegnap éjfél előtt fél órával küldték amúgy a levelet az ügyfélkapura és próbáltam is javítani, de mindenre hibát írt, még arra is, hogy a bank megnevezése előtt nem lehet szókőz és egyébként nem is volt, szóval nem tudom mi van az online rendszerrel, de szivatott.
Holnap délelőtt bemegyek a NAV -hoz személyesen megkérdezem hogy mi ez? Nekem az adóbevallàson kívül amit visszaigényeltünk van még 1000 Ft adózói töbletem. Neked mit mutat az adószàmla? Lehet hogy esetleg a töblet miatt értesítenek ki? A könyvelővel is beszéltem ő sem tudja azt mondta lehet hogy a + töblet amit ugye nem tudtunk így azt nem is igényeltük vissza.
Szia, nekünk is pont ez a státuszunk ma estére. Én ezt találtam Kiértesítés/kiértesített bevallás: Az adózó (vagy képviselője) által beküldött, a NAV rendszerébe befogadott hibás (alap, adózói javítás, önellenőrzés) bevallás, mely esetén az adózó értesítést kap a NAV által javított vagy az adózó közreműködésével javítható/javítandó hibákról.
Valószínűleg hiba van a bevallásban
További ajánlott fórumok: