Ha jár vissza adóvisszatérítés, hány nap után utalja vissza azt a NAV? (tudásbázis)
Szia! Igen nincs ügyfélkapum sajnos!
És az adófolyószámlát hogy lehet megnézni?
Szeretem nincs ügyfélkapuja azért nem tudja még nézni
És az eszja felületen csak az ott beadott bevallások látszanak vagy a tervezet
Ami postán lett be adva vagy szenelynesen papír alapon azok elvileg ott nincsenek 🙂
Mivel maga az eszja felület pont erre van hogy ott lehet ügyfélkapu segítségével le adni illetve módosítani stb.
Ha nem így adta le akkor adó folyószámlát kell lekérdezni és ott ott van az összeg ami vissza jár mellette az éves bevallás dátumával 🙂
Szia! Ha ez segítség, ezt írta a ChatGPT. Hátha így sikerül megnézned.
Ügyfélkapun keresztül meg tudod nézni, hogy mikor fogadták el a bevallásodat, és a pontos dátumot is megtalálod. Itt van, hogyan tudod megnézni:
1. Lépj be az Ügyfélkapura: [link] vagy a NAV eSZJA felületére: [link]
2. Válaszd ki az eSZJA rendszert, ha az adóbevallásról van szó.
3. A belépés után keresd a „Beadott bevallások” vagy „Beadott dokumentumok” menüpontot.
4. Itt megjelenik a listában a beadott SZJA bevallásod, mellette a beérkezés dátuma és az elfogadás dátuma is szerepel.
5. Ha rákattintasz a bevallásra, részletes információt is láthatsz róla, például az „Állapota: Elfogadva” felirat mellett a pontos dátumot is.
Nincs, sehol nincs ilyen dátum se papíron se online..
Törvény szerint be adás napja után 30 naptári napon belül kell nekik utalni
Ami a NAVnál évek óta annyit jelentett hogy kerek 30adik napon utalt
Előtte sosem.
És most valamiért még túl is ment
Meg tudod nézni az adószámlád ügyfélkapu keresztül ott a beadás napjához mi van írva?
Tudom hogy márc 31 voltál bent
De volt itt olyan aki úgy szint személyesen vitte be asszem március 27 még is március 31 lett a beadás napja neki 😮
Elvileg lehetséges. de néztem meg adószámlát aki szintén szerdára várta és nem került át a pénz forgalmi oldalra ugyan úgy kék az összeg (a kék ami vissza jár) ha el utalt akkor utána zöld lesz és van hogy le nullázódik. Na ezek közül egyik sem lett meg
Szóval ez nem lett az utolsó ciklus után se elküldve.😔
Reggel 8 ált
De a szerdai óta már nem tudom 😞 sose csináltak még ilyet hogy nem utalták
Ja így már értem!
Én remélem hétfőn rajta lesz! Mikor szokor számlán hány óra fele kb?
Ott többre is jön ki
A NAV minden évben leghamarabb március 1 utal ki ez hivatalosan is fent van. most ugye az szombat volt így az első utalási nap március 3volt
Aki január végén adja le nekik több is mint 30 nap de az hivatalosan is több..
Én már március 3 meg kaptam még január 23 be volt adva nekem is férjemnek is 🙂
Csak szoktam itt segítenek ha tudok 🙂
Akkor hétfő
Gondolom te is várod
Igen. Annak az volt a 30adik nap
De senki nem kapott akinek kellett volna akkor 🫤
Sajnos! Remélem télleg lesz hétfőn!
31.én adtam le akkor annak 30.ik napja az szerda lett volna / 30.a /?
Ott valami rendszer hiba lehetett vagy valami ilyen
Mert tényleg automata az utalás ahogy eléri a 30adik napot a rendszer utal. De a szerdai utalások nem történtek meg 😔😔 sajnos.
30án nem utalták el senkinek sem valamiért 😞😞
Ott a NAV tudja csak mi volt a gond
De előtte rendben voltak az utalások ahogy itt írták többen
Ott más lesz a gond mert neki 28 járt le a 30adik nap.
Azért az mondjuk úgy fura mert ha március 29 adtátok be azt már 28 hétfő meg kellett volna számlára kapnotok nem 30adikán. Nem volt közben módosítás, javítás bármi benne?
Adószámlát nem nézzétek ott mi az éves beadás dátuma?
További ajánlott fórumok:
- Lakáshitel utáni adóvisszatérítés
- Hány nap után utalja ki a NAV az adóvisszatérítést?
- Ha a SZJA bevallásomat márc. 1-je előtt adtam fel, akkor is érvényes a 30 napos adóvisszafizetés, vagy csak márc. 1. utántól számítják? Kösz
- Hány évig igényelhető adóvisszatérítés OTP-s lakás után?
- GYED extrára vagyok jogosult visszamenőlegesen, mennyi idő után utalják?
- 4 éve nyitott önkéntes nyugdíjpénztári számlát mikor lehet megszüntetni, hogy az adóvisszatérítést ne kelljen visszafizetni?