Ha jár vissza adóvisszatérítés, hány nap után utalja vissza azt a NAV? (tudásbázis)
Annak szombat járt le a 30adik napja
Így most hétfőn adták postára.
Csütörtök kaphatod leghamarabb meg (3 munkanap a posta)
NAV ügyfélportál ha belépsz le kérsz egy tételes adó számlát és ott két oszlop lesz az elsős a kötelezettségi ott a bevallás dátumát látod és az összeget mínuszban
Mellett a másik oszlop a pénzforgalmi oda kerül át ha ki utalták/postára adták úgy szint az összeg a dátum és ott már pluszos. De nem mindig kerül át egyből van hogy csak napokkal később
De nálad már ha postán van igen csak látni kellene.
Sziasztok
Május 19én beküldött mikorra várható?
Számlára kértem.
A levél lehet
De az utalvány (pénz) ki vitele úgy működik hivatalosan a postán hogy feladás utáni harmadik munkanapon viszik csak ki!!! Bármilyen pénzről is van szó!!! Ennyi az utalvány átfutási ideje náluk.
Itt nem pénzt adnak fel egymásnak 🤣 nem be megy a NAV és oda adja a pénzt hogy vigye ki
Utalással megy a posta-nav között
A posta állítja ki a szelvényt stb
Ezért is harmadik munkanapon viszi ki ez az átfutási ideje
Leghamarabb
Csütörtök akkor kaphatod az előtt biztosan nem. De ha lassú a posta még a három nap sem biztos lehet több is
Azzal elvileg már nem lehet bél lépni ha nem váltottál át.
Érdemes rá kérdezni náluk mert ennyit nem ül rajta a posta.
Ha nincs ügyfélkapud akkor sima levelet küldött volna ha bármi is lett volna.
Így hogy személyesen vitted be azt aznap be is kellett vinni nekik rendszerbe, max másnap
De annak is már jócskán le járt az ideje. Ennyit egy posta sem ül rajta.
A harmadik munkanap ki szokták vinni ritkán több csak.
Ennek már szerintem nem ártana be menni és utána kérdezni mi lehet a gond.
A levél lehet
De az utalvány (pénz) ki vitele úgy működik hivatalosan a postán hogy feladás utáni harmadik munkanapon viszik csak ki!!! Bármilyen pénzről is van szó!!! Ennyi az utalvány átfutási ideje náluk.
Itt nem pénzt adnak fel egymásnak 🤣 nem be megy a NAV és oda adja a pénzt hogy vigye ki
Utalással megy a posta-nav között
A posta állítja ki a szelvényt stb
Ezért is harmadik munkanapon viszi ki ez az átfutási ideje
Leghamarabb
Csütörtök akkor kaphatod az előtt biztosan nem. De ha lassú a posta még a három nap sem biztos lehet több is
Ott viszont valami nagyon nem ok
És szerintem nem posta gond van
A május 6nak június 5 volt a 30adik napja akkor kellett feladni nekik. Ami a pünkösd miatt a harmadik munkanapod június 11. Akkor vihették volna (három munkanap)
Ott valami nem stimmel. Ennyit nem húzza a posta
Van ügyfélkapud biztos ki lett postázva? Nem volt javítás a bevallásban? Biztos a májusi 6 hogy akkor adtad be? Hogy lett be küldve személyes posta online? Valami ezzel nincs rendben így ezer százalék.
Értesítőt nem kaptál véletlen? A posta csak 300 ig visz ki a felett csak értesítőt dob és bent lehet felvenni.
Csütörtök!! Leghamarabb de ezt is írtam már neked nem egyszer
A posta feladás után harmadik munaknapon viszi ki leghamarabb ami csütörtök lesz. De még az sem biztos. Van hogy több mint 3 Munkanap
Sziasztok!
Ha május 20 an elfogadó nyugta megjött mikor várható az utalás?
Köszi ha válaszolsz .
Át küldöm a levél képét emailbe.
Ha kapok email cimet. ☺️
Igen. Meglett adva a számlaszám.
A munkáltaó adta be hamarabb.
Igy tutii azt fogadták el.
További ajánlott fórumok:
- Lakáshitel utáni adóvisszatérítés
- Hány nap után utalja ki a NAV az adóvisszatérítést?
- Ha a SZJA bevallásomat márc. 1-je előtt adtam fel, akkor is érvényes a 30 napos adóvisszafizetés, vagy csak márc. 1. utántól számítják? Kösz
- GYED extrára vagyok jogosult visszamenőlegesen, mennyi idő után utalják?
- 4 éve nyitott önkéntes nyugdíjpénztári számlát mikor lehet megszüntetni, hogy az adóvisszatérítést ne kelljen visszafizetni?
- Aki március 21-e körül igényelte vissza az adóvisszatérítést postai kifizetéssel, megkapta már?