Ha jár vissza adóvisszatérítés, hány nap után utalja vissza azt a NAV? (tudásbázis kérdés)
Sziasztok!
Április 22-én adtam be ügyfélkapun keresztül a bevallást, amiben családi adókedvezményt igenyeltem vissza. Rögtön meg is jött az elfogadó nyugta. Nem jött semmi, hogy esetleg módosítani kéne / elrontottam valamit. Adószámlán sem szerepel semmi összeg. A 30 nap már letelt.
Járt már más is így?
Válaszaitokat előre is köszönöm!
Az adószámla elektronikusan, KAÜ-azonosítás után a NAV elektronikus ügyintézési felületén, az Ügyfélportálon tekinthető meg. A bejelentkezést követően rögtön látható az adószámla egyenlege, kiemelve a tartozás és a túlfizetés összegét. A részletes adatok a „Bővebb információ” feliratra kattintással kérdezhetők le.
Én most néztem meg, nálam még mutatja a túlfizetés összegét, hát kíváncsi vagyok mikor utalnak.
és szerintetek ha a 30 nap most szombaton van akkor ma kapom meg vagy kedden?
van egy olyan érzésem hogy kedd lesz belőle:(
Már meg kellett volna kapnod.
Személyesen beadva attól a naptól számít a 30 nap.
Kapjuk mióta lehet,de eddig nekünk 30 nap volt mindig pontosan az utalás.
A legjobb személyesen bevinni,vagy online megcsinálni.
Biztos nem😣
Nem a postai feladás számít hanem amikor a Nav megkapja és érkezteti( felviszi a gépre)
Mi a nav oldalon adtuk be 25.én és ma meg is kaptuk az atalást.
További ajánlott fórumok:
- Lakáshitel utáni adóvisszatérítés
- Hány nap után utalja ki a NAV az adóvisszatérítést?
- Ha a SZJA bevallásomat márc. 1-je előtt adtam fel, akkor is érvényes a 30 napos adóvisszafizetés, vagy csak márc. 1. utántól számítják? Kösz
- Hány évig igényelhető adóvisszatérítés OTP-s lakás után?
- GYED extrára vagyok jogosult visszamenőlegesen, mennyi idő után utalják?
- 4 éve nyitott önkéntes nyugdíjpénztári számlát mikor lehet megszüntetni, hogy az adóvisszatérítést ne kelljen visszafizetni?