Ha jár vissza adóvisszatérítés, hány nap után utalja vissza azt a NAV? (tudásbázis)
Elvileg ami a NAV járulék adatoknál fent van ugyan annak kell lennie, de gyakorlatilag láttam már olyat hogy eltérés volt
Bár az nem napis volt ..
Ha meg tud csinálni önellenőrzéssel, akkor szerintem csináld nyugodtan. Ha nem jó valami úgy is jelezni fogják ☺️
De elvileg bent is segítenek az ügyfélszolgálaton. Legalább is itt nálunk szoktak
Vagy legvégső esetben könyvelő, bár az meg ugye fizetős .
Ha értesz hozzá meg tudod csinálni az önellenőrzést. Ha nem vagy benne teljesen biztos, jobb ha be mész és szerintem segítenek benne. Csak legyen meg minden papír hozzá ☺️ az legalább biztosan jó lesz amit ők csinálnak ..
Az hogy hogy jön ki az az önellenőrzés után derül ki, ennyiből nem lehet előre meg mondani..
Sziasztok!
Segítségre lenne szükségem. 2023-ban a férjem dolgozott egyszerűsített bejelentéssel is. ( Nem kapott papírt) 2024-ben beadtam az adóbevallását. 2 gyerekre igénybe vettük a családi adókedvezményt. Most jött a navol, hogy a mentes rész felett volt az egyszerűsített bejelentés így adózni kell utana. Most csináljak egy önellenörzést?
Vagy menjünk be személyesen és megcsinálják bent a navnál? A papírok beszerzése folyamatban van. Ha önellenőrzést csinálnék akkor, hogy jönne ki a matek? Mert ugye 2024-ben 480-at visszaigényeltünk. (Hol csináljam az önellenörzést ahol van segédlet az ellenőrzési pótlék kiszámítására?)
Szerintem semmivel nem fogsz sajnos többet kapni, Google rá keresve ez amit írsz összeg hogy mennyi most a fizetésed ez a bruttó közmunka bér összege. És ezt kapod meg jelenleg is nettóban.. Már most is ki makszolod teljesen az adó kedvezményeket.
Hiába elmélkedett téged sajnos nem érint ha jól számolom mivel nincs annyi le vont adód/járulékod...
Mennyi a bruttó béred?
Már mint levonások nélkül?
Hiába emelték az adó kedvezményt és a tartós beteg kedvezményt is, ha nincs annyi le vont adódód és járulékod akkor nem fogod tudni ki használni, és nem feltétlen kapsz többet majd.
Semmit ☺️
Nálunk van a hiba, nem működik a jelentkezési rendszer..
"2025. július 12-én 11 óra 37 perctől kiesés tapasztalható a KAÜ azonosítási szolgáltatás működésében, ezért a NAV ügyintézési felületekre történő bejelentkezés nem működik. A hiba elhárítása folyamatban van.
Megértésüket köszönjük!"
Sziasztok.
Nav ezt a szöveget dobta ki és nem tudok belépni.
Név adatainak rendezése szükséges.
Ez mit jelent?
Minden ki utalás utalás beadás utáni 30adik napon történik meg a NAV-nál
Teljesen mindegy hogy rendes bevallás vagy átvezetés kiutalási kérelem.
Ahogy be adtad onnan számolj 30 napod (beadás napja nem számít bele)
És pont a 30adik napon kapod meg
Ha az hétvége vagy ünnepnap akkor a rá következő első munkanapon majd
Hogy a NAV csinálta?
Nem adtál be és a tervezet lett elfogadva? Vagy a NAV-hoz mentél be és ott csinálták.
Be adás napja utáni 30adik napon utalnak adnak postára.
Sziasztok
Ha a Nav csinálta az adómat akkor az kB mikorra várható?
Sose számított bele a beadás napja ☺️
Be adás utáni 30adik napon utlaják. Ami holnap lesz ☺️
Június 10 adtad be ott maradt a hónapból utána még 20 nap plusz júliusban 10 nap még és meg is van a július 10 😉
Beadás napja utáni 30adik napon küldik (be adás napja nem számít bele)
Ha ma van fixen a 29edik nap akkor holnap lesz a 30adik akkor adja a NAV postára
A posta még 3 munkanap minimum. Annál hamarabb nem viszi, de van hogy több
Leghamarabb pénteken kaphatod meg. De ha akkor nem is a jövőhét folyamán biztosan..
Ahogy postára adja a NAV az már csak a postán múlik
Utalhatnak akár még ma is
Nem mindig reggel van utalás van hogy később ☺️
Csak annyira idegesítő, hogy a hölgy ott konkrétan mondta innentől 30 nap 🤣
De köszönöm még egyszer q gyors választ
Viszont május 30nak teganap volt a 30adik napja amit ma kellett volna utalni
Ha nem kapod meg akkor valószínűleg nem onnan ha nem 5től számolja a 30adik napot. Akkor került be akkor a rendszerbe.
Annak pedig július 5 szombat a 30adik napja ami hétvége így július 7 utalnák
Meg kell nézni ahogy írtam ügyfélkapu melyik a tényleges beadás időpontja
30-5 között bármelyik nap lehetett így amikor rendszerbe vitték.
Ugyan azt küldte el mint amit személyesen is kaptunk, hogy mennyi az osszeg illetve hogy szamlaszamra kertuk ,ez tulfizetes volt ,már 3 éves csak most igenyeltuk vissza
De elvileg akkor letelt a 30nap azért kérdeztem:)
További ajánlott fórumok:
- Lakáshitel utáni adóvisszatérítés
- Hány nap után utalja ki a NAV az adóvisszatérítést?
- Ha a SZJA bevallásomat márc. 1-je előtt adtam fel, akkor is érvényes a 30 napos adóvisszafizetés, vagy csak márc. 1. utántól számítják? Kösz
- GYED extrára vagyok jogosult visszamenőlegesen, mennyi idő után utalják?
- Aki március 21-e körül igényelte vissza az adóvisszatérítést postai kifizetéssel, megkapta már?
- 4 éve nyitott önkéntes nyugdíjpénztári számlát mikor lehet megszüntetni, hogy az adóvisszatérítést ne kelljen visszafizetni?