Ha egy anyuka kisgyermekkel tér be a Nemzeti Dohányboltba, kiszolgálják? (tudásbázis)
:)))
Ezeknek elment a józan eszük!
Nem tudnak egységes, mindenkire vonatkozó törvényt írni. Használhatót, amit érdemes és lehet is betartani.
Káosz van a fejekben.
Nem tudom eldönteni, hogy ez ennyire nevetséges-e vagy ennyire szánalmasan siralmas?
most nemrég megnyílt dohány boltokra/trafikokra céloztok? csupán azért kérdezem mert az egyik trafik nem nézett 18 évesnek, szólt hogy: csak 18 éven felülieknek adhatunk el dohány árut, mire én: adjak személyit? meglepödött az eladó hogy 27 leszek :D
nagy volt a pofára esés neki :DDDD, én meg jót nevettem :DDD
Én egy dohányboltost kérdeztem,őt idézem:
Kiskorú bemehet a dohányboltba,ki is szolgálják,ha nem dohányterméket kér,viszont amíg bent tartózkodik,addig másnak sem adhatnak dohányterméket.
Azt veszem észre, hogy egyre többen szívják a maguk csinálta egyre bűzösebb cigit. Mert hogy olcsóbb.
Én nem dohányzom, de érdekes a jobb minőségű cigi füstjétől nem futok ki a világból.
De ezek az olcsó szarok, hát iszonyat büdösek. És gondolom még ártalmasabb mint a relatíve minőségi dohány.
Ez nem a fórumhoz tartozik, csak offoltam. Néha szokásom, bocsi.
Az eladóknak fogalma sincs a rájuk vonatkozó törvényekről.
A tulajoknak meg pláne... :((
hahaha!
Na és vajon melyik kisbaba vásárol bagót?
Az embereknek elment a maradék józan esze...
Erre nem tudok mást mondani. :((
Aki cigit akar venni, meg is fogja kapni.
Nem tiltani kell, tanítani.
Na de erről beszélni sem szabad :(
Ez gáz bakker :)
Ja, a fiam, meg a haverja, 15és fél évesek, három trafikba mentek be. Direkt tesztelték. Mind a háromban kaptak szó nélkül cigit. Igaz, elég magas mind a két srác, de a fejükön látszik, hogy nem annyira öregek :)
Ajjaj, józan ész hová mész?
Na tessék ezt elolvasni!
"Fiatalkorúak amúgy beléphetnek trafikokba, ezt a törvény tételesen nem tiltja, még a fiatalkorúak védelmét taglaló 16. paragrafusban sem, ha azonban dohányárut akarnak vásárolni, akkor a fent említett rész lép életbe, vagyis ilyenkor már ki lehet tessékelni a 18. évét még be nem töltött személyt a trafikból. Fagyit azonban például vehet minden további nélkül egy 15 éves, ahhoz nem kell elővennie a személyi igazolványát sem."
Szerintem ez egy nagy marhaság!
A dohánykereskedelemnek és az országnak sok bevétel, az egészségügynek sok páciens. :((
Nem hiszem, hogy érdekelné őket a zemberek egészsége.
Aki dohányozni akar, az meg is teszi.
Nem kéne szabadságharcot vívni még ez ellen is.
"Dohányzás illemtana
Különböző felmérések azt mutatják, a magyarok egy része nikotinfüggő. Sokan nem veszik tudomásul, hogy hol vannak, ott lehet-e cigarettázni, pipázni, vagy szivarozni. A mai rendelkezések értelmében egyre kevesebb alkalom és hely lesz, ahol élhetnek a szenvedélyüknek. A dohányzásnak is van kultúrája, s ha ezt betartja, a nemdohányzók elnézőbbel lesznek."
Nem dohányzom és a bagósok nem az ellenségeim, ha tudják az illemet!
"A Pénzügyminisztérium 2010-es költségvetési kimutatása alapján a jövedéki adó 30% a cigaretta eladásából származik."
Ez egy nagy üzlet.
A többi emberbutítás :(
Ez baromság. Mert ennyi erővel elmondható ugyan ez az iszákosokról, alkoholistákról, nem beszélve az elhízottakról.
Aki meg dohányozni akar, azt rohadtul nem fogja visszatartani az, hogy nem mehet be gyerek az üzletbe. Úgyis megszerzi magának.
de amúgy eszméletlen amit itt Németországban tapasztalok :
a munkahelyemen az ott lévők 95 % dohányzik , mindegy hogy épp várandós vagy gyermekekkel dolgozik.
az utcán sétáló nagyjából 12 éves vagy talán még fiatalabb lányok cigiznek minden szégyenérzet nélkül...
nagyon helyes is,
a dohányzás nem csak az embereknek hanem az országnak is nagyon karos , mert aki dohányzik azok gyakrabban szenvednek egy idő után súlyos betegségben , aztán nem tud dolgozni , nem fizet adót , és még a segélyekre is jogosult, és a dohányáru ára miatt a fizetésből is kevesebb marad, ami viszont elégedetlen polgárokat szül, persze hogy mindent megtesznek hogy a felnövekvő nemzedéknek minél kevesebb kapcsolata legyen a dohányárúval.senki ne vegye rossz néven az írásomat csak tárgyilagos voltam
További ajánlott fórumok:
- Hogyan lehet elérni a természetes szülést egy kiszolgáltatott kismamának, amikor minden kórházi dolgozó ellene van?
- Új rendelet: kirúghatják a kisgyermekeseket és nyugdij előtt állókat
- Állásvállalás "Nemzeti Dohánybolt"-ban
- Te kiszolgálod a férjedet?
- Van valaki akinek a kisgyermeke hiszti közben elájult? Kinek mi a megoldás az ilyen esetekre?
- "Életveszélyes, " egy 2-3 év közötti kisgyermek nyakában a lánc, vagy nem?