Ha egy anyuka kisgyermekkel tér be a Nemzeti Dohányboltba, kiszolgálják? (tudásbázis)
Marhaság is.
Olvasd el amit lejjebb belinkeltem. Az eladók mondják. Ők már csak tudják.
Vannak még hiszékeny emberek. :((
Sokan.
Valójában nem ez a célja.
Legalábbis nekem senki nem tudja ezt beadni.
Persze,majd a vezető emberkéket érdekli a kisemberek sorsa?
Nem inkább a millióikat akarják gyarapítani?Szerintem nagyon is...nem véletlen a hirtelen megemelt árrés.
A trafikok 90% nem kisemberek kezében van.
Hahaha!
Jó kis maszlag! Van aki ezt még beveszi?
A pénz a lényeg... a megemelt árrés.
Agyahagyott hülye ötlet. :((
“Be kéne engedni a gyerekeket. Mi történhet? Lát cigit? Hát az anyja ott szívja mellette, azért jön ide a boltba, hogy cigit vegyen! Akkor miért baj az, hogy a gyerek lát cigit? Ez a probléma állandó és mindennapos” – panaszkodott egy boltos a VIII. kerületben.
A környéken a legnagyobb gondot ez a korlátozás jelentette. “Nem azzal kéne foglalkozni, hogy bejön-e a gyerek az anyjával cigit venni, hanem a 12 éves drogosokkal a Szerdahelyi utcában” – mondta egy másik dohányboltos.
A boltosok szerint annyi volt mostanában a szigorítás, hogy egy kis enyhítés sokkal emberibbé tenné az egész dolgot. “Képzelheti, milyen nekem itt egész nap, amikor az egy percre betérő vevők is úgy érzik, hogy egy börtönben vannak” – mondta egy boltos.
Ez gondolom törlésre kerül, de az újság ezt írta.
"Kaszálnak a trafikok
Már napi félmillió a forgalmuk a jobb helyen lévő dohányboltoknak.
Király Antal, a Trafikos Franchise Kft. vezetője azt mondta: a forgalom rövid időn belül a napi egymillió forint fölé is mehet, amikor az emberek már az italokat is a trafikokban fogják megvenni.
Az olcsó sör elszipkázza majd a vevőket a kisboltoktól."
Annyi a kisboltoknak.
Az írja a nemzetidohany.hu, hogy azért hozták létre a "trafik törvényt", hogy :- elsősorban annak érdekében, hogy Magyarországon minél kevesebb fiatalkorú dohányozzon, mely kiemelt közegészségügyi cél eléréséhez az első lépés a dohánytermékek széleskörű kiskereskedelmi beszerezhetőségének, illetve a dohánytermékek megjelenésének korlátok közé szorítása;
Kellett valami kamu duma, amivel elvben mindenki egyetért - kiskorúak védelme -, hogy a sajátjaiknak újraoszthasság az igencsak jövedelmező dohánykereskedelmet (lásd: hangefelvételek), még a dohánytermkékeken szerezhető nyereségéget (államilag garantált profit!!) is megemelték valahángy százalékkal.
Szépelgő, álsznet köntösbe bújtatott mutyi. Aki pl. hazafele tart a boltból a gyerekkel, logikus, hogy nem akar + 500-2000 métereket (van ahol csak egy trafik van, van ahol meg egymás hegyén hátán 10, de akár több százméterekre van a legközelebbi) gyalogolni, hogy előbb letegye a gyereket valahol és menjen vissza egy doboz cigarettáért. Otthon meg lehet, hogy a gyerek orra előtt szívja. Jól megvédték a gyerekeket. Aki vigyáz a gyerekeire, hogy ne ártsanak neki a dohányzással ezután is fog, aki meg lec**ta, ezután is lefogja. Lényeg, hogy valaki betegre keresik magukat.
Apám szivarozott
de amikor elkezdtünk cigizni süldő korban, eszembe sem jutott hogy azért teszem mert ő is dohányzik
Még csak nem is hogy nagyfiuk legyünk, a fene tudja miért
Ha az állam védeni akarna, akkor oylan leszoktató programok lennének, mint alkohol és drogfüggőknek
Nekem kezd a hócipőm tele lenni, hogy rendesen gyalogolni kell a cigiért
Tegnap meg autóztam hogy cigit vehessek
Kész röhely már amit egy bagós a cigire költ
Észrevettem.
Úgy kezdtem a mondandómat, hogy nem kövezem meg a bagósokat.
Erre most mit mondhatnék?
hagyjad, úgysem értik, a szenvedélybetegek ilyenek.
:)
mindenbe próbálnak kapaszkodni, csak hogy racionalizálják a függőségük tárgyát.
amúgy is dohányozni jó, úgysem zavar másokat, gyerekeknek meg direkt jó példa, amúgy is meg kell halni valamiben:)
Nem kövezem meg a bagósokat, de tény általában nem érdekli őket, hogy a körülöttük lévők mennyi füstöt szívnak miattuk.
Nálunk is az erkélyen bagóznak . Van aki óránként.
Hajnal 1/2 5-éjfélig.
Igen, a lakásokba bejön a füst. Néha töményen.
Sok erkély van mifelénk és bagós is akad bőven.
Friss levegő??? :((
Mitől dohányzik passzívan, ha az erkélyen szívom? Könyörgöm, még jó basszus, hogy nem kövezitek meg azt, aki cigizik..
Szüleim cigiznek, öcsém sosem cigizett, én cigizek. Csak engem kényszerítettek rá a cigire ezek szerint.
Ritkán értek veled egyet,de most nagyon. :)
Igen,a dohányzás káros.De nagyon sok minden más is az és akkor most minden oké a többi dologgal,de a dohányosokat szívassuk idők jönnek?
Mondom ezt úgy,hogy nem dohányzom,de már nekem is sok ez a rengeteg baromság,amit kitalálnak.
Én nagyon nem bírom ezt a "gyerekednek is milyen példát mutatsz szöveget".
Az én anyukám is dohányzik,mégsem szoktam rá.Pedig így nőttem fel.Ő is tudja,hogy rossz,le kéne szoknia.Mindig is tudta,de nincs akaratereje.Ezért nekünk mindig mondta,hogy ő hiába dohányzik,ha lehet mi ne szokjunk rá.Soha nem tiltotta,de elmondta a hátrányait.
"(mert ugye nem lehet két méterenként fagyit és jégkrémet kapni:)"
Például nálunk a faluban nem...szóval ez nem talált.
nem rossz ember a dohányos, csak szenvedélybeteg.
az csak egy negatív hozadéka ennek, hogy ezt a családja is megsínyli, valamint mindeki más is akivel dohányzás közben találkozik (pl utcán más képébe fújja a füstöt).
nem haragszom én, mert nekem tökmindegy mi van, mióta zárt terekből kitiltották a füstöt, azóta szerencsére nem kényszerülök rá sehol hogy más dohányát szívjam.
én csak arra reagáltam, hogy milyen vicces már hogy azon háborogtok hogy a gyerek nem tud bemenni a dohányboltba, mikor ott jégkrém is kapható :D
(mert ugye nem lehet két méterenként fagyit és jégkrémet kapni:)
igen. az is felelőtlen (vagy csak buta) aki felhízlalja a gyerekét.
de ez (és még hogy a fejére is eshet egy tégla, stb) még nem indokolja azt, hogy dohányost nevelj belőle, vagy kitedd a passzív dohányzásnak, mikor nem lenne muszáj.
Á, inkább felkötöm magam, nehogy csúnyát lásson a gyerek. Nem, nem volt csúsztatás abban, amit írtam.
Te viszont pont azt csinálod.. nem azt mondtam, hogy szabad a vásár ugyanis. De majd visszaolvasok, hogy hátha azt írjam, hogy mindenki drogozzon, meg a többi..
na pá. megyek rágyújtok.
További ajánlott fórumok:
- Hogyan lehet elérni a természetes szülést egy kiszolgáltatott kismamának, amikor minden kórházi dolgozó ellene van?
- Új rendelet: kirúghatják a kisgyermekeseket és nyugdij előtt állókat
- Állásvállalás "Nemzeti Dohánybolt"-ban
- Te kiszolgálod a férjedet?
- Van valaki akinek a kisgyermeke hiszti közben elájult? Kinek mi a megoldás az ilyen esetekre?
- "Életveszélyes, " egy 2-3 év közötti kisgyermek nyakában a lánc, vagy nem?