Gyomor bypass lefogyásra (beszélgetés)
Nagyon tanulsagos amit irtal.
Koszonom hogy ezt megosztottad velunk.
Bárhogyan is döntesz, tudd azt, hogy ezzel együtt élni és végigcsinálni is komoly akarat és kitartás szükséges. Engedd meg, hogy leírjam anyósom történetét mielőtt döntesz, talán ez is segít.
Anyósom 155 cm és 100-110 kg-os volt három szülés után.Szeretett volna vékonyabb lenni, de enni mégjobban, így aztán soha nem fogyózott nem érdekelték a kilók.Idős korára gyomorfekélyt kapott, előbb a gyomrának negyed,majd harmad részét távolították el, végül az egészet . Olyan volt ez az egész, mint egy bypass műtét. Ekkor volt kb. 70 éves.Összekötötték a nyelőcsövét a vékonybéllel. Gyomor gyanánt ahogy mondta egy kis "begyet" alakítottak ki.Ez kb. 25 éve volt. Mivel nem tudott enni szegény anyósom csak falatokat lelkileg nagyon megviselte testileg meg szenvedett, mert enni még mindég szeretett volna, de nem fért. Így állandóan fájt a "gyomra" Az eredmény az lett, hogy lefogyott 1-1,5 év alatt 45 kilóra.Ez jó lett volna a test magasságához, de a kora miatt a bőre rémesen nézett ki. Apránként a kis "begy, v. gyomor" is szépen elkezdett kinyúlni, egyre több étel fért bele, így szinte hihetettlen, de kezdett hízni. Nem is keveset. Már 80 kg volt műtét után néhány évvel. ekkor életében először odafigyelt mit és mennyit eszik. Nem fogyott egy dekát sem, de legalább nem hízott. Régi énjéhez és korához képest most jól nézett ki. 91 évig élt, nem volt beteg, hirtelen, szenvedés nélkül halt meg.
Tehát csak arra vigyázz, hogy később se engedd el magad, mert bizony még gyomor nélkül is lehet hízni.
Igen sokkal tobb negativumot halottam a gyururol mint a bypass rol.
Az arak utan is nezelodtem. Az 1.500.000ft ba minden benne van. Ugy ertem hogy a konzultaciok es a kontrolok kivetelevel?
koszonom valaszod
Szia!
Nekem gyűrűm van 8 éve,először fogytam vele 30 kilót,majd nyelőcsőtágulatom lett (nem rágtam meg rendesen az ételt,pl.egy falatnyi husit 40x kell megrágni); kitágították,visszahíztam.
Két hónap múlva távolítja el dr.Mohos Veszprémben a bypass-műtéttel együtt (ha minden jól alakul).
Ez ugyan kissé drasztikus beavatkozás,de sokkal kisebb a visszahízás esélye,mint a gyűrűnél.
Sziaztok.
1hete dontottem el hogy vagy gyomorgyurut vagy bypass mutet ala vetem magam.
rengeteget olvastam mind kettorol de meg senkivel nem tudtam errol beszelni ezert is regisztraltam.
Ti miert a bypass mellett dontottetek.
veszprem a legjobb hely a mutetre vagy pesten is lehet jo orvost talalni akki vallalja a mutetet.
elore is koszonom valaszotokat.
Azta :) gratulálok, szép eredmény. Az ilyen beszámolók miatt várom még jobban. Csak az idő telne gyorsabban.
A bőröd mennyire követte a fogyást? Tudom nagy súlyvesztés stb... de van akinek jó a bőre. Nekem 2 kritikus rész lesz a többi szerintem simán bírja.
Összesen 60 kilót terveztem, szóval már a finishben vagyok. De nem fogok megsértődni, ha
60 is sikerül :-) Olyan étel van, amit régebben imádtam, most meg ha meglátom is, rosszul vagyok, ilyen a kolbász minden fajtája, a hurka, a sült szalonna, meg általában az ilyen nagyon zsíros sertés dolgok. A levesben főtt sertéshúst se bírom, ha ilyesmit eszek, utána lekapcsolják a villanyt pár órára. Pedig régebben semmi problémám nem volt vele.
Szia!
Az ingerültség is elmúlik, vagy mérséklődik a kezelhető kategóriába. Én nem hittem, hogy ha véletlen nem eszek, nem fogok kiakadni, de nem akadok ki... Úgyhogy ez is jobb lett és Nélad is lesz. P.
A műtét előtt nálam is ugyanez volt a helyzet, ha éhes voltam, agresszív voltam és nagyon ideges, de a műtéttel ez is elmúlt :-)
Minimális kaja, mégis állandó, normál energiaszint, nincs letargia meg szédelgés, hihetetlen!
Köszönöm a választ! Ez nagyon szuper, hogy 2 hét után már munkába is tudtál állni, ezzel most megnyugtattál. (Nagyon tartok attól, hogy a munkahelyem nem tolerálná a sok táppénzt...)
A 8 óra alvás nekem most is kell, mert ez a súly már nagyon sok nekem, minden hamar kifáraszt. Viszont ha diétázom ez még rosszabb, akkor állandóan fáradt vagyok és ingerült, nem szeretnék ilyen lenni hátralévő életemre, ezért is kérdeztem erre rá. :))
Szia!
Én 2 hetet voltam otthon, utána munkába álltam, ez napi 10-12h vezetés 150-250 km vezetés + dumálás. Az első hetekben nagyon gyorsan elfáradtam, de idővel egyre jobb lett. Az viszont igaz, hogy estére teljesen lemerülök. DE nem iszom kávét és semmilyen koffeintartalmút, + nem szedek semmilyen vitamint. Kell viszont 8 ó alvás... Most megyek első 3. havi konzultációra, utána jönnek a vitaminok, szerintem mindenből lemerültem a 3 hónap alatt, de kíváncsi voltam, hogy így hogy megy és milyen lesz a laborom. Ma voltam B12 és D vérvételen, pár nap és meglesz az eredmény és szerintem a válasz is, hogy miért merülök le estére. De napközben nincs álomkór meg hasonlók, teljesen kiegyensúlyozott a dolog. P.
Sziasztok!
Ma vagyok 3 hónapos 132 kg-ról indultam 43 BMI-ről, ma 106 kg és 34 BMI most vesekővel küzdök a többi jó és kitűnő, bőven megéri!!! És nem csak a súly miatt. Kitartást mindenkinek! P.
További ajánlott fórumok:
- Kb. 1, 5 hónapja tartó szűnni nem nagyon akaró gyomorfájásra milyen nem orvosi alkalmazások léteznek amitől jól de legalábbis jobban leszek?
- Voltál-e már gyomortükrözésen a gastroenterológián?
- Volt már v.kinek gyomor vagy végbél tükrözése?Tapasztalatok?
- Ha már végképp semmi nem segít, végeztetnél gyomorgyűrű műtétet?
- Az én gyomor bypassom
- Bypass és Sleeve gyomorműtét tapasztalatok