Gyomor bypass lefogyásra (beszélgetés)
En is Angliaban elek...
Vagy marha magas bmi kell vagy cukorbetegseg.
Melyik kategoria?
Sziasztok!
Az lenne a kérdésem, hogyha ne adj Isten bármi komplikáció felmerül,akkor hová fordulhatunk? Pl, ha a seb begyullad. A dokim azt mondta, hogy mivel a műtétet a tb nem támogatja, igy az utógondozást sem. Ez igaz? Ha bármi gond van, vissza kell menni Veszprémbe? Műtét után fel vett a doki titeket táppénzre? Köszi a válaszokat!
Nem szabad inni eves utan fel oraig, eves elott viszont en szoktam inni, nem kozvetlenul elotte de 5-10 perccel, semmi problema.
Hogy megertsetek, mutet elott a gyomrunk aljan van egy gyuru, egy zaroizom, pylorus, ami nem engedi hogy az etel gyorsan tavozzon a gyomorbol, igy van telitettseg erzesunk eves utan nehany oraig. Ez a pylorus a bypass-nel kiiktatasra kerul, a helyen csak egy lyuk marad zaroizom nelkul, es ezen keresztul az etel folyamatosan urul a belekbe. Ez egy lassu folyamat, orakig eltart, de ha vizet ontesz mondjuk az almapurere akkor ertelem szeruen sokkal gyorsabban atfolyik egy lyukon mintha suru almapure lassan lecsopogne.
Egyebkent meg amikor jollaktal attol a par harapastol amit meg birsz enni akkor nem eppen kellemes erzes ra inni, mert ugy fogod erezni hogy szetrobban a gyomrod es vagy szenvedsz egy darabig vagy kihanyod.
Szensavasat en neha iszok, de nem esik jol a nagyon szensavas, ezert mindig kikeverem egy kanallal a szensavat es eppen csak buborekosra hagyom, ugy szivesen iszok nehany kortyot. A folyadek bevitel nagyon fontos, es latni fogjatok hogy szensavasbol kozel sem fogtok tudni annyit inni amennyi szukseges lenne. Erdemesebb vizet es teakat inni lehetoleg cukor mentesen.
Ezt én is így tudom, viszont a fogyasmutettel.hu-n van egy riport a dokesszel, ahol azt mondja, hogy lehet szénsavasat inni... Mindegy, én kerülöm az ilyesmit, bár néha nagy melegben jól esik 1-1 pohárral.
Félórát meg kell várni, csak utána igyatok.
Ezt nem értem!
Eddig mindenhol azt olvastam,hogy evés után fél óráig TILOS inni!
És ha már az ivásnál tartunk:
Kedves szénsav-fogyasztó Műtöttek!
Nem azért tiltják a szénsavas italokat,mert beteg leszel tőle,hanem mert kitágítja a gyomort!
Kérlek cáfoljatok meg,ha rosszul tudom!
Én még műtét előtt állok,gyűjtöm az információt.
Amit még kifelejtettem, hogy én tudok enni és inni is egyszerre. Ezt sokan írjak, hogy nem tudnak csak fél órával később. Nekem ilyen gondom sincs.
Van valaki, olyan mint én? Vagy mindenkinek külön kell ennie és innia?
Szia Manci 76-76!
De jó téged is Debrecenben műtött a Dr Tanyi? Mesélj milyen doki ,engem nagyon érdekel mert szeptember 9 -én Ő fog műteni!
Sziasztok! Engem 10 hete műtöttek Debrecenben. Eddig 25 kilò ment le. Az elfogyasztott ètelek mennyisège egy òvodàs adagjàtòl is kevesebb. Nekem sokszor visszajön az ètel, de igyekszem lassan enni ès alaposan megràgni. Szènsavasat iszom, semmi gondom nincs vele
A hajhullàs megkezdődött sajnosö;( Hàt. Ìgy ennit tudok mesélni sz eddigi időszakról
Mindenkinek kitartást kìvànok!
3 honapja műtöttek és 24 kg ment le. Mindent tudok enni csak nem gyorsan és a zsírosat sem veszi be szívesen a gyomrom. Nekem nem kell megrágni mindent százszor csak lassabban kell ennem. Külsős számára nem észrevehető. Nincs semmi problémám, nem fáj semmim, van erőm rendesen. Gyerek adagtól valamivel kevesebbet tudok enni, szerintem elég sok még így is. Szénsavasat is tudok inni. Kávé viszont nem lehet erős különben fáj a gyomrom. Amit itt írok az szinte az elejétől fogva így van nem csak most 3 hónap után. Röviden ennyi.
Carpe és bástya ti hogy vagytok?
7 honapja mütöttek
normálisan étkezem diätát tartva ...
mennyiség a számontevö nem a minöség vagy a gyorsaság...50 kg lement
ha NAGYON zsiros visszajön
de ez mindenkinél más.....
vedd a fáradságot olvass vissza sokan irnak ebben a témában
További ajánlott fórumok:
- Kb. 1, 5 hónapja tartó szűnni nem nagyon akaró gyomorfájásra milyen nem orvosi alkalmazások léteznek amitől jól de legalábbis jobban leszek?
- Voltál-e már gyomortükrözésen a gastroenterológián?
- Volt már v.kinek gyomor vagy végbél tükrözése?Tapasztalatok?
- Ha már végképp semmi nem segít, végeztetnél gyomorgyűrű műtétet?
- Az én gyomor bypassom
- Bypass és Sleeve gyomorműtét tapasztalatok