Gyomor bypass lefogyásra (beszélgetés)
3 császár és 3 nőgyógyászati műtét után a meztelen átmászás már meg se kottyan :) elég sok kellemezlenséggel járnak ezek. De meg lehet szokni.
Te hol tartasz most? Mennyi idős műtött vagy?
Szia! :) másra gondoltam, de tök jó, hogy leírtad :) azt hallottam, hogy szeptemberig átalakítják az intenzívet és azért tolódik egy kicsit minden. Csak arra lettem volna kíváncsi meddig tart.
Nem kaptál bátorítót? Egy sima nőgyógyászati műtéthez kaptam, pedig 3x volt. De így a meglepetés ereje lesokkolt rendesen akkor lehet jobb is volt így, mert nem tudtál parázni :)
Szia, milyen átalakításra gondolsz? A műtét? Az 3,5 óra hossza átlagosan.
Nekem azt mondták, hogy 1/2 3 körül kerülök műtőbe, jól elvoltam, olvasgattam, gondoltam, ráérek még parázni, erre 1/2 1-kor jött a műtősfiú, hogy na akkor utazunk. Hát az kicsit lesokkolt, de azt mondják, hogy ilyen 1-2 órás eltérés a programhoz képest természetes. Még pisilni akartam, fogat mosni, ilyenek, de nem volt rá idő. Ja, nyugtatót se kaptam előtte, csak már a műtőben az altatást.
Szia bogárkatica,örülök,hogy hallok felőled . Gratulálok a fogyásodhoz.
A mai mérlegelésem minusz 27 kg, de már egy hete is ennyi volt. talán a sok dinnye evéstől stagnál, vagy a kevés folyadékfogyasztástól.Alig tudom meginni a másfél litert.
Mikorra tervezed a vizsgálatot a dokinál? Mehetnénk együtt.
én jobban féltem a VÁRHATO betegségektöl mint cukor... térd-csipö -boka.problémák
vagy magas vérnyomás stb
féltem egy balesettöl ahol ne agy isten pár hét ágybafekvés MÉG pár tucat kilot rám rak...
ezek voltak az én félelmeim ... voltak.......idöm Sem Volt megijedni 9.30 ra kellet mennem
3-4 orakor op.igy Volt tervezve valami a dokikánál közbejött 10.30kor bent voltam
...
op.elött 48,2 BMI
MOST 7 HONAP UTÁN 30 BMI
Ez egy álom NORMÁL BOLTBAN 42-44-es ruha kell
elötte 64-es kellet
ne rágjátok magatokat belevágni!!!!!
SOK SIKERT!!!!!
Sziasztok!
Mindenki tart vagy fél valamitől! DE el kell döntened, hogy mit fogsz tenni és az beválik-e Neked. Persze, ha már csak ez a megoldás van számodra, vagy csak így gondolod, akkor könnyű a döntés. Nekem ez volt, bár én kövér voltam, vagyok, de nagyon sok társbetegségem kezdett kialakulni. Magas vérnyomásom volt, mellé jött a reflux, vizesedés, cukorbetegség. Én döntöttem és megműttettem magam június 4.-én. Soha nem volt egy másodpercig sem kétségem a műtét előtt és azóta sem /még a kórházi lábadozás alatt sem/hogy megéri-e nekem ezt a műtétet bevállalni, MEGÉRTE és MEGÉRI. Bár én csak 132 Kg-ról indultam, mos a műtét után szűk 2,5 hónappal 109 Kg vagyok ami ugye 23 Kg. Az hogy nincs vizesedés, magas cukor, fulladás, szédülés, idegbetegeskedés nekem már ilyen kis idő után is bőven megérte, és még bőven élvezni fogom a jótékony hatásokat. Hogy voltak-e kellemetlenségek? Hát persze, nem is egy, és biztos vagyok benne, hogy lesznek is, de nem ez a lényeg, hanem az az életminőségbeli javulás, amit nekem ez a műtét adott. Ez a nem mindegy. Szóval, ha valaki csak azért kételkedik, mert fél valamelyik részétől, ne tegye, mert az akkor úgy is lesz. Én pozitívan álltam az egészhez és egy csomó dologtól nem is szenvedek, mint a többiek. / Pl.: énnekem nem kell 100x megrágni az ételt, úgy eszem mint előtte, vagy én nem csak 1-2 kortyot és nem napi 1.5l tudok meginni. Én símán 2-3-5 dl is meg tudok egyszerre inni és ha akarom a napi 4 l is megvan /előtte 5 l volt/ tehát amitől féltek az be fog jönni, ha eldöntöd, hogy neked ugyan nem lesz, akkor nem is lesz. Remélem tudtam egy kicsit segíteni a hezitálóknak, nekem sokat segített a fórum a döntésben, én végigolvastam, de nem kell mindig mindent elhinni, ahogy eszt sem kell, ha nem akarod. Szép napot és jó döntést MINDENKINEK.
Én ezektől nem félek. Nekem most is rengeteg ilyen vitamin hiányom van, de ez köszönhető a jelenlegi étkezésemnek is. Nekem csak az egész procedúra... maga a tény, hogy ez egy műtét. De magamat ismerve csak a küszöbig tart, amint átlépem már mindegy lesz. Nekem a bátorítás hiányzik... de azt majd itt megkapom :)
Amúgy a legnagyobb segberugás az volt, hogy az egyik ismerősöm anyukája most halt meg. El volt hízva, nem volt társbetegsége. Nem tudott mozogni az elhízás miatt. Fájlalta a lábát, korházba került és 1 hét múlva meghalt. Az elhízása miatt, a mozgásszegény életmódtól trombózis gyanú aztán pedig infarktusban meghalt 50éves volt!
Sziasztok! Úk vagyok a fórumon. Vissza olvastam vagy 20 oldalt amiből minden kérdésemre választ kaptam. Így már csak a bizonytalanságom maradt meg. Évek óta dilemmázok hogy meg csináltassam e a bypasst. Volt hogy anyagiak miatt, volt hogy csak féltem. Jelenleg anyagiak megvannak, de félek attól hogy mire eljönne az idő meg ilyedek. Volt 3 császárom tehát nem tudom mi a túrótól parázok :)
Hétfőn fogom felhívni a számot amin kérhetek időpontot Mohos doktorhoz. Remélem lesz hamar időpont is. Izgulok
További ajánlott fórumok:
- Kb. 1, 5 hónapja tartó szűnni nem nagyon akaró gyomorfájásra milyen nem orvosi alkalmazások léteznek amitől jól de legalábbis jobban leszek?
- Voltál-e már gyomortükrözésen a gastroenterológián?
- Volt már v.kinek gyomor vagy végbél tükrözése?Tapasztalatok?
- Ha már végképp semmi nem segít, végeztetnél gyomorgyűrű műtétet?
- Az én gyomor bypassom
- Bypass és Sleeve gyomorműtét tapasztalatok