Főoldal » Fórumok » Diéta & Fitness fórumok » Gyomor bypass lefogyásra fórum

Gyomor bypass lefogyásra (beszélgetés)

10671. KM1981 (válaszként erre: 10669. - Mezesem)
2016. szept. 10. 08:29
Szia Mezesem!Nekem Okt.5re van konz.idopontom Veszprembe en Januarba szeretnem a mutetet de ahogy korabban olvastam mar most Februarra adjak az idopontokat,ezert most elgondolkoztam Debrecenen is.Ott meg iden beleferne csak nekem az sajna nem jo.Viszont Debrecenben majdhogynem biztos a Januar.Szerintem ha iden szeretned akkor Debrecen lenne neked is idealis helyszin.Vagy mindenkepp Veszpremben gondolkozol?
10670. Asra (válaszként erre: 10669. - Mezesem)
2016. szept. 10. 07:56
Mikor lesz a konzultációd?
10669. Mezesem (válaszként erre: 10668. - Csaba72)
2016. szept. 10. 05:44
Jó reggelt, milyen korán ébren vagy :-) De nem is lehetetlen, vagy legalábbis abból indulok ki hogy amikor dietazik az ember pik pak ott az 1000 kalória.Én még csak fontolgatom a műtétet, vagyis konzultációra van időpontom Veszprémbe de igazából azt szeretném ha még ebbe az évbe meg lenne ami lehetetlen, hanem talán visszakozok :-(
10668. csaba72 (válaszként erre: 10667. - Mezesem)
2016. szept. 10. 04:26
Nem olyan egyszerű műtét után bevinni 1000 - 2000 kalóriát! Míg számoltam ( kaloriabazis.hu ) nagyon nehéz volt elérni...kert inni is kell napi 3-4 l vizet.
10667. Mezesem (válaszként erre: 10666. - Lili12345)
2016. szept. 9. 20:04
Szia Lili, erre igazán olyan valaki tudna választ adni aki már elerte azt a súlyt amit szeretett volna :-) de ha logikusan gondolkodunk mire eleri az ember az álom súlyt, addigra már valamennyi szilárd kaját tud enni, és van egy olyan hogy szükséges kalória az alap anyagcserehez, ezt igyekezni kell így vagy úgy, bármilyen formába be vinni és akkor ezzel annyit érsz el hogy tartani fogod a sulyod, nem sok kaloriaba kell gondolkodni, hanem azt is ki lehet számolni. Vagy nem tudom, de talán valahogy így kezdenék hozzá, persze arra oda kell figyelni hogy mikor eszel, mikor iszol, stb.....de egy 1000-1200 kalóriát iszonyú könnyű be vinni. Akár ha csak egy kremlevest veszünk alapnak.
10666. Lili12345
2016. szept. 9. 19:37
Sziasztok! En azt nem ertem, hogy egy Bypass vagy sleeve műtét utan ugye elkezd fogyni az ember, es utana, ha mar elérte azt a pontot, ahonnan mar nem akar többet fogyni, hogy áll meg a fogyás? Hogyhogy nem fogy tovabb? Hiszen semmi nem változik utana sem.
10665. Judszi (válaszként erre: 10660. - Matilda_unna)
2016. szept. 9. 19:10

Mélységesen egyet értek. A műtét utáni reakció kiszámíthatatlan. Nem tudsz felkészülni. Csak magamból tudok kiindulni. Soha semmi bajom nem volt. A munkahelyemen ugy érzem mindig az elsők között fogtam nmeg a munkát. Nem voltam egy leülős fajta. Műtét előtt egy-két hónappal mégi elkezdtem leülni, feküdni. Úgy látszik már sok volt a kiló. Azt hittem műtét után enyém lesz a világ. Igy is volt 3 hétig. Szinte ugráltam, jöttem-mentem. Aztán jött amiről irtam. Összesen 6 hétig voltam otthon szabadságon és táppénzen. Életemben nem hiányoztam ennyit a munkából. Mindenki másképp gyógyul, másképp reagál a szervezete egy ekkora sokkra. Úgy érzem nem vagyok "anyámasszony katonája", de nagyon megviselt és még mindig félek nyelni.

Persze ez csak egy vélemény, egy történet.

Remélem tudtam segíteni.

10664. KM1981 (válaszként erre: 10663. - Matilda_unna)
2016. szept. 9. 11:40
Koszonom!
10663. matilda_unna (válaszként erre: 10662. - KM1981)
2016. szept. 9. 11:02
igen, máris megnézem :-)
10662. KM1981 (válaszként erre: 10661. - Matilda_unna)
2016. szept. 9. 11:00
Matilda irtam neked emailt a rendes email cimedre megteszed hogy megnezed ha raersz?Koszonom!
2016. szept. 9. 10:42

Ezt a két napos Medical Centerest azért én nem venném készpénznek még, nincs elég információnk róla, sem a műtéti technikáról, sem arról, hogy nem egyénileg határozzák-e meg a bentmaradás idejét. A cikkben egy 22 éves lány szerepelt, nem biztos, hogy netán egy 40 fölötti, társbetegségekben szenvedő pácienssel is ugyanaz lenne a protokoll.

A luxemburgi gyakorlat, a műtétnapján-kiengednek-másnapmehetsz-dolgozni-módi sokkal jobban szíven ütött engem :-DD

10660. matilda_unna (válaszként erre: 10659. - Zsú1965)
2016. szept. 9. 10:37

Ja, értem már! nagyon köszönöm hogy kifejtetted, tényleg elbeszéltünk egymás mellett akkor, mert ezekkel teljesen egyetértek. Végigolvasva a fórumot, nekem inkább az volt a benyomásom, hogy a probléma nélkül felépülő műtöttek voltak arányaiban kevesebben, mármint sokuknak fájt sokáig, vagy nagyon gyengék voltak, vagy sokáig kihánytak mindent, úgyhogy én eleve erre készülök, legfeljebb ha a szerencsések közé tartozom majd, akkor kellemesen csalódom :-)

Én hajlamos vagyok mindent túlbiztosítani, így egyetlenegy dologban nem hallgattam a Mohosra, aki azt mondta, hogy két héttel a műtét után már utazhatok is haza, mármint Franciaországba. Ismerve magamat, hogy mennyire el tudok nyámnyilásodni egy sima betegségtől is, és ismerve a beavatkozás súlyosságát, abszolút kizártnak tartom, hogy én két hét után képes lennék annyira összeszedni magam, hogy repülőre üljek, bármennyire is a könnyű legyen esetleg a lábadozásom, nagyon bátor, az aki úgy készül.

Egészségesen is egy macera nekem az utazás, pláne manapság, amikor órákig kell sorbaállni, mert mindent átvizsgálnak, és majdnem bugyira vetkőzni, de már a cipő le és felvétel is nehézkes lehet, otthon felteszem a lábamat egy székre, és bekötöm, de nem biztos hogy a földig tudok majd hajolni a sebekkel, aztán cipelni a bőröndöt, még ha kerekes is, akkor is itt-ott meg kell emelni, aztán ott van a felszállás és leszállás, a nyomáskülönbséget szerintem megérzi egy friss seb, meg mi van ha az elején állandó az émelygés, mint az sokakkal megtörténik, az a repülőn csak rosszabbodik, és onnan mindig elkászálódni a vécéig, ha kell... szegény férjem egyszer az visszautunk reggelére rontotta el a gyomrát, hát szegénykém majdnem kipurcant, mire leszálltunk Párizsban, a magasságváltozásoktól úgy liftezett a gyomra, amit meg sem érzett egészségesen, márpadig most a gyomrunk nagyobb terhelésnek lesz kitéve, mint egy gyomorrontás. Én a magam részéről egy hónapot biztos hagynék mielőtt ilyen nagy utazásba fogok, de nekem még hosszabb lesz, de csak mert az egy hónap pont karácsonyra esne, és akkor a legdrágábbak a jegyek, úgyhogy csak január első hetében utazom vissza.

Én is amondó vagyok, hogy két opcióra is kell tervezni, arra is ha minden pikk-pakk megy, de arra is, ha az ember akár hetekig alig erősebb, mint egy pillangó, mert mindkettőre van sok-sok példa. Meg a legtöbb műtét utáni komplikáció a műtét utáni hat héten belül jelentkezik, szóval vagy érdemes otthon lenni, vagy a másik országban előre lecimbizni egy szakorvossal, hogy tudjon róla, hogy volt műtét, és ha valami akut baj van, akkor egyből kapcsoljon, és megfelelő helyre irányítson, ne menjen el azzal egy csomó idő, hogy az ember magyarázgatja, hogy milyen műtéte is volt pontosan néhány héttel korábban.

10659. Zsú1965 (válaszként erre: 10657. - Matilda_unna)
2016. szept. 9. 09:56

Remélem, nem az ellenkezője jön/jött le abból amit írtam…. Én abszolút támogatom a műtétet. Mint oly sokan fogalmaztak már így, nekem is életem legjobb döntése volt, soha egy percre sem bántam meg. Soha.

Hálás vagyok Mohos doktornak és V. Péternek, hogy róluk megszületett az a bizonyos tv riport. És hálás vagyok Tanyi dokinak, aki végül megoperált (a konzultáció után 6 héttel).

Akkor is belevágtam volna, ha tudom azt sok apró kellemetlenséget, amivel együtt kell élnem (pl. kuruttyolás és társai). Mi akkor ezekről nem tudtunk, arról sem tudtunk, hogy mennyit fog változni, túlzás nélkül mondhatom, az egész életünk.

A jó oldalon van bőven mit felsorolni, a kellemetlenségek elfogadhatók, lehet velük élni. És szerencsére nem mindenkinek jut mindenből.

Sajnos a legtöbb műtött, akinek volt valamilyen problémája, nem beszél róla, sem a bypass sem a későbbi plasztikák esetében. Pedig néha azzal is voltak nehézségek. Azért egymás között többé-kevésbé tudunk róla. Viszont, főleg a nem túl régen operáltak, akik még abban a szakaszban vannak, amikor potyognak minden nehézség nélkül a kilók, és amikor még újdonság a könnyebb mozgás, a csinosabb alak, akkor annyira eufórikus, hogy leginkább ezekről beszél csak. Persze érthető…tudom magamról.

És azt is tudom, hogy a legtöbbünkön, amikor valamit nagyon szeretnénk sepciális szemüveg van, hajlamosak vagyunk csak azokat az infókat meglátni egy-egy beszámolóban, ami számunkra biztató..

Azért szoktam néha ilyenkor kicsit negatívabban szólni, vagy megpróbálni visszafogni a lelkesedést, mert gyakran olvasok olyanokat, hogy … műtét után hazavezetk 200 km-t…egy hét múlva hazarepülök…3 hét múkva visszamegyek dolgozni…már emelhetek is….sportolhatsz már 2 hónap múlva….stb.

És sokaknál így is van. De ha valaki nem? Ha bármi komplikáció lesz? Vagy csak egyszerűen ő nem abban az ütemben gyógyul, erősödik, mint mások? Ha hetekig nem tudsz ülni rendesen? Ha hetekig tanulod, mit és hogyan egyél, hánysz vagy hasmenésed van állandóan? Akkor mi van? Pofára esés?

Ráadásul a legtöbb kövérnek már van társbetegsége, ami nagyban befolyásolhatja ezeket. Ehhez képest a két nap, jesszus, nekem riasztó és felelőtlen.

Van, akinek több idő kell két hétnél ahhoz, hogy a visszatérjen a műtét után az életébe.

És azzal is jó tisztában lenni, hogy aki hajlamos a hízásra, az az is marad, a műtéttel nem kapunk egész életre szóló mentességet.

10658. Mami76 (válaszként erre: 10653. - Zsú1965)
2016. szept. 9. 09:23

Én is teljesen egyetértek, nekem is az volt az első, hogy 2nap?????

Én külföldről jövök haza a műtétre és ahhoz, hogy tudjak jönni nagy szervezés kellett, mert van 3 gyerekem. Amikor az orvostól (DR Mohos) megkérdeztem mikor jöhetek haza, azt mondta szeretné ha 10 napig otthon lennék, de a 4-5 naphoz ragaszkodik!!!!! Ez a saját érdekem.

Persze mindenkinek szíve joga eldönteni, hogy hol és hogyan, de az egészségünk és a biztonságunk a legfontosabb. Ne engedjétek, hogy a türelmetlenségetek döntsön a józan ész helyett. Sok sikert Csajok.

10657. matilda_unna (válaszként erre: 10653. - Zsú1965)
2016. szept. 9. 08:58

"És igen, károgok néha, amikor azt látom itt a fórumon, hogy már csak a szép és a jó létezik."

Bocsánat a múlkoriért, rettentően túlreagáltam, de most megint ezt mondod, és megint nem értem, hogy mire gondolsz, és nem kekeckedésből kérdezem, de Zsú, kérve kérlek, fejtsd ki ezt bővebben, mire gondolsz, amikor azt írod többször is, hogy túl optimistán állunk a műtéthez. Ha megmondod miben kéne változtatni, esküszöm változtatnék, meg szerintem más is, de egész egyszerűen én nem látom a túlontúli optimizmust a műtét előtti bandán amit te. Senkit nem olvastam úgy nyilatkozni, hogy "na gyerekek, lezavarjuk a műtétet, és utána élünk bele a világba, mint a jani, gondtalanok leszünk és soványak, a műtét pedig bagatell, a hülye is kibírja féllábon" Sőt ennek épp az ellenkezőjét olvasom, mindenki tele van kérdéssel, kétellyel és aggodalmakkal, minden apró részleten problémázunk (ezt most nem negatív értelemben mondom, szerintem kell is problémázni ezeken), és épp a műtöttek nyilatkoznak úgy, főleg minél több idő telt a műtét óta, hogy igen-igen, vannak kellemetlenségek, és nehézségek, de mindent egybevetve nem bánták meg, és nagyon jó az életük.

Ahogy én látom mindkét hozzáállás teljesen természetes a maga szakaszában, nekem nem tűnt fel sem az, hogy a műtöttek folyton mérsékletre intenék a műtetleneket, és az sem, hogy a műtetlenek féllvállról vennék a figyelmeztetéseket egyáltalán, viszont a műtöttek hozzáállása igenis ad okot némi optimizmusra, és csak ez a jó reménység az ami keveredik a műtetlenek aggodalmaival, de ettől még nem veszik kevésbé komolyan. Ha nem lenne remény a pozitív végkifejletre, eleve nem is feküdnénk fel a műtőasztalra, ez nem egy vakbélműtét, amikor nincs választás: vagy műtét vagy azonnali halál, naná, hogy jó reményekkel indulunk neki, de nem felelőtlenül.

Még a te eseted is sokat segített, nekem legalábbis mindenképp, mindegyik kommentedet elmentettem, amiben a komplikációdról beszéltél, és írtam egy jegyzetet magamnak, hogy ha ilyesmi fájdalmat érzek vagy olyasmi tüneteket tapasztalok mint te, akkor mire lehet gondolni majd, és ne húzzam a segítségkérést. Az egyik könyvben is van egy ilyen "tünetlista" hogy milyen panaszok esetén kell mihamarabb orvoshoz menni a műtét utáni hetekben. Viszont az, hogy jól vagy és rendbejöttél attól még örömmel tölt el, és optimista természet lévén reménykedem, hogy nekem is jól sül el, ha netán lesz komplikációm. És szerintem a többiek is így vannak ezzel, pozitív végű beszámolóknál az a végkövetkeztetés, hogy jó hogy tudunk az esetleges gebaszokról, számítunk rájuk, és felkészülünk, de jó érzés tudni azt is, hogy van rá gyógymód.

10656. summer2 (válaszként erre: 10653. - Zsú1965)
2016. szept. 9. 08:36
Zsú, köszi, teljesen egyetértek Veled!
10655. matilda_unna (válaszként erre: 10654. - Zsú1965)
2016. szept. 9. 08:33
Hogyan csinálod, hogy ne edd túl magad? Már úgy értem, hogy ne hízzál meg, nem azt hogy ne edd csurig a gyomrod. Felállítottál egy napi kalóriakeretet, és egy minimum sportmennyiséget, vagy milyen módszerrel kontrollálod? Az világos, hogy meg kell dolgozni a súlytartásért, de a műtét előtti diétáidhoz képest könnyebb annyival, hogy legalább nem vagy éhes és csak a mennyiségre és a tápanyagra kell fgyelni, nehogy túl sok hízlalóst egyél véletlenül, vagy mostmár éhes is vagy, és azzal is meg kell küzdeni? nekem most az a legnehezebb, hogy mindig éhes vagyok, korgógyomrúéhes, ezért nehéz tartani a diétámat.
10654. Zsú1965 (válaszként erre: 10630. - Mami76)
2016. szept. 9. 07:37

A hajhullást én sem úsztam meg....de valóban nincs mit tenni se ellene, se vele, amikor már hullik, csak a türelem, és visszanő, több is, és általában jobb minőségű is lesz, mint korábban.

Én 110 kilóról indultam. most 63 vagyok, és már minden dekálért küzdenem kell. Kalóriát számolok, sportolok... A súlytartás nem okoz különösebb nehézséget, de korlátokat azért kell állítani, oda kell figyelni, mennyiségben és minőségben is (vannak szerencsések, akinek nem, de a legtöbbünknek ennyi idő után már igen).

A gyomor tágul, sokat, meg kell tanulni figyelni a jeéekre, hogy mikor van tele. Nálam az alapszabály, hogy szénsavasat soha nem iszom, és evés közben és utána egy ideig sem.

Jobban kell tervezni az életet, mint előtte, pl. ha enni akarok, akkor mindig iszom előtte pár perccel, mert utána ha szomjan halok, akkor se.

Leveseket nem nagyon eszek, mert abból könnyű magam túl enni, és észrevétlenül tágít (szerintem). Az ajánlás a napi 3x étkezésm nekem ez nem vált be, én 6-7x eszem egy nap. Nálam ezek működnek, másnál más...

A fórum kezdetekor írta Ria gyakran, hogy a bypass csak egy mankó, nem a végleges megoldás, ezt tartom szem előtt. Ez az egyik legfontosabb mondat a bypass utáni életre!

Már nem tekintek úgy magamra, mint egy bypassosra, mert a szervezetem alkalmazkodott (felszívódásban, stb,), és pont úgy működik mint egy nem operáltnál.

10653. Zsú1965
2016. szept. 9. 07:24

Elolvastam a tegnapi hsz-ket és sok minden kavarog a fejemben.

Duna Medical: 2 nap, a doki már 150 műtétet végzett… Én pontosan a bizonyos „csak 2” nap miatt visítva menekülnék. Nem tudom elképzelni, hogy ez egy felelős eljárás, amikor teljesen átrendezik az ember tápcsatornáját. Debrecenben és Veszprémben napokkal később végzik el pl. a nyeletéses vizsgálatot, addig semmi nem mehet a gyomorba, még víz sem, infúzióban kapja a folyadékot mindenki, hiszen a gyomor varratait védeni kell.

És mindegy, hogy milyen speciális eszközre hivatkoznak, belül ugyanaz történik, ugyanúgy gyógyulni (és ellenőrizni) kell.

És mi a helyzet a műtét utáni kontrollokkal? Azt is végzik? Milyen gyakran? Mennyiért? És ha akkor van valami gond, akkor azt ki, hol és mennyiért fogja kezelni?

Sajnálom, hogy ennyit pörgök ezen, csak a saját példámból indulok ki. Tök egészségesen mentem kés alá, mégis majdnem ott maradtam az asztalon (nem orvosi hiba miatt), aztán egy hét után visszakerültem napokra egy szövődmény miatt, és csak a szerencsének köszönhető, hogy nem kellett újra operálni.

És igen, károgok néha, amikor azt látom itt a fórumon, hogy már csak a szép és a jó létezik. Mert azért ez igenis NAGY műtét, bonyolult, előre senki nem lát belénk, gyomortükrözés ide vagy oda.

Dicséretes a pozitív gondolkodás, de körültekintéssel párosulva még inkább.

Tanyi és Mohos: Tanyi dr már az előtt is végzett bőven ilyen műtéteket, amíg a média nem „kapta fel” Mohost. Mohos pedig évekig külföldön. Mindkét orvos több száz ilyen műtétet végzett már, megnyugtató orvosi és kórházi háttérrel. Tessék szépen utána olvasni a szakmai hátterüknek…

10652. Skittles (válaszként erre: 10639. - Kisiza)
2016. szept. 8. 22:19
Szia! Mindent részletesen megosztasz majd velünk? Nekem okt.19 re vanidőpontom Veszprémbe konzultációra, de felmerült Bp is és minden info érdekel
10651. Mezesem (válaszként erre: 10650. - Sikuku)
2016. szept. 8. 22:02
Igen, igazad van, mégis oly nehéz választani :-( Debrecenben és ezek szerint Pesten is nincs olyan nagy várakozási idő, ellenben Veszprémbe konzultációra is csak november elejére kaptam időpontot, az ember ha eldonti a műtétet, akkor szeretne hamarabb túl jutni rajta, ugyanakkor a valóságban nem rossz ez a várakozási idő, hiszen nem csak testileg kell rá készülni (értem ez alatt azt hogy esetleg pici diéta, vagy akár csak az ételek mennyiséget csökkenteni) hanem agyilag is, lelkileg is fel készülni arra hogy milyen "típusú "élet vár a műtét után, hiszen olvastam pl.Dr. Tanyi "utogondozasat már ami a diétát illeti. Azért két három héten keresztül csak valóban pár korty folyadék, aztán szinten három négy héten keresztül turmixolt, pépes ételek és szinte fűszer mentesek, st.....nem könnyű se betartani, se elfogadni egy túlsúlyos embernek.Amennyiben ezt könnyű lenne elfogadni és be tartani akkor műtét nélkül is tudnék én is fogyni, na lehet hogy a várakozási idő pont emiatt kell. Ez a fórum meg sokat segít ebbe az egész folyamatba,mert az ember azt olvassa hogy nincs egyedül a problémáival, a gondolataival, a felelmeivel, stb.....Kicsit hosszúra sikeredett, bocsi :-)
10650. Sikuku (válaszként erre: 10649. - Kisiza)
2016. szept. 8. 21:45

Debrecenben egy 2003as bejegyzes szerint mar "tobb mint 100" mutetet elvegeztek, azota pedig mar 3 ev eltelt.

Szerintem semmivel sem mas a pesti felszereles vagy technika mint mashol. Mivel az ottani doki az angol rendszerben szerezte a tapasztalatat ahol 2nap alatt kitesznek a korhazbol akar ennel, akar masfajta mutetnel is amelyeknel Magyarorszagon 2x annyi idot toltenel labadozassal. Szoval Angliaban ez a rendszer, o ezt tanulta, ismeri es ennyi az egesz. Szerintem barmelyik korhazat valasztja az ember a 3kozul a leheto legjobb ellatast es szakertelmet fogja kapni.

Egy magankorhazban engem csak a nem ingyenes utogondozas zavar illetve hogy esetleg nincs intenziv osztalyuk vagy 24oras orvosi garda akik veszhelyzet eseten keznel lennenek ha valami balul sulne el.

10649. Kisiza (válaszként erre: 10642. - Mezesem)
2016. szept. 8. 20:53
Én a vérvételt és a gyomortükrözést is ott csináltatom. Nekem nagyon bejön ez a 2 napos kórházi tartózkodás, el sem bírom képzelni hogy 5 napig aszalódom valahol. Szerintem a Kórház felszereltsége nagyszerü. Vasas dr is csak megcsinalt már 150 ilyen mütétet, szerintem D-ben ennek a felét sem érték még el.
10648. Kisiza (válaszként erre: 10647. - Mezesem)
2016. szept. 8. 20:37
A Duna Medical honlapjan, a Hírek rovatban van egy részletes cikk a bypassrol.
10647. Mezesem (válaszként erre: 10634. - Kisiza)
2016. szept. 8. 19:49
Hol olvastad Iza hogy bypass utan négy órával járt és két nap múlva haza engedték? Ez engem is érdekelne mert ha a vizsgálatok esetleg benne vannak az árba (amit nem hiszek :-(), akkor azt a plusz 250 ezer Ft.valahogy meg oldanam, valamilyen speciális eszközzel végzik a műtétet? Konzira kell menned?
10646. Mezesem (válaszként erre: 10645. - Judszi)
2016. szept. 8. 19:47
Köszi, sok erőt és kitartást neked :-) én még csak játszom a gondolattal, november 9-re van időpont konzultációra Dr Mohoshoz, aztán látjuk mi lesz.
10645. Judszi (válaszként erre: 10643. - Mezesem)
2016. szept. 8. 19:11
Most kb. 20 kilónál járok. Most már valamennyit tudok enni (leves, pépes), igy beállt heti egy kilóra.
10644. Judszi (válaszként erre: 10641. - Matilda_unna)
2016. szept. 8. 19:06
Azt éreztem, hogy elakadt valami. Valószínűleg a savlekötő. Onnantól kezdve semmi, semerre. Fájt a gyomrom mindentől és mindent lökött kifelé. Nagyon féltem nyelni.
10643. Mezesem (válaszként erre: 10637. - Judszi)
2016. szept. 8. 19:03
Köszi, azt hogy ilyen nyíltan írtad le és őszintén. Meg kerdezhetem mennyit fogytal?
10642. Mezesem (válaszként erre: 10639. - Kisiza)
2016. szept. 8. 19:00
Köszönöm szépen Iza, a kötelező vizsgálatokat hol csinálod meg? Köszi előre is.

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook