...gondolatok... (beszélgetés)
:DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD
Ez komoly probléma.
Neked mi a meglátásod?:)
oké jegyzeteltem..:)
kenyérnél tartunk..:) de én belépek egy társ keresöbe.. hátha akad valami ottan is..:))
Mondhatod:))
Szeretem a kenyérgyári fonott kalácsot,de sajna még egyik kalácsom sem közelítette meg annak az ízét.
Gondolom van abba ez,az,amaz,amihez mi ,földi halandók nem juthatunk hozzá:))
:)))
Tényleg érdemes kipróbálni,szerintem más liszttel is lehet próbálkozni,magokkal is stb:))
Ja még annyit,hogy a sót és három majdnem fél literes bögrényi lisztes adaghoz írtam:))
ez tetszik.. mert rozs.. és nem liszt..:))
köszi megsüssem.. megettem..:))
))))
Az én variációm annyi,hogy 3 bögre lisztet,másfél mokkás kanál szárított élesztőt,összekutyulok,aztán hozzáöntöm a másfél (kb) bögre vizet,megsózom,(2 csapott teáskanál),és ezt fakanállal 1 perc alatt összekeverem.
Olyan lesz mint a nokedli tészta ,csak annál sűrűbbnek kell lennie.
Aztán letakarom ,és félre rakom a sütésig.10-12 óráig kell hagyni,akkor szépen megkel,lisztezett deszkára borítom,,aztán összehajtogatom ,felnyalábolom és vájlingba dobom (kivajazott,lisztezett).
Aztán fedő alatt 20 percig sütöm,utána pedig simán ,amíg szépen meg nem sül:)
Fenébe is elment....Na majd máskor.
Most meg olyan fura a hoxa,nektek is?
Itt egy másik fenomság!
Teljes kiőrlésű (élesztő nélküli) kenyér:
- 1 kg teljes kiörlésű rozsliszt
- 2 púpozott teáskanál (tengeri) só
- 1 púpozott teáskanál cukor
- napraforgómag, tökmag (elhanyagolható)
- 1 púpozott teáskanál szódabikarbóna
- 2 evőkanál olívaolaj
- 6-7 dl melegvíz
Az összedolgozott tésztát, kizsírozott veknisütő tepsibe öntjük. 180 fokon sütjük 45 percig.
Megjegyzés: Barnaszínű, súlyos, laktató, amellett nagyon finom kenyeret kapunk ami sokáig megőrzi puha állagát. Érdemes vékonyabb szeletekre vágni és úgy fogyasztani.
Egy hibája van, hogy omlós!! :)
Lehet élesztővel, szalalkálival, sütőporral...
Aki ahogy gondolja...
Örülök hogy sikerült!
Tényleg! :)
:)
kenyér sütés.. kiprobálnám.. normál sütöben is megy..
:))))
De a kenyeret is próbáljátok ki,egyszerűen hihetetlen finom,és pofon egyszerű:))