Futball (beszélgetés)
már 22 elmúlt :))
még fent vagyok, de mindjárt bevágom a szunyát. :)
Azért ne hisztizz nagyon, az egészség az első! :)
Én csak 6-kor kelek,megyek a kórházba,de akkor is megnézem.Sőt,holnap addig hisztizek,míg a 6 órás meccsre haza nem érek.(már hogy úgy kiengedjenek)
De hogy ma valahogy nem akar már 22 óra lenni :(
Mindkét csapatban van kedvencem,nem tudom kinek drukkoljak.Talán elég,ha így elsőre egy jó meccs lesz :)
A mai meccs LEHETSÉGES kezdőcsapatai:
Brazília: Julio César - ALVES, Thiago Silva, David Luiz, Marcelo - Luis Gustavo, Paulinho - Hulk, Oscar, Neymar - Fred
Horvátország: Pletikosa - Srna, Corluka, Lovren, Vrsaliko - Brozovic, Rakitic, MODRIC- Kovacic, Jelavic, Perisic
Ha tévedek,elnézést,de én ezt tippelem.
Egy kis statisztika,hátha érdekel valakit :)
A világbajnokságon összesen 736 játékos vesz részt. A hatvannégy meccset 12 helyszínen rendezik meg. Bár a megmérettetésen 32 csapat vesz részt, összesen 52 ország bajnokságából érkeztek játékosok. Legtöbb játékost a vb-re a Bayern München delegálta – összesen tizenötöt. A legidősebb csapat Argentína (28,4 év), a legfiatalabb Ghána (24,9 év). A legtöbb légiós a uruguay-i, a bosnyák és a ghánai csapatban van (22), míg az olasz csapat összes tagja hazája válogatottjában játszik. A világbajnokságra benevezett játékosok közül a kameruni Fabrice Olinga a legfiatalabb a maga 18 évével, míg Faryd Mondragón, a vb alatt tölti be a 43. életévét. A legmagasabb játékos az angol Fraser Forster (201 cm), míg a legalacsonyabb az olasz Lorenzo Insigne és a kameruni Edgar Salli (163 cm) Az összes játékos közül a német Miroslav Klose szerezte a legtöbb gólt – összesen 14-et, míg az olasz Gianluigi Buffon ötödik világbajnokságán léphet pályára.
CESC FABREGAS A CHELSEA JÁTÉKOSA!
:(((((((
Neuer felépült!
Sérüléssel bajlódott a német válogatott első számú kapusa, Manuel Neuer. A Bayern München portása a Német Kupa döntője óta könnyített edzéseket végzett, ám a helye így sem forgott veszélyben a német válogatott keretében.
Andreas Köpke, a Nationalelf kapusedzője egy szerdai sajtótájékoztatón elmondta, tanítványa immáron ismét teljes munkát végez.
– Manuel most már teljes munkát végezhet, jól haladnak a dolgok vele kapcsolatban – kezdte Köpke. – Tapasztalt játékos, folyamatosan egyeztetünk, hogy érzi-e még a vállsérülését. Úgy tűnik, teljesen felépült.
Nem kívánok neki semmi rosszat,de azért remélem,hogy egy jó ideig Weidi lesz az első számú kapus,ő a kedvencem! :)
Egy kis történetet szúrok be az életemből.
Nagyon szomorú voltam, amikor olvastam, hogy meghalt Eusebio. Vele egyszer találkoztam személyesen. Nagyon kedves, szimpatikus úriember volt! Ő volt az első FÉRFI, aki miatt véresre harapdáltam a kezeimet. :)
Az úgy történt, hogy kislány voltam, külön szobám volt, és az én szobámban volt a tv. Akkor volt az 1966-os futball világbajnokság.
Amikor a szüleim elmentek aludni, én titokban bekapcsoltam a tv-t, mert meccs volt. Közvetlen a tv előtt álltam, mert a hangot minimálisra kellett vennem, hogy ne ébredjenek fel a szüleim. :)
Portugália játszott Észak-Koreával. Alig vártam, hogy lássam Eusebiot.
Végre be is állították...és akkor történt...
Nem mertem kiabálni, sikítani, így csak haraptam a kezeim, mikor Eusebio berúgta az ELSŐ gólját...aztán a MÁSODIKAT...majd a HARMADIKAT...és a NEGYEDIKET!
Állíthatom, hogy életem legszebb góljait láttam.
Aki nem látta, el sem tudja képzelni, hogy mit tudott a pályán művelni ez a csodálatos játékos!
A játékvezetés egyik újdonsága, a szabadrúgások és a sorfal helyének kijelölésére alkalmazott spray az eddigieknél több szabadrúgásgólhoz vezethet a csütörtökön kezdődő labdarúgó-világbajnokságon – véli Howard Webb angol játékvezető.
„Egyfelől segítségünkre lesz, hogy a sorfalat a szabály szerinti távolságra állítsuk fel a labdától, másfelől lehetőséget ad a támadó csapatnak arra, hogy a rögzített helyzetet jobban kamatoztassa” – mondta a világbajnokságon is dolgozó Howard Webb, utalván arra is, hogy megnőhet a közvetlenül szabadrúgásból elért gólok száma.
Az Argentínában és Brazíliában már használatban lévő, és a tavalyi U20-as világbajnokságon is kipróbált sprayjel a játékvezető először körbefújja a szabadrúgáshoz lehelyezett labdát, majd kiméri a sorfal helyét, és ott húz egy vonalat. A festék a későbbiekben nem zavarja a játékot, hiszen egy percen belül elpárolog.
A tavalyi U20-as világbajnokságon a játékvezetők kedvező tapasztalatokat szereztek a spray használatáról, és nem mellékes, hogy a futballisták tiszteletben tartották a jelöléseket – tette hozzá egy másik vb-játékvezető, az ausztrál Ben Williams.
Tegnap még csak 90 %-os volt a stadion állapota. Ilyen helyzetben elképzelhető, hogy felvonulás lesz, de a munkaterületre! :D
Várom a kezdést, és szeretném az összes meccset végignézni. :)
Szintén Deutschland! :)
Német-holland döntőt várok, német győzelemmel. :)
én annyira nem kedvelem a német csapatot, de elég jó keretük van most is. Ők mindig nagy esélyesek. :)
Nekem nincs semmilyen pólóm meg semmim. Tudod, nekem a f1 az igazi. :D
érteeem :)
Én holland párti vagyok, de szeretem a spanyolok játékát is és az utóbbi időben megkedveltem az olaszokat. Ez a válogatott most másabb. :) Na meg ugye a francia válogatott...remélem, egy jó eredményt ők is elérnek. :)
én is várom, csak a korán kelés miatt nem fogom tudni végignézni a meccseket. :)
És kinek,kiknek drukkolsz idén?
Örülök,hogy te is itt vagy velünk :)
Holnap este indul a nagyüzem!Jaj,de várom már,istenem!!