Fundamenta, tapasztalatok? (beszélgetés)
Nem tudom mivel foglalkozol, hol dolgozol.
De bármennyire is hihetetlen és utópisztikus neked, ahol emberek dolgoznak, ott hibáznak is. Márpedig a Fundamentánál nagyon sok ember dolgozik - szerintem nyugodtan kijelenthetem, hogy az értékesítési hálózattal együtt Magyarországon a pénzintézetek közül a legtöbb - így lehet hogy a hiba is több egy kicsit.
És igen, van még mit javítani a folyamatokon ez tény, de azt akkor is fenntartom, hogy ha csúszik egy kifizetés, az 90%-ban az ügyfél hibája.
Lehet hogy te a maradék 10%-ban vagy, ez pech.
Ebben a stílusban, ahogy fröcsögsz, mégis mit vársz??
Amúgy olvass vissza, írtam több tanácsot is.
Azt azért tegyük hozzá, hogy a legtöbb csúszás nem a CÉG miatt volt eddig sem, hanem az ügyfelek saját figyelmetlensége miatt!!!
Pl. lemaradt aláírások, keltezések, hiányosan vagy nem cégszerűen kitöltött fedezetigazolások, stb, stb, stb!
Aztán persze megy a köpködés a Fundamentára, hogy nem fizet. Nyilván ez könnyebb egy némelyik kedves ügyfélnek, mint elismerni, hogy bocsi én voltam a hülye.
Nincs leállás, bakszünnap volt 3 nap, az pedig jelezve lett az MNB felé, aki jóváhagyta.
Ha problémád van, akkor nem névtelenül kell egy fórumba írogatni, hanem írásban, névvel vállaltan panaszt tenni a cég felé és ki fogják vizsgálni mert kötelességük!
Jól össze van foglalva a lényeg Cyberpunk leírásában!
Annyit tennék hozzá,hogy már minden halad,folyamatosan jönnek újra válaszok,pozitív bírálatok,kifizetések.
A feltorlódott anyagmennyiség miatt volta hosszabbak sajna a válaszidők,de már megy minden rendben az ismerőseim beszámolói alapján,akik ügyletben vannak a fundával éppen.
A 15 nap a hiánytalanul beérkezett dokumentáció,és azok feldolgozása után (erre is van határideje a cégnek,nem mehet a végtelenségig persze) indul.
Ha módjukban áll és minden rendben,nem tartják vissza a pénzt a tapasztalataim szerint.
Sajnos az az egy van,amire nem lehet sürgetést kérni.
Egy feljegyzést lehet íratni az ügyintézővel,vagy egy kérelmező levélkét a visszaküldendő dokumentumokba,hivatkozva a közelgő fizetési határidőre,hogy ha lehet,minél gyorsabban utaljanak.
Ha módjukban áll,igyekeznek figyelembe venni ezeket a tapasztalataim szerint.
Sajnos most a Fundamenta átállt egy teljesen új rendszerre, és most éppen ezért ilyen nehézkes minden. Minden papír alapon megy, és még csak tesztelik a rendszert, de ahogy befejezik, utána szerintem minden gördülékeny fog menni minden. Tudom,, hogy Téged ez nem vigasztal, mivel egy adás-vételnél határidők vannak.
Ez most tényleg nem a Fundamenta hibája, de sajnos a számítógépes rendszerűket, ellenőrizhetővé, és stabillá kell tenni. Én csak annyit tudok mondani, hogy türelem, ha még van, de szerintem a személyes ügyintéződet kérdezd, és sok sikert hozzá.
Hidd el, ha máshol kötteted volna ez, akkor rosszabbak lennének a feltételek. Tudom, mivel én már megjártam.
..és szép napot neked!
..HÁÁÁT mi most tartunk a 31. napnál - várjuk a folyósítást.
A fundamenta 2016.10.27-én igazoltan mindent megkapott tőlünk, ami a folyósításhoz szükséges (2016.10.29-én iktatták az anyagot).
Folyósítást a múlt pénteki telefonálásunk alkalmával 2016.12.14-ig ígértek.
Köszönöm szépen!
Még egy -remélhetőleg utolsó- kérdés! :)
Ha mindent beadtunk és már csak a 15 napos utalásra kell várni, akkor azt a 15 napot meg lehet-e sürgetni.
Valahol olvastam, hogy 5000Ft-ért sürgős utalást lehet kérni. Ez valóban így van? Ha igen, akkor úgy mennyi időn belül utalnak?
Köszönööm! :)
A funda nem tesz különbséget,nem kizáró ok a vályog falazat.
A lényeges az,hogy hol helyezkedik el (ne legyen ártérben,külterületen,stb),és az állapota megfelelő legyen.
Ez az értékbecslésnél kiderül.
Ha ad értéket neki a becslő,akkor mehet a dolog.
(Az alkalmatlan,finanszírozásra nem javasolt ingatlanokat a becslők 0 értékre teszik,vagy 5 millió alá,ami szintén bukó.)
Sziasztok!
Ismét egy kis tanácsra lenne szükségem!
Állítólag, ha bevonunk még egy ingatlant, akkor megadják a hitelt.
Ezzel kapcsolatban kérdezném a hozzáértőket, ha van egy nagyon szép házikó, medencével, beépített terasszal, vadonatúj cseréppel, szigetelve.. stb. Tényleg nagyon szép, de! Vályog! Azt elfogadnák fedezetként szerintetek?
Köszii!
Nincs mit. :)
Sok sikert!
Még annyi,hogy ha az eladótól kell közreműködés/dokumentum benyújtása,akkor azt mindenképpen írásban kérném ügyvéd által,tértivevényes elsőbbségi levélben.
Ha nem teljesíti időben az adat/dokumentum szolgáltatást,az később egyértelmű dolog ha a pénzeteket kell visszaszerezni.
Még egy dolog;
A jelzálog bejegyzésnek van gyorsított módja.
+ 5.000,-Ft-ért a Földhivatal azonnal bejegyzi,ott helyben.
Ez akkor működik,ha a bejegyzési dokumentáció ott van nálad,vagy már rendelkezésre áll náluk.
(Tehát már megkapták postán.)
Ha ez megvan,kikéred az eredeti hiteles tullapot,ahol széljegyen van a funda,és már postázod is ajánlva,elsőbbséggel a leírt címre,utána másnaptól telefon minden nap.
Megértem a helyzetet,nagyon bosszantó.
A tanácsolt megoldás már nagyon sokszor működött,ezt tudom mondani.
Az eladó viselkedése mindenképp ellentétes az adásvételi szerződésben rögzítettel (tehát hogy ő el kívánja adni),közreműködésének hiánya akadályozza az ügymenetet.
Az ügyvédeteknek biztos van eszköze a megszorongatására,ha "nehézre" fordulna az ügy.
Csináljátok,haladjatok az üggyel,telefonáljatok a központi számra akár minden nap,hivatkozzatok a fizetési határidőre.
Nem köti ugyan a céget az,de nem rosszindulatúak az ügyintézők,ha módjukban áll,igyekeznek segíteni,hidd el. :)
Itt azért nem a funda miatt csúszott meg az ügylet,az átolvasva látszik.
(3 hétig nem hajlandó aláírni az Eladó az igazolást,hogy megkapott x összeget... Ez felróható neki,mint akadályoztatás,ha a határidőből kicsúsznátok.)
Gyorsítani úgy lehet,ha végre széljegyre kerül a dolog(érdeklődjetek a földhivatalnál minden nap),akkor gyorsan kikértek egy eredeti hiteles tulajdoni lapot (lekérné a funda is,szóval nem plusz költség,csak ő 4.500,-ért,Ti meg 6.250-ért),és azt elsőbbségi ajánlottan bepostázzátok a központi postacímre.
(Fundamenta-Lakáskassza Zrt.
Budapest
1922)
Nem gyorsabb ha személyesen viszed be,mert azt is másnap viszi be egy futár a központba az ügyfélszolgálatról.
Ha bent a tullap,akkor a központnak ezt jelezni kell,hogy figyeljék,intézzék.
A rögzítés dátumától indul a 30 nap,vagy egyéb a szerződésben vállalt határidő.
(A beérkezés és a feldolgozás megkezdése között is van vállat határidő,de azt meg nem mondom én hogy mennyi. Tehát nem ülhet a központ bármeddig a beérkezett dokumentumon.)
Nem szükséges,mert az MNB és a pénzintézet vizsgálódik,hivatalból feljelentést tesz,ha olyat tapasztal.
Látjátok,egyre több a pozitív visszajelzés,haladnak az ügyek. Kitartást! :)
További ajánlott fórumok:
- Mi a teendő Fundamenta, Lakáskassza lejárata esetén?
- OTP lakástakarék és Fundamenta lakástakarék. Vélemények, tapasztalatok? Melyiket válasszam?
- Van itt valaki, aki a Fundamentánál dolgozik ügyintézőként?
- Mennyi a Fundamenta hitelelbírálási idő?
- Valaki megtudja mondani mikor lehet felvenni a fundamentát?
- Férjemmel 2008-ban fundamentával kombinált hitelt vettünk fel. Ezzel kapcsolatban tudnátok válaszolni kérdésemre?