Fülzúgás - van segítség? (tudásbázis)
Gondolom ez azzal lehet kapcsolatban, hogy felturbózódik a véráramlás az erekben.
Én altatót sose szedek de az elején nagyon vacakul aludtam. Most azt veszem észre, hogy az agyam teljesen lestrapálódik estére. Mondjuk csak 5-6 órát tudok aludni és nem is elég de ez régebben is így volt.
Ma megkaptam az utolsó szurit. Doki széttárta a kezét, hogy itt véget ér a tudomány, jöhetnek az alternatív kezelési módok.
Dehogynem lehet stressztől,olyat is hallottam h a nénikének a férje halálakor kezdett el zúgni és utána stresszesebb időszakában felerősödött.
Van aki Béres cseppes vattát dug a fülébe és attól egy ideig elmúlik olyat is írt itt valaki h anyukája vietnámi balzsamot ken a fülébe és elmúlik.Én ezt is kipróbáltam nekem nem használt:) Igen valóban lehet anyagcserezavartól is pajzsmirigy működési zavaroktól,nekem mindkettő van és kb. akkortájt kezdődött a zúgás de az igazi ok az mai napig rejtély.Tegnap kezdtem a Vitaliont valakinek van tapasztalata ezzel kapcsolatban?Sok jót hallottam róla barátnőmnek is sokat segített.
3 hete voltam a Doppleren úgyhogy még friss az összes leletem. Megyek én ahányszor kell.
Tudod amikor az infúziót kaptam beszéltem több nővérrel, elvégre ők azok akik látják a gyógyulást, a kezeléseket nap mint nap. Megkérdeztem hogy a stressz mennyire válthatja ki a fülzúgást? Azt mondta az egyikük, hogy ő még nem hallott olyat, hogy a stressztől zúgna valakinek a füle. Persze gondolom Te is úgy írod a stresszt, hogy ha nem tudják az okokat akkor erre lehet fogni.
Persze ettől még lehet, hogy ez a baj!
Szedek Sedatif PC-t minden esetre. Ettől nagy bajom nem lehet.
Nővérekre visszatérve: a legtöbben 5-10 éve voltak az osztályon és csak a szteroidnál láttak javulást.
Persze ahhoz meg jó lenne tudni ténylegesen van-e gyulladás a szervezetben és ezt meg hogy állapítod meg?
Akkor a Meniere kizárva!
....ha fennállnak továbbra is a panaszok, akkor egy idő után meg szokták ismételni a diagnosztikai vizsgálatokat.
.....ha ekkor sem látnak rajta eltérést, akkor marad a szinte közhelynek számító "stressz"!
Hatni fog! Mindig azt mondogatom én is, hogy holnap már jobb lesz. :)
Írj majd folyamatosan hátha éppen ez lesz a megváltó módszer.
Persze ha beutaltak menni kell. Csak azért írtam, hogy ne várj sokat tőle.
Na a gyógyszerekkel már én is úgy vagyok, hogy ki se váltom őket. Főleg, hogy eddig az összes az érrendszeremre vonatkozott.
Voltam Doppleren, minden rendben volt ott is.
A neurológus csinált ilyen szemmozgás vizsgálatot, ott is minden rendben volt.
Semmi változást nem érzek. Még. Nem tudom mikor kellene, ha lesz egyáltalán. 6 napja van bent, jövőhét szerdán kapok újat, de nem tudom hányszor.
Gondolom, de ha már beutaltak, nyilván elmegyek.
Most megint felírtak valami orrsprayt (próbáljam ki :DDD), na az ilyeneket pl már ki sem váltom.
Rövid tűket, 7-10 napig marad bent.
Persze, voltam. A tűket is ott rakták be.
Még egy kérdés! Nyaki Doppler-vizsgálat volt? - nyaki artériákban a vér áramlását az agyi erekbe. Artáriák tágulata, szűkülete is látható.
A Meniernél - mint már írtam - nystagmus van. (....ha nem roham közben történik a vizsgálat, ki lehet váltani fejrázással a szemtekerezgést.) Ez egy egyszerű vizsgálat, az orvos megkér, hogy nézz az ujjára, amit a szemed előtt jobbra, balra, fel, le húz, úgy, hogy csak a szemeddel kövesd, a fejed ne mozgasd. Mikor ellenkező irányban visszamozdul a szemgolyó, az a rezgés. ....de ezt a beteg nem érzékeli, csak a vizsgálatot végző egyén látja. Ez biztos jele a Meniernek, érbetegségeknél ilyen nincs.
Olyan jön-megy szerű szédülés. Rám jön néha és akkor hányingerem is van. A fejfájás miatt van szerintem. Sose voltam fejfájós előtte.
A Meniere-betegséget hogy lehet kizárni?
Minden esetre ilyet nem mondtak nekem.
Szívesen megosztok én mindent. Hátha ezzel másokon is tudok segíteni.
Milyen a szédülésed? - forgó jellegű? Állandóan szédülsz, vagy roham szerűen?
A Meniere-betegséget biztonsággal kizárták?
(bocsi a sok kérdésért, természetesen ha nem akarsz akkor ne válaszolj)
Pont azért akadtam ki, hogy a kezelés 1 hónappal az érszűkület vizsgálat előtt volt! :(
Tehát a doki csak vaktában lövöldözött hogy valamit csináljon.
A fülzúgáson kívül akkor még semmi más tünetem nem volt. Azóta lett a fejfájás és a szédülés.
Melyik kezelést kapod? Hosszú tűket használnak, vagy picikéket a fülkagylóba ami bent marad pár napig?
Fül-orr- gégén már voltál?
Mit mondott a doki? - miért kell tágítani, ha minden rendben az erekkel? A fülzúgáson kívül volt más tüneted?
A Meniere-betegségnél a protokoll szerint 10 napig kell az agyi értágítókat adni emelkedő, majd csökkenő dózisban. .....hogy kinek mit és mennyit, az egyénre szabottan történik. Vízhajtó is fontos - segíti a középfülből a folyadék elfolyását és így megszűnik a túlnyomás ami a panaszokat okozza.
Mesélj: érzel valami javulást? Hogy kezelésen vagy túl, hányat tervezel?
A neurológus nem váltja meg a világot sajna. Megkopogtat, megütöget, csukott szemmel érintsd meg az orrod és utadra ereszt... :(
Oké. :)
Én csak a magam nevében tudok hozzászólni: nálam minden rendben az erekkel és mégis tágították. Meg is lett az eredménye: jobban zúg mint eddig.
Beszéltem egy Menieres emberrel, neki is rosszabb lett az értágítás után. Ő is kérte vissza a régi zúgását mert a mostani elviselhetetlen.
Én nem vagyok meggyőződve arról, hogy ez a legjobb megoldás. :(
De nem vagyok orvos csak egy "szenvedő alany".
Bocsi, hogy hozzászólok.....
A Meniere-syndr. egyértelmű tünete a nystagmus (szemteke rezgés)! ....ha nincs ez a tünet, akkor az erek betegsége okozza a fülzúgást.
Mindegyik betegségnél agyi értágító a th., + a Meniernél még vízhajtók. ....ha így sem tud a középfülből elfolyni a folyadék, akkor sent beültetése a megoldás.
Engem az is meglepett, hogy minden vizsgálat nélkül kezdenek terápiát lásd értágítás. És ha nekem nem is az a bajom és mondjuk lesz valami mellékhatása? Értem én hogy az idő ebben az esetben fontos de hát azért ez a vaktában lövöldözés....
Remélem nálad sikerül majd kihámozni valamit az eredményből és lesz rá megoldás!!!!
További ajánlott fórumok:
- Van itt olyan, akinek szokott lenni fülzúgása?
- Mennyire hatásos a Ginkgo Biloba fülzúgásra?
- Krónikus fülzúgásra gyógymód?
- Terhesség - Fülzúgás - Arcidegbénulás(?)
- Milyen gyógynövényes és/vagy homeopátiás szereket ismertek fülfájásra, fülzúgásra?
- Sziasztok! Tud valaki segíteni nekem abba, hogy fülzúgás csillapításra mi volna jó? Köszike!!