Franciaország (beszélgetés)
Nincs senkim kint csak a férjem.
A lakást a cégen keresztül keresi a párom és mivel nem butorokkal meg egyébb használati tárgyakkal utazunk ki,nekünk egy berendezett lesz alkalmas.
Szívesen elolvasom a naplodat,ha a fiuknak a du-i alvás van,mert ugy van nyugalom,de ezt gondolom nem kell bemutatni neked sem:-)
ha beleolvasol a naplomban,ott elég sok bejegyzés van játszótérrel kapcsolatban. szerintem egyáltalán nem kedves és segitőkész az átlag francia. de persze valószinű ez is leginkább a párizsi franciákra igaz, mert azt mondják vidéken sokkal kedvesebbek és rendesebbek. itt elég nemtörödöm emberek.
Lakásvásárlásnál figyeljetek oda hogyha szükségetek van parkolóhelyre is akkor azt a kérelmet külön kell beadni. nem egyszerű lakást szerezni, de gondolom a menetét a férjed már tudja. van a Gecina nevű cég akinek rengeteg kiadó lakása van. mi is rajtuk keresztül béreltünk. Azért merem ajánlani, mert bár nincs berendezve, de minden bérlő után átfestik, felujitják a fürdőt, wc-t. szóval legalább tiszta, ami sok lakásról nem mondható el itt.
Én nem kerestem még állást itt, de azt mondják nagyon nehéz külföldinek itt állást kapnia. hát ezt tényleg nem tudom.
na én nem vagyok a legpozitivabb párizzsal kapcsolatban, de azért még szerintem is vannak nagyon jó dolgok itt.:)
vannak kint ismerőseitek vagy valami segitséged?
nagy fiam szeptemberbe lesz 4 éves a kisebb novemberben 3 lesz.
Mire értetted hogy a játszotéren ne hagyják magukat?ez kicsit megrémitett.
Természetesen elkeztem tanulni a franciát,hogy meddig jutok vele,majd ott kiderül:-)
férjem a munka mellett elkezdet lakást keresni egy tolmács segitségével és ez elég nehéznek bizonyult,mivel közel az oceán part és ilyenkor kevés a kiadó lakás.
Amugy van jó tanácsod amire fel kell készülni?
Férjem szerint segitőkész emberek és kedvesek.
Kicsit izgulok.
Jó lenne nekem is hamarosan dolgozni,milyen lehetőségek vannak?gondolom nagy előrejutásra ne is számoljak,igazán bármi megfelel ami összeegyeztethető a családdal.
Idehaza ez teljesen képtelenség megoldani.
Milyen korú gyerekekkel jöttök ki??
ha kint él már a férjed akkor biztosan egyszerűbb lesz a beilleszkedés. angolul alapvetően értenek, de ha teheted tanulj egy kis alapot a francia nyelvből. a játszóterekre készisd fel a gyerekeidet hogy ne hagyják magukat.
Sziasztok!
Oktoberben megyünk ki Franciaországba,először csak 2 hónapra.
2 kisgyerekkel,nyelvtudás nélkül kicsit félek,de a párom kint dolgozik és igy csonka család vagyunk.
Még a nehézségeket is vállalom hogy együtt legyünk.
Saint-Nazaire-be fogunk lakni,ott dolgozik és lakik apánk:-)
Szívesen fogadom a jótanácsokat:-)
Szia
Nem hallottam még erről a suliról.:)Kár,hogy francia az alapnyelv.:/Én 7, lassan 8 hónapja,hogy kint vagyok és Montrouge-ban lakom.A nyelvet igyekszem magamtól megtanulni,ami jól indult,csak kezd egyre nehezebbé válni.Dolgozni akartam,de azt mondták nem sok esélyem lenne,hogy nem beszélem a nyelvet jól,ezért sulit keresek.A polgármesteriben pedig azt mondták,hogy van francia nyelvoktatás,de nem biztos,hogy a tanár beszél angolul,nemhogy magyarul.
Te itt iratkoztál be suliba,keresgettél és megtaláltad?Vagy egy másik iskola "közvetítésével"jöttél?Most fogsz végezni akkor?:)
Sziasztok!
JK! Akkor te még csak ismerkedsz az francia élettel, nekem idő kellett mire megszoktam az itteni életvitelt, de mostmár nagyon szeretem. Itt minden nyüzsög, mikor hazamegyek a szüleimhez, nem tudok mit kezdeni magammal. Furcsa érzés, mert örülök, hogy ott vagyok, de tényleg nem találom a helyem.
Hajnal! Én a CNED-del tanulok, nem tudom ismered-e. A légyeg, hogy magad tanulsz otthon, nincsenek órák. Magadnak keresed a gyakorlatot, házikat kell csinálni, és végül abból alakul ki az évvégi jegy. És a végén ugyanazt a vizsgát csinálod, mint azok, akik rendes sulia járnak. Velük fogok vizsgázni, ugyanaz a diplomám lesz, csak a felkészülés módja különböző. Tény, hogy jóval nehezebb így, teljesen magadra vagy hagyva, és magadat kell motiválnod a tanulásra. Kemény volt, de mostmár látom a végét, 3 hét múlva kezdődnek a vizsgáim.
Egyébként ez nem külföldieknek szánt iskola, franciák a csoporttársaim. Szóval az alapnyelv a francia, de mivel én turizmust tanulok, így fel kellett még mellette venni 2 idegen nyelvet:nekem ez az angol és a német.
SZerencsére én már jól beszéltem franciául mielőtt kijöttem, így bele mertem vágni, és így is nagyon kemény. Remélem sikerülnek majd a vizsgáim:)
Te mióta élsz itt? Mit csinálsz? Hol laksz?
Sziasztok:)
(a macska likvidálni akart!O.o)
Húú tyityu megkérdezhetem,hogy te milyen suliban tanulsz?Milyen nyelven?
lassan két hónapja:))) Párizsban a 15 kerületben.
férjem munkája miatt jöttünk ki. elméletileg két éves projektmunka, de bármi lehet még. én meg két gyerekünkkel itthon.
Szia!
Igen, mint látod Versailles-ban lakom. Kicsit több, mint 2 éve jöttem ki, azóta férjhez is mentem itt. Így már biztos, hogy Franciaországban maradok:) Egyébként turizmust tanulok, már 2 éve, májusban vizsgázom.
Te Párizsban vagy? Mióta, mit csinálsz?
ja most látom Versailles.
úgy hallottam ott sok magyar van. mi is gondolkodtunk rajta, de aztán lezsavaztuk, mert túl messze lett volna párom munkahelyétől, bár a gyerekekkel ott élni jobb lett volna lehet.
de jó!!
persze.
mióta? merre? mit csinálsz? :))))
Sziasztok!
Én is Franciaországban élek, csatlakozhatom? :)
Értem,de talán a CD jó lehet,majd meglátjuk.:)
Szuper.:) Nekem konzultálnom kell a barátommal,nem szereti,ha egyedül megyek el,maximum a boltba. Igazából félt,hogy elvesztem "magam" útközben,vagy történhet bármi.:/ Engem nem zavarnak a gyerekek szeretem őket.:)Lehet,hogy már a nagyobbik kislányod többet tud,mint mi.:D
háát. angolul inkább bezsélek, de nem tökéletesen.
akkor találhatnánk időpontot mikor összefutunk. nekünk igazából bármikor jó lezsámítva a hétvégéket meg amikor hazamegyünk, de az még sokára. :) tőled függ. :)
ja és hogy el tudsz e jönni hozzánk. tudod a gyerekek ....
De jó.:D Lenne kedvem szívesen!:)
Az alapokon vagyok,az igeidőket jaaaj,de szeretem,de megy.És ha az angollal jó barátságban vagy,vannak angol nyelvű anyagaim,amik a nyelvre tanítanak.:)MEg egyedül sokszor olyan unalmas tanulni,h elmegy a kedv.:o
szívesen összefutnék veled ha van kedved. két utánfutóval felkarorolva természetesen:)
meg ha lenne kedved hozzá taníthatnál engem franciául. tanítva tanul a legjobban az ember nem? természetesen nem a két szép szememért.
???
Én falun laktam otthon,aztán ide belecsöppentem a tömegbe..rémálom volt,most meg sodródok az árral.:D Idővel te is belejössz,nem is kell olyan sok.:)
Én ahogy írtam nyelvet tanulok,amúgy meg a lakást igyekszem rendben tartani itt nekünk,néha unatkozom,mert napközben csak a macska a társaságom.Szeretném,hogy itt legen a kutyám,hogy délután sétálgassunk.:)Suliba is akartam menni,de nem találtunk kurzust.:(
A kicsik mennyi idősek most?
Én itt akkor találkoztam magyarral,amikor elmentem az Au petit Budapest nevű étterembe.A pincér egy rendes,jófej magyar srác.Nagyon örültem,hogy végre magyarul beszélhetek.Nem is tudom,hol vannak ilyen "magyaros" összejövetelek.Keresgetek,csak mindig rosszfele.:o
valszeg ha nem hiányozna ennyire a kertes lakásunk akkor én is kedvelném a franciákat a maguk kis értelmetlen tuldimenzionált rendszerükkel együtt. idővel tulleszek a hiányon és pozitivabb szemmel is nézem majd őket, de egyelőre dacolok még:)
Mit szoktál kint csinálni? van szabadidőd amikor unatkozol? én két gyerekkel nehezen mozgok sajnos. most vasárnap elmegyünk viszont magyar intézet tojás festeni:)) de leginkább hazánkbólszakadtakkal találkozni.
Nem régóta,7 hónapja,de gyűlnek a tapasztalatok az itteniekkel.:D
Szeretem is,mármint Franciaországot,na meg a barátomat is.:)
15.kerület...olvastam,hogy közel laktok az Eiffelhez.Az nekem egy elég hosszú út, oda,olyan másfél-két óra séta.Mi Montrougeban lakunk a rue fenelonnál,jó,mert csak fél óra besétálni Párizsba.:)
érdeklődnék, hogy te már úgy mentél ki Fro-ba, hogy tudta a nyelvet vmilyen szinten?
(férjem pont 2 napja jött haza Párizsból :DD )
ezek szerint te régóta ismered Franciaországot.
és egy francia kedvessel még szeretni is lehet:)
a 15. kerületben lakunk a park andré citroen közelében. ti?
sziasztok.
közben már kint vagyunk egy hónapja. megvettem a pons nyelkönyvet és azzal tanulok. boltokban eligazodom, meg a piacon is. je voudre... ennyit tudok és a többit mutogatom. :))) az emberek viszont szerintem marhára rohannak. még jobban mint pesten. és azt nem mondanán hogy nem kedvesek, egyszerűen nem állnak veled szóba, mert ugyse érted. de én se nagyon barátkozom. itthon se tenném. nem tudok csak ugy a játszótéren odamenni egy anyukához vagy nurshöz hogy hello barátkozzunk!:)
További ajánlott fórumok:
- EB 2016 - Döntő | Franciaország - Portugália (M4 - 21:00)
- Ha valaki külföldről hív (történetesen Franciaországból), akkor nekem is kell fizetnem a hívás fogadásáért?
- Létezik, hogy Franciaországban a bölcsi ill. óvodai wc-t ülőke nélkül használják a gyerekek?
- Tudja-e valaki, hogy ha Franciaorszagban szulok, es az apa is francia, viszont nem vagyunk hazasok, akkor milyen allampolgarsagu lesz a gyer
- Milyen esélyem van munkát vállalni Franciaországban?
- Munkavallalas Franciaorszagban