Francia bulldog (beszélgetés)
szia én úgy tudom hogy a 2-3 tüzelés után ajánlott a pároztatás tehát olyan másfél éves kortól előbb túl korai lenne.
Sziasztok:) Hány hónapos kortól lehet őket pároztatni? Barátnőm már agyon nyúz hogy neki is kell az én drágámtól kiskutyu:D Mi most leszünk 10hónaposak és 12kg az úrfi súlya:D sok v kevés?
A doki nem mondott rá semmit..:S előre is köszi
Nagyon édes Mona!Ő már szobatiszta? És a kis fogacskái kint vannak? Nálunk még csak most jön ami miatt aggódtunk, de az orvos azt mondta "későn érő típus", náluk nem olyan gyorsan zajlik a dolog mint más fajtáknál. Amúgy rág rendesen a kisasszony:-)
Én kutyusom, Mona is most 14 hetes, 5 kg. Képzeljétek már napok óta hasmenése volt meg hányt is, úgyhogy ma elvittem az állatorvoshoz. Azt mondta nem komoly, nem kapott antibiotikumot, csak tápot meg gyógyszert, meg a szeme nagyon piros, úgyhogy adott rá szemcseppet. Ezért a 3 dologért fizettem 12 ezret. Ez nem sok egy kicsit? Igaz ez Pesten volt. Vidéken biztos olcsóbb azért. A kedve ugyanolyan jó, egész nap szaladgál és az étvágya is ugyanolyan, úgyhogy remélem gyorsan rendbejön!
Emberek van egy francia bulldog kiskutya (fiú) eladó.ÉRd akit érdekel ezen a számon tud jelentkezni. Ja és rám (zsolti és yodára) hivatkozon, mert hát yoda az apuka :) . ez tel szám :0620/9687731.
helló mindenki :) Újra itt :)
Köszönöm!A tiéd is gyönyörű. Lilcsi kicsit kicsi és nem olyan kerek a feje, de számomra a legszebb kislány.
Nagyon helyes a kutyid, nekem a tigriscsíkosak a kedvenceim!!:-)
Sziasztok!
Nekem a párommal van egy 14. hetét töltő kislányunk a Lili. 4,2 kg csíkos hölgyike. Igazi kis rosszaság, de szerencsére ennek a játékok az áldozatai. Imád rágicsálni és szaladgálni. szerencsére nem az ágyban alszik, de próbálkozik feljönni csak még nem tud. Az ágyikója a mi ágyunk mellett van. A fegyelmezés nem könnyű, szerintem túl okos, néha úgy érzem büntet. Ha nem tetszik neki valami bepisil és nem a pelusra, aztán elbújuik nehogy kikapjon. kis sunyi. De imádnivaló, és persze mint az apja, horkol ha alszik, bár még sajnos az éjszakát nem alussza végig, így én sem.mintha igazi kisbaba lenne, ha 5-6 órát egybe aludhatok már király.
Jah és nekünk is két oldalt jön ki, máshol nem.
Ilyen szúnyogcsípésszerű akármik Spiky-n is kiszoktak jönni esetenként. Nekünk azt mondták, hogy külső allergia, tehát nem kajafélétől. Új fém tál, fekhely, stb...
Vettek bőrkaparékot is, de nem találtak semmit sem.
Én szőnyegre, ágytakaróra gondolok, mert sokat ingázok vele. Az egyik helyen lakásban vagyunk, a másik helyen pedig családi házban, ahol 3szoba van. Spiky-nak mindenhová bejárása van.Mindig helyváltoztatáskor jön ki, de ezzel ugye nem tudok mit kezdeni. Viszont Ő egyáltalán nem dagad fel.
hát ha ennyiszer bedagad a kutyád, akkor azért én lehet megnézetném, hogy mitől....
egyszer ki lehet bírni azt a pénzt, és akkor legalább megtudod...
attól, hogy jókedvű és látszólag nincs baja a kutyádnak, még gondolom nem túl jó érzés...
bocs, nem kioktatás, mindenki azt csinál, amit akar, csak azt írtad többször előjött és ez ütötte meg a fülem..
sya!lehet hogy vmi allergiás reakció!
nekünk 3-4 havonta a kutya bedagad vmitől,nem tudok rájönni hogy mitől,és akkor az oldala olyan mintha végig csípné vmi!a szája és szeme is feldagad!ez tart 1 max 2 napig és elmúlik!elején inekciót is kapott aztán ugyan úgy visszajött!most azon gondolkodtam legutóbb hogy allergia vizsgálat,ami kb 12.000 forint!na de neki sem fáj,és a kedve sem rosszabb ugyan úgy játszik!szóval sztem várj vele 1-2 napot,mert felesleges összeszurkálni vagy egyátalán azért fizetni dokinak!
sziasztok képzeljétek el mi történt! Bella nyakán nőtt egy duzzanat nem fáj neki nem is zavarja ugyan olyan vidám mint eddig volt! De sajnos nem tudjuk mitől lehet! Múlt héten kapott oltást szerdán de nem hiszem hogy most dagadt volna be neki! Egy stresszbe vagyok hogy mi lehet a baj!:(
Hát a rágcsálás nálunk nagyszabásban megy :D, odalett már egy kisasztalka sarka, egy egérnek a vezetéke, egy jó pár cipő, játékok, párnacsücsök... stb stb stb, nem mindnél válik be a játék nélünk ugy 2 napig válik be míg van belőle valami :D
Szia, hát nekünk azért már 12 hetesen olyan 4-5kg azért volt. Soha nem volt mohó és mindíg is úgy kapott enni, hogy kimértük a napi adagját és beosztotta magának...nekünk ez bevált.
Sziasztok. :) Én még új vagyok itt, tegnap találtam rá a fórumra. :) Nekem is van egy 12 hetes francia bulli babym... :) Az lenne a kérdésem, hogy kb. ilyen idősen mennyi az ideális súly náluk? Bendegúz most 2,5 kg. Sajnos nem tudom, hogy ebben a korban ez jó vagy sem. Az állatorvos nem mondta, hogy kevés lenne. De kiváncsi lennék, hogy más mit mondd erről. :) Előre is köszönöm annak, aki válaszol. :) Üdv: Édeskislány :)
Üdv a forumon! Szerintem bátran vágj bele, természetesen minimálisan fog azért rágcsálni ha jön a foga illetve fogváltás lesz, de ha adsz neki sok sok játékot nem lesz gond! Mi lakásfelújítás után vettük és alig okozott kárt..Ha rosszat csinált leszidtuk ha jót nagyon megdícsértük, ez volt a szisztéma...
Aham, náluk is így van. Főként kaja és játék után célszerű levinni.Nálunk a lakásba pelusra volt szoktatva, hogy ha esetleg nem bírná, akkor se össze-vissza rakja ki a dolgát. Fontos a következetesség!!! Borzasztó önfejűek. Dicséret ha jót csinált és büntetés ésszerű keretek közt ha nem. Juti falat-én mindenképp a sima tápot mondom, ha tőled kapja, akkor értékeli :)))
Nekem gyerek koromba volt egy spánielem és én azt úgy szoktattam a szobatisztaságra, hogy ha a lakásba kakilt vagy pisilt és pont láttam akkor mindig megfogtam és odavittem ahová piszkított és jól leszidtam. Ha meg levittem sétálni akkor meg mindig megdicsértem ha elvégezte a dogát. Azt nem tudom ,hogy a bulldinál menyire működik de a spánielnél működött. Ja és ha leszidod akkor rendesen szid le mert akkor tudni fogja hogy rosszat csinált. Remélem tudtam segíteni valamit.
Húú, iszonyatosan horkol néha, néha pedig semmi hangot nem ad ki, és olyankor megnézem lélegzik-e! :)
Az lenne a kérdésem, hogy Ti hogy szoktattátok rá a szobatisztaságra? Én nagyon szenvedek még mindig. Leviszem sétálni, van hogy 1,5 órát sétálunk és semmi nem történik, visszamegyünk a lakásba és egyből rohan a szőnyegre, teszi szét a lábát. Olyankor gyorsan felkapom, rohanok megint le vele, de lent megint nem csinál semmit!
Köszi az infót én is úgy gondolom , hogy ha eleget foglalkozunk vele akkor nem lesz semmi gond. Az olvasottak alapján a feleségemnek még fel kel dolgozni , hogy horkol és pukizik. Az én részemről engem nem zavar a horkolás meg a puki. Szerintem jópofa :)))
Nálam sem rágott meg semmit Spiky! Oda kell rá figyelni. Sok törődést igényelnek. Mindannyian egyéniségek. Hihetetlen amit letudnak produkálni és valóban még a wc-re is követi a gazdit; nálunk ezt csak puli üzemmódnak hívjuk.
Ha vásárolsz magadnak egy ilyen kutyát, akkor társat, családtagot választasz magadnak; ez biztos. A múltkor nálam az úri "ember" még a fürdőkádba is beugrott mellém :))). Aztán még Ő volt megsértődve mert kitettem onnan.
Nálunk sem volt semmi gond szilveszterkor. Ugyanúgy horkolt, mint mint egyébként :))).
Én is albérletben lakom, ráadásul nagyon szépben, be van bútorozva, úgyhogy a főbérlő nem volt elragadtatva a kutya ötletétől. Mindent eltettem amit meg tudna rágni. Egy nagy szőnyeget hagytam csak a nappaliban, a virágokat is feljebb pakoltam a földről. Néha a függönyöket rágja, meg a dohányzóasztalt, ami fából van. Úgy vettem észre inkább a fa dolgokat szereti, de nem vészes a rágása, ha van sok játéka, akkor azokkal azért elvan.
Szia.
Nekem Yoda nem rágot szét semmit csak egy szönyeg ment tönkre mert pisit kakit ott végezte. Elviekben Yoda egy nyugodt tipus poráz nélkül lehet sétáltatni nem szalad el,ha mégis csak kellö távolságra. Szeretik a társaságot, mindenhová majd követ a lakásba még wc re is.
Én imádom yodát nem bántam meg nagyon sok örömet okoz, elsö kutyusom de soha nem gondolta hogy ennyire fogok kötödni hozzá.
Yodának is mindig száraz az orra. Nekünk akkor iszik sokat a Yoda ha valami szárazat kap nasinak,vagy ha lázas. 38-39 fok között vann a kutyi normál hömérséglete, kölyöknek egy kicsivel lehet magassab, vagy ha alvás vagy játék után méred.
Sziasztok, most szeretnék bulldogot venni, de albérletben lakom. Nagy gondom, hogy szétrágja-e a bútorokat?Kérlek segítsetek, mennyire lehet lakásban tartani az ilyen kutyákat?
Brooknak is száraz az orra..
És ő is tök jól viselte a petárdázást, tüzijátékokat, stb..:-)))
syastok!én Roy-omnak sem nedves a nózája!ha piszkos pedig mindig kamillával letörölgetem neki,és még szereti is:)
ágyban alvásról mi már nem fogjuk leszoktatni az tutko,de nem is akarom:)bár mikor a fejét a fejemre teszi éjnek idején és elkezd horkolni,mindig ugy gondolom ennek vége,de aztán ha nem velünk alszik,nem is tudok rendesen aludni szinte hiányzik!
őt sem zavarta a petárda,tűzijáték,nagyon hős volt!
Köszi a választ, akkor megnyugodtam!!! :)))
További ajánlott fórumok: