Francia bulldog (beszélgetés)
Nálunk most kötelezően megy a táp, mert eddig alig evett belőle, a konzervtől pedig hányt. Most végre megtaláltuk azt a tápot, amit bármikor megeszik. Ezt most nem rontom el házi kajával. Régebben amit kapott még az a kefír, a rizs, a főtt répa, főtt hús (disznót nem) és a tészta. Ezt javasolják is. Mást akkor sem kapott. Nem is adtam volna mást, egyébként meg Spiky érzékeny gyomrú, mert borzasztó hányós volt. mióta megeszi ezt a tápot és nem kap mást még egyszer sem hányt, úgyh szerintem kutyája válogatja. Az ismeretségi körömben vannak olyan buldogosok, akiknél 2bulli van. A nagy hányós, a picike pedig megeszi a rozsdás szöget is és semmi baja. Nem lehet általánosítani. A lényeg tényleg abban van, hogy a fő kaja a táp legyen, de elenyésző mértékben társulhat hozzá más is, de sztem meg kell gondolni, hogy mit és mennyit.
most biztos nem leszek közkedvelt, de szerintem kicsit elmozdul a mérleg nyelve.
Ők -nem ezek- kutyák! Kutyák, akik hust, meg tésztát, meg zöldet, meg minden egyebet esznek -sőt az enyémek, füvet, macskasz...rt, és egyebet.
Ne csináljunk már majmot belőlük, persze a tápban minden benne van, meg egészséges, meg lényegesen egyszerübb, de nem porcelán babákról beszélünk.
ez olyan mintha a gyerekemnek állandóan kész babakaját adnék, mert abban tuti minden benne van.
Szóval, bocs, de ismeretségi körömben is van néhány, jaj még véletlenül se egy falat husit sem, mert blabla......, érdekes módon állandóan az orvosnál ülnek.
Bocsi, de tényleg hülyét kapok az ilyen sarkos dolgoktól. Nálunk is fő kaja a prémium táp, de esznek egyéb, számunkra nem káros un. maradékot is, és egészségesek, gyönyörűek és imádják a tojásos nokedlit:DDDDDDDDd
Nekünk is azt mondta a doli hogy tápot adjunk 1 éves koráig, mert abban minden benne van. nem kell plussz dolgot adni, elsősorban azért mondta mert a tápnál megvann súlyszerint menyit kell adni, és a bulik ált zabagépek mint Lili is és házikoszton könnyen elhízhatnak, de azért mi is adunk neki finom falatokat.de a fő étkezések táp és kefír hogy a széklete rendben legyen. Még annyi hogy csöves csont az tilos pl csírkeláb, mert kilyukaszthatja a beleket, illetve az édesség pl csoki is kerülendő, a krumpli meg csak keresztül megy rajta nem emészti meg.
nálunk is mindig csurran cseppen!de csak ésszel,ha annyira akarsz neki fincsit adni,akkor a tápját áztasd be neki levesnek a levével!örülni fog annak is,és mégsem viszed túlzásba:)
naná hogy adjál neki, szerintem néhány orvosnak már az agyára ment valami.
persze táp az alapkaja, de miért ne élvezhetné ő is a kaját, nem hinném,hogy mondjuk a főtt husitól baja lenne.
csak megjegyzem,hogy a nagykutyáim főleg házikoszton éltek, külön főztem nekik, mindkettő szép kort megélt, orvos szerint ritka,hogy eddig élnek. szóval adjál neki bátran finomságokat, persze az ésszerüség határain belül
Találkoztunk egy 1 1/2 éves Francia bulldogal Borisal, most ismerkedtek meg ugyan ilyen fekete mint Yoda.
Gyönyörü egy kutyus volt remélem Yoda is ilyen szép lesz. Majd meg örűltek egymásért. Volt ma orvosnál is Yoda valami emlékesztetö oltás miat, 7,4kg a kutyus. De azt mondta a doki ne adjak neki házi kosztot csak tápot, és a zöldségel és a gyümölcsel is csak mértékkel. Tényleg csak tápot adjak neki? Néha kap csak házi kosztot reggeli meg ebéd közben kap egy egy falatot.
Gratulálunk! csak így tovább!
Mostmárt megy az ül. De csak ugy ha mögé mutatok akkor tudja hogy le kel ülni.
Ez tényleg hatásos! Mi is így tanultuk! :)
A kutyaovi azért is jó mert mi kertes környéken lakunk és Lilike nem találkozik sétáló kutyikkal, itt viszont sokféle fajta és méretű főleg 4-6 hónapos kutyi van, s így megtanulja hogy kell viselkednie a kutyik közt. Ami fontos mert kicsi és mindere ugat.amit sok kutyi nem szeret.
Szia!
Én most tanultam a kutyaoviba egy teknikát: a kis jutalomfalatot (pl kis sajtkocka vagy virsli karika) amikor szembe gugolsz a kutyussal helyezd a kis orra felé a kis gödröcskéhez és emeld a feje mögé/felfelé lassan és a kutyi le fog ülni ahogy beakarja kapni a kaját. ha egy pillanatra is leteszi a fenekét oda kell adni a jutifalatot. Azt is javasolt hogy több falat legyen a markunkba mert a szaga tovább motiválja. 2 hétvégén voltunk oviba és most kipróbáltam kértem üljön le a kezembe a játéka és leült, én meg odaadtam és megpusziltam, fontos a szóbeli sok dicséret.
jutalomfalat, én a mutató ujjamat is felmutatom és mondod, hogy ül, halkan, nem kell hangosan és finoman lenyomod a fenekét, ha lent akkor dicséret, jutifalat. ezt kétszer-háromszor, utána ne nyomd le a fenekét, várd ki amig magától rájön, hidd el rájön, általában elsőre, ha nem addig ne add oda, amig nem ül le, lehet csinálni a kaja odaadásával. én még nem találkoztam olyan kutyával , aki azonnal ne tudta volna, mit akarok tőle
Sziasztok.
Kéne egy kis segitség ,Yoda most 30 án lesz 7 honapos. Elkezdtem tanitgatni egy kicsit, az ülés még nem nagyon megy, egyáltalán semmi sem megy. pedig jutalom falatot is kap ha jol csinálja.
Mondjuk amikor elviszem sétálni elég sokmondenre halgat nem szalad el poráz nélkül sétál, utesten nem szalad át elötte leül. más kutyához ah nem akarom nem megy oda és ezt mind szora de feküdni ülni csak ugy szora nem akar. hogyan kell öket tantitani?
Ja,bocsi,sziasztok,nem írtam,nekem is van 2 francia bulldogom,egy 6 éves,és egy 3 hónapos szuka,édesek,nagyon szeretem őket.
Hülyeség! Ha a kutyus rendszeresen van féregtelenítve,akkor nem lehet férges,és nem is fertőzhet sem embert,sem állatot!Nekem azt mondta az állatorvos,hogy akár havonta is lehet féregteleníteni,mert nincs benne méreganyag,semmi baja nem lesz a kutyának,de negyedévente ajánlott,főleg,ha gyerek is van a közelébe.
Az lenne a kérdésem, hogy szerintetek hány havonta kell féreghajtózni a kutyusokat? Azt mondta pár napja az állatorvos, hogy elvileg 4 hónapos korág kell meglennie a 4-nek. Monának 3 hónaposan már volt 5, úgyhogy az orvos nem adott többet. Viszont barátnőm labradorjával elég sokat volt együtt mostanában és a labi elkezdett férgeset hányni. Elvittél orvoshoz, aki azt mondta hogy ezt csakis kölyökkutyától kaphatta el, vagyis Monától. Szerintetek lehet hogy még mindig férges? Az orvos azt is mondta h nagyon kell rá figyelni, mert ember is elkaphatja és bele lehet halni. Kicsit beparáztam!!!
Szia killah fr.bulldog!
Lehetne egy kérdésem? Killah most mennyi idős? Nagyon szép kutya. Igazából azért kérdezem, mert a februári képen még olyan kicsi, és az ujabb képeken hatalmas. Szép nagy fej, izmos test...
Undoritoak egyes emberek..szegeny kutyus mit erezhet..remelem jo helyre kerul.
Hat lenne hozza par keresetlen szavam az tuti..mocsok!
Hát pontosan nem tudom, csak gondolom...de szerintem ahogy kapart akkor törhetett le szegénynek:(De nem fáj neki,le lett kezelve,remélem semmi probléma nem lesz vele! Köszi! Én is nagyon remélem,hogy összejött=) Majd 2 hét múlva kiderül:D
sya!szerintem hívd fel telefonon a dokit!feles elmenni fizetni,ugyse tud semmit vele csinálni!csak ott is tanácsot adni!de ha mégis azt mondja menj be akkor vidd be!
hát sajnos egyre több az ilyen:(
Volt egy két "kedves" szavam az illetőhöz... grrrrrr
Ezt nézzétek, ezt itt egy hoxás tette fel az apróhírdetések közé!!! A szívem szakad meg ezért a kiskutyáért. Undorító emberek vannak....
Francia Bulldog szuka eladó/cserélhető Laptopra!!! Eladó 2006-ban született, egy fekete csíkos francia bulldog szuka kutya törzskönyves tenyészszemlés,oltási könyve elkavarodott mikor költöztünk(most kell oltani ) nálunk egy éve van de nem volt fedeztetve mivel építkeztünk és nem volt időn foglalkozni vele ezért is eladó. (tűzelése bármikor várható)laptop csere érdekel vagy új turbó cirkó!!
sziasztok lenne egy kérdésem. Nem tudnátok nekem megmondani hogy mitől lehet az hogy Bella éjszaka álmában bepisíl most már két napja nem kel fel arra hogy pisílnie kell és nagyon nem jó arra észlelni hogy egy merő pisi az ágy mert ugye máshol nem alszik csak az ágyba. Nagyon tanácstalan vagyok hogy mit tehetnék ellene.Kamilla teát itatok vele hátha fel van fázva és ezért nem érzi mert az ugye gyulladáscsökkentő.
mi lett a körmével?hogy tört le neki?nagyon megsérült?
gratulálok a pároztatáshoz!kivi vok sikerült-e :)
Addig jó amíg csak téged rágcsál és nem a berendezést:-)))
lején minket is rágcsált a gyerekeket kergette és rágcsálta!de megkomolyodott,ahogy nőt,szépen lassan kinőtte!
További ajánlott fórumok: