Fogház, börtön, fegyház (beszélgetés)
Sziasztok!ma feladtam neki az 1 levelet.remélem megkapja.holnap lesz két hete hogy bevonult.azóta semmi hír róla!nagyon ideges vagyok már!remélem nincs semmi baja!
Ez a jobbik eset, neked is, neki is.
Köszönöm Todika,pont rád gondoltam tegnap hogy te is mennyire izgultál! Remélem hogy a férjem is átveszeli mi meg kint megpróválunk normális életet folytatni a picivel. Igaz mi hosszabb ideig nem látjuk egymást, 8+10+8 hónap nem kevés. Ez van el kell fogadni.
köszönöm a sok segítő szándékot a sógorommal kapcsolatban,kaptam róla infót és jól van,csak épp nekem felejtett el írni...:/ Vett fel másokat kapcsitartónak,és azokkal tartja is,szóval nincs maga alatt...csak kicsit hálátlan.
Szia! Légy közöttünk üdvözölve Sorstárs!
Bár én egy kicsit kilógok a sorból, mert én a fiamért harcolok, nem a páromert.
Sírd ki magad nyugodtan, pihend ki az utolsó napok okozta fáradságot, és az idegesség okozta izomlázat.
Azután vegyél egy nagy levegőt, nézzél rá a gyerekre, és gondolj arra, hogy ezzel a nappal már ténylegesen fogy a bűntetés.
Nagyon sokat segítettek itt nekem a többiek, többet ,mint a hivatalos honlapok.De nem csak praktikus dolgokban, hanem az éppen aktuális szorongásom levezetésében is.
Kérdezz mindent nyugodtan, biztos lesz itt olyan, aki azon a helyen ismerős, ahová a párodat viszik.
Gondolnád, hogy amikor elkezdtünk levelezni, még az en fiam is kint volt, az utolsó dilis napjaink voltak, azóta már a 23. napja telik.Ne aggódj, hogy megtörik. inkább azt mondanám, hogy betörik. Megtanul túlélni. Most ez a dolgod neked is.
Hát rajta!
Köszönöm szépen !! Keserédes dolog ez mert nincs velünk, de egy nappal kevesebb. Én is kimerůltem idegileg ,csak az éltet hogy erős és nem törik meg. Nagyon várom már most hogy jelentkezzen a szoktató cella után arra leszek kìváncsi hova szállitották mert azt sem tudjuk hogy hol tölti le a büntetését
Szia tudom mit érzel,de hidd el innentől fogva már mindennappal 1 el kevesebb.Olvastam milyen helyzetben vagy én ugyan ebbe a cipőbe jártam mint te,itélet hozatal után 3 dik napjára költözés 3 gyerekkel ,uj suli stb tudod mivel jár, kegyetlen egy érzés,de lassan el telt ez a 7 és fél hónap és már ott tartunk,hogy az EVSZT intézzük utána pedig a reintegrációt leirok nektek mindent ahogy megkapjuk. Kívánok neked sok erőt,kitartást
Na most délben vonult be :( Szörnyű ..
Tegnap reggel 8 órakor hívott a fiam, azt mondta, hogy nagyon nagy a tömeg, mert most volt fizetés. Este 6 órakor bezárják a zárkákat, tehát valószínű a 8-18 óráig a telefon.De ezzel még csak most ismerkedünk.
Szerintem a levelednek örül a legjobban. Neki fontos, hogy vagy és gondolsz rá, és nem tud mással kedveskedni csak azzal, ami a kezeügyébe kerül, és amire veled ellentétben ideje van.Ha
olyan fényképeket csinálsz, ahol éppen jársz, ahol együtt jártatok, ami történik veled, annak nagyon örülne. Nem kell igazi fotónak lennie, jó az számítógépes nyomtatóval síma A4-es papírra kinyomtatva. Így érzi, hogy mindenütt rá gondolsz.
szia,én szerelmes képeslapokat szoktam küldeni,csomagba pedig szív alakú csokit,nyalókát..vannak ezek a szívküldi csokik,na azokat is lehet,ha megfelelő rajta a szöveg..én most az ÖREGEDJÜNK MEG EGYÜTT -felirattal arattam könnyező sikert;) minden kis apróságnak örülnek...
A leveleket Név, szám , vagy születési hely ,dátum
Baracska pf 2
2471
Eredeti címen kézbesítendő
A csomag Név stb ami a levélen
Baracska Annamajor
2471
A leveleket így biztos megkapta, csmagot tegnap adtam fel, még nem tudom.
De, ha felhívod Baracskát a vonalas számon megmondják. A mobilt nekem még nem vették fel.
Sziasztok! Kicsit csendesebb szemléjője vagyok a fórumnak de napi szinten olvaslak benneteket! Rengeteg technikai infót megtudtam innen ami szuper! Viszont most egy olyan kérdésem lenne, hogy ti milyen apróságokkal kedveskedtek párotoknak/hozzátartozótoknak akár levélben? Vagy csomiban? Lehet, fantáziátlannak tűnik ilyen kérdést feltenni, de két munka mellett kimerült az ötlettáram. Küldtem már fotót, parfümös levelet, képeslapot és ezek kombinációját amiknek hatalmas sikerük volt! Főleg az érdekelne a levélbe mit tudok még "belecsempészni". Ő majdnem minden alkalommal présel nekem virágot, vagy készít valamit kézzel és úgy szeretném neki viszonozni! Légyszi, ha van vmi bevált ötletetek osszátok meg, kíváncsi vagyok! :) És kitartást mindenkinek!!!
azt mondta ugyanezeket másnak meg beengedték...neki kidobták,mert romlandó..pedig mind vákumcsomagolt és füstölt-fött volt...azt mondta pikkelt rá az őr,és ezért....macisajt is kuka..viszont a snack-leves most bejutott-múlt hóba az az egy volt,ami kuka volt ...nem értem....
[link]
na kezdek megkavarodni. a honlapon megint mas van! nézzétek csak. kuldemenyekre pf.14
ha valakit a hivnak kéredezzete rá légyszi én is megkérdezem.
bocsi, hogy javitalak de nálunk a levelek már pf.12. re mennek. passz hogy miért..
tobbiek mire kuldenek?
KDOBVI
fogvatartott neve és azonosító száma (ha van már száma)
Baracska-Annamajor
Pf. 2.
2471
a csomagnál annyi különbséggel, hogy oda Pf. 2. nélkül is lehet küldeni, mert felveszik a csomagot a postán anélkül, sőt nekem egyszer megjegyezték hogy postafiókra nem lehet csomagot küldeni :-)
lényeg, hogy írd rá a borítékra mindig hogy "eredeti címen kézbesítendő"
A KDOBVI = Közép-dunántúli Országos Büntetés-Végrehajtási Intézet
de ha csak azt írod rá, hogy Büntetés-Végrehajtási Intézet vagy rövidítve hogy BV vagy börtön az is jó
vagy ezt a börtön jelzést nem írod rá, hanem csak a fogvatartott nevét, jelét az is jó, mert a postának a város és pf. szám számít a kézbesítésnél
Valaki le tudná irni nekem a levelet és a csomagot milyen címre kel pontossan küldeni?!
eddig a legkorábbi hívása reggel 8 volt, délután pedig a legkésőbbi 18 óra előtt volt pár perccel
igen! reggeltől este 6. bár nálunk a legkésőbbi hivas fél6volt eddig..
Sziasztok!az megvan határozva hány óra körül telefonálhatnak?
sajnos van ilyen őr :-((
de valóban az elitélt kérheti bent azt hogy küldhet ki csomagot saját költségen, hátha megengedik neki hogy ezeket visszaküldje, ha még nem semmisítették meg
ez egy régebbi fajta távolsági járatos féle busz
én kétszer ültem rajta, mindig visszafelé
befelé még soha, volt hogy nem volt jó a busz, de kifelére már megjavult, volt hogy még nem dolgozott a buszsofőr mikor elkezdődött a látogatás, mire végetért már munkaideje volt, tehát ott volt
arra száll fel mindenki és bevisz az út végére, ahol már az elkerített épületek vannak
ott majd még át kell menni egy kis szürke fémhelyiségen ahol mindent megnéznek, ilyen csipogós kütyüvel is, táskát átnézik mit akarsz bevinni, személyit fel kell mutatni és még átmész vagy két kapun, mire bejutsz abba az épületbe ahol a látogatás van
katasztrofa...nem ertem miert csinaljak ezt..miert nem lehet megmondani hogy ez meg ez meg ez mehet be és akkor azt engedjek is be..undorito amit neha muvelnek..letudnam osztani az ilyyen embertelen parasztokat..nem gondolnak bele, hogy masnak mibe kerul a csomag. raadasul havi 1 mehet a bentieknek meg rohadt sokat jelent es kidobalnak mindent...
A sorompót már ismerem, ott búcsuztunk el.
jézusom,eltudom képzelni milyen mérges lehetsz meg szegény párod is mond neki hogy kérje engedéjezzék a vissza küldését hátha ., mikor szegények sokszor olyan éhesek, eddig nekünk beengettek mindent.
hívott a párom,megkapta a csomagot...minden egyes húsárút kidobattak vele,mert romlandó!!! pedig direkt vákumosat,és füstölt-főttet vettem mindenből...azt mondja mindenki más meg is kapta az ilyeneket,ő csak rossz őrt fogott ki...van ilyen??? baszki,majdnem csak husból ált a csomagja....:(((
mi nem oda vonultunk. de amikor átszállították abban a honapban is volt latogatas. ezt kérdezze meg a nevelojétől, aztán kérnie kell.
amikor odaérsz Annamajorba van egy sorompo, ott kell várakozni és odajonnek ki elkérni a latogatasi papirokat, ott ellenőrzik az iratokat stb.amikor ez megvan jon egy busz ami beviszi a latogatokat a bortonig, ha nem jon akkor bő 10perces séta...ami gyerekekkel a kézben nem tul kellemes :)
További ajánlott fórumok: