Fiúnevet keresek.Viselhető, nem extrém de mégis ritkábban használt névre lenne szükségem. (beszélgetés)
A nevekre visszatérve én sem néztem a gyakoriságot a lányom Zita lett (11 éves). Most úgy látom, elég ritka a neve, legalábbis a környezetünkben nincs más Zita.
Ha fiú lett volna, Milánnak, hívjuk, látom ez viszont jó gyakori. De nagyon tetszett az Attila, a Péter, a Kristóf is.
Nekem a legfurcsább nevek, amikkel az oviban, később az iskolában találkoztam: Cézár (nem kutya!), Achilles, Titanilla, Melani, Remény.
A lányom osztálytársai között akad Amanda, Vanessza, Emília, mondjuk van 2 Anna is, Réka is, Petra is, Gréta is, de csak az Annából van kettő, úgyhogy névileg az osztályban jól jártak. Fiúnévből viszont 4 Bencéjük is van.....;)
De nálunk úgy egyébként a városban és környékén rengeteg a Milán, Botond, Benjámin, Dominik, Bence, Máté......Ruben fiam is azt hittem majd egyedül lesz a nevével, erre kiderült, hogy a városban 3-an vannak, és ráadásul kb. egyidősek...:)
Lányom Szófia. Ha fiú lett volna, akkor Benjámin lett volna (ami még akkor nálunk nem volt 8 éve tucatnév, d emost már az....:))
Hú, nálunk egy időben minden harmadik kutya Dorisz vagy Dorka volt.
Én meg Kata vagyok, "faluhelyen" 15-20 éve teljesen kiakadtak ezen, hogy de hát miért csúfolják szegény Katikát Katának? Hozzáteszem, hidegrázásom van a Kati, Katika, Katica becenevektől, ha rám mondják... De ott nem hallották még a Kata verziót...
de ezek a kislányok nem Dórák, hanem Dorkák!!!
még jó, hogy a mi kutyánk Plútó volt... tesóméké Cécó. ilyen nevű gyerek meg már csak nincs (ugye??? ugye???)
Nekünk is volt Dorka kutyánk! :) Mikor megszületett a nagyeszű rokonok lánya, Dóra lett, közölték, hogy le kell lőni a kutyánkat. Kedves, mi??
A mostani kutya meg Bora, az is eléggé kedvelt kislánynév az is mostanában. :) És ismertem egy Tamás kutyát is, vicces volt, ahányszor szóltak neki, apukám mindig odafordult, mert neki is ez a neve. :)
ismerős kislánya Dorka... nem is egy ismerősé (Dorka is mennyi van!).
miközben nagynéném kivénhedt uszkárja volt Dorka, akit pár éve 18 évesen kellett végül elaltatni.
A Kéra jelentése ismeretlen, nem azt jelenti :D
A villőzés pedig valamiféle tavaszváró népszokás volt... a szóból alkotott név a Villő.
A Bernadett a mi korosztályunkban (legalábbis az enyémben :D itt a balkánon) nagyon gyakori név volt. de aztán valahogy egyszercsak nem lett belőle több, vagy csak hébe-hóba...
de egyébiránt 35 éve a Norberten is teljesen fennakadt a köznép, hogy szegény gyereket hogy lehet így hívni!
Ajsa, jelentése "ajak", Kéra jelentése "ismeretlen" - nekem emiatt kicsit furcsák, de még mindig inkább, mert legalább nem idegen a hangzásuk, és illenek egymáshoz...
A Villő szerintem egy kifejezetten szép, kedves lánynév, olyan mint egy tündér neve...
További ajánlott fórumok:
- Mit tehetnék, lassan nem bírom cérnával, a párom mostanában nagyon sokat dolgozik. Kértem, hogy ne tegye, mert nekem is szükségem van rá!
- Egy kis részvétre lenne szükségem..minden férfi bele akar halni egy kis megfázásba?! :-)
- Bevásároltam ma is ruhákból. Pedig már nincs is szükségem...
- Segítsetek!!! Tanácsra lenne szükségem! :(
- Grafológusi szakdolgozathoz írásmintákra lenne szükségem...
- Segítségre, ötletre, tapasztalatra van szükségem, valamire, ami segít megérteni őt és eligazodni ebben a számomra idegen világban