Fiúnevet keresek.Viselhető, nem extrém de mégis ritkábban használt névre lenne szükségem. (beszélgetés)
Nekem Előd iskolatársam is volt, sportkubban is volt szerencsém Elődhöz, Álmoshoz párhoz gyerekkoromban szintén. Tasból csak egyhez volt szerencsém, a Huba viszont minden bokorban terem a most káposztásban felbukkanó kölkök közt, nem beszélve CSabákról, Hunorokról.
Talán kicsit frisebb évjárat vagyok, meg nyitottabb szemmel is járok, így nem esik le az állam ezektől a nevektől.
Az igaz, hogy nem néztem a statisztikát, de azért lépten-nyomon nem botlani Hubákba...
Szerintem egyébként egy kis fantáziával midnen név csúfolható...
Egyediséget illetően az én tapasztalatom nem feltétleg érdekes.
A Hubával pont belenyúltál a kérdésbe. Ha megnézed, az előző 20 évben hogy szaporodtak a Hubák statisztikailag (ami engem nem lepett meg) rájössz miért.
Amúgy meg a kérdésben a viselhető kritérium is szerepelt, és attól még, hogy ősmagyar, szerintem nem feltétlen jobban csengő, szerencsésebb, vagy (a liebling érv) kevésbé csúfolható, mint a Fluxuskondenzátor.
Ágoston, András, Kálmán !
Jó csengésű férfinevek, szerintem.
Figyelnék továbbá, hogy rímeljen a vezetéknévvel, meglegyen az alliteráció .
miért is ????
talán nem egyedi ???
Szerintem ne fórumon keress tipeket. Ha az itt felsorolt neveket összeveted a statisztikával, meglátod, hogy legtöbben a tucatneveket ajánlják.
szia,
az első fiam Ákos (2010), a bölcsiben nincs ilyen nevű kisfiú, de a boltban és itt ott hallottam már párszor, főleg 8-10 éves gyerek között.
a második fiam Márton (2013), nem hiszem hogy annyita felkapott lenne.
Nekem az Ányos név nagyon tetszett, de a párom családjának nem igen jött be így a párom se pártolta sajna.
Az András név is szép, csak a családban 4 András is van, íg ez kiesett a listából.
Egyébként a neten lehet olyant keresni, hogy a top 100 név amit gyereknek adtak előző években, illetve a ksh listát vezet arról is hogy egyes nevekből hány ember él Magyarországon, én anno sokat nézegettem ezeket a listákat.
Boldog babavárást!
További ajánlott fórumok:
- Mit tehetnék, lassan nem bírom cérnával, a párom mostanában nagyon sokat dolgozik. Kértem, hogy ne tegye, mert nekem is szükségem van rá!
- Egy kis részvétre lenne szükségem..minden férfi bele akar halni egy kis megfázásba?! :-)
- Bevásároltam ma is ruhákból. Pedig már nincs is szükségem...
- Segítsetek!!! Tanácsra lenne szükségem! :(
- Grafológusi szakdolgozathoz írásmintákra lenne szükségem...
- Segítségre, ötletre, tapasztalatra van szükségem, valamire, ami segít megérteni őt és eligazodni ebben a számomra idegen világban