Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » Fiúnevet keresek.Viselhető, nem extrém de mégis ritkábban használt névre lenne szükségem. fórum

Fiúnevet keresek.Viselhető, nem extrém de mégis ritkábban használt névre lenne szükségem. (beszélgetés)

❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
279. pbeácska75 (válaszként erre: 255. - Mazsinka)
2013. máj. 16. 20:06

Én pontosan ezért választottam ritka nevet a fiaimnak,mert igenis rosszul lettem volna ha szólok neki a játszótéren vagy oviban és oda figyel egyszerre 5-6 gyerek. Csak a csoportban volt 4-Bence 4-Levente és pár Martin meg Ricsi. Naa én ebből valahogy nem kérek,pedig nem vagyok különc.:)

Így a fiaim Konrád és Ármin és nekem ezek a legszebb nevek a mai napig. :)

2013. máj. 16. 19:56

Sziasztok! nem tudok írták e már:

Domán, Bercel, Ábel, Merse

277. egypt (válaszként erre: 268. - Beatav)
2013. máj. 16. 19:47
És a Márton? Szerintem sokkal szebb, mint a Marcell, és jóval ritkább.
276. Mazsinka (válaszként erre: 274. - Bowie)
2013. máj. 16. 19:23
Kit érdekel, kit minek csúfolnak? Én Sza.marcinak csúfolnám. Nem tudom, talán a Vajkrém miatt hoztad ezt fel? Nem csúfolódásból írtam, csak kikívánkozott, hogy befejezzem a szót. XD
275. Mazsinka (válaszként erre: 273. - Bowie)
2013. máj. 16. 19:22
Ez tényleg elég régi.
274. bowie (válaszként erre: 269. - Mazsinka)
2013. máj. 16. 19:22
Mondjuk a csúfolásról: nálunk az egyik kislány egy Marcell nevű kisfiút mindig MakkMarcinak csúfol..szóval mindenkit lehet csúfolni, ez nem név függő, hanem gyerekfüggő.
273. bowie (válaszként erre: 271. - Mazsinka)
2013. máj. 16. 19:20
Én ismerek itt egy Vajkot, senki nem csúfolja.:) Sőt, nagyon népszerű srác (már tizenéves).:) És ez jutott eszembe, mert az ő szülei is régi, elfeledett nevet kerestek..nincs is más nálunk, akit így hívnának.:)
272. bowie
2013. máj. 16. 19:18
Nekem ha lányom lett volna (mindkétszer lányt vártam, de fiú lett mindkettő:D), az egyik Izabella, a másik Rebeka lett volna.:))
271. Mazsinka (válaszként erre: 270. - Bowie)
2013. máj. 16. 19:18
...rém.
270. bowie (válaszként erre: 259. - Beatav)
2013. máj. 16. 19:17
Vajk?
2013. máj. 16. 19:16
Nekem nagyon tetszik a Marcell név, a Marci. Egy cseppet sem izgat, hogy tucatnév. A Balázs is tetszik, és ezen kívül szinte semmi. Namármost... nem fogom a Marcit elvetni csak azért, mert tucatnév, és nem fogok valami kimondhatatlan, nyakatekert nevet adni a fiamnak csak azért, hogy így elkerüljem azt, hogy szembjöjjön vele a saját neve az utcán. Generációk nőttek fel így. Ha valaki ezt el akarja kerülni, tegye, én nem ítélem el. De valahol mélyen azt érzem, hogy kezd egy kicsit ez már önbecsapás szagú lenni. Vagyis: divat ma szeretni a cifrát, a kimondhatatlant, az extrémet, egy kicsit sznob ügy. És hááát a sznobság oltárán beáldozunk dolgokat. Szerintem azoknak az anyukáknak, akik listát írtak fura (egyedi) nevekből, nem is igazán tetszenek ezek a nevek, csak feltűnési viszketegségből döntenek néha egy-egy mellett. Megdöbbentő nevekről hitetik el magukkal, hogy milyen szép... Persze lehet, hogy tévedek.
268. beatav (válaszként erre: 265. - Dodi44)
2013. máj. 16. 19:11

Hidd el megpróbáltam.A férjemmel külön feljegyeztük a tetsző neveket (fiút és lányt is) de egyik sem az IGAZI!Még mindig nem találtam meg amit keresek...

Férjem felhozta Marcellt ,de egy séta során sok-sok Marci került elő,olyan viselkedésűek amitől elment a kedvünk ettől a névtől!

267. egypt (válaszként erre: 262. - Clare)
2013. máj. 16. 19:09
Mi így jártunk a Barnabással. Mikor kitaláltuk, senkit nem hívtak így, de komolyan. Aztán gyerekünk csak rá 5 évre lett, akkor meg kezdett elterjedni, de akkor már úgy voltam vele, nehogy már pont a mi fiunknak ne legyen ez a neve, mikor mi találtuk ki először...:) Azért annyira nagyon nem felkapott, az első 20-ban még nem volt benne sosem, az oviban meg egyedül van a nevével a csoportjában.
266. egypt (válaszként erre: 264. - 02c7619216)
2013. máj. 16. 19:07
Akkor már Domokos vagy Domonkos!!! A Dominik nagyon gyakori (ráadásul az első kettő név ennek a magyar megfelelője), itt ritka nevet keresnek.
265. Dodi44
2013. máj. 16. 18:55

Mi sem konnyebb...

Ha Magyar vagy, valassz Magyar nevet.

Fogjal egy naptart, es a feltuntetett nevnapoknal felsorolt nevek kozul ird le a Neked leg tetszobbeket, elso lepes meg volt, masodik lepes, csinaljal egytol tizig szamjelzest, a nevek utan ird le, es utanna dontsd el.

Ha nem tudsz meg akkor sem valasztani, dobjal fol egy fem penzt: fej, vagy iras!

Meg van a valaszod. (csak ne olyan nevet valasszal amiert a tobbi gyerek allandoan hecceli)

(ne mas velemenye legyen Neked fontos, hanem a Tied!)

2013. máj. 16. 18:53
Dominik
2013. máj. 16. 18:50
Lajos! :o)
262. Clare (válaszként erre: 261. - Mazsinka)
2013. máj. 16. 18:44

Ezzel én is egyetértek. Én még középiskolás koromban eldöntöttem, hogy ha lányom lesz, az vagy Sára, vagy Emma lesz. Eltelt 7-8 év, megszületett Sára lányom. Én akkor nem ismertem gyerek Sárát, felnőttet is csak egyet. Az iskolában, ahol tanítok, az iskola fennállása óta (23) év, csak egy Sára volt, gondoltam, az enyém lesz a második. Aha. Van még egy osztálytársa, aki Sára. A következő évfolyamban is van egy, és a jövő induló elsőben is lesz egy.

Ja, és az egyik kolléganőm lánya Emma. :)

261. Mazsinka (válaszként erre: 259. - Beatav)
2013. máj. 16. 18:11
Nem baj, de ki tudja, meddig lesz ritka az adott név? Eltelik egy-két-három év, és már nem lesz az, és akkor ugyanúgy szaladnak majd a fiaddal ugyanolyan nevű gyerekek az orvosi rendelőben, mintha Lacinak vagy Zolinak nevezted volna. Egyszer valaki felkapta a Noelt, hogy az milyen szép és ritka, elnevezte így a fiát, és pár év múlva már a leggyakoribb név volt, vagyis anyuka adott a sz.nak egy pofont, ha az egyediség volt a cél.
2013. máj. 16. 10:31
Marcell
259. beatav (válaszként erre: 255. - Mazsinka)
2013. máj. 16. 10:26

Van egy csomó Ádám,Barnabás (pedig ezt szerettem volna 10 éve ha fiam születik) Marcell/Marci, Dávid,Dániel,Máté,Erik,Márk,Balázs,Bálint stb...

Az orvosi rendelőben hívták Barnát és 5(!) kisfiú ugrott a nevére!Szóval egyszerü okból olyan nevet keresek ami nem a hagyományos: László,Péter,József,Tamás,Béla de nem is minden második kisfiút hívnak így manapság.

Miért baj,ha nem akarunk beállni a sorba és valami elfelejtett vagy ritkább nevet keresünk?

258. egypt (válaszként erre: 257. - Niar)
2013. máj. 16. 10:02

Én is így gondolom, de nem vagyunk egyformák, sokakat nem zavar a magyartól idegen keresztnév. Én pl. a Dominikra is allergiás vagyok, hiszen ott vannak helyette a magyar változatai, a Domonkos, Domokos...

Azt én sem tudom, honnan lehet tudni, szerintem levélárban, anyakönyvi hivatalban utána lehet kérdezni.

257. Niar (válaszként erre: 256. - Egypt)
2013. máj. 16. 00:26

Utána néztem a névnek, és azt találtam hogy ez a Benedek angol változata. Namost. Miért.nem.jó.a.Benedek?

Az is lehet Beni becézve, magyar is, és még férfias is. És azért mert pár feltűnés mániás "celebritás" azt se tudja már milyen különc-séget kövessen el, hogy mégtöbbet cikkezzenek róluk, most egy csomó Benett nevű kisfiú fog rohangálni az utcákon a következő 10 évben? D: Az emberek olyan birkák tudnak lenni néha...

Amúgy azt honnan lehet tudni, hogy egy névvel hány ember van az országban (csak kíváncsiságból)?

256. egypt (válaszként erre: 254. - Niar)
2013. máj. 15. 22:13
S. Balázs nevezte el így a gyerekét, akkor ő volt az egyetlen vagy második Benett az országban. Na azóta persze felkapták és jól elszaporodtak.
2013. máj. 15. 21:58
Nem értem meg ezt a ritkaságra való törekvést, azt, hogy nehogy szembe jöjjön a játszótéren még egy ugyanolyan nevű gyerek. Van már a faluban, játszón 5 Dávid, 2 Tamás, 6 Áron, most mi lesz? Elnevezem Hakapeszimakinak, az enyém egyedi lesz és ritka, mígnem más anyáknak is meg nem tetszik ez a név, aztán ugyanúgy jönnek majd szembe a játszón a Makik, azzal a különbséggel, hogy nem az idősebbek, hanem a fiatalabbak. Ezt senki sem védheti ki.
254. Niar (válaszként erre: 245. - D1d669ec9a)
2013. máj. 15. 21:40

Nekem ez nagyon nem tetszik. Mondjuk amíg nem jöttem erre a fórumtémára, nem is tudtam hogy van ilyen név. Azt tudtam, hogy ez egy amerikai vezetéknév... és nekem úgy hangzik mintha lánynév lenne, mint a Linett, Anett, Odett, stb.

Amúgy erről eszembe jutott egy ritka fiúnév, amiről szintén nem tudtam eldönteni először, hogy fiú-e vagy lánynév, de aztán megtetszett: Kadosa. Ez is magyar, de valahogy nekem szebb mint a Tas, Huba, stb. Modjuk nem adnám a gyerekemnek, (vagy legalábbis akkor már adnék mellé egy ismertebb nevet is), de tény hogy Benettet sem adnék, ms meg adja.

253. beatav (válaszként erre: 244. - Youlcsi)
2013. máj. 15. 20:46
Ugye nem olyan könnyű! :-D Szerintem azért kevés férfinév van...
252. egypt (válaszként erre: 244. - Youlcsi)
2013. máj. 14. 21:35
Igen, ezek egytől egyig divatnevek... :)
251. youlcsi (válaszként erre: 249. - D1d669ec9a)
2013. máj. 14. 21:32
lájkolnám, ha lehetne...
250. youlcsi (válaszként erre: 249. - D1d669ec9a)
2013. máj. 14. 21:32
:) na látod, ez nagy ötlet! :D
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook