Fiúnevet keresek.Viselhető, nem extrém de mégis ritkábban használt névre lenne szükségem. (beszélgetés)
Én pontosan ezért választottam ritka nevet a fiaimnak,mert igenis rosszul lettem volna ha szólok neki a játszótéren vagy oviban és oda figyel egyszerre 5-6 gyerek. Csak a csoportban volt 4-Bence 4-Levente és pár Martin meg Ricsi. Naa én ebből valahogy nem kérek,pedig nem vagyok különc.:)
Így a fiaim Konrád és Ármin és nekem ezek a legszebb nevek a mai napig. :)
Sziasztok! nem tudok írták e már:
Domán, Bercel, Ábel, Merse
Hidd el megpróbáltam.A férjemmel külön feljegyeztük a tetsző neveket (fiút és lányt is) de egyik sem az IGAZI!Még mindig nem találtam meg amit keresek...
Férjem felhozta Marcellt ,de egy séta során sok-sok Marci került elő,olyan viselkedésűek amitől elment a kedvünk ettől a névtől!
Mi sem konnyebb...
Ha Magyar vagy, valassz Magyar nevet.
Fogjal egy naptart, es a feltuntetett nevnapoknal felsorolt nevek kozul ird le a Neked leg tetszobbeket, elso lepes meg volt, masodik lepes, csinaljal egytol tizig szamjelzest, a nevek utan ird le, es utanna dontsd el.
Ha nem tudsz meg akkor sem valasztani, dobjal fol egy fem penzt: fej, vagy iras!
Meg van a valaszod. (csak ne olyan nevet valasszal amiert a tobbi gyerek allandoan hecceli)
(ne mas velemenye legyen Neked fontos, hanem a Tied!)
Ezzel én is egyetértek. Én még középiskolás koromban eldöntöttem, hogy ha lányom lesz, az vagy Sára, vagy Emma lesz. Eltelt 7-8 év, megszületett Sára lányom. Én akkor nem ismertem gyerek Sárát, felnőttet is csak egyet. Az iskolában, ahol tanítok, az iskola fennállása óta (23) év, csak egy Sára volt, gondoltam, az enyém lesz a második. Aha. Van még egy osztálytársa, aki Sára. A következő évfolyamban is van egy, és a jövő induló elsőben is lesz egy.
Ja, és az egyik kolléganőm lánya Emma. :)
Van egy csomó Ádám,Barnabás (pedig ezt szerettem volna 10 éve ha fiam születik) Marcell/Marci, Dávid,Dániel,Máté,Erik,Márk,Balázs,Bálint stb...
Az orvosi rendelőben hívták Barnát és 5(!) kisfiú ugrott a nevére!Szóval egyszerü okból olyan nevet keresek ami nem a hagyományos: László,Péter,József,Tamás,Béla de nem is minden második kisfiút hívnak így manapság.
Miért baj,ha nem akarunk beállni a sorba és valami elfelejtett vagy ritkább nevet keresünk?
Én is így gondolom, de nem vagyunk egyformák, sokakat nem zavar a magyartól idegen keresztnév. Én pl. a Dominikra is allergiás vagyok, hiszen ott vannak helyette a magyar változatai, a Domonkos, Domokos...
Azt én sem tudom, honnan lehet tudni, szerintem levélárban, anyakönyvi hivatalban utána lehet kérdezni.
Utána néztem a névnek, és azt találtam hogy ez a Benedek angol változata. Namost. Miért.nem.jó.a.Benedek?
Az is lehet Beni becézve, magyar is, és még férfias is. És azért mert pár feltűnés mániás "celebritás" azt se tudja már milyen különc-séget kövessen el, hogy mégtöbbet cikkezzenek róluk, most egy csomó Benett nevű kisfiú fog rohangálni az utcákon a következő 10 évben? D: Az emberek olyan birkák tudnak lenni néha...
Amúgy azt honnan lehet tudni, hogy egy névvel hány ember van az országban (csak kíváncsiságból)?
Nekem ez nagyon nem tetszik. Mondjuk amíg nem jöttem erre a fórumtémára, nem is tudtam hogy van ilyen név. Azt tudtam, hogy ez egy amerikai vezetéknév... és nekem úgy hangzik mintha lánynév lenne, mint a Linett, Anett, Odett, stb.
Amúgy erről eszembe jutott egy ritka fiúnév, amiről szintén nem tudtam eldönteni először, hogy fiú-e vagy lánynév, de aztán megtetszett: Kadosa. Ez is magyar, de valahogy nekem szebb mint a Tas, Huba, stb. Modjuk nem adnám a gyerekemnek, (vagy legalábbis akkor már adnék mellé egy ismertebb nevet is), de tény hogy Benettet sem adnék, ms meg adja.
További ajánlott fórumok:
- Mit tehetnék, lassan nem bírom cérnával, a párom mostanában nagyon sokat dolgozik. Kértem, hogy ne tegye, mert nekem is szükségem van rá!
- Egy kis részvétre lenne szükségem..minden férfi bele akar halni egy kis megfázásba?! :-)
- Bevásároltam ma is ruhákból. Pedig már nincs is szükségem...
- Segítsetek!!! Tanácsra lenne szükségem! :(
- Grafológusi szakdolgozathoz írásmintákra lenne szükségem...
- Segítségre, ötletre, tapasztalatra van szükségem, valamire, ami segít megérteni őt és eligazodni ebben a számomra idegen világban