Főoldal » Fórumok » Szépség & Egészség fórumok » Esmya tapasztalatok fórum

Esmya tapasztalatok (beszélgetés)

❮❮ ... 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 ... ❯❯
450. viva70 (válaszként erre: 449. - Mackóbandi)
2015. márc. 29. 12:00
Húsvét utánra tervezem. Most már majd felveszem a kapcsolatot a dokival. Igaz, két hónapról volt szó, de nem akarok lépten-nyomon kontrollra futkozni. Fél évig úgysem csinálna mást csak megnézné. Engem annyira nem izgat, mert a végeredmény fog dönteni.
2015. márc. 29. 11:33
Hú Pöszke, együttérzek. Én a műtét előtti napon, mikor felvett a főorvos, még azt is letagadtam, hogy még mindig náthás vagyok, mert ugye az altatóorvos ráírta a papíromra, hogy csak gyógyult állapotban. Én meg úgy voltam, hogy most rászántam magam, el ne kelljen halasztani, mert megfutamodom. Olvasom a többieket, az új hozzászólókat, mindenki olyan nagy reményekkel vág neki az Esmyának, ahogy én voltam iránta. Remélem Nektek használni fog, és el tudjátok kerülni a műtétet. Viva mikor mész kontrollra? Gondolok ám Rád.
2015. márc. 27. 08:20
Sziasztok! Nos két hete szedem az Esmya-t, szerencsére semmi mellékhatást nem érzek ezidáig, kicsit szédelegtem az első 3 napban, de lehet az a melegfronttól volt. Igazából a kedélyállapotom sokkal jobb, én ilyenkor már, két héttel a menstruáció előtt legtöbbször kissé nyomott hangulatban voltam, most ez nincs. Ahogy Tinka1982 is írta, én is sportolok és figyelek a kajára. A tejtermékeket, alkoholt teljesen elhagytam, a kávét napi 1-re csökkentettem (eddig 2-őt ittam). Sok salátát, zöldturmixot eszem. Bár én már évek óta egészségesen táplálkozom és a sport mindig is az életem része volt, heti háromszori 1 órás mozgás a minimum. Igazából nekem az mióma biztos nem az életmód miatt alakult ki,inkább a stresszet tudnám elképzelni, abból volt rengeteg az elmúlt 2 évben és sajnos igen rosszul kezelem, belülről őrlődős típus vagyok.
447. viva70 (válaszként erre: 446. - Pöszke:))
2015. márc. 26. 20:52
Az valóban nagyon sok. De, ezt előbb nem tudták?
2015. márc. 26. 20:20
Sziasztok! Valamiért ez nekem nem akar összejönni. :( Ma reggel betoltak a műtőbe, majd miután megmérték a vércukromat, közölték velem, hogy nem műtenek meg ilyen magas cukorral. /20-as volt./ :( Bent akartak tartani, amíg beállítják a cukromat. Hazajöttem. Nem értenek hozzá. :P Hétfőn újra elindulok. Másik doki, másik kórház. :( Harmadik nekifutásra csak összejön.
445. viva70 (válaszként erre: 444. - Töprengő)
2015. márc. 26. 08:32
Sok sikert hozzá...:)
2015. márc. 25. 22:13

Holnap kezdem első dobozt....

Majd írom volt e mellékhatás.

Legyetek jók, jobbulást mindenkinek.

2015. márc. 24. 18:07
Ne legyél berezelve. Én rosszabbra számítottam, végül is elég jól viseltem.
2015. márc. 24. 18:06
Én is gondolok majd Rád műtét alatt.
441. viva70 (válaszként erre: 440. - Pöszke:))
2015. márc. 24. 17:52
Minden jót neked. Írj majd, amint tudsz.
2015. márc. 24. 16:17
Sziasztok! Ma megkaptam az utolsó szurimat. Holnap reggel megyek a kórházba, és ha a Jóisten is megsegít, akkor 26.-án csütörtökön megműtenek. Ahogy itt olvasgatom az újabb hozzászólásokat, egyre inkább úgy érzem, hogy jól döntöttem. Előbb-utóbb úgyis ez lenne a vége. Csak ne lennék így berezelve! :) Nem leszek netközelben, de amint tudok, adok magamról életjelet. :) Mindenkinek jó egészséget, akinek még nincs, egészséges babákat kívánok! ;)
2015. márc. 23. 13:05
Úgy döntöttem én is leírom a velem történteket. Gyermektelen 33 éves vagyok. Elmentem decemberben orvoshoz, mert babát tervezünk párommal. Közölték, hogy ez nem fog menni, van egy 13 cm-es meg három 2-3 cm-es miómám. Ez már nekem nem volt újdonság, korábban már műtöttek egy férfiökölnyi nagyságúval sikeresen. Tavaly 5 cm-es volt egy mióma, többről nem szólt a fáma… az is 7cm-esről ment össze 5re. Szedtem esmya-t akkor is, és nem ment össze. Hozzátenném meghaltam, akkor a mellékhatásoktól minden nap. Nem diétáztam akkor még. Ettem, amit elém tettek. Mondta az orvos, hogy szedjek esmya-t megint mert elveszíthetem a méhemet műtét közben. Nos, én elkezdtem, de úgy hogy sportoltam minden nap 60 percet keményen munka után. Ittam zöld turmixot naponta, szedtem vitaminokat dögivel, nem ettem semmi szénhidrátot, cukrot is elhagytam kávét stb. Egy deci alkoholt nem fogyasztottam el (holott amit furcsállok nincs rajta a papíron, hogy ne lehetne…) korábban ittam mellette keveset, amit azóta bánok. Most semmi mellékhatása nem volt. fogytam kb. 8-10 kilót. Én azt javaslom, mindenki sportoljon, és ha túlsúllyal küzd, fogyjon le! De komolyan. Mindenki másképp működik, de nekem ez a tapasztalatom. Közérzetem fantasztikus. Ezt akartam leírni. Persze orvoshoz most megyek, de nagyon féltem az esmya-tól, mert egyszer már meggyötört.
438. viva70 (válaszként erre: 436. - Cipruska)
2015. márc. 20. 08:34
Elkeseredve nem vagyok, mert még nem tudok semmit. Csak mivel nem tapasztalok pozitív változást, ezért gondolom azt, hogy nem volt hatásos az embolizáció. Na, de majd hamarosan kiderül...
437. viva70 (válaszként erre: 434. - Mackóbandi)
2015. márc. 20. 08:31
Előbb-utóbb szembe kell majd nézni az igazsággal...
436. cipruska (válaszként erre: 433. - Viva70)
2015. márc. 20. 08:11
Azért még ne keseredj el, gondolom mindenki szervezete másként reagál a beavatkozásokra. Az egyik nőgyógyász nekem azt mondta, hogy ez az a terület az orvoslásban, ahol a legtöbb csoda előfordul.
435. cipruska (válaszként erre: 432. - Mackóbandi)
2015. márc. 20. 08:06
Igen, szinte a teljes fórumot végigolvastam. Remélem mielőbb helyreáll a ciklusod és ha jól emlékszem kb. 3-4 hónap múlva próbálkozhattok a babavállalással. Kívánom, hogy mielőbb ezt az örömhírt közöld velünk. Én szoktam azzal vigasztalni magam, hogy ha már egyszer ott tartok, hogy babát várok, akkor jobban fogom becsülni az egészet, hisz eléggé megküzdök érte.
434. Mackóbandi (válaszként erre: 433. - Viva70)
2015. márc. 19. 22:35
Remélem, hogy mégis használt Neked az embolizáció.
433. viva70 (válaszként erre: 432. - Mackóbandi)
2015. márc. 19. 18:58
Nekem is össze-vissza van még mindig a vérzésem, meg el is húzódik sokáig.:( Kontrollon még nem voltam. Valamiért nagyon nem akarok menni. Tartok tőle, hogy nem sokat ért az embolizáció...
432. Mackóbandi (válaszként erre: 431. - Cipruska)
2015. márc. 19. 18:12
Hát nekem sajnos nem csökkent, pedig bíztam benne, és aztán műtét volt január 16-án. Én is szeretnék babát. Most azt nem tudom, hogy az Esmya után nem állt még be rendesen (december 27-én hagytam abba), vagy a műtét után (január 16.), 21 napra, 23-ra, kb. 35-re, most meg 12-re jött meg. Mondta dokim, hogyha nem áll be hamarosan, menjek vissza és gyógyszert ír rá. Amúgy 4,6 cm volt a miómám a méh hátsó falában, de biztos olvastad a korábbi írásainkat.
2015. márc. 18. 17:39

Sziasztok! Gondoltam én is megosztom a történetem, bár még az elején járok, így végeredményről nem tudok beszámolni. 36 éves, gyermektelen nő vagyok, mindig rendszeresen jártam nőgyógyászati szűrésekre, ha nem is évente, de 2 évente biztosan. A legutóbbi alkalommal januárban azt is jeleztem az orvos felé, hogy babát tervezünk a férjemmel. Az UH vizsgálat során kiderült, hogy 3 mióma található a méhemben. Egy 4,2 cm-es a hátsó méhfalban, egy 2,2 cm-es a méhnyak és a méh határán a méh falban, valamint egy 2,2 cm-es szintén a méhnyak és méh határán, a méh felszínén. Az orvosom azt mondta ezekkel együtt nem biztos, hogy képes lennék teherbe esni, illetve kihordani egy gyereket, nem kizárt, de nagy a kockázata a sikertelenségnek. Az Esmya-t javasolta, mint megoldást. Meghallgattam több orvos véleményét, a többség műtétre szavazott, de én úgy döntöttem az orvosommal újra konzultálva, hogy első körben a gyógyszert próbálom meg. Most 5 napja szedem és reménykedem a legjobbakban. Eddig még panaszt nem okozott, de még nagyo az elején tartok.

Megjegyezném nekem semmilyen panaszt nem okoztak a miómák, ha a vizsgálaton nem derül ki nem is tudok róluk.

Amit még hibaként róhatok fel magamnak, hogy soha nem magánrendelésre jártam szűrésekre, hanem az SZTK-ba, úgy gondoltam egy ilyen rutinvizsgálatot ott is jól eltudnak végezni. A mai eszemmel és a mióma problémával már másként csinálnám, talán egy magánrendelésen jobban benne van az ember is. Itt arra célzok, hogy biztosan már 2 éve is lennie kellett ott valamiknek, csak nem szóltak, mert kicsik voltak és igazából senkit nem érdekelt akarok-e gyereket vagy sem.

Jelentkezem majd, hogy hogyan vagyok a gyógyszertől és hat-e nálam.

Mindenkinek kitartást és a megfelelő megoldás megtalálását kívánom.

Esetleg ha valaki hallott már olyan esetről, ahol az Esmya-t szedő hölgynél csökkent a mióma mérete és így tudott babát vállalni akkor azt nagyon megköszönném.

430. töprengő (válaszként erre: 429. - Pöszke:))
2015. márc. 17. 20:49

Jobbulást. Minden rosszban van valami jó. Lehet az égiek akarták így, hogy kicsit csússzanak a dolgok. És így lesz jó..

Mindig tanulunk valamit..

2015. márc. 17. 20:33
Köszönöm szépen! Igen, sajnos elkaptam ezt a kórt. :( Most antibiotikumos injekcióra járok. Az új időpontom: Március 27, jövő péntek. 26.-án kell befeküdnöm a kórházba. Ha akkorra meggyógyulok, ki sem teszem a lábam itthonról addig, nehogy megint összeszedjek valamit. Az az igazság, hogy elővigyázatlan voltam. 1 hete volt a Nagyim temetése :( és mindenki ölelgetett, puszilgatott. Volt is egy ilyen érzésem, hogy nem kellene ebben az influenza járványban, de akkor ott abban a pillanatban nem ez volt a legfontosabb. :( Most már bízom benne, hogy ez után a sok rossz után valami jó is fog történni!
428. pöszke:) (válaszként erre: 426. - Viva70)
2015. márc. 17. 20:23
Ámen :)
427. Mackóbandi (válaszként erre: 424. - Pöszke:))
2015. márc. 16. 23:07
Úh. Én is jobbulást kívánok.
426. viva70 (válaszként erre: 424. - Pöszke:))
2015. márc. 16. 19:28
Jobbulást, és ne keseredj el. Meggyógyulsz és pikk-pakk túl leszel a műtéten.
425. töprengő (válaszként erre: 424. - Pöszke:))
2015. márc. 16. 06:35

Nagyrészt lecseng az influ, akkor előfordult hogy kerülgetett valami nyavaja.

Csak nem Te is így a vége felé estél bele??

Gyógyulj meg.

Én meg azt hiszem a héten kell megkezdjem a bogyót. Én meg egy küretet inkább elviseltem volna. És utána 2 - 3 hónappal ha a tünetek megvannak, jöhetett volna ez a horror árú bogyó. ( epis bogyómat is utálom, szedhetem mellette, megkérdeztem meg az összes gyógyszert )

Csak ha muszály szedek...

424. pöszke:) (válaszként erre: 415. - Mackóbandi)
2015. márc. 16. 00:05
Köszönöm. Sajnos el kellett napolni a műtétet. összeszedtem valami vírust. :( Ma kellett volna befeküdni, de tegnap belázasodtam. Totál padlón vagyok. :( Így nem műthetnek meg. Reggel hívom a dokit az új időpont miatt. Pedig már azt hittem, hogy túl leszek rajta. Ez van. :(
423. viva70 (válaszként erre: 422. - Töprengő)
2015. márc. 15. 19:27

A beavatkozáskor nem fájt a katéterezés. Csak az injekciós tű beszúrását éreztem egy kicsit. Másnaptól volt inkább rossz. Nekem nagyon nehezen akart rendbejönni a kezem. Még a mutató meg a középső ujjam is fájt. Az első hónap elkeserítő volt eléggé. Kb. hat hét után kezdett javulni. Most már túl vagyok a két hónapon, de még mindig érezgetem kicsit a két ujjamat keményebb tárgyak megfogásakor, de már lényegesen jobb a helyzet. Bár, tény, hogy nekem alapból is problémás a jobb kezem évek óta már. Könyöktáji diszkomfort érzet, éjszakai zsibbadások. Gondolom a sok számítógépezéstől...

Altatás nincs, csak utána adnak bódító injekciót, meg görcsoldókat intravénásan. Lábon mentem be a műtőbe, meg úgy is jöttem ki. Nekem nem voltak hasi görcseim abszolút. De, ahogy korábbi fórumokon olvastam a nagy többségnek vannak. Sok ijesztő dolgot írnak, de nem kell félni. Én nagyon féltem...:XD

Aztán, hogy mennyire volt sikeres? Majd kiderül... Én mindenképp ezt a módszert akartam elsőkörben megpróbálni. Ha nem jön be ismételni is lehet, de azt már nem igazán szeretném...:(

422. töprengő (válaszként erre: 421. - Viva70)
2015. márc. 15. 18:41

Pécsen született a lányom. Ismerős a dr neve a cikkben...

Ott laktunk akkor.

Katéterezés nem fájt? Esetleg altatnak? ( néhány kellemetlen vizsgálat alatt altatnak )

421. viva70 (válaszként erre: 420. - Töprengő)
2015. márc. 15. 13:10
Igen, ilyen volt nekem Pécsen január 9-én. Eredményt azonban nem tudok, mert nem voltam még kontrollon. Húsvét utánra tervezem, hogy elmegyek. De, mindegy is, mert fél év múlva tudnak csak végleges eredményt mondani. Nem csak három éve csinálják itthon. 2007-ben kezdték Pécsen, 2008-ban Budapesten. Meg úgy tudom Miskolcon is van rá lehetőség már.
❮❮ ... 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 ... ❯❯

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook