Esmya tapasztalatok (beszélgetés)
Keresődök magánorvost...de ha műtétre kerül a sor, azt nem tudom magán úton finanszírozni, sajnos :(
Ezért nem tudom mi tévő legyek?!
Sziasztok!
Van valaki köztetek, akinek nőtt a miómája az Esmyától?
Nekem 50x40 mm-es volt márciusban, szedtem az Esmyát, ma voltam Uh vizsgálaton, 59x74 mm lett.
A doki, akihez vissza vittem az eredményt, összekeveret a két eredméynt és megállapította, h hatásos volt a kúra, zsugorodott a mióma...Nem tudtam bemagyarázni neki, h nem, nőtt... a mai 74 mm! Ennek ellenére még egy kúrát javasolt.Nem tudom mi tévő legyek, mivel nem használt a gyógyszer, sőt :( És a méhnyálkahártyám is krónikusan vastag:(És Ő a kórház főorvosa...ahol, ha műtétre kerül a sor, műtenének...szerintetek???
Szia Sylvie! Én is 44 vagyok. 40 elmúltam már, amikor megismerkedtem a párommal. Egyikünknek sincs még gyereke. Nem mindenkinek ugyanúgy alakul a sorsa, nem mindenkinek van lehetősége huszonévesen szülni. Úgyhogy késő vagy nem késő, most szeretnénk. Igaz már pár éve próbálkozunk, és semmi....
A holnap meg senkinek sincs garantálva, se fiatalnak, se idősnek.
Visszatértem.
Kontrollon nem voltam, de használt az Esmya, mert azóta sokkal kevesebbszer kell pisilni járni. Előtte sokat fájt a célterület, most alig-alig. Viszont azóta a menstruációm nem jön meg egyszerre, hanem 3-4 napot küszködik előtte. Meg én is.
Sziasztok!
Rég jártam már erre, de látom sokaknak dilemmát jelent az Esmya szedése, és bár még nem vagyok a végén, de leírom a személyes élményeim.
Férjemmel elhatároztuk, hogy akkor most már jöhetne a baba, de előtte gondoltam elmegyek az éves nőgyógyászati rutinvizsgálatra. Ott ért hidegzuhnyként, hogy 3 mióma növekszik a méhembe.
Egy 3cm-es, és két darab 2cm-es. Az egyik kicsi nagyon rossz helyen van, a méhszájnál, ami a terhesség alatt vetélés okozhat, mivel nem hagyja megfelelően tágulni a méhet. Emellett műteni sem lehet, a dokim azt mondta nem tudná úgy összevarni, hogy azzal képes legyek egy babát kihordani. Ekkor javasolta az Esmya gyógyszert.
Beszedtem már belőle az első 3 havi adagot, semmi különös mellékhatás nem volt. Nem menstruáltam, gyakorlatilag ennyi volt. Annyit segített, hogy a legnagybb 20%-ot csökkent, a két kicsi alig, de a dokim azt monda, hogy még ha nem is csökkent a méretük, de a gyógyszer folytogatja őket és felpuhulnak, ami már sokat javít a helyzetemen.
Így abban maradtunk, hogy megcsinálom még egyszer a 3 havi kúrát. Meg kellett várnom 2 menstruációt, nemrég kezdtem el.
Szóval ez az én történetem, én örülök, hogy létezik ez a gyógyszer és remélem jó eredmény szűletik a 3. hónap végén. Emellett az aviva tornát fogok kipróbálni, jókat hallottam róla.
Sziasztok!
Nekem az Esmya-át nem szedhettem tovább 66 szemnél elkezdett ödémásodni a lábam és szíverés és hírtelen izzadékonyság jött rám. Az orvosommal fel vettem a kapcsolatot és azt mondta ,ne sedjem tovább. Amire a az orvosom fel vette velem a kapcsolatot akkor már 78 szemnél jártam,közben már a kórházban is voltam "trombozis gyanu"
kezdtem megijedni.
szerintem az Esmya meg gyerekcipoben jar....
Neked 1 dobozba van az mennyiség, ami nekünk itt magyarba 3 doboz. ( ha teljesen elfogy akkor menj )
Mikor a teljes adag 84 szem elfogyott, mentem vissza a dokihoz. ( nem tudom pontosan hány nap után, de lejjebb valahol írtam már. azt hiszem 2 hét ).
Szerintem itt akik írni szoktunk, a teljes adag elfogyása után, max 1 hónapon belül eljutottunk az újabb vizsgálatra.
Szép jo reggelt kivánok mindenkinek.
Szeretném a válaszokat kérni. Én külföldön élek, itt javasolták ezt a megoldást. Tegnap voltam kontrollon, s mondták szedjem tovább. Na de az elsö dobozom az a 84 tbl-ás volt.amit szedek junius elseje ota s kitart még augsuztus 24-ig. Nos az én kérdesem az hogy 3 honap utáni szünetet azt augusztus 24-után tartsam, vagy szedjem a gyogyszert szeptember 01-ig? mert ugye a 84 tbl az 3 honapra való vagy nem?
Elöre is köszönöm.
További ajánlott fórumok:
- Méheltávolítás - akinek elvégezték már ezt a műtétet, megosztaná velem a tapasztalatait?
- Norbi Update programja - tapasztalatok
- Mellkisebbítés tapasztalatok
- PRI Tapolca..ide járó meddőpárok tapasztalatai, eredményei
- Ex-candidások tapasztalatai
- Milyen tapasztalatok vannak a Clostilbegyt nevű tablettával kapcsolatban?