Érettségi, pontok, továbbtanulás - gimi után (beszélgetés)
Jó tudni.
Ráuszítom a gyereket, ha túl lesz az aktuális versenyein.
Az írásbeli nagyobb jelentőségét biztos jobban is tudják a sulik.
A mieinkre is vár majd még egy írásbeli forduló, valamikor tavasszal. A matek ott kerül sorra.
Értem, köszi.
A szóbelit legalább egyszer lepróbálni pedig a mai felelésínséges időkben nem tűnik haszontalannak. Mondjuk az, hogy augusztusban tanulni kell rá már nagyon elkeserítőleg hat.
Magyar, töri és matek volt, s az írásbeli rész. Már a jelentkezés alapján, tehát aki matekból emeltet fog írni, az most is emeltet írt. Szépen 3 nap egymás után bementek, megírták. Az alsóbb éveseknek tanítás nélküli munkanap miatt egyéb programok voltak.
Amiatt is örülök, mert a magyart és a törit az a tanár javítja, aki majd az érettséginél is fogja. Matekból meg emeltet ír majd, bár már csinált feladatokat, de még nem szánta rá az időt, hogy nekiüljön, s elejétől végig megcsináljon egyet. S így rosszabbra sikeredett, mint szerette volna. De azóta megcsinált hétvégén magától is egyet, ami már a vártat közelíti.
Szóbelit ők nem csinálnak.
Hogy zajlott?
Szóban írásban? Középszintet modelleztek?
Nálunk szeptemberben a magyar és töri szóbeli kisérettségi lesz az első felvonás.
Az eduline mai cikke az idei érettségiről. Kicsit későinek érzem, de jó, hogy van összefoglaló:
Fiamnál a múlt héten megvoltak a próbaérettségik, jó tapasztalat volt.
Komolyan, lassan a nyelvoktatás is olyan lesz, mint a foci: mindenki ért hozzá.
Most éppen a Magyar Nemzeti Bankban osztják az észt. Hogy ki fog idegen nyelven és milyen szaktárgyta tanítani, milyen felkészültséggel, arról már nem szól a fáma.
Bocs, rosszra válaszoltam. A gimis a pontok bebiztosítása és az apja kívánsága miatt tette le.
Amúgy már mindegy, mert azóta szerzett két másik nyelvizsgát, így az ezzel szerezhető pontokat kimaxolta.
A teljes nyelvtan kb. egy nap alatt (újra) tanulható szerinte.
A szavak persze kikoptak.
Bizony más világ.
És tudom, hogy most sem mindenki veszik el a Felvi pontszámító kalkulátor rejtelmeiben. 😊
Azért mekkorát fordult a világ.
A szüleim nem is foglalkoztak az érettségimmel meg a felvételimmel. Úgy voltak vele, az én dolgom, oldjam meg. Más világ volt, na.
Lesz ideje megnyugodni. A felkészülés alatt, ha látják, hogy pánikol, segítenek. Tudják, hogy az emeltnek mi a célja és hogy az előttük levő gyermek tanult/készült.
Egyébként én is szívrohamot kaptam nem egyszer az érettségi időszak idején, persze sosem tudta meg. És folytatódik... ☺
További ajánlott fórumok:
- Kérdések és félelmek a felnőttkori érettségivel kapcsolatban
- Középiskolai továbbtanulás NEM gimibe készülőknek
- A 2010-es felvételi pontszámításban megmarad e az érettségi pontok duplázása? Valakit érint?
- 2013-ban érettségizők továbbtanulása
- Diakonia érettségi előnyt jelenthet a továbbtanulás szempontjából?
- Érettségi pontok!