Érettségi, pontok, továbbtanulás - gimi után (beszélgetés)
Gaelic, Scots, Cornish, Basque, Galician and Saami (magyarra meg se próbáltam lefordítani) nyelvekre (anglicisztika?) kíváncsiak számára érdekes lehet:
"Our project, IndyLan, will develop an educational tool designed specifically for users to learn not only some of Europe’s endangered languages but also more about the cultures of the people who speak these languages. The tool constitutes a gamified language-learning solution in the form of a mobile application."
Túrófasírt (az osztrák krémes túróból is hibátlan lesz)
250g túró, egy fej összevágott lilahagyma, 50g aprószemű zabpehely, ha van 50g reszelt sajt (kimaradhat), egy tojás, só, bors. Az egészet összekutyulás után 10 percig pihentetjük, majd lapos korongonként minimál olajon teflon serpenyőben az amerikai palacsintához hasonló módon átsütni.
Szintén csirkemell darabkákkal indulunk (egy fél mell is elég), megpirítjuk kevés olajon, ha már van színe akkor egy konzervnyi Hoferes kókusztej ráönt, egy kiskanál currypor beleszór jöhet a só és kész. Rizzsel csodás.
És nagyon egyszerű és tápláló a sajtos omlett is, két tojás, maradék sajt (ha nincs reszelője, akkor egy krumplihámozóval remek vékony szalagokat tud lehasogatni az is tök király) esetleg maradék felvágott és 8-10 perc.
Nekem van egy kedvenc szakácskönyvem, aminek a címe: Szakácskönyv kétbalkezeseknek, abban minden benne van teljesen kezdőknek is.
A fiam egy időben nagyon szívesen főzött, vettem neki egy hamburgeres receptkönyvet (Astoriánál a könyvudvarban fillérekért vannak szakácskönyvek, online is lehet már tőlük rendelni), de általában a csirkemell valamilyen zöldségkörettel nagyon ment neki önállóan is.Még a tortilla lappal (lehet venni készen is) szoktam olyan húsos-zöldséges batyukat készíteni, amibe bele tudom csempészni a nullánál több zöldséget. Régen még megette a brokkolikrém levest, ami nem nehéz, egy botmixerrel gyerekjáték. De én sem vagyok egy nagyon kreatív szakács.
Bocsánat, teljesen más téma....nem is pont idevaló,de ti mindenben tudtok segíteni. 😊
Gyerekem ma volt háziorvosnál,mert többször volt rossz a gyomra az elmúlt időszakban. Az orvos szerint az a probléma, hogy nagyon egyoldalúan táplálkozik. Hétvégén hazajön, és szeretné megtanulni néhány egyszerű és egészséges étel elkészítését. Vannak esetleg jó recept ötleteitek,amelyeket egy fiú is könnyen meg tud csinálni? Sajnos én egyáltalán nem vagyok kreatív. Köszönöm előre is, ha tudtok segíteni.🙏
Sziasztok!
Akinek nem végzős a gyereke annak friss hír:
És ami számomra újdonság, hogy külön már most pályázható olyan SNI-s tanulóknak egy külön támogatás, ami arra szolgál, hogy ha segítségre van szüksége a programban való részvételhez pl. mozgássérült, plusz segítő kell, akkor ezt tudják finanszírozni.
Gyerekemnek pont a nyelvek nem mennek, úgyhogy akár jó is lehet, mi nagyon küzdünk ezzel a kilencedikkel.
nagyon köszi a nevében is, ránk fér :)
végül is ha jól néztem, kb négyszeres a túljelentkezés általában, ami nem olyan vészes, csak az a baj, hogy ezek az emberkék szvsz mind első helyen jelölik ezt a szakot, nem oszlanak el másfelé.
De amúgy én pont ilyen voltam anno, februárban még más volt beírva a felvételi jelentkezési lapomra ceruzával, mint ahová végül beadtam, és nem sokon múlott. :)))
Szóval még elsülhet ez jól. :)))
A restaurátort szeretné elsősorban, de az egy nehezen bekerülős szak, ezért mindenképp nézeget mást is.
Az a "baj", hogy nagyon mentőszakról nem érdemes beszélni, mert amit beír, oda nagy valószínűséggel be is kerül. Corvinus meg ELTE jog 470 pontos szakjai őt nem érdeklik, és a szuper angol emeltjével jók az esélyei sok helyre, kár, hogy amit szeretne, oda pont nem számít be.
A műszaki menedzser egy gazdasági és természettudományos-infós-mernöki hibrid szak. Van benne biosz is, de nem kell hozzá termeszettudományos érettségi.
Ez volt gyerek mentőszakja. Igazából sokkal többre érdemes, mint amekkora a presztizse első alapképzésként. Masoddiplomaként annál népszerűbb.
További ajánlott fórumok:
- Kérdések és félelmek a felnőttkori érettségivel kapcsolatban
- Középiskolai továbbtanulás NEM gimibe készülőknek
- A 2010-es felvételi pontszámításban megmarad e az érettségi pontok duplázása? Valakit érint?
- 2013-ban érettségizők továbbtanulása
- Diakonia érettségi előnyt jelenthet a továbbtanulás szempontjából?
- Érettségi pontok!