Érettségi, pontok, továbbtanulás - gimi után (beszélgetés)
Most néztem meg picit jobban, tényleg hatszor szerepel az a szín különböző pontokban :(
Nagyon bosszantó egy kis figyelmetlenség miatt ennyi pontot veszíteni.
Ja igen, középszinten saját tanár javít.
Szintemelő tavasszal?
Jaj, nagyon sajnálom. :-(
Nekünk annyit mondtak, hogy a fellebbezés kétesélyes. Ilyen esetben teljesen újrakezdik a javítást, így akár tovább csökkenhetnek a pontok. De persze nőhetnek is. Törinél volt egy pontocska, amit ez miatt inkább bent hagytunk. De veletek most nyilvánvalóan más a helyzet. Mit mond a tanárotok? Csak széttárja a kezét?
Nem igazán. Fellebbezésnek van értelme olyan esetben ha ugyanazt a hibát követte el többször (következetesen rosszul állított be egy színt) és erre több helyen is levontak pontot? 5-6 pont ment el ezen az egy hibán.
Betekintésen azt mondták hogy a javítókulcs így írja elő, le kell vonni mindenhol. Vajon ha fellebbez nyerhet vele valamit?
•„Az aktuális érettségi-felvételi rendszer összes matematika feladata (több ezer)
•Az összes matematika OKTV feladatsor + minta kompetencia-felmérők, PISA-tesztek
•Az összes történelem középszintű érettségi feladatsor
•Az összes biológia emelt szintű érettségi feladatsor
•Az összes kémia emelt szintű érettségi feladatsor
•A negyedikesek, hatodikosok és nyolcadikosok magyar anyanyelvi felvételi feladatsorai
•Azonnal elérhető javítókulcs minden feladat mellett
•Több száz címke, amik alapján azonnal lekérheted egy témakör feladatait
•Az érettségi feladatok fordításai német, angol, francia, horvát, olasz, orosz, spanyol, szerb nyelven”
Holnap 14:00-ig tudnak még a 11. és 12. osztályosok jelentkezni a Ifjú tudósok tudományos középiskolai vetélkedőre a 2021/22 tanévben magyar, fizika és infó tárgyból.
Az Oláh György Országos Középiskolai Kémiaverseny célkitűzése és egyben küldetése az, hogy színes, érdekes feladatokkal népszerűsítse a kémiát, a mérnöki- és természettudományokat a középiskolások körében.
Az első forduló leadási határideje: november 10. 23:59.
Ezt én is néztem.
Na igen, velük valahogy meg tudnak egyezni...
Cui prodest?
Fizuról nem beszéltünk.
A CEU esete szégyenletes.
Nálunk nem így van. Biztos belátták, hogy 40%-ot sem tudnánk sehogy előteremteni... Vagy amit mi kapunk, az az övékének a 60%-a, és ennek is örülünk ;)
A CEU nem kellett, kínai meg koreai egyetem az kell. Nem értem én ezt.
További ajánlott fórumok:
- Kérdések és félelmek a felnőttkori érettségivel kapcsolatban
- Középiskolai továbbtanulás NEM gimibe készülőknek
- A 2010-es felvételi pontszámításban megmarad e az érettségi pontok duplázása? Valakit érint?
- 2013-ban érettségizők továbbtanulása
- Diakonia érettségi előnyt jelenthet a továbbtanulás szempontjából?
- Érettségi pontok!