Érettségi, pontok, továbbtanulás - gimi után (beszélgetés)
Igazság szt öltönyt 12.-ben inkább venni érdemes, mert az érettségire úgyis kelleni fog. A H und M-ben 20 ezer ft körül volt két éve egy öltöny, és egyénileg bérelni sem olcsóbb.
Ha az osztályban a fiúk csoportosan bérelnének frakkot, az jobban megéri, mert az 6-7000 ft és méretre is igazítják nekik.
Sziasztok!
A lányom 11. osztályos, orvosi egyetemre szeretne jelentkezni. Kémiából és biológiából valamely online felvételi előkészítő egy kurzusát a II. félévben el szeretné végezni, gyakorlásképpen. Kémiából találtam a neten olyat,amit bármikor el lehet kezdeni, de biológiából sajnos nem. Esetleg valaki tud ajánlani biológiából hasonlót (a többségét csak szeptemberi kezdéssel hirdetik)? Nagyon köszönöm előre is segítséget!!!
Az OH szerint a vizsgaközpont tavaly súlyos jogsértéseket követett el, amit természetesen vitatattak „.... olyan mértékű adatszolgáltatást kellene biztosítani, ami vizsgabiztonsági kockázatot jelent. Meg kellene mutatni például az értékelési útmutatókat és megoldókulcsokat is, amelyeket így bárki lemásolhatna”
Aztán valahogy megegyeztek, most ez érvényes:
A 137/2008. (V. 16.) Korm. Rendelet 3. számú melléklete szerint 2020. december 24-étől kezdve a nemzetközi kulturális egyezményekre tekintettel:
A Cambridge Assessment English nyelvvizsgarendszer
a) B1 szintű vizsgája általános, egynyelvű, komplex típusú alapfokú nyelvvizsgának,
b) B2 szintű vizsgája általános, egynyelvű, komplex típusú középfokú nyelvvizsgának,
c) C1 szintű vizsgája általános, egynyelvű, komplex típusú felsőfokú nyelvvizsgának,
d) C2 szintű vizsgája általános, egynyelvű, komplex típusú felsőfokú nyelvvizsgának felel meg.
Ha jól értelmezem, ez még jobb is, mint a korábbi szisztéma. A felfüggesztés előtt, ha vki CAE-re jelentkezett, de nem ért el minimum 85,7%-os eredményt, de jobbat produkált, mint 76,2%, az kapott ugyan egy nemzetközi B2 szintű bizonyítványt, de a magyar rendszer szerint sikertelen volt a produkciója. Nem kapott keményfedelest. Most viszont a magyar rendszer is elismeri középfokúnak a tudását. Hurrá. Mégiscsak ez az egyik legnehezebb egynyelvű komplex angol nyelvvizsga.
Oh, ez nagyon rossz. Nagyon sajnálom. :(
Közben láttam, hogy már kinyomoztad a szekszárdi névrokont. Nem semmi.
Drukkolok, hogy innentől kezdve minden simán menjen!
Őrület, hogy Mo.-on ahol magas szintű a bürokrácia és a papírt is 66-szor papírozni kell, ilyen megtörténhet.
Ha akkreditált, akkor nem kell honosítani.
Az enyémek nem akkreditált időszakból származnak, ráadásul londoni mind, ezért honosíttattam egyet az egyetemek miatt, mert itthoni nyelvvizsgám sose volt.
Ertem. Hat szerencsere neki ugysem itthonra kell.
Szuper hogy vegul meglett!
Miért adnának egy akkreditált nyelvvizsga bizonyítvány mellé egy másik bizonyítványt?
Nekem van három kintről és az egyiket honosíttattam, az is egy lap lett csak (mármint a honosítás).
Ezt nem tudom.
Csak hogy ne legyen meglepetés, a CAE mellé aktuálisan nem jár keményfedeles nyelvvizsga bizonyítvány. Korábban járt?
Meg ugye az akkreditációs kever-kavar is mókásabbá tette az egészet.
De legalább megvan ez is. Aztán jöhet a második idegen nyelv vagyis ami Ausztriában annak számít. Az végül francia vagy spanyol lesz?
Mindent elredeztünk!
Ekkora hűhó egy papírért! Amúgy tényleg szép. :-)
További ajánlott fórumok:
- Kérdések és félelmek a felnőttkori érettségivel kapcsolatban
- Középiskolai továbbtanulás NEM gimibe készülőknek
- A 2010-es felvételi pontszámításban megmarad e az érettségi pontok duplázása? Valakit érint?
- 2013-ban érettségizők továbbtanulása
- Diakonia érettségi előnyt jelenthet a továbbtanulás szempontjából?
- Érettségi pontok!