Epillálás, gyanta, vagy borotva a jobb? (tudásbázis)
Hmm... biztos nehéz lesz megnyílnom, de hát a szépség érdekében bármit.:) mondjuk nem vagyok benne biztos, hogy elsőre jól megtudom választani azt a kozmetikust, aki valóban megbízható.:S Amugy milyen árban mozognak az ilyen teljes csupaszítások?
Win köszönöm szépen a részletes infot!:)
Most én is gazdagottam pár új dologgal!
köszi!
Persze, elmondod mit szeretnél. Elmagyarázod neki, hogy mennyire szedje le. Én azt is tanácsoltam valakinek, hogy azt pl. feltétlenül mondja el, ha érzékeny a bőre. Vannak kimondottan erre való gyanták, és az kevésbé irritál.
Ha nem akarsz mindent leszedetni, akkor nem feltétlenül kell levenni a bugyidat, de akkor is megteheted, ha úgy kényelmesebb. Ha mindentől meg akarsz szabadulni, akkor az bugyi nélkül azért jóval egyszerűbb. ;)
Eleinte kellemetlen érzés ott feküdni, de a kozmetikus a kuncsaftot látja, akinek el kell végezni egy kért szolgáltatást. Ő naponta csinál ilyeneket, teljesen megszokott neki. Ezenkívül nekik is illik titkot tartani. Ha úgy jobbnak találod, kérj olyan időpontot, amikor nincs senki, pl. utolsónak.
Ha Neked jobb, akkor menj be több üzeletbe, érdeklődj az árak felől és közben nézd meg a kozmetikust. Nagyon sokat számít, hogy szimpatikusnak találd, és megbízz benne, mert azért elég intim helyzet. Persze az csak az első alkalom után derül ki, hogyan végzi a munkáját, de válthatsz, ha nem tetszik.
Sziasztok!
Elég sok hozzászólást elolvastam a fórumon, de ettől függetlenül felteszem a kérdésem. A lényeg hogy szeretném a bikinivonalat és körbe az egészet teljesen leepillálni... megpróbáltam de egyszerűen annyira fájt már a "tetején", hogy huhh.. meg se próbáltam lejjebb.Sajna nem jégakkus a gépem, hanem csak maszírozós, de nincs esetleg valakinek ötlete, tippje h mégis hogyan tegyem elviselhetőbbé az epillálást? Előre is köszönöm a segítséget!:)
Csak egy ötlet: Mi lenne, ha két hétre meghagynád, aztán gyantáztatnád le? Már csak azért, mert szerintem annyi felé módszert alkalmaztál már, hogy a szőrcsik mind más növekedési stádiumban vannak. REmélem, érthető. Tehát, amikor a kozmetikus kiszedte, csak azokat tudta kiszedni, amelyek épp kinn voltak. De azokat nem tudta, amiknek épp pár nap kellett a kinöváshez. Várd meg, míd elég sok kinő, majd aztán az egészet kellene. Hátha az segít. Ha nem, ajánlom, hogy használj epilátort. Én minden héten átfutok rajta, mert nekem is van olyan, ami éppen azon a héten nő ki.
Így igaz, hogy minden héten epilálok, de sima is a terület, és kevésbé fájdalmas.
Sziasztok!
Voltam múlthét szerdán kozmetikusnál, legyantázta mézemulziós gyantával a hónaljamat és a derekamat, de most, 10 nap elteltével már elég sok szál kinőtt (szinte mind). Amikor ottvoltam a kozmetikusnál, és épp gyantázott, meséltem neki,h itthon én is megpróbáltam, és nem sikerült, mert 7 nap múlva visszanőtt, és azt mondta, h valószínűleg beletörtem a szálakat. A derekamat nem tudom, milyen állapotban lehet, mert azt nem látom, ott csak tapogatózni tudok :(
Tudna valaki vmi tanácsod adni, mert eléggé kiábrándultam a szőrtelenítésből. Már azon gondolkoztam, mi lenne, ha csak borotválnám, vagy hagynám, legyen úgy, ahogy Isten rendelte...
én nem tudom, mit csináltam, de ha rátettem a védősipkát, akkor félbevágta a szőrcsit, ha levettem, akkor meg sebesre vágta/vagy mittomén mit csinált. :-)
A lábammal nincs gond, ott én is simán áthúzom.
En is kidobalok mindent azonnal :(
Orulok, hogy nem faj, idovel meg kevesbe fog ;)
Sziasztok!
Tudnátok nekem segíteni?
A bikini vonalamnál mindig kipattogok a gyantától és a borotvátol is nagyon csunyán néz ki tudnátok ajánlani valami krémet vagy nem is tudom mit? köszi
sajna nem tudom,mert a dobozát már szerintem anyu kidobta,meg blokk is k tudja már hol van...
na mind1,egyébként már nem fáj annyira,ahol már többször megcsináltam vele
juj, mi történt? vágta?!
én is félve próbáltam ki a rowentát a hónomalján, de meglepődtem, hogy mennyire jól bírom.
azóta semmi. néha egy egy szőrike itt-ott, de már olyan simán húzom át rajta a gépet, mintha egy dezodort használnék.
Még egy pluszt írhattok a Rowenta mellé. Megérkezett, kipróbáltam, és tetszik. Még a hangjával is ki tudok békülni. Lábra, karra, bikini vonalra tökéletes.
Hónaljra nem ajánlom, mert véresre vágta a bőrt, ott maradok a jól bevált emjoi-nál.
Sziasztok
Sajnos nem tud az ismerősöm mézemulziós gyantát szerezni, pedig nekem is nagyon kéne. Azt mondta, h majd kedden (06.26.) tud infót mondani róla, mert ő neki is meg kell kérdzeznie valaki. De sajnos az a vki nem tud szerezni, mert -és ez innentől már nekem egy kicsit gyanús volt- már nem dolgozik olyan helyen. Megkérdeztem tőle, h "milyen" helyen, és azt mondta, h gyógyszertárban.. Aztán mondtam neki,h olyasmit gyógyszergyárban sztem nem is gyártanak, de ő azt mondta, h gyártanak ott minden félét (mármint minden féle dolgot). Lehet, h csak ugratott??? Remélem nem.. Azért majd még próbálkozom 1-2 ismerősnél, hátha. Ha valaki esetleg találna, kérem feltétlen' szóljon. Mégegyszer elnézést mindenkitől.
Epilátorral már én is próbáltam, de csillagokat láttam. Gyantázva már többször is volt, de sajnos eddig még mindig olyan kozmetikusokat fogtam ki, akik ódzkodtak ettől a dologtól. Az egyik pl. csak elöl, a bugyi vonalánál volt hajlandó leszedni, bentebb és a lábam között már nem!
Így le is voltam gyantázva, meg nem is...
Most borotválom, de néha érdemes lesz elmennem egy bikinigyantázásra, mert van már pár benőtt szőrszálam... Már találtam is kifejezetten erre szalont, csak hát elég drága ahhoz, hogy minden két hétbe vagy havonta hozzájuk járjak.
Ez a veet szőrnövekedés gátló ezek szerint bejött néhány embernek. Majd kipróbálom. Ha jól tudom, van szőrbenövés elleni is.
Sziasztok!
Ez a férfi-női borotva dolog érdekes, lehet, hogy kipróbálom a bikinivonalon. Ott én is szenvedek a női borotvákkal.
Lábat viszont epilálok. Csatlakozom az előttem szólókhoz: amennyiben sűrűbben csináljuk (1-2 hetente) akkor szinte egyáltalán nem fáj, és szinte állandóan sima a láb. Nekem sikerült egy olyan epilálót vennem, ami az egészen rövid szőrszálakat is kihúzza (egyébként Braun), tehát még olyan gond sincs, hogy várni kellene egy bizonyos hosszúság eléréséhez. Más testrészemen viszont nem kísérletezek az epilálással.
Igen, én le szoktam azt is szedni, mivel így sokkal jobb :) Szeretem, ha teljesen csupasz vagyok, valahogy higénikusabbnak és tisztábbnak érzem magam tőle.
Guggoló helyzetben a legegyszerűbb kiborotválni és ajánlom utána bekenni egy kis krémmel, viszont nem mind1, hogy milyennel, vannak amik csípnek. De a Veet szőrnövekedésgátló nagyon kellemes, nincs csípés, finom az illata és még lassabban is nő vissza a szőröd :)
Sok sikert!
Ja, és a gyantát vagy epillálást én ki se merném ott próbálni, az nagyon fájdalmas lehet... De ha elolvasod a korábbi hozzászólásaim, megtudod, h csak a borotvát tudom ajánlani:)
Üdv
Szia!
Én a bikinivonalat is és az egész nemi szervem borotvával (férfi borotvával) szedem le. Amikor legelőzör csináltam, kipattogtam, viszont eleinte ha használsz krémet, akkor a későbbiekben se lesz problémád. Mostanában a Veet szőrnövekedésgátló krémet használom rá (nem tudom, h otton ez kapható-e már), így még ritkábban kell borotválkozni és az illata is nagyon finom.
Epillálást vagy gyantát ki se mernék próbálni ezen a testrészen, az nagyon fájdalmas lenne. Egyszer epilláltam pl a hónom, irtó fájdalmas volt, persze szőrtüszőstől kiszedte, vérzett is minden pici pontocskán... És egy hétig fájt utána a hónom... Mire elmúlt a fájdalom, addigra akkora szőr nőtt, hogy borotválni kellett... Szóval nem is tart tovább a hatása, így kellemesebb a borotva. Nincs fájdalom :)
Szia! Remélem h sikerrel fogsz járni, nekem tényleg nincs semmi panaszom, nem leszek véres :)
De eleinte óvatosan csináld, mert a férfi borotvák nagyon élesek.
Sok sikert és tanuld meg, h melyik irányban a legjobb a borotválkozás, onnantól kezdve pár pillanat alatt kész leszel a borotválkozással.
További ajánlott fórumok:
- Hogyan jobb? Borotválva vagy sem?
- Ha a meleg gyantától benőtt minden szőrszál, a cukorgyanta jobb megoldás?
- Melyik a legjobb gyanta?
- Nem akarok gyantáztatni, de borotva vagy epilálógép akkor?
- Gyanta vagy borotva?
- A hideg gyantacsíkok (arcra) tényleg jobb eredményt produkálnak, ha a kezem helyett hajszárítóval melegítem fel őket? Vagy felejtsem el?