Nem, nem ritkítja, csak nem egyszerre nő. Pl a lábam olyan 5-7 naponta epilálom bokától csípőig, ilyen gyakorisággal végezve a két láb nincs 10 perc per alkalom és nyilván nem ugyanazokat a szőrszálaimat tépkedem csak ami épp akkor megfelelő hosszúságú.
Ha ritkulást szeretnél akkor lézer, IPL, de ezek is addig "tartanak" amíg rendszeresen végzed, ha abbahagyod pár hónap-fél év és minden visszanő.
Rozaceam van, keloid hajlamom, és most a pakolás után úgy nézek ki, mint akit lehengergettek a domboldalon. Nálam ez 2-3 hét gyógyulási idő. De hej, élő a harisnyakkal!
Hatásosabb miben? Borotva gyorsabb, fájdalommentes. Gyanta után lassabban nő vissza, de meg kell várni amíg pár mm-esek lesznek a szálak. Én epilálni szoktam, de nem vettem észre hogy ritkulna bármit, 20 éve csinálom a hónaljamon és még mindig visszanő 🤷♀️ Csak nem az egész egyszerre, ezért talán ritkábbnak tűnik. De persze gondolom ez bőrtípustól meg a szőrtől is függ. Ha olyan hatásosságot keresel, hogy ne nőjön vissza akkor egyik sem, lézeres szőrtelenítés.