Epillálás, gyanta, vagy borotva a jobb? (tudásbázis)
Szió!
Sizsu többszörösen is kérheti a bónuszt,mert én pénteken vettem az említett kis masinériát,és tegnap
kipróbáltam a bikinivonalamon,nekem bejött,mert sokkal kevésbé volt érezhető mint a gyanta.
Úgyhogy nézegetés után sikeres kipróbálást! :-)
Sizsu!!!
Megvettem az altalad hasznalt kis csodat, egyenlore meg csak nezegettem, olyan kis furge, mindenesetre sokkal gyorsabb, mint a regi (8 eves)Philipsem. Osszehasonlitgattam a tobbivel (Media Markt)es a tepo csipeszkei nekem megbizhatobbnak tuntek, mint a tobbinek, ez szerintem az egeszen rovid szalacskakat is kiszedi.
Most mar tenyleg kerhetned a bonuszodat!!
Köszi,azt hiszem a fürdős dolgot fogom bevetni legközelebb!:)
Mert most, ez nagyon fájt,de talán úgy már elviselhetőbb lesz!Aztán,ha az úgy nem jön be,először forró fürdő,utána jég:),és utána a kínzás!
Én két lehetőséget tudok a fájdalom enyhítésére: veszel egy forró fürdőt és tényleg felpuhítod és ezáltal felpuhítod a bőrt, vagy pedig közvetlenül az epilálás előtt valami jeges dologgal (jégakku, lefagyasztott csirkemell, mirelit borsó :)) kicsit lefagyasztod a területet, de ez nagyon sziszifuszi munka szerintem :)
És amennyire csak tudod, feszítsd ki a bőrt.
Sziasztok!
Kb.9 éve rendszeresen gyantával szőrtelenítek.Először a kozmetikusom csinálta,aztán pedig saját magamnak.Fodrászkellékesben vettem hozzá mindíg gyantát meg csikot,így kb havi 500Ft-ból kijött havonta.Mostanában azonban a bikinivonalam erősen tiltakozott ezen megoldás ellen.Gyantázás után rendszeresen besebesedett.Ezért nem volt értelme tovább kisérletezni vele.A borotva nálam kizárt és
a krém is.Úgyhogy gondoltam utánajárok az epilálás művészetének.Nos,végigolvastam a fórumot...és többen dicsértetek egy géptipus...gondoltam ki kellene nekem is próbálnom.Ma megvettem és minden részen leteszteltem.A lábamon abszolút nem éreztem,bikini vonalon minimálisan,a hónalj kicsit kellemetlen volt és be is pirosodott,de bekentem aloe géllel így most egész jó.Úgyhogy egyenlőre minden ok.Remélem ha mindenhol leszedem az egészet
akkor is rendben lesz,és nem sérül meg a bőröm sehol sem.
Sziasztok.
Nagy nehezen rávedtem magam,hogy leepiláljam a lábam.Régen epiláltam,de abbahagytam,és most nagyon fájt.Aztán már olvastam itt,hogy valaki a bikinivonalát is epilálja,gondoltam megpróbálkozom vele én is.Nem mondom,hogy nem fájt,de túléltem.Nem csak a bikinivonalat akartam,de tovább már nem bírtam!
Nem tudjátok,hogyan lehetne enyhíteni a fájdalmat?
Nekem bevált.Hogy mennyi ideig elég,arra nem tudok válaszolni,mivl ez attól függ,hogy mekkora területröl szeded le a szört,milyen gyorsn nö vissza ,tehát milyen gyakran használod,stb,stb.Én ha látom valahol,h olcsó,akkor megveszem és eláll az a szekrényben:)
A hónaljjal kapcsolatban még annyit,hogy nem tudom figyeltél-e arra,hogy ott a szörszálak nem egyirányba nönek.Ennek megfelelöen gyantázz.Bár én iknább azt ajánlanám,h egy kevésbé érzékyen területen gyakorolj elöször.Mondjuk az ujjpercnél nagyobb részen:)Figylej arra is,hogy "ne izzadj"közben:)mert az is megneheziti a gyantázást.Többek között ezért is van szükség a hintöporra.
Bár ha nincs nagy gyakorlatod,akkor elég drasztikus egyböl a hónaljadnak esni egyedül.Nincs esetleg valaki aki tud segiteni?Pl. a bört fesziteni.Sztem egyedül elég nehéz müvelet,de lehet csak nekem nincs gyakorlatom.
Köszi a tanácsot, de nem tudom, hogy vegyek-e még X-Epil terméket, mert elvileg a mostani is az.
(Nem volt ráírva, de a papírja X-Epil lemosóolajat és melegítőkészüléket ajánl, és a leírása szinte szórol szóra ugyan az, mint ami az X-Epil weboldalán van.)
Amúgy ez a vízben oldódó gélgyanta mennyire gazdaságos, mennyi ideig elég? Elvileg ez érzékeny bőrre való, és nem tudom, hogy ez nem megy-e a hatékonyságának rovására. Mondjuk az is lehet, (de sztem nem valószínű) hogy egy hamisítvány terméket vettem.
Ha van valakinek valami tanácsa, milyen gyantát vegyek, amelyik garantáltan eltávolítja a szőrömet a hónaljamról, akkor kérem írjon.
Köszönöm szépen az eddigi segítségeket is!
naszóval az lenne a kérdésem hogy mennyire kell hosszúnak lennie a szőrzsálaknak az epiláláshoz?
mert gyantázni szoktam aztán most vettem egy epiátort..és örülnék ha vki válszt adna a kérdésemre mert holnapután ELUTAZUNK!!!
köszi
Én most gyantzátom magam,meleg gyantával,azzal amit fel kell kenni ilyen kis "lapáttal",nem a görgös-félével.Kivéve a hónaljam,ott borotvát használok,mert egyszer próbáltam gyantázni,de iszonyatosan fájt és begyulladt teljsen a böröm és alig birtam mozgatni a karom jó pár napig(mert dörzsölödött):)
Én általában X-Epil vizben oldódó gélgyantát haználok.Sztem ez nagyon jó termék.Többnyire 1000-1200Ft körül mozog az ára.Érdemes járni a boltokat,hisz lehet,h valahol épp akciós.
[link] sok mindent megtudhatsz,vagy a www.veet.hu-n a TERMÉKHASZNÁLATI BEMUTATÓK menüpont alatt van gyantázási bemutató-bár ez a hideggyantáról szól.
Sziasztok
Malefico, te most hogyan szőrteleníted magad? Mert az írtad, hogy neked nem jött be a patronos gyanta, nem egyenletesen jött belőle. (Ebből arra következtettem, hogy felhagytál vele, mert neked nem működött.) Két bekezdéssel lejjebb pedig azt írtad, hogy te is vettél már szart, ami csak a bőrödet szedte le, nem a szőrszálakat, és nem lehetett lemosni... (Erről arra következtetek, hogy vettél már normális, jó minőségű gyantát is.) Tudnál ajánlani nekem valami jófajta gyantát, vagy le tudnád írni, hogy te most milyen márkájú és típusú gyantát használsz? Meg még esetleg azt, hogy hol/mennyiért lehet kapni? Láttam most a Cora-ban Veet hideggyantát valami 1000 Ft-ért, ami a Rossmann-ban amúgy 1500 körül volt, de ez 12 darabos, és én (ha beválik) lehet, hogy később nem csak a hónaljamat szeretném gyantázni. Vegyek ilyet, és próbáljam ki ezt? Mert amit én vettem, azzal teljesen kudarcbafulladtam.
Ma éjjel ismét megpróbáltam a hónaljamat szőrteleníteni ezzel a gagyi gyantával, de csak ugyan úgy kiirritálódott, mint tegnap. A harmadik ujjperceimet próbáltam, azt levitte, mert ott nagyon gyenge volt, de volt, hogy bennehagyott, vagy csak elszakított 1-1 szálat.
Azt hallottam, hogy volt már eset, amikor valakinek beszakadt a bőre. Ilyen előfordulhat?
Köszönöm szépen mindenkinek a segítségét, és azért még reménykedem, habár nagyon csalódott vagyok..
igen, teljesen ugyanúgy felmelegiti :)
Csak mivel a kozmetikusnál egész nap benne áll a gyanta ezért otthon is nem árt legalább egy órával előbb bekapcsolni a gépet, hogy megfelelően folyékony legyen.
Én mindig vizben melegitem a gyantát. Egyenletesebben melegiti fel. Mikróval vigyázni kell,mert jobban felforrósitja és csúnyán megégetheted magad,ill. túl hirtelen és hamar kihül a gyanta.Én is hintöporozom elötte maagam.
Nekem nem jött be a patronos gyanta.Nem egyenletesen jött/folyt ki.
Igen,maarad pár szörszál,mivl általában tényleg csak kevés marad,azokat csipesszel szedem ki.
Ha elfogy a lehúzó csikod tudsz venni helyette másikat.Árulnak drogériákban.De a meleggyantás lehúzó csikok általában kimoshatóak meleg vizben és igy újra felhasználhatóak.
Próbálj ki többfélét,hogy neked melyik jön be.Én is vettem már szart,ami csak a böröm szedte le,nem a szörszálakat,és nem lehetett lemosni és stb...
Hideggyanta is jó,bár szeritnem kevésbé fájdalmas a meleg.
Amúgy nyuugi,majd belejössz:)
Hú, ez aztán a kérdés-áradat :)
1. Nem fog vízként viselkedni, mindig ragadni fog annyira, hogy ki tudd tépni a szőrszálakat
2. Az teljesen más gyanta, az többszörhasználatos. Ezzel a patronos változattal nem kell várni semennyit sem, felkened és téped is le.
3. Egyenletesen legyen a gyanta mindenhol. Nem kell azonnal minden szálat kitépnie, az epilátor sem tép ki azonnal mindent :)
4. Mármint gyantázás előtt hintőporoztál? Utána több értelme van, hiszen nyugtatja a bőrt.
5. A borotva használatával a szőrszálak megerősödnek, jobban ragaszkodnak hozzád, ezért nem jönnek ki olyan könnyen.
6. Az a lényeg, hogy a patronban lévő gyanta folyékony legyen, lásd hogy folyik, mikor eldöntöd.
7. Ez nem törvényszerű, de igen :) nem muszáj csipesszel, felkenhetsz még egy réteg gyantát.
Hideggyantát nem kell ugye melegíteni, papír is rögtön a rendelkezésedre áll. Kellőképpen ragacsos az is, hogy kitéphesd vele a szőrszálakat. Egyébként a hónalj esetében célszerű kisebb méretűre vágni a lehúzócsíkot, hiszen így a másik kezeddel jobban ki tudod feszíteni azt a területet. Befőzőcelofánról, mint segédeszköz, sosem hallottam.
Hali!
Én vásároltam itthonra gyantamelegitőt és abba állitom a gyantát. Nagyon jó dolog és nem is volt drága, a patronokat pedig a kozmetikushoz képest nevetséged áron tudom megvásárolni.
Gyantázni a biknivolnalat szoktam, ritkábban a kezemet. A hónom alatt is próbáltam, de ott nagyon fáj :( igy marad a borotva.
A lábamat pedig epilálom géppel.. :)
Nekem ez a kombináció jött be.
Szia, velheim. Köszi szépen a segítséget. Még nem próbáltam meg újra, mert félek, és még lenne 1-2 furi kérdésem.
1)Ha jobban felmelegítem a gyantát, akkor az nem fog elfolyósodni, és annyira híg lenni, hogy úgy viselkedjen, mint a víz, vagy a folyékony ragasztó? Vagy minél melegebb a gyanta, annál jobban ragad?
2)Amikor (hébe-hóba) a kozmetikus a szemöldökömet szedi gyantával, úgy vettem észre, hogy felkeni, vár néhány másodpercet, és papír nélkül, csak úgy egyben lehúzza. Az én gyantámnak is ilyen megdermedőnek kell lennie? És az normális, hogy még teljesen hidegen is ragad egy kicsit?
3)Milyen vastagon kell kenni? Amikor felkenem a gyantát, ráteszem a csíkot, majd lehúzom, akkor utána teljesen le kell szednie annak a csíknak a gyantát? Mert nekem utána teljesen olyan volt, mint ha ragasztóstifttel kentem volna be a bőröm.
4)A gyanta leírása szerint behintőporoztam a bőröm. Az nem lehetséges, h túl sokat szórtam belőle?
5)Olyan létezik, h azért nem szedte le, mert 9 hónapig (kb. hetente 1szer) borotváltam? Mert én sajnos amúgy is egy ősember vagyok.
6)Mennyire kell felmelegíteni a gyantát? Ha beteszem a mikróba, utána néhány percre egy lábasba, amiben frissen forral víz van, akkor az úgy jó? A gyantának sütnie kell egy kicsit felkenéskor?
7)Azt írtad: "De saját magam soha nem tudtam olyan hatékonyan kitépni a szőrszálakat, mint a kozmetikus." Ez azt jelenti, h maradt egy-két szőrszál, amit csipesszel/újrakenéssel távolítottál el?
Mik a tapasztalat(ait)ok a hideggyantáról? Inkább váltsak arra? Két különböző márkájú hideggyanta között sok a különbség?
Ha kifogyok a lehúzócsíkokból, akkor használhatok helyettük befőzőcelofánt is? Mert az egyik osztálytársam azt mondta, h anyukája azzal csinálja. Nekem sajnos már a derekam is szőrös: azt mennyire tudnám/lenne érdemes magamnak leszedni?
Köszönöm a segítségedet, várom válaszodat, és mindenkiét, aki tudna valami tanácsot adni, vagy már járt hasonlóan, mint én.
hosszú hétvége :) ez a mentségünk! :)
Valószínűleg nem melegítetted fel eléggé a gyantát. Én úgy csináltam egyszer-egyszer itthon, hogy egy lábasba beleállítottam, víz bele és el kezdtem melegíteni, forralni a vizet. De saját magam soha nem tudtam olyan hatékonyan kitépni a szőrszálakat, mint a kozmetikus. Ha van olyan ember, akit nem félsz megkérni, hogy segítsen, az lenne a legjobb szerintem. Lehet kapni ~5000 Ft-ért gyantamelegítő készüléket, hosszú távon megéri beruházni egy ilyenre.
Egyébként szerintem egyáltalán nem buzis a szőrtelenítés a pasik részéről. Igaz, ha a lábadról is el akarod tüntetni a szőrszálakat, akkor néhány másodpercig pislognék :))
Senki sem látogatja a fórumot? :'(
Könyörgöm, akinek van bármilyen ötlete, írjon.
Vagy legalább jelezzétek kérlek, hogy a fórum nem halt meg, és olvastátok a problémámat.
Fórumba, privát üzenetbe, vagy e-mailbe:
balszerencses@freemail.hu
Nagyon megköszönném a segítségeteket.
Sziasztok!
Nos, lenne egy olyan porblémám, hogy vettem pénteken egy kiscsomag gyantát, felmelegítettem a mikróban(2 percig, 800Watton), ahogy írja, kicsit kentem a hónomaljára, a felkar felöli felére, rátettem ezt a textilt, amit adtak hozzá, és semmi... Már az is furcsa volt, h amikor kentem (görgős), akkor egy részt kihagyott, meg picit talál nehezen forgott a tárcsája. Aztán lehúztam, de olyan volt, mintha csak ragasztóstifttel kentem volna be magam előzőleg, nem pedig gyantával. Aztán betettem a mikróba még 1 percig, újabb kenés, de semmi. Ugyan az. Mitől lehet ez? Túl sok gyantát vittem fel? Nem volt elég meleg?
Mondjuk azt írja,h ha melegvízben melegítjük, akkor addig kell melegíteni, amíg folyós nem lesz. Nekem nem volt olyan vízszerű, csak olyan "mézes", vagy annál talán nagyon picit hígabb.Állítólag az egyik osztálytársam anyukája is megpróbálkozott még régebben az otthoni gyantázással, de neki sem sikerült. Egy másik osztálytársaménak viszont bejött a gyantázás, ő is ilyesmi (nem ilyen márkájú) gyantát használ, és befőzőfóliával húzza le.
Jah, azt elfelejtettem mondani, h én egy 17 éves fiu vagyok, szerintetek buzis, h ha gyantázni akarom a hónomalját (és később esetleg más testrészeket is)?
Tudnátok kérlekt szépen valami tanácsot adni? Nagyon csalódott vagyok:'( Vagy vegyek vmi márkásabb hideggyantát, aminek a nevében ugyan az a magánhangzó kétszer ismétlődik?
Válaszaitokat mihamarabb várom, és előre is nagyon köszönöm!
Affene...
madaras? Auchan, vagy melyik? :)
Szia sizsu!
Most láttam a tv-ben azt az epilátort, amiről meséltél, és bár még sosem használtam epilátort, eléggé felkeltette az érdeklődésem.
A Media Marktban vetted? Vajon még lehet kapni 10 ezerért? Mekkora az a minimális szőrhosszúság, amit ledarál? :D És a legfontosabb kérdésem, hogy mennyi ideig nem nő ki a szőr utána?
További ajánlott fórumok:
- Hogyan jobb? Borotválva vagy sem?
- Ha a meleg gyantától benőtt minden szőrszál, a cukorgyanta jobb megoldás?
- Melyik a legjobb gyanta?
- Nem akarok gyantáztatni, de borotva vagy epilálógép akkor?
- A hideg gyantacsíkok (arcra) tényleg jobb eredményt produkálnak, ha a kezem helyett hajszárítóval melegítem fel őket? Vagy felejtsem el?
- Mi a különbség a hideg és a meleg gyanta között? Melyik jobb?