Epillálás, gyanta, vagy borotva a jobb? (tudásbázis)
Ezt nem fogjátok elhinni. Megtaláltam a gyantát, csak van egy kis bibi. Kereskedelmi forgalomban nem kapható, csak kozmetikusok vehetik meg, akik elvégezték a tanfolyamot. De miért? A hétköznapi ember nem használhatja otthon?
Van itt kozmetikus?
Az egyik kereskedelmi műsor beszélgetős showjában láttam. Egy srác belement, hogy legyantázzák a mellkasát. Asszem, a Ba..zs showban.
Sajnos, ahol én lakom, csak egy kozmetikus van, és nincs nagy választási lehetőség.
Szia!
Nem voltál másik kozmetikusnál? Mindegyik mást használ. Hátha máshol sikerül. Az én kozmetikusomnak van vagy három féle. Egyébként még nem hallottam erről a gyantáról. A neten kéne utánanézni a tv shoppos oldalakon hátha....
Helló!
Én is epiláló párti vagyok. Nekem az a fajta van, amihez jégaku van. A lábamon jóval ritkább lett a szőrcsi. Használtam már én is hónaljon, és bikinivonalnál is, de utánna mindig begyulladt a bőröcském 1-2 napra.
Az én gondom az, hogy szeretnék JÓ gyantát venni, de nem tudom, hogy hol?
Használtam már azt a bizonyost, aminek a nevében van egy X, abból az előregyártott csíkokat, az otthon melegítős cukorgyantát, és az ugyancsak otthonmelegítős fehér gyantát, DE egyik sem vált be.
Sok esetben nem is szedett le semmit, pedig már mindent kipróbáltam.
Valahogy azok a fránya szőrcsik nagyon ragaszkodnak hozzám.
Elmentem kozmetikushoz is, hogy szedje le a hónaljam, de háromszor hívott vissza új időpontra, mert nem tudta leszedni. Végül azt mondta, hogy várjuk meg, míg 1 centis vagy nagyobb lesz, hátha akkor leszedi a gyanta. (Hallottatok már ilyet? Egy centisre kell megnönie, hogy ki tudja szedni!!!! És addig mit csináljak???? Szorítsam a hónaljam az oldalamhoz?????)
Láttam viszont a tv-ben egy olyan gyantát, ami olyan volt, mint a zselé, és nem használtak hozzá semmilyen leszedő csíkot, csak kivett belőle egy darabot, felkente, és letépte, majd ugyanazt a zselés gyantát használva (amit előtte letépett) haladt tovább.
Szia. Én mindenhol( hónalj, bikinivonal, láb, kéz) epilálok. Már megszoktam. Eleinte fájt, de összeszedtem a bátorságomat. Nem akartam,h. minél több és erősebb szálam legyen.
Olcsóbb is ez a megoldás. Nem kell kozmetikushoz járni és nem kell venni minden alkalomhoz 800-1000 ft-okért gyantát.
Azt tudom, h. elég sokba kerül a kezelés, már én is utánakérdeztem.
Sajnálom,h. nem tudod kipróbálni az epilátort. Én erre esküszöm.
A Borotvát a bikinivonalon és a hónaljnál használom. A bikinivonalat nagyon megbántam, sokkkal több lett, szélessávban.A hónaljnál csak megerősödött, de hála az égnek több nem lett.
Még gyüjtöm a bátorságot az epihez, vagy a gyantához....
Anno a lábaimat borotváltam majd krémeztem és epiláltam is,most már gyantát használok:nekem ez a fejlődési létrám.Amit viszont csak borotválok az a bikini és a hónalj:arra még nem vettem a bátorságot,hogy ott is gyantáztassak.késöbb!!
Droma engem is érdekelni a cikk !Remélem,hogy megtalálod!:D előre is köszi
...hogy mit meg nem tesznek a nők a "szépségért"
persze mi mindig szenvedünk a szépségért :-(
Na,én próbáltam epilálni,és úgy voltam vele hogy inkább a halál.Annyira fájt.
De volt még egy szép történetem.Nekem nagyon vékony bőröm van,és megpróbáltam a hónaljamat gyantázni,egymagam,itthon!Nem elég hogy iszonyatosan fájt,és itt ott vérzett is,de annyira felsértette a bőrömet hogy be is varasodott az egész,és nem 1-2 nap volt mire elmúlt.
sajna nincs ismerősőm. ha lenne már megkérdeztem volna őt is. :-)
A véglegest megkérdeztem, min. 3x kell menni, és alkalmanként 22e ha jól emlékszem.
ez nekem kicsit sok
Amint birok felrakok egy cikket hogy a szőr miért mikor és hogy vastagszik.
Meg fogtok lepődni,de ha belegondolunk akkor logikus:)
A krém és a borotva tényleg nem megoldás. Vastagabb és több lesz a szál. Az csak akkor alkalmazható ha sietsz valahova és nincs időd másra.
Én már írtam,h. az epilálóra esküszöm, már egyáltalán nem érzem a fájdalmat, puhább a bőröm, kevesebb a szál is.
Valaki ismerősödnök nincs epilálója? 1x kérd tőle kölcsön és próbáld ki, ha nem akarsz venni 1et, nem olcsó ugyanis a jobb minőség. Próba szerencse, ha bevállik vegyél egyet.
Ha nem csinálj végleges szőrtelenítést, bár az elég drága, sajna.
Én személy szerint az epillálót használom évek óta és nagyon megvagyok elégedve vele:) A Braun márka (bocsi, nem reklám)a legjobb ...)
Én már rutinszerúen lenyomom a két lábam és a hónaljaimat max 10-15 perc alatt, és eggyáltalán nem fáj, mert megpuhult a szőröm, sőt néhol kiritkult már;)
Ha elkezdet borotválni szépen megvastagodnak a szálacskák...nem túl szép:)..no meg szúrós is...
Szia. Én személy szerint az epiláló készülékre esküszöm. Nekem ez vált be a legjobban. Előtte gyantáztattam, de az nem minden esetben vált be, mert sokx kiütéses lettem, mivel elég érzékeny a bőröm. A Braun Silk Epil a legjobb, abban is az, ami jégakkus, és lehűt a kezelendő felületet, csillapítja a fájdalmat epiláláskor. Epiláláskor hasonló érzés van, mint a csipesz használatakor. Azzal a különbséggel, h. itt nem érzed, ha egyenként szedi ki a gép a szálakat. Eleinte fáj, de megszokás kérdése az egész. Én idővel, már természetes dolognak vélem. egyáltalán nem fáj. Gyengülnek tőle a szőrtüszők és kevesebb szál is lesz idővel.
Sok sikert!
További ajánlott fórumok:
- Hogyan jobb? Borotválva vagy sem?
- Ha a meleg gyantától benőtt minden szőrszál, a cukorgyanta jobb megoldás?
- Melyik a legjobb gyanta?
- Nem akarok gyantáztatni, de borotva vagy epilálógép akkor?
- A hideg gyantacsíkok (arcra) tényleg jobb eredményt produkálnak, ha a kezem helyett hajszárítóval melegítem fel őket? Vagy felejtsem el?
- Mi a különbség a hideg és a meleg gyanta között? Melyik jobb?