Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » Endometriózis! fórum

Endometriózis! (beszélgetés)

11147. M. Ajor Anna (válaszként erre: 11137. - Tücsi24)
2013. okt. 6. 09:06
Szabó Szigfridnél Budaörsön.
11146. glutenfree
2013. okt. 6. 08:44
Kedves lányok! Segítsetek légyszíves! Akiknek MR vizsgálat volt, natív vagy kontrasztanyagos volt? És Bp.-en magánrendelésen,hol a legolcsóbb és leggyorsabb?
11145. 84Agi (válaszként erre: 11143. - Glutenfree)
2013. okt. 6. 06:43
Jaj sajnálom a lányodat, szegénynek azért jó hosszú idő telt el azóta és nem is nagyon használt a gyógyszer :-(. Remélem tudnak neki segíteni és most már jó kezekben van! Annyi mindent nem ehet szegénykém,ahogy leírtad- hát le a kalappal előtte, ha ezeket mind tudja tartani. Kitartást és sok sikert Nektek, erőt ehhez az egészhez! Én jól vagyok, szoptatás alatt már szednem kell egy progeszteron alapú fogamzásgátlót sajnos az endo miatt. A szülés a 40.hét után volt, császárra sikeredett.
11144. glutenfree (válaszként erre: 11139. - Gina00)
2013. okt. 5. 15:25
Szia! Bocsánat, hogy beleszólok, de ahogy olvaslak, tényleg valami gubanc lehet a hormonokkal ( prolaktin !) és a szőrösödés is erre utal sajnos. Nem tudom merre laksz, de Bp.-en a Mensmentisben nagyon jó endokrinológusok vannak. A lányomat is ott kezelik ( IR, PCOS gyanú, pajzsmirigy alulműk. és egy-két hormonszint eltérés miatt ), nem olcsó, de emberszámba vesznek és nem rúgnak ki 15 perc beszélgetés után. Menj el mindenképp!
11143. glutenfree (válaszként erre: 11141. - 84Agi)
2013. okt. 5. 15:17

Szia :) ! Sajnos nincs túl jól a lányom :( Műtét óta folyamatosan szedi ( szünet nélkül ) a fog.gátlót. Eleinte csökkentek is a panaszai, de most már 2 hetente görcsöl, fáj mindene, a gyógyszer mellett "barnázik". Voltunk Bokor dr-nál, de szerinte nem endometriózis és gasztrós dr-hoz küldött. ezzel ugye nem lett kisegítve, mert már voltunk gasztrós dr-nál ( papírok is ott voltak előtte ), meg a lisztérzékenység miatt egyébként is járunk. Ott azt mondták, hogy nőgyógyászati problémája van. Közben kiderült, hogy IR-s is lett, így már se tej, se cukor, se glutén nem mehet, gyógyszert is szed rá+diéta. A héten voltunk Tömösváry dr-nál, aki nagyon alapos orvos, és sajna szerinte ez endo lehet, írt fel új fogigátlót ( 3 hónap ), ha nem lesz jobban vissza kell menni és MRI, colonoscópia, és hólyagtükrözés következik. Mondta, ha nem mostanában műtötték volna, akkor most meg csinálná a lsk-át. Ennyi dióhéjban. szerintem az új fogigátlóval is u.így lesz, de ne legyen igazam!

Remélem ti jól vagytok a Picurral! Sima szülés volt? És ugye Veled is minden rendben van?

11142. Picinita
2013. okt. 5. 12:35
Igen, én is úgy érzem, hogy ez így nagyon nem jó. Mindenhol azt olvastam, hogy a lapar után gyors felépülés következik. De nekem már lassan egy hete hogy kiszedték a varratokat és nem sokat javult. (gyulladt, gennyes) Hétfőn megyek a háziorvoshoz....
11141. 84Agi (válaszként erre: 11126. - Glutenfree)
2013. okt. 5. 11:05
Szia, köszönöm szépen! ;-) hogy van a lányod? Remélem megoldódtak a problémák! Szed most még valamit , ese leg volt másik műtétje azóta? Remélem jól van és tudtak segíteni neki, kíváncsi vagyok rá!
11140. 84Agi (válaszként erre: 11125. - BiaknaForgo)
2013. okt. 5. 11:02
Szia, nagyon szépen köszönöm! Te hogy vagy? Elnézést kevesebbet tudok fellépni, vannak problémáink.
11139. gina00
2013. okt. 5. 07:35

Köszi az orvos ajánlásokat. Bár azt hiszem elötte vmi hormonális nagy kivizsgálásra lesz szükségem... Az egy dolog, hogy pár hónapja észrevettem, hogy szőrösödik az arcom: elkezdtem gyantázni. Aztán az államon hosszú fekete szőrszálak jelentek meg, mint a banyáknak (1-2).

Tegnap pedig észrevettem a lepedőn kis foltokat a mellem magasságában, leehtséges, hogy éjszaka szivárog némi dolog a mellemből????? A gyerekem már hét éves, azóta nem szedtem semmi hormonális szert, szóval.................. Tudtok ajánlani, hogy hormonális szempontból kinél vizsgáltassam ki magam??

11138. Zsuzskaa87 (válaszként erre: 11135. - M. Ajor Anna)
2013. okt. 4. 22:01
Én is úgy tudtam hogy maga grapefruit nem jó az endonak, nem tudom hogy csepp az mennyire oké :-/
11137. Tücsi24 (válaszként erre: 11135. - M. Ajor Anna)
2013. okt. 4. 21:56
Kinél voltál?
11136. Hedi13 (válaszként erre: 11135. - M. Ajor Anna)
2013. okt. 4. 21:25

Szerintem nyugodtan szedheted. Az ételektől való félelem többet árt, én így gondolom.

Biztos, hogy javít az endón a talpmasszírozás, de nem elég a teljes gyógyuláshoz. Tapasztalat.

2013. okt. 4. 21:20

Sziasztok!

Voltam ma reflexológusnál (10 éve van begyulladva a kezem), szrintetek segíthet az endon? Neten az olvastam, de kíváncsi lennék van-e tapasztalatotok. Amúgy rögtön mondta, hogy ki van a bélrendszerem, meg tuti nem stimmelnek a hormonjaim. Nem tudom ezt hogyan olvasta le a talpamból. :) Viszont adott grapefruit cseppet az immunredszer megerősítésére, de az endo és a ciitrusfélék ütik egymást, nem?... Most nem tudom be merjem-e venni. Szedtetek ti már?

11134. marylu29 (válaszként erre: 11120. - Picinita)
2013. okt. 4. 20:43
Nekem is pillanatok alatt kikapkodta az orvos a varratokat, egyáltalán nem fájt, és szépen gyogyult, semmi váladékozás nem volt. Sztem is keresd fel a háziorvosod!
11133. Hedi13 (válaszként erre: 11120. - Picinita)
2013. okt. 4. 17:31
Szia, szerintem ez nem normális, főleg, hogy gennyes a sebed és szétnyílt! Nekem nem volt semmi baja, nagyon gyorsan gyógyult. Mindenképp lásson másik orvos is!
11132. lidi10 (válaszként erre: 11129. - Zsanetta)
2013. okt. 4. 17:00
Ez van, igen, én csak azért írtam ezt le, mert nyithatunk, egy "hogyan reformálnánk meg az egészségügyet" topicot, de itt nem ez a fő téma. És valószínűleg nem fogjuk megoldani az évtizedes problémákat sem. Nem vitatkozni akarok, egyetértünk, csak abbam mondok mást, hogy attól, hogy itt leírjuk, hogy mekkora gáz van az eü-ben, még nem lesz senki sem egészségesebb.
11131. Zsanetta
2013. okt. 4. 16:49

Az a baj el van korcsosulva a vilag,csak ha meg nem adsz ,akkor nem ugy bánnak az emberrel ahogy azt megérdemli.

Ezt a vilâgot èljük.

Mit tehet az aki ezt nem tudja befinanszirozni?

Nögyógyik keresnek a legjobban,nem kell öket sajnâlni,hisz mindenki annyi beteget vállal be amennyit bir.

Kivètel ha nagyon éhes mèg,ami a jò munka rovására megy.

Azt tudom ,legyen szerencsènk a dokiainkkal ès segitsenek nekünk tünetmentessè vâlni ès endòmentessè.

11130. Zsanetta
2013. okt. 4. 16:49

Az a baj el van korcsosulva a vilag,csak ha meg nem adsz ,akkor nem ugy bánnak az emberrel ahogy azt megérdemli.

Ezt a vilâgot èljük.

Mit tehet az aki ezt nem tudja befinanszirozni?

Nögyógyik keresnek a legjobban,nem kell öket sajnâlni,hisz mindenki annyi beteget vállal be amennyit bir.

Kivètel ha nagyon éhes mèg,ami a jò munka rovására megy.

Azt tudom ,legyen szerencsènk a dokiainkkal ès segitsenek nekünk tünetmentessè vâlni ès endòmentessè.

11129. Zsanetta (válaszként erre: 11117. - Lidi10)
2013. okt. 4. 16:42

Pont te irtad le a lènyeget,nem az orvos fizeti a mütöt ,eszközöket stb. Mègis tartja a markát mindegyik.

Ritka aki nem.

Bokor doki is kèr ,hisz ha jol emlèkszem 20 mütèt elött ès 20 utána.

De lehet,hogy rosszul tudom,de van tarifája.

Söt magânba számlát sem ad egyik sem.

Szóval,rossz a helyzet.

Én eü. Vagyok,koraszülött intenziven dolgozom,kicsit nagyobb rálâtásom van dolgokra,vannak meglepö dolgok.

Hozzá teszem rosszabb ellátásban rèszesültem igy is.

Mindenkèppen bizni kell dokikban,nincs mas választása az embernek.

Bár ne lennènk betegek ès nem erröl kène beszèlgetnünk.

11128. lidi10
2013. okt. 4. 15:48
Személy szerint azért hogy hol tart a világ, nem érzem magam felelősnek, nem tartom magam olyan nagy embernek. :)De nem tudom pontosan mit várnál tőlünk/tőem, mi a helyes magatartás szerinted? Senki nem járjon magánrendelésre, ne bízzunk az orvosokban, milyen összefogásra gondoltál? Én is kívánok egészséget Neked is mint mindenki másnak aki idelátogat a fórumra, mert hát végső soron ezért vagyunk itt, hogy közelebb kerüljünk az egészséghez.
11127. beuss79 (válaszként erre: 11124. - Lidi10)
2013. okt. 4. 15:24
Sajnálom hogy igy gondolod de ez van,lehet ezért tart itt a világ.Egészséget kivánok neked.Üdvözlettel Varga Beáta.
11126. glutenfree (válaszként erre: 11102. - 84Agi)
2013. okt. 4. 15:02

Ágikám! Szívből gratulálok a kisfiadhoz, nagyon jó egészséget és sok örömet kívánok felneveléséhez :)

A többi lánynak pedig azt kívánom, hogy minél előbb ismerje meg ezt a boldogságot, érzést!!

Tudom sokan mennyit szenvedtek a fájdalomtól, a műtétektől, de higgyétek el megéri :)

11125. BiaknaForgo (válaszként erre: 11102. - 84Agi)
2013. okt. 4. 13:51
Ági, gratulálok! Már vártam, hogy mikor jelentkezel a jó hírrel :)
11124. lidi10 (válaszként erre: 11123. - Beuss79)
2013. okt. 4. 13:47
Ez tényleg nem jó, de ez egy össztársadalmi probléma, jóval túlmutat rajtunk, ezen a fórum, az endometriozison, azon, amiért itt vagyunk. Lehet, hogy közönyös, de én azért jöttem ide anno a fórumra, hogy tapasztalatokat cseréljek az endometriozis kapcsán, nemcsak az orvosokról, hanem arról is, hogy mit tudunk magunkért tenni étkezéssel, mozgással, hozzáállással stb. Kaptam nagyon sok jó tanácsot és sokmindenben tudtak segíteni nekem a fórumtagok. Most már én is próbálok esetleg segíteni másoknak egy-egy tanáccsal, bár nincs nálam bölcsek köve, nem tudom, hogy lehet kigyógyulni, de azért vannak tapasztalataim. Jelen pillanatban engem ez érdekel az endometriozissal kapcsolatban, ebben tudok tenni magamért. A egészségügyi finanszírozás és ellátás rendszerét nem én akarom megreformálni. Nem azt mondom, hogy ez így jó, csak azt mondom, hogy ez a fórum arról szól, hogy mivel tudunk segíteni a saját állapotunkon. Amit pedig te feszegetsz az közügy, politikai téma.
11123. beuss79 (válaszként erre: 11117. - Lidi10)
2013. okt. 4. 13:27
SZIa.Az állam kitanitattja az orvosokat .Utána állást biztosit nekik ezért hálábol ha már elismert lessz 15ezret kér a betegeitöl fél oránként és felveszi a fizetését is az államtol havonta.Nem beszélve a mutyi mütétekröl amit több százezerért végez el állami mütökben állami pénzen ,de a profit a zsebében marad és nem ad vissza semmit a korház kasszájába.A tb beteg aki nem ad 15 ezret nekik fél orára,kap egy várolistát és 5 perc konzultáciot mütét elött .Na persze utána kötelező a hálapénz .Ezt ha nem fogadja el a társadalom elmegy külföldre .EZ NEM JO IGY.Ezt csak összefogással lehet megszüntetni a közöny nem jo megoldás.
11122. beuss79 (válaszként erre: 11119. - Sophie85)
2013. okt. 4. 13:00
SZIA.Én is biztam bokorba nállam nem jött be,pedig ugyan olyan vI.stádiumos endom volt mint itt a lányoknak.
11121. beuss79 (válaszként erre: 11120. - Picinita)
2013. okt. 4. 12:55
szia .Mutasd meg a háziorvosnak is,ö segit biztos.
11120. Picinita
2013. okt. 4. 12:13
Sziasztok! Nekem hètfőn szedték ki a varratokat lapar műtét volt. És nagyon aggaszt, hogy nem akar gyógyulni a seb. A doki állat módjàra tépte a cérnát, legalàbbis úgy éreztem. És nagyon vérzett mire hazaértünk, teljesen szét volt nyílva.... Még mindig ragasztani kell, mert tiszta genny. Betadine oldatot javasolt a doki, azzal kenegessem, de itthon láttam, hogy pajzsmirigy probléma esetén nem alkalmazható! Nektek milyen gyorsan gyógyult? Normális ez?
11119. sophie85
2013. okt. 4. 09:48
Sziasztok, nekem múlt héten volt műtétem, Bokor doktorral. IV. fázisú endometriózis, amire 3 éve szedem a Visannet (még jelenleg is, amíg teljesen felgyógyulok). Nekem volt endó a vastagbélen, ami miatt kimetszettek 10 cm-et, a végbél-hüvely között - ami miatt mindkét oldalról rendbe tettek ott is, a szigambélen és a petefészkemen, és még a hasfalamra is felkúszott a drága - amit lézerrel égettek le. Teljesen meg voltam győződve róla, hogy kivezetéssel ébredek, vagy vmi komplikáció lesz, de legalábbis nagy vágással, mert ennyi mindent - gondoltam - laparral nem fognak megoldani. Megoldotta. Kemény 1 hét volt az utóbbi, és egyetértek azokkal - sajnos, akik a Sote-ban mint olyan, találnak kivetnivalót (nekem is elfelejtettek antibiotikumot adni a nővérek műtét utáni nap, se infúziót nem kaptam, se fájdalomcsillapítót - ami miután az esti vizitnél az orvos tudomására jutott, volt is számonkérés). De azt elmondanám, hogy azt hiszem műtétileg a legjobb kezekben voltam Bokor dokinál, utólag azt mondom, hogy megérte 1 évet várni a műtétre, az összes vizsgálatot végigcsinálni és végigfélni ezt az időszakot és kibírni a fájdalmakat, és igazából úgy érzem, hogy ezekből nagyon sokat tanultam (főleg türelmet, és a félelem-kezelését). Előtte 3 évig Fülöp doki "kezelt": ő is jó szakember, csak épp én sem értettem, hogy miért akar villachba küldeni 3 M forintért, és miért ijeszteget kivezetéssel, ahogy korábban előttem leírta valaki már - én is sírva jöttem ki tőle. Bokor is kemény, és megmondja az igazat, de az első találkozás óta tudtam, hogy ennél jobb kezekben nem lehetek. Kitartás nektek, ha tudok segíteni (Visanne tapasztalatok, műtét, dokik) stb, írjatok privit. Gyógyulásra fel! :)
11118. Zsuzskaa87
2013. okt. 4. 09:39

Sziasztok!

Akinek van kedve és ideje ajánlom figyelmébe a következő oldalt, rengeteg hasznos tanácsról, információról lehet olvasgatni.

[link]

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook