Endometriózis! (beszélgetés)
Szia!
Olvastam a történeted,hát tényleg nem semmi ami veled történt. 20 cm bélszakasz? Az elég durván hangzik:( De jó,hogy minden jól sikerült.Ahogy így olvasgatom a műtét történeteket,egyre inkább azt gondolom,hogy én is a Bokor-Lukovich pároshoz szeretnék tartozni,bár így is Bokorhoz járok most már. Csak ne lenne ilyen hosszú várakozás a műtétre. Bár ha tünetmentes lennék továbbra is és nem rosszabbodna az állapotom,akkor inkább várnék hónapokat is szerintem Bokorékra. Egyébként azokat a betegeket sem veszik előbbre,akiknek (mint pl nekem) bélvérzésük van/volt,bélgörcseik gyakran,ilyesmi?
Szia!
Én Fülöp Istvánt tudom ajánlani, őt ismerem ő műtött engem a Kútvölgyiben, de a Róbert Károly Klinikán dolgozik. A Kútvölgyiben a sebész beavatkozását igénylő műtétet végzi.
Biztosan sikerülni fog, hisz mindenkire vár a maga kis csodája. én sok sikert és kitartást kívánok Nektek.
nekünk van fagyasztva 2 pár már a beültetésre várnak, sajnos az első beültetés nekem vetéléssel végződött, de biztos meg volt az oka. na de majd most :-) köszönöm a választ
Szia!
Köszi, örülnék, hogy ha ajánlanátok orvost. Nagyon hosszú lenne benneteket visszaolvasnom, annyit leszűrtem, hogy:
Sote 1: Bokros jó, de kicsit már túlterhelt.
Képbe került a Sote 2, ahol.... Ott nem tudom kiket ajánlotok...
Szóval kik mostanság a megbízható szakemberek? :)
Köszönöm :)
Nekem március 6.-án volt a műtétem. A 4 hetes kontrollon rendben volt minden, így még aznap elmentem a meddőségis dokimhoz..- az előzetes vizsgálataim már addigra megvoltak..- megvártuk, hogy megjöjjön a menzeszem és már kezdtünk is. Május 16.-án már a beültetésre mentem.:)
Ehhez kellett azért a meddőségis dokim rugalmassága is.
Petesejt leszívás után azt mondta a doki, hogy ez 1 nagyon jó döntés volt (a korai kezdés), mert nagyon szép petesejteket tudtak nyerni. Sajnos nem tapadtak meg..:(((
Küzdünk tovább, nagyon nagyon szeretnénk szülők lenni!!!!
Szia!
Nem semmi amin te is keresztül mentél. A hólyagvágás kivételével nekem is ilyen beavatkozásom volt.
Szeretném megkérdezni hogy mennyi idő után mehetettek lombikra? Köszönöm válaszod. További sok sikert a babához.
II. Nöin az a jò,hogy a mütètet a lombikhoz igazitják.
Pl. lombik kezdödne decemberben akkor novemberben mütenek,hogy rögtön lehessen menni lombikra.
Ha petefèszek is èrintett akkor 3 hònapig nem stimulálhatò.
Sziasztok!
Hogy el kezdett pörögni a fôrum.
Én abba hagytam önkezülek a Visannet,ès jobb,sokkal jobb.
Már folyamatosan vèreztem,akkor meg mi èrtelme van.
Én hiztam,hullott a hajam,cysta a mellemben stb.
Ja ès nem is szedgetnèm mivel trombózis kockâzata nagyobb leidennél ès homozigòta elvalt.
Egyetlen doki sem müt rutinbòl,minden mütèt kockázatos,nincs egyforma eset.
Meghaltak mar mandulamütèt alatt is.
Âlt. Laparoscoppal inditanak,mert igy kell(kellene) ès ha nem tudnak bejutni rendesen ès ugy látják akkor felvágnak.
Ezt igy irja alá az akit pl. Többször operáltak.
Mert van különbsèg elsö mütèt,ès 4. Vagy az én esetemben a 7. között,függetlenül,milyen fokû az endò.
Azt gondolom èvröl évre többet tudnak, tudunk meg erröl a betegsègröl.
Ami az orvosokat illeti,sajnos pènz beszèl.
Én konzultáltam Bokor dokival ès Tömösváry dokival is,meröben más szemlèletü ember,nálam a második a nyerö,mert ember központùbb ès nem èhes.
Remèlem nem fogom megbánni.
Szia,
A laparoszkópos műtét sokkal hamarabbi felépüléshez és gyógyuláshoz vezet, én biztos nem választanám a hasi műtétet, nekem tele volt az egész kismedence, belet vágtak, cisztákat vettek ki a petefészkeimből, a szalagjaimon, és mindenhol telis tele voltam sajnos. Nekem megoldották laparoszkóppal és nem bántam. Nekem IV.-es stádiumú endom volt.
Szia!
Engem márciusban műtött meg a Bokor doktor a Lukovich doktorral együtt. Nem vágták fel a hasam, pedig tele voltam endóval. Eszméletlen jó sebész kezébe kerülsz, ne félj. Számomra a Lukovich doktor az ORVOS, csupa nagy betűvel!!!
20 cm-es bélszakaszt távolítottak el- a hüvelyemen keresztül vették ki, mert ott is volt endó, onnan is vágni kellett. A hólyagomból is ki kellett vágni 1 darabot, mert nagy endó volt ott is- 1 hétig voltam katéteres ez miatt.
8 órás volt a műtétem, de minden rendben volt, 3 héttel a műtét után már dolgozni mentem!!!
Számomra fontos volt, hogy ne vágják fel a hasam, mert műtét után lombikozni szerettem volna egyből.
Féltem a bélkivezetéstől, mivel Bokor doktor felkészített arra is, hogy előfordulhat az ilyesmi is, én tudomásul vettem és aláírtam a beleegyező nyilatkozatot. Ahogy kihoztak a műtőből tapogattam magam, hogy minden rendben van e?!!!
Eszméletlen boldogságot éreztem, mikor megtudtam, hogy nem kellett felvágni...
Pár napig még paráztam, hogy ne legyen varratelégtelenség stb, de szerencsésen túléltem!!!
A doktor úrral megbeszéltem a hormonkezelés lehetőségét, végül én úgy döntöttem, hogy visszautasítom a gnrh-t, mert én már kaptam és nem segített. Lombikra mentem, sajnos még egyenlőre nem sikerült, de nem adjuk fel. Most pihenünk, mert a lombikos hormonok felerősítették a tüneteimet, így 3 hónapig leállítják a ciklusom, de utána újra megyünk a beültetésre!!!
100 kalappal a műtéthez, kívánom, hogy neked is jól sikerüljön!!!!!
Úh, és sejtetted, hogy ki kell majd őket venni?
És akkor is felírja a Visanne-t vagy a Gnrh-t (vagy mi a neve, csak itt olvastam róluk a fórumban), ha mondjuk azonnal szeretnénk próbálkozni a babával? Már ha egyáltalán rendben lesznek a petevezetők...
Elvileg az OEP támogatja a műtétet, így ingyenes.
Lehet igen, mert sokszor nem derül ki, hogy mi okozza a panaszokat, így ezt tulajdonképpen egy feltáró műtét és lehet, hogy csak tükrözés lesz a vége, mert nem kell semmihez nyúlni, csak körbenéznek! :)
Szia,
az átjárhatóságit meg fogja csinálni, de azért mindenképp említsd meg és mondd, hogy szeretnétek babát, ezért a méhtükrözés is célszerű lenne. Nekem mindkettő megvolt a műtéttel egyidőben, illetve sajnos az átjárhatóságinak nem volt értelme, mert olyan szinten roncsolódott mindkét petevezetőm, hogy végül ki kellett venni őket.
Mennyibe kerül egy laporoszkopiás műtét?
Van olyan hogy laporoszkopiára kerül sor és kiderül hogy mégsem endorol van szó?
További ajánlott fórumok:
- Ki lehet gyógyulni az endometriózisból?
- Használt-e már valaki Visanne gyógyszert endometriózisra? Érdekelne minden, mellékhatások, meggyógyult-e, visszajött-e, hogyan kell szedni..
- Vékony endometrium (méhnyálkahártya) kezelése - tapasztalatok?
- Most derült ki, hogy endometriozisom van.Jó orvost, aki precíz, jó diagnoszta, tudtok esetleg?
- Lehet ez endometriózis?
- Laparoszkópia - endometriózis gyanúval