Életmódváltás mától - valaki betársul? (beszélgetős fórum)
Akik a nyakunkba lihegnek és lökdösnek hátulról a kocsival, toleránsabbak lehetnek nálunk mikor velük teszik ugyanezt mikor elől vannak. Mert ha felmenne ettől náluk is a pumpa, lehet, nem csinálnák.
Mikor engem meglöknek hátulról, jól érthetően hátra szólok hogy ha lökdös, akkor sem tudok gyorsabban haladni. És mondják hogy elnézést. A gond csak az, hogy mindenkinek egyesével el kell mondani.
Ha kosarat veszek fel, én is így csinálom ! :)
Az emberek nem gondolnak arra, hogy az előttük álló vásárló dolgai nem mennek át hamarabb a pénztáros kezén, ha ők szorosan mögénk állnak, akkor sem.
Én is bevezettem ezt, viszont sok helyen csak kosár van, amit szalagra pakolás után le is kell tenni. Ilyenkor igyekszek a szalagon hosszant pakolni ha van mit, és a cuccom elejére állni. :)
A cikket viszont szívem szerint kiplakátolnám az utcán mindenhová.
Majd belejövök én is.
Az utolsó sütésem sültkrumpli volt, nem lett ropogós, puha, de a szélei már kezdtek megégni. A készítési idő alatt 3x réztam össze pedig. A végén ütöttem rá 1 tojást, így finom reggeli lett, csak késsel-villával kellett enni mert a tojás egybefogta a krumplit. :)
Már nincs szaga. Most 1 házi sütnivaló kolbászt tettem bele fiamnak vacsorára majd viszi, kíváncsi vagyok az eredményre.
Kicsi az űrtartalma nagyon. De 700 W-os, és hamarabb is elkészül benne minden mint a tűzhelyen. Rezsicsökkentésre jó lesz, a kajákat meg még kísérletezem.
Kár hogy levest nem lehet benne készíteni. Nagyon szeretem a sűrű zöldségleveseket.
A próbasütés után elmegy a szaga.
Muszáj volt nagyot vennem, ebben pont megsül annyi ami három embernek is elég.
Egyáltalán nem fogyaszt sokat. És igen, tapasztalat, hogy az ételek gyorsabban készülnek, a húsok sokkal szaftosabbak maradnak, mint a sütőben. Nekem meglepő, hogy a csirkecombok ugyanakkorák sütés után, mint előtte, egyáltalán nem szottyad össze.
A youtube-on nézd Szoky konyháját, rengeteg receptje van airfryerhez.
Használd egésszéggel, szerintem imádni fogod.
A miheztartás végett én örülök minden tapasztalatnak. Eddig csak youtube-os videókat néztem, ott a készült ételek egészen jónak tűntek, a húsok belül szaftosak, kívül ropogósak. Én 90/-ban zöldségpárolásra/sütésre használnám. A kommentekben sem panaszkodott senki hogy nála nem jó az étel benne.
Az enyém túl kicsi, bánt hogy ezt vettem, de már mindegy.
Nekem villanytűzhelyem van. A főzőlap, felmelegedése alatt is fogyaszt amíg nincs hatással az ételre, és akkor is meleg sokáig, mikor az ételt leveszem. Ezt pazarlásként élem meg. Ennél csak kevesebbet fogyaszthat egy airfyer.
Mindjárt tesztelem, legalább a szaga elmegy-e.😀
Ránéztem a tiedre. Mutatós! Örülök hogy elégedett vagy vele. Én azt hiszem hoztam egy rossz döntést, és tegnap megvettem egy 1,6 l-est a lidlben. Már tudom hogy nagyobb edényben kicsivel több ételt előnyösebb készíteni.
Az volt hogy fiam most hazajött, megvenni a vágyott lakóautót. Mivel abban kicsi a hely, bár van gáztűzhely, de venni akart egy fritőzt is. 2 volt még belőle, rábeszélt vegyem meg a másikat, elég nekem is az. Azzal vígasztalom magamat hogy ezek több évig úgysem üzemelnek, nem is javíthatók, ha kimúlik veszek egy "rendeset". Ez csak 16 ezer-be került.
Tegnap csak elmostam. Büdös.😀 Azóta szétszedve szellőzik a teraszon, mindjárt csinálok benne egy próbasütést valami gezemicével a kertből hogy menjen el a szaga.😀
Szárazabbak, gumisabbak az ételek.
Nagyon sok áramot fogyaszt.
Nem olyan finom, mint hagyományosan sütve.
Ez nagyon klassz! Vedd meg, imádni fogod. Életem legjöbb döntése volt, hogy megvettem.
Cosori Dual Blaze-t vettem, annak jóval nagyobb a kosara, mi hárman vagyunk. És az is fontos volt, hogy egy applikációval el tudom indítani, amikor a kölyköm elindul haza, és mire hazaér, kész a kajára. Mióta megvan, nem rendel, imádja a Cosyban készült kajákat. Előtte lusta volt kiszedni a hűtőből, megmelegíteni, stb.
Semmi ételszag, egyszerűen tisztítható, és szerintem kevesebbet is fogyaszt. Tegnap rántott csirkét csináltam benne, és még mellette sem volt kaja szag.
Kitaltuk, hogy kiesszuk a fagyasztóból a kajákat, hogy le tudjuk engedni. Miket találok!
Most zöldség leves, borsó főzelék, hamburger husi volt, holnap csirke pörkölt durum tésztával, aztán hétvégén folytatjuk. Zöldségesteszta és valami sertés lesz majd akkor.
Én nem használok, nincs is.
Ami olyan, inkább megsütöm a Sütőben. A halrudacskakat is, mikor előfordul a gyerkőc miatt hogy az van.
Mondjuk évente 1x csinálok rántott pontyot, valamelyik hétvégén az lesz.
Leírom a véleményemet, bár nekem nincs ilyen készülékem.
Az egészségesebb táplálkozás érdekében a forró levegős fritőz használata jó-e? Elgondolkodtam a kérdésen.
Oda jutottam, hogy a bő olajban sütésnél mindenképpen jobb.
Viszont nemcsak olajjal, hanem zsírral vagy vajjal is lehet ételeket készíteni. Én az állati eredetű zsiradékot tartom egészségesnek. A fritőzbe nem vagy csak minimálisan kell bármilyen zsiradékot használni.
A fritőz tartálya tapadásmentes bevonatú. (az előző linket megnéztem és láttam a termékleírásnál.)
A tapadásmentes bevonat nagy valószínűséggel teflon. A teflon egészségtelen!
A sütés-főzés árammal drágább, mint gázzal.
Mindezek után odajutottam, hogy én nem vennék forró levegős fritőzt. Természetesen azt is elfogadom, ha másoknak más a véleményük. Az előnyöket, hátrányokat mindenki egyénileg értelmezi és más-más súlyúnak érzi, amikor dönt.