Életmódváltás mától - valaki betársul? (beszélgetős fórum)
Ránéztem a tiedre. Mutatós! Örülök hogy elégedett vagy vele. Én azt hiszem hoztam egy rossz döntést, és tegnap megvettem egy 1,6 l-est a lidlben. Már tudom hogy nagyobb edényben kicsivel több ételt előnyösebb készíteni.
Az volt hogy fiam most hazajött, megvenni a vágyott lakóautót. Mivel abban kicsi a hely, bár van gáztűzhely, de venni akart egy fritőzt is. 2 volt még belőle, rábeszélt vegyem meg a másikat, elég nekem is az. Azzal vígasztalom magamat hogy ezek több évig úgysem üzemelnek, nem is javíthatók, ha kimúlik veszek egy "rendeset". Ez csak 16 ezer-be került.
Tegnap csak elmostam. Büdös.😀 Azóta szétszedve szellőzik a teraszon, mindjárt csinálok benne egy próbasütést valami gezemicével a kertből hogy menjen el a szaga.😀
Szárazabbak, gumisabbak az ételek.
Nagyon sok áramot fogyaszt.
Nem olyan finom, mint hagyományosan sütve.
Ez nagyon klassz! Vedd meg, imádni fogod. Életem legjöbb döntése volt, hogy megvettem.
Cosori Dual Blaze-t vettem, annak jóval nagyobb a kosara, mi hárman vagyunk. És az is fontos volt, hogy egy applikációval el tudom indítani, amikor a kölyköm elindul haza, és mire hazaér, kész a kajára. Mióta megvan, nem rendel, imádja a Cosyban készült kajákat. Előtte lusta volt kiszedni a hűtőből, megmelegíteni, stb.
Semmi ételszag, egyszerűen tisztítható, és szerintem kevesebbet is fogyaszt. Tegnap rántott csirkét csináltam benne, és még mellette sem volt kaja szag.
Kitaltuk, hogy kiesszuk a fagyasztóból a kajákat, hogy le tudjuk engedni. Miket találok!
Most zöldség leves, borsó főzelék, hamburger husi volt, holnap csirke pörkölt durum tésztával, aztán hétvégén folytatjuk. Zöldségesteszta és valami sertés lesz majd akkor.
Én nem használok, nincs is.
Ami olyan, inkább megsütöm a Sütőben. A halrudacskakat is, mikor előfordul a gyerkőc miatt hogy az van.
Mondjuk évente 1x csinálok rántott pontyot, valamelyik hétvégén az lesz.
Leírom a véleményemet, bár nekem nincs ilyen készülékem.
Az egészségesebb táplálkozás érdekében a forró levegős fritőz használata jó-e? Elgondolkodtam a kérdésen.
Oda jutottam, hogy a bő olajban sütésnél mindenképpen jobb.
Viszont nemcsak olajjal, hanem zsírral vagy vajjal is lehet ételeket készíteni. Én az állati eredetű zsiradékot tartom egészségesnek. A fritőzbe nem vagy csak minimálisan kell bármilyen zsiradékot használni.
A fritőz tartálya tapadásmentes bevonatú. (az előző linket megnéztem és láttam a termékleírásnál.)
A tapadásmentes bevonat nagy valószínűséggel teflon. A teflon egészségtelen!
A sütés-főzés árammal drágább, mint gázzal.
Mindezek után odajutottam, hogy én nem vennék forró levegős fritőzt. Természetesen azt is elfogadom, ha másoknak más a véleményük. Az előnyöket, hátrányokat mindenki egyénileg értelmezi és más-más súlyúnak érzi, amikor dönt.
De jó!
Én ezt néztem ki: [link] ha a világos színt mutatja, válaszd az antracid színt. :)
A tied milyen?
Kinéztem egy forrólevegős fritőzt. Már régen vágyom egy ilyenre. Tegnap eljutottam addig hogy egyszerűen elkészíthető egészséges ételeket kerestem hozzá. Azt hiszem meg is veszem, most a szüreten úgyis kerestem egy kis nyugdíjkiegészítést.
Mi a véleményetek erről? Használ-e itt valaki fritőzt?
Nem is célszerű minden nap menetrend szerint ugyanúgy enni, hiszen a napjaink sem egyformák. Van, amikor több az aktivitás, kevesebbet alszunk, mint más napokon, elmegyünk otthonról adott időre, más-más az érzelmi állapotunk a külső körülmények változása miatt, stb.
A rendszerességre jó törekedni, tudatosan hozni a döntéseket a változó helyzetnek megfelelően.
De, ügyes vagy!
A 16 órás szünet az étkezésedben elég gyakori, akkor az máris elismerést érdemel! A fokozatosság híve vagyok én is, minimummal az optimum felé haladni.
A tk. zsemléket 35 percig sütöm 190 fokon. Kipróbálom majd az újabb fajta zsemlékkel is.
Most kezdem bevezetni az időszakos böjtöt. Bár elég gyakran van hogy megvan az a 16 órányi szünet a pihenésre, de rendszeresebbé kívánom tenni. E mellett az étrendem is egyre inkább a mediterrán étkezés felé tart. Éppen tegnap este kaptam ezek helyességéhez a megerősítést a Praxis c. műsorban. Hát nem ügyes vagyok? 😀
Én is a vörös lencse zsemlét sütöm almaecettel rendszeresen. A fagyasztóban tárolom és darabonként veszem ki, amikor kell.
Ez az új fehérjekenyér is tetszik. És igen, köszi az ötletet 55Judit, tényleg zsemle formájában is kisüthető a tészta! 1 óráig kell sütni a kenyeret a recept szerint. A zsemlék valószínűleg megsülnek hamarabb is. Én így gondolom.
Én úgy tudom az almaecet állományjavító szerepet tölt be. lazább, lyukacsosabb lesz a tészta belseje.
Az a zsemle rendkívül jónak tűnik amibe írják az almaecetet. Én jobban preferálom a zsemlesütést mint a kenyeret mert keveset fogyasztok, ezért berakom a fagyóba. A kenyeret szeletelni kell, a zsemlét nem. :)
Azt a kenyeret amit mutattam, legközelebb zsemle formában sütöm, abba nem ír ecetet. :)
Annak a nőnek nagyon jó szénhidrátcsökkentett receptjei vannak, ő fehérje kenyérnek hívja, nem az szerintem de mindegy, nézzétek meg a többit is ha érdekel titeket ilyesmi.
Mit gondoltok egy kenyér receptben ami 1 ek. almaecetet is ír, vajon azt lehet-e helyettesíteni citromsavval? Nem találok erről információt sehol. Az almaecet állományjavító szerepet tölt be azt tudom.