Életmódi, avagy okos étkezés és mozgás (beszélgetés)
Köszönöm.Akkor az én betegségem szinte semmi ehhez képest,ne szóljak egy szót se.
Én is utánanézek,csak gondoltam,hátha valaki tud valami okosat írni.Köszönöm még 1x.
És én már itt is vagyok :-) Jó reggelt mindenkinek!
Alig várom, hogy kipróbálhassam az új taposógépet :-)
Valamelyikőtök tudna nekem segíteni lúgosító diétával kapcsolatban?Mit szabad,mit nem,receptek,stb. Nagyon fontos lenne.
Köszi
Heti 3x guggolós-hasazós programot, a naplómban találod részletesen, most a 3. hétnél tartok, bonyolult volna leírni. :-) Ez hathetes program, akkor majd visszatérek a súlyzós, teljes alakoshoz.
Tavasztól őszig pedig heti 2x 40 percet futok.
Én most megyek a Zuramhoz az ágyikóba.. :-)Jár neki egy masszázs-minimum :-)))))
Most ért haza, szerzett nekem a régi rossz helyett egy taposógépet, valakié volt, de csak porfogónak használta (ezt nem is értem!) na majd ÉÉÉÉN kihasználom. 1500 Ft volt :-))))
Kétfélét írok, egyik a családi, másik a light.
Családi:
fél kg liszt
két kanál olívaolaj
1 dl tejben teáskanálnyi cukorral felfutattott élesztő
tengeri só
Összedolgozzuk, kidagasztjuk, ha kell, adunk hozzá lisztet vagy tejet. Én kenyérsütőben dagasztom, kb egy órát kelesztem.
A light pizzatészta sokkal egyszerűbb: :-)
10 dkg liszt, amiről írtam
mokkáskanálnyi sütőpor
pár csepp olívaolaj
Ezt nem kell dagasztani, csak sütőpapírra "kenni" és megy rá a feltét. Nem is igazi pizza, de kinézetre és ízre igen!
Nekem ez két főétkezésre elég.
A feltét előtt pizzakrém jön rá, de nem akármilyen, sk találmány, azóta nm kell más!
1 doboz 12-es tejfölben elkeverek oreganót, bazsalikomot, párkanál sűrített paradicsomot, és egy apróra szelt hagymát.
Erre bármi jöhet sonkától a gombán át, csak a fantázia és a kalóriatáblázat szab határt. :-)
A light verziót én gombával, csirkemellsonkával és mozzarellával szoktam készíteni. Nyami!
Iiigen, meg! :-)
Kéritek a pizzareceptemet? Vicces lesz! :-)
Sziaaa :-)
A nevét megírom priviben.
Nekem a reformboltos ajánlotta a népszerű ".pd.t." termék helyett, ami jóval drágább.
Én eddig pizzát készítettem belőle, nyilván kenyeret, péksütit, muffint is lehet!
Az összetétele kb: búzaliszt, vitális glutén, zabrost, só, burgonyarost, stabilizátor, alma rost, antioxidáns. Nyilván az arányokat nem árulják el, de laktató, magas a fehérjetartalma, és alacsony a ch-tartalma.
Ma készítettem először fitt-rántott csirkemellet. A héten ebből a lisztből már volt pizza, a családé hagyományos. Maga a liszt rostban gazdag, szénhidrát-szegény. Nem olcsó, mert 680Ft/kg, de mivel csak nekem kell, és igen kevés, szerintem elég sokéig elég lesz. No szóval, én minimum egy hónapra be akarom osztani.
A panír nem hagyományos, de szuper lett: lisztem-tojás-lisztem. Azért nevezem lisztemnek, mert nincs beceneve, és a rendeset meg ne akarom reklámozni... :o)
További ajánlott fórumok:
- Ki, milyen étkezéssel fogyott le?
- Mandulaműtét - étkezési, ápolási tanácsokat kérek szépen
- Utolsó kilók leadása helyes étkezéssel és rendszeres sporttal
- Hallottál már a "melegvizet inni étkezés után"nevezetű dologról? Valaki próbálta már? Tényleg hatásosan bontja a zsírt?
- Tényleg igaz a fogyásnál, hogy 70% az étkezés, 30% a mozgás?
- Étkezés és mozgás, vagy még valami más is?:)